Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Kalendář událostí

čt dub 11 @08:30 -
OS Kolín - II. kolo: Šinágl a spol. obžalován
čt dub 18 @17:30 -
Praha Americké Centrum: ETIKA UMĚLÉ INTELIGENCE
st dub 24 @08:30 - 11:00PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu
čt dub 25 @09:00 - 01:30PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu

Nejnovější komentáře

  • 27.03.2024 18:58
    ČR dostane z EU 73 miliard Kč na investice do dopravy či ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:44
    „Lockdowny mají závažnější důsledky než samotný covid“ Z ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 08:59
    Mezinárodní ratingová agentura Moody's dnes zhoršila ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 07:26
    Vážení přátelé zahrádkáři a sympatizanti ZO ČZS Pod Majerovic ...

    Read more...

     
  • 25.03.2024 17:28
    Universal supranational citizen Why does today's Europe face ...

    Read more...

     
  • 25.03.2024 17:26
    Univerzální nadstátní občan Proč dnešní Evropa čelí nebezpečí ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Prsty a dratČervené trenýrky byly chvíli českou standartou. Odstranění té pravé skutečné byl důvod. Pravda vítězí nad Hrad nepatřila. To co se dnes propaguje na pražském Hradě něco víc nežli hospodářské styky s Čínou a Ruskem je ostuda.

Měli bychom veřejně Číně a Rusku říkat, že jsou to země neuznávající lidská práva a slovo demokracie je irituje. Proto si přejeme vytvářet s nimi domlouvat svazky pouze obchodní, protože jiné názory jejich centrály tlumí už ve vlastní zemi hrubým  násilím.  Zažili jsme to již dvakrát, když jsme se podali nacismu sedmi lety v Protektorátu a sedmkrát déle jsme museli muset pod marx-leninskou ideologií SSSR. Přesto se naši někteří přední politici, včetně presidenta, snaží obrátit kormidlo naši republiky opět na východ. Proč bychom násilnické způsoby Číny na vlastních občanech, podobně v Rusku, měli tolerovat znovu? Násilnická a nepravdivá čínská a ruská propaganda  se snaží opět náš stát oddělit od Evropy kam tisíc let patříme, jsme její součástí jak zeměpisnou, mentální nyní i demokratickou.

 

Všichni máme ve svých ústavách dodržování lidských práv, dobrovolnost ve sdružování, společnou obranu, které tyto dva státy dráždí a nelibě nesou. Měli bychom zvolit konečně do čela státu člověka, který by si toto přetahování do světa násilí uvědomoval a na základě toho jednal, neřečnil o tom jak se jezdí učit do Číny stabilizovat stát. Víme o  čínských stabilizačních koncentračních táborech o kterých se nesmí veřejně hovořit, o odebírání tělesných orgánů mladým lidem z Falun Gong. Jejich prodávání a vydělávání na nich.  Česko se chová jako třtina větrem se klátící, která je v EU, v NATO, zatímco president i vláda dělá více nežli jen hospodářské smlouvy s Čínou, která ač čím dál větší svými násilnými přepady Tibetu a Ujgurska, se domáhá v Evropě s českými poddajnými politiky dalšího rozšiřování svého politického vlivu.

Je s podivem, ačkoliv si čeští politici jistě uvědomují v čem jsme žili od roku 1939 do roku 1989, jsou opět ochotni podávat se těm, kterým jsme „dobrovolně“ v roce 1944 odevzdali Podkarpatskou Rus i s občany, kteří nás Čechy hluboce milovali, což si dodnes můžeme přečíst i v jejich rusínských básních.

V Česku není třeba dalšího Džugašvilliho, který měl násilí v krvi. I bez něho jsme opět schopni dobrovolně ohnout hřbety, podřizovat se  skrytému nenávisti vůči západu. Těm kterým v minulosti ruský chomout nevadil se dostalo i banánu, případně medaile  jako Vlastovi Buriánovi, který po ní  ve filmu Anton Špelec ostrostřelec toužil. Naše standarta vlaje všemi směry. My však vítr neposloucháme. Uvědomujeme si, že s Ruskem jsme měli už po desetiletí velmi neblahé zkušenosti. Třeba když nám  po válce zakázalo účastnit se Marshallova plánu. Přišli jsme o hospodářskou prosperitu západu i o tragicky zemřelého ministra zahraničí Masaryka.

I když standarta s vyšitou pravdou bude vždy vlát všemi směry, státy se po větru nepřiklání, ale podle svých vlád. S jedním z nich na východě máme dlouhodobé zlé zkušenosti, proč bychom druhému, který svým násilnickým  chováním na vlastních občanech a zištnými zájmy měli věřit? Jsme tam, kde jsme v Evropské Unii a chceme zůstat  s těmi státy ke, kterým odedávna patříme a kterým můžeme vždy sdělit svůj odlišný názor, aniž bychom ztratili čest, úctu, svobodu nebo život.

Proto 17.listopad 1989 ukázal jasně náš příští směr.

 

Karel Mrzílek, 16.11.2016

* * *

Pražský hrad 15.11.2016: mravnost před bránou, nemravnost za bránou!

Tři „dárky“ k 17.listopadu 2016: Díky Ameriko, Národní třída, za pomlouvání prezidenta rok basy!!!

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 1.00 (1 Vote)
Share

Komentáře   

0 #2 K.Mrzílek 2016-11-20 23:05
Pan Musil to správně ohodnotil.
0 #1 Oldřich Musil 2016-11-17 15:01
Inu pane Mrzílek,náš nynější president by vás označil jako intelektuála z pražské kavárny,jehož hlas nevypovídá o tom co lidi skutečně trápí.Jinak řečeno (jak znělo jedno komunistické heslo),nestojít e čelem k masám.

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)