Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 18.04.2024 14:44
    Ministerstvo zahraničí daruje Ukrajině pět aut. Jedno pancéřované ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 10:42
    Soukromý vlastník zcizil veškerý svůj majetek. Justice je bez ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 08:11
    Včera mi jeden pán v Praze, sledující mé zpravodajství ...

    Read more...

     
  • 17.04.2024 19:23
    Zdravím Vás pane Šinágle, něco se děje. Ministr Blažek podal ...

    Read more...

     
  • 16.04.2024 07:59
    Vážený pane Šinágle, ještě jednou Vám chci poděkovat za půjčku.

    Read more...

     
  • 13.04.2024 09:48
    Není podstatné kolik lidí sleduje informace, ale kdo a jak ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

CSSD podiumTak u nás se tradičně podílí na vládě - tu vládu vede, tu vede ve vládě hospodaření s veřejnými prostředky - zkrátka je ve vládnutí na Českém území trvale zabetonována. Schválně, jestli uhodnete, o které straně je řeč. Teď, jako blesk z čistého nebe, je tu mravní posudek na tuto stranu, že si nechala asi desetimilionový dluh docela lajdácky přerůst na 337 milionový. Lajdácky, či velkopansky.

Jak se na to máme dívat?

Může se strana, takto hospodařící s vlastním majetkem, ucházet o hospodaření s majetkem všeho lidu? Tedy ucházet se může, dobré mravy a hospodářské dovednosti nejsou podmínkou pro účast ve volbách. Proto jsme tam, kde jsme. Ale má kromě odvahy i naději na úspěch ve volbách? S takovým vysvědčením o svých schopnostech a morálním profilu, když se ještě míní handrkovat se soudy o svůj nesporný dluh? Když asi 15 let místo zaplacení dělala mrtvého brouka?

Nejde jen o mravní problém a nulovou důvěryhodnost

Pokud půjde ta strana do voleb, a stane se parlamentní stranou, bude ve střetu zájmů. Svěří někdo správu svého majetku dlužníkovi?

Ta strana vymýšlí zákony, jak odstavit od členství ve vládě Andreje Babiše, protože by, eventuálně, mohl svého postavení člena vlády a poslance zneužít pro své firmy. Ten člověk ale tvoří hodnoty, zaměstnává lidi, je silně zapojený do dobročinnosti, ve vládě pracuje zdarma. Jaké je tedy u něj riziko, že si nějak pomůže? Riziko je samozřejmě zástupný problém. On je prostě právě těm, co tak křičí, nebezpečný. Hrozí totiž, že udělá ve státě pořádek.

A jaké riziko zneužití střetu zájmů je u strany financované státem, která nahospodařila stamilionový dluh a musí si půjčit i na volební kampaň? Už teď předvádí, jak se nervózně boří do mravního bahna, když po takovém fiasku se ještě dovolává svých „práv“ u soudu.

Co od ní může volič očekávat? Něco snad: Pokračování starých pořádků.

 

9. 4. 2016     Vrbík, Zlín

* * *

31.3.2016: JUDr.Zdeněk Altner versus ČSSD: Po 16-ti letech spravedlnost zvítězila

JUDr. Zdeněk Altner versus ČSSD: TZ č.2 1.4.2016, zvukové záznamy, mandátní smlouva.

K „zásluhám“ dr.Blanického o vymožení vlastnického práva ČSSD k Lidovému domu

Tři otázky JUDr. Zděnku Altnerovi?

* * *

„Někdo hájí Babiše, že NENÍ V KONFLIKTU ZÁJMŮ. Já si ale myslím, že JE V KONFLIKTU ZÁJMŮ, ale v neprospěch sebe a svého podnikání. Tj. když věnuje ZADARMO tolik času vládě, zanedbává nutně své vlastní podnikání.“

Martin Tlustý

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 3.00 (2 Votes)
Share

Komentáře   

+2 #3 V. Svatoš 2016-04-11 17:22
Jistě p. Babiš si "v potu tváře" nejprve vydělal miliardy na privatizaci státního majetku a teď jako opravdový obětavec na něj bere dotace vyšší než částka, kterou zaplatí na daních. Pročpak se asi obětuje pro stát, že by snad proto nebo za odměnu stoupl jeho majetek skoro o polovinu?
V.S.
+2 #2 K.Mrzílek 2016-04-11 00:17
Ani jeden z těch zatuchlých pánů z ČSSD vrostlých jak staré vrby do břehu s tím, že je nikdo nevyvrátí se za tu dobu neozval, aby upozornil, že čas běží úroky narůstají a smlouvy se dodržují. Přesto si myslím, že vaše poznámka , "že ještě nezačala běžet lhůta tří dnů" je opět příprava na další zdržovací taktiku. Počítejte, že vám hlasy ubydou, včetně mne, a bude to tak dobře, protože vaše bohorovnost a uleželost v parlamentě připomíná zaschlý sýr, který je třeba odloupnout a nahradit čerstvým.
-4 #1 stanislav Vrbík 2016-04-09 20:24
Osdpověď panu M. Tlustému na poznámku výše:
Správně, pane Tlustý, kdyby nebyl v konfliktu, neměl by podniky, nesloužil by státu miliardami daní a odvodů. Ale on slouží těmi miliardami, zaměstnáváním třiceti tisíců lidí přímo a dalších mnoha tisíců v kooperacích. A ještě prací ve vládě, kterou nikdo jiný jako on neumí, a zdarma. Vytýkat mu konflikt zájmů a snažit se ho sesadit z vládních funkcí, je projev nevděku, zášti, závisti a politického nepřátelství, podněcovaného strachem. Strachem, že vyjdou najevo levárny většiny politiků.
Dobrý hospodář by takovému člověku státní zakázky nabízel. U Babiše je aspoň záruka, že z toho stát dostane další daně a odvody a zaměstná další lidi. Jenom diletanti mohou souhlasit s těmi stresovanými levičáky a pravičáky, co mají máslo na hlavě a strach ze zavádění pořádku. Vrbíkgkm2z

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)