Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Kalendář událostí

čt dub 11 @08:30 -
OS Kolín - II. kolo: Šinágl a spol. obžalován
čt dub 18 @17:30 -
Praha Americké Centrum: ETIKA UMĚLÉ INTELIGENCE
st dub 24 @08:30 - 11:00PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu
čt dub 25 @09:00 - 01:30PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu

Nejnovější komentáře

  • 28.03.2024 15:57
    Číslo 13 ‧ 28. března ‧ 2024 Týdeník Echo AD Rodina, nebo ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:58
    ČR dostane z EU 73 miliard Kč na investice do dopravy či ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:44
    „Lockdowny mají závažnější důsledky než samotný covid“ Z ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 08:59
    Mezinárodní ratingová agentura Moody's dnes zhoršila ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 07:26
    Vážení přátelé zahrádkáři a sympatizanti ZO ČZS Pod Majerovic ...

    Read more...

     
  • 25.03.2024 17:28
    Universal supranational citizen Why does today's Europe face ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Aktualizováno: Sobotka: Babišova EET se nám nelíbíBabis Sobotka

Sobotka je v permanenci. Musí zničit Babiše a ANO. Veřejně to vykřikuje. Na mnoho prosťáčků to působí. Díváte se na vaření, Ordinaci, výměnu manželek, a občas, kdy chvíli čekáte, až to začne, se ukáže Sobotka, Kalousek, Pithart,…a všichni útočí na Babiše a říkají, že je potřeba ho zničit.

Tato potřeba se tak (doufají) stane potřebou nezúčastněné části národa, a jejich hlas prostě platí, jako každý jiný. „Hlasy leží na cestě, hlasy nesmrdí!“. Včera jsem psal na www.sinagl, jak si Stalinem a Benešem povolené strany (1) „porcovaly medvěda“, až vyvolaly potřebu další měnové reformy (1953), kdy definitivně padly peníze, zablokované lidem na účtech v roce 1945 („budou uvolněny, až se hospodářství vzpamatuje z válečného rozvratu“.) Tehdy si strany (1945 – 1953) naprosto zločinně vybíraly z takto zablokovaných peněz – nejvíc KSČ, až to činilo 40 miliard, a to tak rozředilo měnu, že musela přijít reforma, při níž lidé ztratili na účtech 1:50 a 1:500 prakticky vše, co tam měli. Které to byly strany, co se tenkrát naučily brát si ze zablokovaných peněz? KSČ, Soc. dem., Lidovci a Nár. Soc. Těm existujícím samozřejmě nemůže záležet na tom, aby někdo přišel a tyto pokračující zlodějské poměry ukončil.

 

A to je Babiš. (Pokračující? Ano, samozřejmě! Máme přece sponzoring politických stran.) Tento nedemokratický způsob naší stále zdůrazňované „demokracie“, založené na nesmyslném principu stavění kandidátek stranami a odměňování jich miliony za získání hlasů má jednu legální možnost: nepohodlnou stranu vytěsnit z vlády hlasy voličů.

Proto Sobotka šílí úsilím „porazit Babiše“, což líčí jako všenárodní úkol - získáním voličů: Kde jste voliči, co jste nás tak dlouho volili? Pojďte s námi porazit toho netvora, co nám sahá na naši vládu!

Ale velcí hráči byznysu, jejichž superbohatství se narodilo v privatizaci (kam se podělo 26 bilionů?) a kterým socdem slouží, už mu nevěří. Proto se rozhodli založit vlastní strany, aby odebrali hlasy těm, co podporují soukromé podnikání: Babišovcům.

(1) Účelem zákazu ostatních stran bylo zbavit se strany agrární, jež by zabránila vítězství KSČ. Na Slovensku zapomněli na stranu Demokratickou, a KSS tam byla až třetí!)

27. 11. 2016     Vrbík, Zlín

* * *

Tak korupčně se chovali komunisté a strany tzv. Národní fronty po II.světové válce!

* * *

Aktualizováno:

Sobotka: Babišova EET se nám nelíbí

Sobotka uvažuje: Máme radost, že jsou hospodští, kteří budou muset končit kvůli nutnosti přiznat zdaněný základ, ačkoliv dřív nepřiznávali celé tržby a platili minimální mzdy s dorovnáním mezd z neodvedených daní. Jsou velice nespokojení, budou protestovat, a my se přidáme! To si musí vylízat Babiš. Ani nápad, že my bychom podpořili svoji vládu, která vlastně EET zavádí!

Z toho urvem něco hlasů, proto též křičíme. Proto též mlžíme, že Babiš přišel s vyjmutím e-shopů pozdě, když za týden se startuje, ačkoliv na e-shopy by se povinnost vztahovala až na jaře. Čím víc humbuku naděláme, tím líp pro nás! Nějaké přiznání, že Babiš zatočil s nepoctivci, to si necháme pro sebe. Lidé jsou většinou hloupí a sežerou to tak, jak my to vylíčíme. Jsme v Česku a tady se vždycky lidé přidávají ke kritikům. A budou nás volit!
Ještě vyhlásíme, že Babiš ustupuje Kalouskovi a Fialovi, a zas bude malá domů. Jinak by hlasy nespokojenců získali i oni.

Musím si udělat oko i u soc. dem., když jsem tak pohořel v krajských volbách. Proto mluvím s ministry, jakoby o něco šlo, ale jde jen o to, abych byl ve zprávách. Každá kapka v moři dobrá. Máme to nahnuté! Ale pšt!

--
Stanislav Vrbík, Zlín, 28.11.2016

* * *

Elektronická evidence tržeb není jen bičem na neplatiče daní

- Namísto zjednodušujícího prvku je EET vnímána jako nucená digitalizace, jíž se nelze vyhnout a která podnikatelům činnost jen komplikuje. Především lidé bez větších technických znalostí se takových kroků obávají.

- Malé hospody na vesnicích, kterých je v Česku odhadem kolem 5700, jsou projektem EET ohrožené nejvíc. Velká část z nich odkládá řešení na poslední chvíli a nejradikálnější jsou připraveny EET zcela bojkotovat.

- Přístupy pracovníků ministerstva financí do informačního systému jsou evidovány (logovány) a mohou do něj vstoupit pouze přes čipové karty a pouze v rozsahu oprávnění, které souvisí s výkonem jejich činností.

- Podle poradenské společnosti A. T. Kearney existuje v tuzemsku určitá historická tolerance spojená s vnímanou neefektivitou veřejné sféry a relativně nízkými tresty za aktivity v šedé ekonomice.

- Česká republika se podle údajů Evropské komise ve studii o kvalitě digitálních veřejných služeb umístila z 28 členských států Evropské unie až na 24. místě.

- Státy na celém světě mají různé přístupy, ať už jde o elektronickou evidenci tržeb, nebo vyplácení různých benefitů, zjednodušování daňového systému, e-government a další. Odborníci se ale shodují, že žádný efektivní postup proti šedé ekonomice se bez podpory elektronických plateb neobejde.

P.S.

Dnes jsem hovořil j jednou majitelkou malé hospoda: „Je to lehký, jen by to mohlo být rychlejší.“

* * *

Jan Šinágl, 28.11.2016


 

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 1.80 (5 Votes)
Share

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)