Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Kalendář událostí

čt dub 11 @08:30 -
OS Kolín - II. kolo: Šinágl a spol. obžalován
čt dub 18 @17:30 -
Praha Americké Centrum: ETIKA UMĚLÉ INTELIGENCE
st dub 24 @08:30 - 11:00PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu
čt dub 25 @09:00 - 01:30PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu

Nejnovější komentáře

  • 28.03.2024 15:57
    Číslo 13 ‧ 28. března ‧ 2024 Týdeník Echo AD Rodina, nebo ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:58
    ČR dostane z EU 73 miliard Kč na investice do dopravy či ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:44
    „Lockdowny mají závažnější důsledky než samotný covid“ Z ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 08:59
    Mezinárodní ratingová agentura Moody's dnes zhoršila ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 07:26
    Vážení přátelé zahrádkáři a sympatizanti ZO ČZS Pod Majerovic ...

    Read more...

     
  • 25.03.2024 17:28
    Universal supranational citizen Why does today's Europe face ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Strougal LubomirDne 26.4.2016 jsem podal na bývalého předsedu vlády JUDr. Lubomíra Štrougala trestní oznámení přes datovou schránku. Dne 26.5.2016 mi odpověděl E-mailem vrchní komisař kpt. Mgr. Marek Suchánek, PhD. Moji reakci na jeho odpověď naleznete níže. Často slyším,WP 18 Pavel Wonka VEZEN SVEDOMI že ÚDV (úřad dokumentace a vyšetřování), je k ničemu a že správně by se měl jmenovat Úřad pro krytí komunistických zločinů a zločinců. Podíváme-li se na jeho výsledky za dobu a náklady vynaložené na jeho provoz, jsou výsledky žalostné až tristní. To, že v názvu ÚDV není přímo zmíněn zločinný komunistický režim už v době jeho založení naznačovalo, jaká „vůle“ ho prosadila. ÚSTR (Ústav pro studium totalitních režimů) se zmohl alespoň na „totalitní“. Také se vyhnul „komunistických zločinů“. Výsledky tomu odpovídají. Místo aby z názvu bylo jasné co úřad a instituce sledují, tak už názvy relalitivizují komunistické zločiny. ÚDV měl být ÚDVZK (zločinů komunismu), ÚSTR se měl nazývat ÚOZK (Ústav pro odhalování zločinů komunismu - pouze v naši zemi) – bylo jich více než dost! Zločiny a zločince je třeba především odhalovat a trestat, jejich studium je neohrožuje. ÚOZK měl odhalovat a ÚDVZK měl vyšetřovat a podávat žaloby. Měly jich být tisíce! Kolik jich bylo podáno a kolik komunistických zločinců bylo dodnes odsouzeno?! Praktické nevyšetřování a nepotrestání komunistických zločinů a zločinců je dalším zločinem, jehož pachatele si platí občané ze svých daní. Nedivme se, když jsme nedokázali komunistické zlo v listopadu pojmenovat a potrestat, nutně a logicky se vrátilo v jiné formě, resp. nikdy neodešlo, když ho nikdo nenutil.

* * *

Dne 26.5.2016 12:49, Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript. napsal(a):

V příloze zasíláme odpověď na dopis Sodales Solonis ze dne 26. dubna 2016.

* * *

Vážený pane vrchní komisaři Suchánku,


děkuji Vám za Vaši odpověď ve věci mého trestního oznámení na JUDr. Lubomíra Štrougala. To co mi sdělujete je mi samozřejmě známo. O panu Štrougalovi se vůbec nezmiňujete? Dovoluji si Vás upozornit, že zločiny komunismu jsou stejně nepromlčitelné jako zločiny nacismu. Smrt Pavla Wonky byl jedním z nich a jedním z nejodpornějších. Je smutné, že viníci jeho smrti, ať už přímí či nepřímí, stále žijí mezi námi nepotrestáni jako ctihodní občané, dokonce na místě soudce. To je dost smutné vysvědčení o stavu české justice, vyšetřovacích orgánů a legislativy po 27 letech od listopadu 89. Politik je stále rovnější před zákonem. Kdyby Pavla Wonku nezabili politici a další v "bílých rukavičkách", ale běžný občan, jistě by byl už dávno potrestán. Připomínám, že např. v SRN jsou dnes souzeni i 90-ti letí starci a odsuzováni. Pokud jim to nedovolí jejich zdravotní stav, zůstanou na svobodě. Důležité je vyslovit trest a pojmenovat zlo. Toho by měla být naše společnost také schopna. Pan Štrougal nemohl nevědět a měl možnost Pavla Wonku zachránit jako předseda vlády. Neučinil tak a je tak jeho nepřímým vrahem. Kdo jiný než ÚDV by ho měl obžalovat. Pokud toho není Váš úřad schopen, tak se občan právem ptá jaký má smysl platit nemalé finanční prostředky úřadu, který nepřináší výsledky, které občané a společnost právem očekávají. V tomto smyslu Vám přeji odvahu ke konání a mnoho zdaru!


V úctě

Jan Šinágl

* * *

Dnes bylo podáno trestní oznámení na komunistické zločince JUDr. Lubomíra Štrougala a spol.

Brno 19.2.2016: Spravedlnost pro nepromlčitelnost zločinů komunismu!

 

 

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 3.67 (3 Votes)
Share

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)