Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Kalendář událostí

čt dub 11 @08:30 -
OS Kolín - II. kolo: Šinágl a spol. obžalován
čt dub 18 @17:30 -
Praha Americké Centrum: ETIKA UMĚLÉ INTELIGENCE
st dub 24 @08:30 - 11:00PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu
čt dub 25 @09:00 - 01:30PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu

Nejnovější komentáře

  • 28.03.2024 15:57
    Číslo 13 ‧ 28. března ‧ 2024 Týdeník Echo AD Rodina, nebo ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:58
    ČR dostane z EU 73 miliard Kč na investice do dopravy či ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:44
    „Lockdowny mají závažnější důsledky než samotný covid“ Z ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 08:59
    Mezinárodní ratingová agentura Moody's dnes zhoršila ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 07:26
    Vážení přátelé zahrádkáři a sympatizanti ZO ČZS Pod Majerovic ...

    Read more...

     
  • 25.03.2024 17:28
    Universal supranational citizen Why does today's Europe face ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Zapotocky citatKDYŽ SE ZAKOPÁVAL PES

Od kdy se táhne korupční chování politických stran? Přečtěme si, co o tom píše československý špión Josef Frolík, který zběhl na Západ, v knize „Špión vypovídá“. Vyšla poprvé v Indexu Kolín nad Rýnem v roce 1982:

Po prvé měnové reformě v r. 1945 dostal každý občan výměnou za znehodnocené okupační peníze 500 Kč nové měny. Úspory na vkladních knížkách se zablokovaly s tím, že budou uvolněny, až se situace válkou rozvráceného hospodářství zlepší. Mezi léty 1945 – 1953 si všechny politické strany mohly vyměnit své „provozní“ peníze, čehož využívali mnozí funkcionáři k tomu, aby přijímali dary od svých straníků v „zablokovaných penězích“ a ty pak měnili za novou měnu. (Platnou do roku 1953, kdy byla velká „okrádací“ měnová reforma.) Dělo se tak ve všech stranách Národní fronty bez rozdílu, ale nejvíce v té, která spatřovala v penězích zdroj všech špatností, ve straně komunistické. Poslanci, ministři, tajemníci strany, známí, příbuzní, oblíbenci i ti, které bylo nutno získat pro budoucí „vítězství dělnické třídy“, měnili a měnili, co se vyměnit dalo.

Po únoru 1948, kdy strach z parlamentní kontroly zmizel, dostalo se i na další. Novou měnu (z roku 1945) to řádně rozmělnilo. Omezováni spotřebního průmyslu a výstavba těžkého, způsobily další potíže v zásobování. Důsledky toho - (obou těchto faktorů – oslabování měny politickými stranami a omezování spotřebního průmyslu), se projevily katastrofálně už v roce 1953.

Ne tedy „zrádná buržoazie“, která si převáděla majetky do ciziny před únorem 1948, ale hlavně KSČ a její vedoucí činitelé, mají nehynoucí zásluhu o druhou měnovou reformu v roce 1953, O penězích, zablokovaných v roce 1945 se mlčí.

Nelze popírat, že majetky se do ciziny ulejvaly…. „Zrádná emigrace“ si dokázala ulít do zahraničí kolem 4 miliard korun, zatímco představitelé současného režimu a „rodná strana“ si vyměnili přes 40 miliard. To byl důvod druhé reformy během 8 let v roce 1953. (Vyměněné peníze totiž působily na měnu stejně, jako falešné; a že v tom jeli hlavně komunisté a strany Národní fronty, je silně pikantní! V  jejich zvyku takto se přiživovat na národním bohatství je dodnes fungující zakopaný pes. - pozn. autora článku).

Frolík dál uvádí příklady procesů, v kterých byli – vinní, upadlí v nemilost, ale hlavně nevinní, odsouzeni k těžkým trestům za sabotování národního hospodářství. Komunisté tedy hledali, na koho svést potíže hospodářství.

(S touto měnovou reformou skončilo zásobování na lístky, a platily – značně vyšší – ceny volného trhu – pozn. autora článku.)

24. 11. 2014   Vrbík, Zlín

* * *

P.S.

V pořadu ZDF Frontal-21 tento týden, odvedli reportéři veřejnoprávní německé televize skvělou práci. Ukázali a dokázali, jak se politické strany nemravně a nezákonně obohacují díky získávání peněz od soukromých firem pomocí zprostředkujících firem. Šli „natvrdo“, kdy i ministr před kamerou ztratil sebevědomí. Na takovouto kvalitní službu veřejnosti si veřejnoprávní ČT těžko troufne. Málokterý politik tomuto korupčnímu prostředí odolá. Pokud se tak děje ve SRN, co se asi děje u nás?! Proto jsou příští volby výzvou nám všem, abychom volili lidi a ne strany, jak už upozorňoval Jan A.Baťa. Mimochodem Antonín Zápotocký byl kápo v nacistickém koncentračním táboře, stejně jako Antonín Novotný. Zápotocký je podezříván z válečných zločinů, spáchaných na holandských občanech. Jeho složka v holandském archivu bude přístupna veřejnosti až od 1.1.2066?! J.Š.  

* * *

Co s tím jedním procentem?

O jedno procento státního rozpočtu máme zvýšit výdaje na obranu. Udělal bych to do dvou let, nechceme přece, aby za nás umírali američtí vojáci. Slibovat to do roku 2025, to je k smíchu.

Při úvaze, na co se soustředit, musíme být nezatížení nějakými starými názory a zkostnatělým myšlením. Předně se musíme ptát, na jaké nebezpečí bychom měli být připraveni. Útok Ruska? To by nám nestačil ani celý státní rozpočet. To se musí řešit politicky. Nedráždit medvěda nepřátelstvím a sankcemi. Spíš usměrňovat k mírové spolupráci s Evropou i USA. V tomto směru usilovat o rovnováhu sil. Válka s atomovými zbraněmi, to by byl konec světa.

Zdá se, že jistý charakter vývoje na blízkém Východě a v Africe by nás mohl přivést k nutnosti bránit se ozbrojeným útokům muslimů. Jejich konflikt je nekonečný a může se stát, že se k nám násilím pohrnou hordy ozbrojených muslimů. To vidím jako možnost, s kterou je třeba počítat. Nebylo by to jednoduché, když by se k nim přidaly desítky milionů muslimů, kteří se tu narodili, jsou bez práce, nevzdělaní protože nevzdělatelní, a jsou nespokojení se svým osudem žít dohromady s křesťany. Ovládnout kontinent je pro ně lákavé. Agresi svých souvěrců by mohli vítat a jim pomáhat.

Nedělám paniku. Uvažuji, co nás eventuálně může, při vedení Bruselem takovým, jaké je, očekávat. Když se to nestane, bude líp, než když ano. To by asi byl hlavní moment, na který by měli být připravení naši vojáci. Mělo by jich být aspoň dvakrát víc. Měly by být vycvičené a připravené třikrát početnější zálohy. A snad i domobrany. Nebude potřeba velkého počtu tanků, těžkých děl, letadel, a superdrahé techniky. Zvlášť i proto, že jsou to zbraně nepřestavitelně drahé a moc bychom si jich nepořídili. Pak stačí jedna rána rakety a je po slávě stamilionového tanku.

Tedy zbývá závěr – hlavní budou zbraně pěchoty. Samopaly, bodáky, granátomety, ostřelovací pušky, minomety, kulomety, bezzákluzové protipěchotní zbraně, a lehčí pohyblivé obrněné vozy. A chytré, výkonné drony i početné vrtulníky. Zbraně pro boj muže proti muži, pro boj v domech, ve městech. A mnohé zbraně, a „fígle“, které ještě vymyslíme. Tyto zbraně si můžeme vyrobit sami.

A hlavně: udělejme si v tom svém státečku pořádek. Hádky politických stran, švindle, neproduktivita parlamentu, hádání se o Babiše, protože politici z něj mají strach, honění voličských hlasů pro hlasy – no kde to jsme? Úpadek mravů, neustálé pokusy o okrádání vlastního státu, krácení daní, to rozhodně musí přestat. Přestat s tím musejí především  politické strany – tam je ten pes nesvornosti zakopán. Volme lidi, a ne strany, vyberme si ty lidi bez účasti stran, a strany ať se hádají v novinách a na internetu. Anebo ať jdou k čertu.

Právě v tom, že politické strany mají takovou příležitost korumpovat poslance, spočívá 80 % našich problémů morálkou a nesvorností. Ony rozdělují občany, ony jdou příkladem ke všem špatnosti našeho – nejen politického - žití. Poslanci jsou jejich rukojmí. Nevykašleš se na poslanecký slib a chceš hlasovat podle svého svědomí? Takové lidi v parlamentu nepotřebujeme, jdi si pracovat za těch blbých dvacet tisíc, co si vyděláš a ať už Tě tu nevidíme!

O tom, kdy tradiční politické strany poprvé zradily občany, čtěte v článku „Když se zakopával pes“.

Máte jiné názory? Pište, diskutujme.

23. 11. 2016,  Vrbík, Zlín

* * *

Jsme sami sobě větším nebezpečím, než uprchlíci. Souhlasím s prof. Bártou, že současné dění není nic nového v historii lidstva. Jen se opakuje přirozený běh dějin, stěhování národů, ovlivněný nejen selhávající politikou, dobrými mravy, morálkou, ale i změnami klimatu a kritickým rozdělením bohatství světa. Svět potřebuje fundamentální změnu. Prostředky a možnosti na ni má, aby zabránil „řešení“ další světovou válkou. To by mohlo být už konečné…

 

Jan Šinágl, 25.11.2016

* * *

Děsivá výpověď, pravda o naší zemi a o nás!

USA 2012: CÍSAŘ

Tak mluví budoucí president USA Donald Trump. Bůh ho ochraňuj!

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 3.00 (2 Votes)
Share

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)