Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 19.04.2024 18:09
    Ve Zlínském kraji dnes chybí 3000 míst pro přestárlé lidi.

    Read more...

     
  • 19.04.2024 16:56
    Spione und Saboteure – Wladimir Putin zeigt, dass er in seinem ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 14:44
    Ministerstvo zahraničí daruje Ukrajině pět aut. Jedno pancéřované ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 10:42
    Soukromý vlastník zcizil veškerý svůj majetek. Justice je bez ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 08:11
    Včera mi jeden pán v Praze, sledující mé zpravodajství ...

    Read more...

     
  • 17.04.2024 19:23
    Zdravím Vás pane Šinágle, něco se děje. Ministr Blažek podal ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Důležitě se tvářící Robert Schuster nám sděluje poplašnou zprávu těžkého kalibru: DEMOKRACIE V NĚMECKU JE VÁŽNĚ OHROŽENA (Lidové noviny 30. Dubna 2016 str. 10 a 11., rozhovor Frauke Petry, AfD)

Co Teď? Ubozí Němci. Mám chuť, po Švejkovsku zvolat: ježíšmarjá lidičky, dělejte s tím něco! Vždyť ta katastrofa může přijít i sem a co pak s námi bude? Putin nám nepomůže, když ho pořád sankcionujeme. Nechá nám v tom vymáchat čumák! Ale jak a kdy to skončí? Jejda, promiňte, mám dlouhé vedení. On má ten Schuster vlastně pravdu pravdoucí. On to myslí jinak. Onu tu německou demokracii ohrožují ti Islamisté, co jich tam natahala Merkelová přes milion. Tak to jo. Máš pravdu Rudolfe.

Teď vážně. Kdybych byl německým ministrem zahraničí poslal bych do Česka protestní nótu, ať se Češi starají o svou pochybnou demokracii – nedemokracii a tu Německou ať nechají na starost Němcům. Měl bych, jako ministr zahraničí BRD, pravdu.

Teď úplně vážně

Proč demokracii – nedemokracii? Máme národní zvyk totálně zkorumpovat dvěstětisícovým měsíčním příjmem každého poslance. Plat jim přiděluje de facto předseda „mateřské“ strany, a ne stát, z jehož kapsy to jde.

Nevěříte?

V důsledku to tak je. Neboť ten dává ty prachy, kdo má moc dát příště poslance opět na kandidátku. Jak nedá, jsou prachy fuč. A kde jinde k takovému majlantu chudák poslanec přijde? Jeho rozpaky, zda plnit poslanecký slib, nebo poslouchat stranického šéfa, pominou rychle. A tak předsedové stran se mohou hádat, zamítat, schvalovat a všichni jejich poslanci táhnou s nimi.

My budeme blokovat EET až do konce volebního období!“ Zahřímá Míra Kalousek a všichni jeho věrní hned vědí, že se bude obstruovat a obstruovat. A když je dobojováno a jedná se o nějaké fádnější rozhodnutí, jež může být šéfům některých stran ukradené, jejich poslanci se chlubí: My jsme dostali volné hlasování, heč?

Abyste rozuměli, jejich „volné“, to je to normální, ústavní podle svědomí. Jiné ani být nesmí! Jinak „volné hlasování“ nevidíme, jak je volební perioda dlouhá. Kdežto není-li vyhlášeno volné hlasování, tu je, podle dávného komunistického způsobu místo ústavního, tedy podle svědomí, to dnes normální korupční hlasování, kdy poslanci poslouchají povely svého velitele. A snaží se, a snaží se. Těch dvěstětisíc přece nikde na cestě neleží a volby jsou až každé čtyři roky. Čtyři roky korupce v parlamentu, pak další čtyři, a další,…než „procitne dřevorubec“. Tak proto ten výraz demokracie – nedemokracie.

 

30. 4. 2016 Vrbík, Zlín

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Share

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)