Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 20.04.2024 12:42
    Mgr. Jana Gavlasová, advokát, Západní 449, 253 03 Chýně ...

    Read more...

     
  • 19.04.2024 18:09
    Ve Zlínském kraji dnes chybí 3000 míst pro přestárlé lidi.

    Read more...

     
  • 19.04.2024 16:56
    Spione und Saboteure – Wladimir Putin zeigt, dass er in seinem ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 14:44
    Ministerstvo zahraničí daruje Ukrajině pět aut. Jedno pancéřované ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 10:42
    Soukromý vlastník zcizil veškerý svůj majetek. Justice je bez ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 08:11
    Včera mi jeden pán v Praze, sledující mé zpravodajství ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Agrofert 22 miliardV poslední době velmi mnoho politiků a novinářů mluví „zasvěceně, ale hlavně nahlas“, o Agrofert 86 milionuBabišově střetu zájmů.

Ve skutečnosti je Babiš, spolu s několika dalšími výjimkami jeden z mála, kteří nepřišli do politiky, vydělat si zde peníze. Jak známo, celý plat ministra, jakož i plat poslance včetně náhrad, posílá na účet fondu pro postižené. V tomto ohledu je mimo jakoukoliv pochybnost mezi ostatními politiky „Bílou vránou“! Kupodivu jsem zatím nezaznamenal ani u jednoho z jeho mnoha nenávistných kritiků, že by se k sponzorování postižených připojili, nebo mu alespoň za toto gesto vyjádřili, když ne dík, tedy alespoň úctu !

LN MS Simacek konci 220316(Vlevo LN, 22.3.2016) Kdyby místo politiky, dále na plný úvazek řídil své firmy (které jsou mimochodem velmi úspěšné a prosperující i v zahraničí), rozhodně by vydělal více než nyní, kdy zdarma dává do pořádku finanční funkčnost našeho státu, aby tento začal fungovat jako prosperující firma.

Babiš má mezi politiky v parlamentu, senátu i ve vládě velmi mnoho nepřátel. Důvod? Všichni dosavadní politici a politické strany napříč spektrem, ve skutečnosti hodnotný majetek státu prodávali pod cenou a cenový rozdíl si nechávali posílat na tajná konta, konta příbuzných nebo jako sponzorské dary svým stranám.

U uměle předražených státních zakázek byla po léta uplatňována stejná logika, kdy cenový rozdíl mezi skutečnou hodnotou a cenou vyúčtovanou, také končil na tajných kontech bývalých i současných politiků a politických stran.

Řádově se jedná o desítky miliard ročně, které nyní politikům a jejich kumpánům z vlastních, ale i ostatních politických stran bolestně chybí.

Babiš jim zrušil PENĚZOVOD, a to je pravý a jediný důvod jejich snahy, všemožně a za jakoukoliv cenu Babiše pošpinit a pomluvit, aby se ho zbavili a mohli si penězovod znovu obnovit.

My, obyčejní lidé, bychom se měli naopak snažit Babiše udržet v politice co nejdéle, protože zatím je jediný, kdo zachraňuje naše miliardy pro obyčejné občany tohoto státu. On sám je nepotřebuje.

Pamatuji se na různé interwiev s Babišem před lety, kdy se Babiš staral úspěšně o svoje podnikání a při různých rozhovorech si jen vždy posteskl, že tehdejší česká politika byla politováníhodná, protože tehdejší politici po vítězných volbách považovali státní rozpočet za svou kořist.

Všichni reportéři, kteří s Babišem tehdy dělali rozhovory, se ho tehdy ptali, proč tedy nevstoupí do politiky a našemu státu nepomůže, když ty skutečnosti jasně vidí a má schopnosti tento stát ekonomicky řídit lépe.

Titíž reportéři nyní vykřikují fráze o střetu zájmů, přičemž je jasné, že každý kdo podniká, včetně například zedníka - živnostníka, by měl v politice formální střet zájmů také.

Reportéři jsou bohužel velmi často buď hlupáci, v mnoha případech ale prospěcháři, kteří za příslib budoucích vysokých postů budou žvanit o čemkoliv, hlavně aby dělný lid zaujali. A pokud žádnou špínu na nikoho nenajdou, vykřikují alespoň, že by dotyčný něco mohl, či že je kolem něj cosi podivné. Bohužel, je mezi námi dost hlupáků, kteří jsou na základě těchto mlhavých výmyslů ochotni odpřisáhnout okolí i světu, že dotyčný je určitě lump, protože oni to totiž ví už dávno a jim přeci nikdo na nos bulíky věšet nebude!

Jsem důchodce s necelými 11 000 Kč důchodu, ale těchto několik vět jsem musel napsat, abychom se nenechali skutečnými darebáky a parazity připravit o zatím jediného člověka, který nám pomáhá tím, že různým Klausům, Kalouskům, Rittigům a jim podobným zavřel kohoutky. A to je něco, co si přinejmenším zasluhuje naši úctu.

Dejme mu čas! Vždyť i k rozkradení potřebovali šíbři celé roky. Takže nemůžeme chtít nápravu ihned, nejlépe už včera. Nebo si tady někdo myslí, že Babiš vlastní kouzelný prsten Arabely?

Dle mého názoru je motivem Babiše pro práci v politice jeho osobní výzva, jestli dokáže ekonomickou stránku státu, potažmo nás všech, uzdravit. (ZDARMA)

* * *

P.S.

Tento anonymní text koluje po internetu. Činím výjimku jeho zveřejněním bez zdroje. Čtenář nechť sám posoudí obsah zdravým rozumem. Neuvěřitelný mediální „Hon na Babiše“ jen dokazuje úspěšnost a potřebnost jeho práce. Stačí si dívat kolem sebe jak fotovoltaiky zničily naší krajinu! V jiných zemích jsou podporovány soukromníci, firmy, aby panely stavěli na svých domech a firmách a tím i skutečně ušetřili energii. Schválení zákona o fotovoltaikách politiky proto není o hlouposti, ale zločinném záměru, kdy si politici za tento zločin nechali zaplatit, nebo jsou sami mezi anonymními akcionáři. Jiné vysvětlení není. I oni mají důvod obávat se Babiše a nepochybně patří i oni mezi hybatele „Honu na Babiše“.

 

Jan Šinágl, 20.3.2016

* * *

Otloukánek Andrej Babiš

* * *

Aktualizováno 22.3.2016

Kdo ty "aktivisty" platí ?, Mojča, 22. 3. 2016 0:09:01

V Česku zadara ani kuře nehrabe. Babiš přerušil penězovody, proto bylo rozhodnuto aby byl demokraticky vyšoupnut z politiky. Přitom on sám věnuje svůj ministerský plat na postižené. Jestli se naštve a přesídlí vedení firmy do Francie tak tady nenechá ani ty daně. Tam prý si ho lidé váží. Pan Kalousek bude mít radost.

* * *

Plný text usnesení z mimořádného zasedání předsednictva:

1. Předsednictvo hnutí ANO se jednomyslně shodlo na tom, že vztahy v koalici jsou napjaté a intenzita kampaně koaličních partnerů proti ANO je v posledních týdnech velmi vysoká.

2. Opravdový LEX BABIŠ vymyslel až náš koaliční partner. Jde o návrh, který je na hraně ústavy, která podle článku 11 zaručuje právo vlastnit majetek.

3. Tradiční strany chtějí zamezit přístup do politiky úspěšným lidem a zakonzervovat ji jen pro profesionální politiky. Trendy v západní Evropě i Spojených státech jsou naprosto opačné.

4. Hnutí ANO nechce, aby další fungování vlády bylo negativně ovlivněno neustálými střety s koaličními partnery. Se svými partnery udělalo ve vládě za dva roky hodně práce, schválilo klíčové zákony. Ekonomice se daří, klesá státní dluh i nezaměstnanost, vracíme lidem peníze, které jim vzal Kalousek a ODS.

5. Současný návrh poslance Chvojky ale porušuje koaliční smlouvu, a pokud budou koaliční partneři takto pokračovat, budou to oni, kdo může být zodpovědný za konec koaliční spolupráce.

6. Předsednictvo hnutí doporučí poslaneckému klubu, aby podpořil program mimořádné schůze, i když je to účelová kampaň proti hnutí ANO a jeho předsedovi, ve které se spojily všechny tradiční strany. Předsednictvo hnutí zároveň vyjádřilo jednoznačnou podporu svému předsedovi.

http://www.ceskenoviny.cz/zpravy/ano-snahy-omezit-podnikani-ministru-mohou-zpusobit-konec-koalice/1329407

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 2.33 (3 Votes)
Share

Komentáře   

+3 #3 Fanda Vnoucek 2016-03-21 16:01
Je to ale jen část pravdy. Jak může Babíš mluvit o narovnání podnikatelského prostředí, když se sám čapím hnízdem tak uboze korumpuje.
a) Nemá 15míčů na zaplacení stavby a platí je z dotací které se smějí vyplatit až po dokončení.
b) žádá o dotace nepřímo přes Václava Knotka
viz hlidacipes.cz ci noevlivni.cz

dřív se říkalo káže vodu pije víno
dnes všici kradů iba já čerpám

těžko najít očividnější korupci, ach jo
0 #2 Jirka 2016-03-21 14:07
Normálně bych nepsal a protože vidím komentář podepsaný Novák a já jsem shodou okolností také, tak píší, protože částečně nesouhlasím. Také jsem propagoval myšlenku, že když půjdou do vysokých funkcí bohatí lidé, nebudou krást. Již si to nemyslím. Sice asi nekradou v tom pravém slova smyslu, ale obohacují se tím, že mají tzv. důvěrné informace. A potom se nestydí zaplatit bilboardovou kampaň s miliardovými čísly. Každý normálně gramotný člověk vidí, že jsou to platby za zdravotní pojištění (v největší míře) a to platí každý podnikatel zaměstnávající lidi i za sebe.Nikdy by mě nenapadlo tuto povinou dávku vydávat za něco záslužného. A EET?? další buzerace . Včera jsem viděl účtenku od vietnamce v našem městě. Žádné jméno,o iču ani nemluvě a DPH =O. Je neplátce, což je neuvěřitelné, že neudělá za rok 1 mil obrat (takže má max. 150 tis. zisku za rok) a stačí uživit sebe rodinu a velký dům. A EET určitě nebude posílat,protože když o něm FÚ neví dnes tak se o něm nedozví ani zítra.
+2 #1 Novák 2016-03-21 11:17
Vemte si přiklady ze zahraničí.Micha el Blomberg, nejbohazčí Newyročan, řídil 12 let New York City, byl velmi oblíbený a dobře řídil svěřený úřad.Žádný konflikt zájmů zde nikdo neviděl.Současn ý finský premiér je podnikatel a při svém nástupu do funkce prohlásil, že bude vládu řídit jako představenstvo. Nikdo zde nevidí žádný střet zájmů a vlády fungují a hlavně nekradou jako u nás.

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)