Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Kalendář událostí

čt dub 11 @08:30 -
OS Kolín - II. kolo: Šinágl a spol. obžalován
čt dub 18 @17:30 -
Praha Americké Centrum: ETIKA UMĚLÉ INTELIGENCE
st dub 24 @08:30 - 11:00PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu
čt dub 25 @09:00 - 01:30PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu

Nejnovější komentáře

  • 28.03.2024 15:57
    Číslo 13 ‧ 28. března ‧ 2024 Týdeník Echo AD Rodina, nebo ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:58
    ČR dostane z EU 73 miliard Kč na investice do dopravy či ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:44
    „Lockdowny mají závažnější důsledky než samotný covid“ Z ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 08:59
    Mezinárodní ratingová agentura Moody's dnes zhoršila ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 07:26
    Vážení přátelé zahrádkáři a sympatizanti ZO ČZS Pod Majerovic ...

    Read more...

     
  • 25.03.2024 17:28
    Universal supranational citizen Why does today's Europe face ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

CLR lidska prava 1… Připomínáme usnesení Poslanecké sněmovny z 1. 4. 2008, ve kterém „Poslanecká CLR lidska prava 2sněmovna vyzývá všechny své představitele, aby při mezinárodních jednáních aktivně vystupovali na obranu lidských práv obyvatel Číny a Tibetské autonomní oblasti.”

… S čínským prezidentem by přitom při cestě do Česka bylo o čem mluvit: příkladem za všechny je jedenáctiletý trest vězení pro literárního kritika Liu Siao-Po, laureáta Nobelovy ceny, za manifest Charta 08 inspirovaný československou Chartou 77. Ten je však jen malým symbolem státních represí ve všech oblastech: pronásledování opozice, nesvoboda slova a svědomí a omezování dalších osobních svobod, aktuální zatýkání aktivistů prosazujících pracovní práva, pronásledování etnických (Ujgurové a další), náboženských (hnutí Falun Gong, křesťanů, aj.) i sexuálních menšin, nárokování si Tchaj-wanu, expanzivní chování v Jihočínském moři a v neposlední řadě ona okupace Tibetu.

VARIABILNĚ proběhne program na Evropské třídě s vlajkami Tibetu / Tchaj-wanu jako protiváha proti čínské výzdobě. Tuto část stále přizpůsobujeme, proběhne buď v pondělí cca v 18 hodin večer či v úterý v 9 hodin ráno. SLEDUJTE NÁS PRO VÍCE INFORMACÍ.

ÚTERÝ 29.3.2016:

14:15 sraz na Kampě u Sovových mlýnů

14:3016:30 zde hlavní program a hlavní koncentrace lidí

- na Kampě čekáme na čínského prezidenta, abychom mu připravili patřičné uvítání. Jakmile se prezident

dostaví, uvítáme ho s velkou pompou, s tibetskými vlajkami a plakáty.

- součástí programu budou umělecké happeningy, které budou probíhat průběžně celou dobu

- také budou probíhat tematické proslovy, mj. od zástupců vietnamské komunity, kteří se vyjádří k situaci v

Jihočínském moři

16:30 průvod na Hradčanské náměstí, kde se v 17:00 připojíme k velkému setkání dalších osmi iniciativ, které

chce pokojným způsobem hájit lidská práva v České republice, Číně, Tibetu a na Tchaj-wanu. Během průvodu

budeme mávat tibetskými / tchajwanskými vlajkami, poneseme plakáty a budeme rozdávat letáky.

Cca 18:30 celá akce končí.

VZHLEDEM K TOMU, ŽE NEVÍME, JESTLI NÁM NEUZAVŘOU I PŘEDEM DOMLUVENÁ MÍSTA NAŠICH AKCÍ, PROSÍME, SLEDUJTE AKTUALIZOVANÉ INFORMACE V TÉTO UDÁLOSTI:

https://www.facebook.com/events/591364054348026/

NAŠE PROHLÁŠENÍ:

Odmítáme poklonkování diktátorům.

Jako sebevědomí občané České republiky odmítáme servilitu českých organizátorů cesty čínského prezidenta do Prahy. Polepení Prahy zdravicemi v čínštině, zabrání poloviny veřejných prostranství v centru Prahy, aby se čínský prezident náhodou nesetkal s kritickým postojem veřejnosti, či organizace semináře v Poslanecké sněmovně, kde nás čínští experti mají školit v „řízení a rozvoji státu“ – to vše je daleko za hranicemi běžné diplomacie.

To vše se prý dělá v zájmu rozvoje ekonomiky a kolem návštěvy se mluví o čínských investicích. Investice obvykle přinášejí profit především těm, kteří investují. Pokud však jde o náš export, který přináší skutečný profit naší zemi, Česká republika toho vyvezla loni více do Rumunska než do Číny. Reálný ekonomický význam této akce zkrátka naprosto neodpovídá aktuálnímu humbuku. Reálný ekonomický význam mají tyto obchody především pro ty, kdo je sjednávají - a taky proto se nám snaží namluvit, že to dělají pro dobro nás všech.

Cina popravaZnepokojuje nás ovšem především symbolický rozměr celé cesty. Prezident Zeman nás svým nadbíháním autoritářům z celého světa připravuje o naši tradiční zahraniční politiku, která má u české veřejnosti podporu a která nám vysloužila mezinárodní uznání: prosazování lidských práv. Připomínáme usnesení Poslanecké sněmovny z 1. 4. 2008, ve kterém „Poslanecká sněmovna vyzývá všechny své představitele, aby při mezinárodních jednáních aktivně vystupovali na obranu lidských práv obyvatel Číny a Tibetské autonomní oblasti.”

S čínským prezidentem by přitom při cestě do Česka bylo o čem mluvit: příkladem za všechny je jedenáctiletý trest vězení pro literárního kritika Liu Siao-Po, laureáta Nobelovy ceny, za manifest Charta 08 inspirovaný československou Chartou 77. Ten je však jen malým symbolem státních represí ve všech oblastech: pronásledování opozice, nesvoboda slova a svědomí a omezování dalších osobních svobod, aktuální zatýkání aktivistů prosazujících pracovní práva, pronásledování etnických (Ujgurové a další), náboženských (hnutí Falun Gong, křesťanů, aj.) i sexuálních menšin, nárokování si Tchaj-wanu, expanzivní chování v Jihočínském moři a v neposlední řadě ona okupace Tibetu.

Situace je ovšem ještě vážnější: prezident Zeman nás svou dlouhodobou podporou autoritářů, ruským Putinem či uzbeckým Karimovem počínaje, čínským Si Ťin-pchingem konče, ohrožuje a staví tak kolem naší země “čínskou zeď” přímo v srdci Evropské unie. Země naší velikosti potřebuje prosazování jasných pravidel a principů právního státu v mezinárodním systému nejen jako “nostalgický symbol” boje proti nedávné zkušenosti totality; je to také ta nejstrategičtější možná politika. Ve světě bez pravidel, kde silnější bere a bere, kolik chce, toto totiž země, jako ta naše, vždycky odskáčou.

Vyjadřujeme solidaritu všem perzekvovaným čínským režimem.

SVĚDOMÍ NENÍ NA PRODEJ!

Za všechny pořadatele protestní akce,

Jakub Múčka, Tomasz Peszynski, Tomáš Kozel, Radovan Bláha, Jan Vrobel, Lenka Navrátilová, Martin Uhlíř, Robert Pecka, Roman Porteš

Češi Tibet a Tchaj-wan podporují

Toto prohlášení s programem akce naleznete také exkluzivně v nově vydaném článku na stránkách Iniciativy OPEN DOORS

http://www.open-doors.cz/2016/03/25/svedomi-neni-na-prodej-our-conscience-is-not-for-sale/

https://www.facebook.com/events/591364054348026/

* * *

Čínští a čeští komunisté neveřejně zasedali v Parlamentu demokratické země za mlčení veřejnosti a za zbabělé pasivity „pravicových“ stran a jejich politiků!

Trestní oznámení na podezření z deliktů dle §§ 403 popř. 405 u českých občanů a dle §§ 400, 402, 405, 413, 140, 149 u čínských občanů, převážně však genocidium

V Ý Z V A u příležitosti nadcházející návštěvy čínského prezidenta Si Ťin-pchinga v České republice

Zemanem uctívaná komunistická Čína vraždí desítky tisíc disidentů pro obchod s lidskými orgány. Svázaným lidem odebírají zaživa ledviny, srdce, oči, které pak nosí lidé v Evropě

Vandal poničil barvou před návštěvou prezidenta desítky čínských vlajek

 

Jan Šinágl, 26.3.2016

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 2.20 (5 Votes)
Share

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)