Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 18.04.2024 14:44
    Ministerstvo zahraničí daruje Ukrajině pět aut. Jedno pancéřované ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 10:42
    Soukromý vlastník zcizil veškerý svůj majetek. Justice je bez ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 08:11
    Včera mi jeden pán v Praze, sledující mé zpravodajství ...

    Read more...

     
  • 17.04.2024 19:23
    Zdravím Vás pane Šinágle, něco se děje. Ministr Blažek podal ...

    Read more...

     
  • 16.04.2024 07:59
    Vážený pane Šinágle, ještě jednou Vám chci poděkovat za půjčku.

    Read more...

     
  • 13.04.2024 09:48
    Není podstatné kolik lidí sleduje informace, ale kdo a jak ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Reagan Ronald… Zveřejňovaným nesmyslem v ČTV je tvrzení, že  druhá světová válka skončila v květnu 1945. Druhá světová válka byla světová protože probíhala na čtyřech kontinentech. Začala v západní Evropě, pokračovala v severní Africe, probíhala už v celé jihovýchodní od Burmy, Singapuru, přes deset tisíc km dlouhé frontě od  amerických Aleut až po australský Darwin. Teprve když Hitler ukončil přepadením SSSR vzájemný kamaráčoft, začala válka proti SSSR. Když ředitel české televize neví, nebo nechce vědět notoricky známou skutečnosti, že válka světová skončila druhého září 1945 a hlásá nepravdu měl by, až bude pršet, sundat si klobouk a nechat si pršet na hlavu. Nejsme v Rusku. …

… Druhá informace se týká dokumentu Pavel Wonka se zavazuje režisérky Libuše Rudinské. Pan ředitel Maxa na toto téma se mnou přestal komunikovat, proto se obracím na Vás jako na nejvýše odpovědného představitele ČT. Jak vysokou dotaci poskytla ČT na tento film? Byl už v ČT promítán či bude promítán? Zvažuje ČT podat žalobu na paní Rudinskou pro zneužití dotace a natočení pomlouvačného „dokumentu“? Dotace byly určeny na dokument s názvem Pavel Wonka – advokát chudých. Bude ČT požadovat její vrácení, případně podá žalobu pro její zneužití? …

* * *

Odesílatel:

SODALES SOLONIS z.s.

předseda

Jan Šinágl

Nejedlých 335

267 53 Žebrák

 

Příjemce:

Česká televize

generální ředitel

Petr Dvořák

Kavčí hory

140 70 Praha 4

ID datové schránky: weeab8c

Věc: Konec II.světové války a Libuše Rudinská

        

                                                                                             V Žebráku dne 7. května 2016

 

Vážený pane generální řediteli,

je neskutečné, že veřejnoprávní ČT, ačkoliv pravidelně upozorňována, každý rok šíří lži o konci II.světové války?! Pokračuje v tom i letos. Připojuji jednu reakci rozhořčeného koncesionáře ČT:

* * *

Placený lhář, který v ČTV dovolí hlásat nesmysl

Zveřejňovaným nesmyslem v ČTV je tvrzení, že  druhá světová válka skončila v květnu 1945. Druhá světová válka byla světová protože probíhala na čtyřech kontinentech. Začala v západní Evropě, pokračovala v severní Africe, probíhala už v celé jihovýchodní od Burmy, Singapuru, přes deset tisíc km dlouhé frontě od  amerických Aleut až po australský Darwin. Teprve když Hitler ukončil přepadením SSSR vzájemný kamaráčoft, začala válka proti SSSR. Když ředitel české televize neví, nebo nechce vědět notoricky známou skutečnosti, že válka světová skončila druhého září 1945 a hlásá nepravdu měl by, až bude pršet, sundat si klobouk a nechat si pršet na hlavu. Nejsme v Rusku.

K.Mrzílek

* * *

Mohl byste tuto informaci přeposlat všem moderátorům ze zpravodajství, ať veřejně přestanou šířit lži, uvádět veřejnost v omyl a urážet památku spojeneckých vojáků, kteří po skončení války v Evropě bojovali a umírali ještě 4 měsíce než skončila II.světová válka? Děkuji Vám.

Druhá informace se týká dokumentu Pavel Wonka se zavazuje režisérky Libuše Rudinské. Pan ředitel Maxa na toto téma se mnou přestal komunikovat, proto se obracím na Vás jako na nejvýše odpovědného představitele ČT. Jak vysokou dotaci poskytla ČT na tento film? Byl už v ČT promítán či bude promítán? Zvažuje ČT podat žalobu na paní Rudinskou pro zneužití dotace a natočení pomlouvačného „dokumentu“? Dotace byly určeny na dokument s názvem Pavel Wonka – advokát chudých. Bude ČT požadovat její vrácení, případně podá žalobu pro její zneužití?

O tom, kdo byl Pavel Wonka se můžete přesvědčit v tomto článku: Dnes bylo podáno trestní oznámení na komunistické zločince JUDr. Lubomíra Štrougala a spol.

Rudinska ucelove dotace ze statniho rozpoctu 25 mil Kc 2008 2011K Vaší informaci připojuji v příloze Výpis účelových dotací Libuše Rudinské ze státního rozpočtu z let 2008 - 2011. Pochází z MF ČR. Z výpisu je patrné, že není až tak potřeba mít zisk z prodeje filmového dokumentu. Mnohem lépe se dá uživit obrovskými státními dotacemi, dotujícími celé natáčení po dobu jeho průběhu dostatečnými dávkami státu na náklady a obživu vůbec. Dokument o Pavlu Wonkovi se od roku 2012 natáčel minimálně dva roky.

Paní Rudinská dělá totéž, co mnozí z nás, navštěvuje archívy, svědky, fotografuje a natáčí. To je samozřejmě v pořádku. Dělá to komerčně, podniká, nějak se živit musí. Je ale zarážející, že za tuto nijak náročnou práci pobírá od státu milióny korun. Lze jenom těžko uvěřit, že by měla měsíční náklady na tuto práci - archív, fotografování, filmování atd. kolem 100.000 Kč?!

Být dokumentaristou v USTR, ABS, VHÚ, VOT apod. je evidentně o dost jiné než být soukromým dokumentaristou za státní dotace.

Tyto miliónové dotace jsou nevratné. Jak to, že Česká Republika, či ČT není spoluvlastníkem filmu, když si ho zaplatily? Jak to, že je jeho vlastníkem jenom paní Rudinská a ještě ho může prodat televizím a kinům? Pouze ho odpracovala - placená státem.

Nelze vůbec vyloučit možnost, že bývalí příslušníci StB zařídili přes doslova všehoschopnou Libuši Rudinskou natočení tohoto skandalizačního filmu o politickém vězni Pavlu Wonkovi – vezni svědomí, utrápeném StB a KSČ až k smrti. Pro „očistu“ StB a KSČ je to nepochybně velmi důležitý film a k tomu natočený za podpory státu a veřejnoprávní ČT!

Děkuji Vám předem za Vaše vysvětlující odpovědi, stanoviska a informaci o případně učiněných opatřeních, jaká byla přijata, aby se tato ostudná selhání veřejnoprávní služby neopakovala. Přeji Vám mnoho zdaru!

 

                                           V úctě k Vaší neodejmutelné odpovědnosti

                                                                              

                                                 předseda SODALES SOLONIS z.s.                                                                                                  

                                                                                

                                                                     Jan Šinágl

                                                                                                    

Příloha:

Libuše Rudinská - účelové dotace ze státního rozpočtu – 2.500.000,-Kč za roky 2008 - 2011

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 4.43 (7 Votes)
Share

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)