Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 24.04.2024 10:01
    Odsouzený kriminálník Maxim Ponomarenko opět podniká v ...

    Read more...

     
  • 24.04.2024 09:00
    Dobrý den vážený pane Šinágle, obracím se na Vás, protože ...

    Read more...

     
  • 24.04.2024 07:47
    Předpokládám, že paní Gavlasové a jejím klientům bylo zveřejněním ...

    Read more...

     
  • 20.04.2024 12:42
    Mgr. Jana Gavlasová, advokát, Západní 449, 253 03 Chýně ...

    Read more...

     
  • 19.04.2024 18:09
    Ve Zlínském kraji dnes chybí 3000 míst pro přestárlé lidi.

    Read more...

     
  • 19.04.2024 16:56
    Spione und Saboteure – Wladimir Putin zeigt, dass er in seinem ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Putin prst„Nejlepším ničitelem ruské propagandy je pravda, konstruktivnost a věcná výměna názorů. Tu nepřežije.“ K.Mrzílek

 

Pane Rochu,

Jakto, že se  Vám to nechce věřit, nic  jiného Putin nedělá od samého začátku! Téměř zlikvidoval Čečence (kde je nárok na "sebeurčení národů"?mimochodem Stalinova teze), rozstřílený Groznyj už postavili, molodci, teď podobně jedná  ruku v ruce s Asadem, zničí Allepo a pak se bude chlubit, jak pomohl vybudovat nové město - porobeného národa. Vtrhl do Gruzie a odloupnul jí části území. Vtrhl na Krym a s pomocí svých vojáků jej zabral. Tataři, kteří se navrátili z deportace (způsobené Putinem milovaným Stalinem) opět odcházejí ze země. Vtrhl stejným způsobem na Ukrajinu a udržuje tam válku pomocí svých zbraní. Ve všech třech případech (a v minulosti i v pobaltských republikách) je záminkou údajná ochrana Rusů na daných územích.

Je to jako předvoj záboru - přistěhují se, rozmnoží a pak požádají mocného souseda o ochranu. Taková pátá kolona. Asi bychom se měli bát, když vytvoří své vlastní enklávy (Karlovy Vary...)? V Praze je v dopravních prostředcích slyšet  čím dál víc ruština, proti tomu se zřejmě nedá nic dělat. Pamatujme, jak něco Rus vezme, už to sám nepustí. V RSFR byly různojazyčné národy samozřejmostí (jinak by se území Rusů pěkně smrsklo), ale jak jsou Rusové jinde (třeba v rámci záměrné kolonisace pobaltských republik!), už si na to území dělají nárok! A co se děje na Dálném východě, spíš jen tušíme.

Přitom Evropa, místo co by aspoň držela proti agresorovi sankce, v Minsku o Krymu už ani slovo. Obchod, prosperita nade vše. Zodpovědnost, morální povinnost - nikde. Stydím se, že nedovedeme být s Ukrajinou solidární a něco ze svého blahobytu oželet.

Krátkozrace se  radujeme, když se náš majetek prodává Číňanům.  Putin sám ve svých výhrůžkách upozorňuje, že Čína je jeho spojencem.... Ano, byli jsme po padesáti letech  ve 20. století vyčerpanou zemí, v mnoha případech se nedalo nic jiného dělat, než  hledat investory za hranicemi, abychom se zase injekcemi do technologií hospodářsky vzpamatovali, je sice dnes dobrá zaměstnanost, ale je jasné, že zisky odcházejí za svými majiteli (přečtěte si třeba dnešní Lid. noviny (18.2.2016), jak je těžké získat do sportu dotace od podniků vlastněných zahraničními majiteli!)

Půjčky po 2. světové válce? Kdyby nám Stalin nezabránil v přijetí Marshallova plánu, mohli jsme se i my trochu vzchopit, třeba by to bylo pomohlo i politicky, třeba by ani nenastal Rudý Únor, je to ovšem jen "kdyby", neboť levicová tradice v českých zemích byla silná a důvěřivost lidí byla ovlivněna presidentem Benešem, který šel Stalinovi na ruku... (K tomu vyhnání skoro 3,5 milionů našich Němců - nebýt toho, byly by bezpochyby volby 1946 dopadly jinak...)

Vedle drahého vůdce Kima snad není většího válečného štváče než je Putin. Rusko, které odvezlo z Ukrajiny atomovou výzbroj za slib, že hranice Ukrajiny jsou nedotknutelné! Jaká bezostyšná podlost před zraky celého světa vzápětí tento slib zrušit!

Tím přece samo vybízí ostatní národy ke zbrojení! Ale když se blíž k jeho hranicím instalují obranné rakety, spustí povyk, a na druhé straně hranice instaluje rakety bojové...

Jak by asi vypadalo smíření Ruska a Ukrajiny, těchto, jak je nazývá, "moudrých národů" v Putinově režii? Když dáte někomu nůž na krk, v sebezáchovné reakci mu nezbude než se podvolit. Bez dobré vůle ostatních evropských národů to nemůže dobře dopadnout. Když se místo toho Evropa dohodne za zády Polska a Ukrajiny vést energie přes Baltské moře rovnou do Německa (dílo býv. kancléře Schroedera, dnes něco podobného) - to jsou takové podrazy, že by měly být odčiněny stálou politickou a mohutnou ekonomickou podporou Ukrajiny. Ale my, čeští občané, dnešní samolibí vítězové (jak nám to HDP krásně roste! jak se nám peníze z fondů EU hezky utrácejí - a za zády na EU sprostě nadáváme...) necháme Ukrajinu padnout do chřtánu nenasytnému impériu. Jestli se to jakkoliv stane, bude to i naše hanba, stejně jako byl Mnichov hanba Anglie a Francie...

Výzva k rozšiřování licoměrné Putinovy lži o míru není samozřejmě podepsána (Putin má dost svých agentů-novinářů, a má taky zde své přátele, v první řadě našeho presidenta, který autoritou své úctyhodné funkce mnoho lidí zmýlí). Pisateli posledních řádků bych chtěla aspoň připomenout, že "hádky" mezi politiky patří k demokracii, bez oposice, která hlídá a koriguje ty, kteří se právě volbami dostali k vládě, která se logicky musí dostávat s vládou do sporu, není svobody!Vládu jedné strany, kdy se vše odkývá a se vším se stoprocentně souhlasí, tu už jsme tu měli. Lidé, kteří se ještě nepropracovali k pochopení principů demokracie (a není to úplně jejich vina, doba poroby byla dlouhá!), jsou zmateni a brzy po jakýchkoli volbách jsou "svými" politiky znechuceni, často nespravedlivě, a často i v novinách. Protože noviny, aby je někdo kupoval, hledají senzaci, a nikdy nepoukazují na to, co se povedlo, ale jen hledají, co je vhodné ke kritice. I toho je samozřejmě dost, ale náprava je i v rukách každého z nás!

Ještě k nadpisu zprávy: Jak to myslíte, že "moc na výběr teda nemáme?" Řekla bych, že je naší povinností každou takovou zprávu okomentovat, když ji elektronicky dostaneme, odpovědět a teprve tak ji poslat dál. Také pozorně vnímat všechno, co se děje mimo náš zabezpečený domov, a podporovat politiky, kteří nás jenom populisticky neujišťují o našich právech, ale připomínají i naši stálou dějinnou odpovědnost.

Vnímejme také problematiku migrační krize a její souvislosti. Hledám, kdo mi dosvědčí, co jsem slyšela v TV, kdy v den (či den poté), co se Rusko vojensky zapojilo do konfliktu v Sýrii na straně Asáda, Putin hrdě prohlásil větu v tom smyslu, že Evropa teď teprve uvidí, jak migrace uprchlíků ze Sýrie zesílí... Myslím si, že to pak v dalších zprávách stáhli, podruhé jsem to už neslyšela. (Doufám, že teď nejsem sama desinformátorem! Ráda bych si to potvrdila, že jsem neměla halucinace.)

V pondělí 29.2.2016 v 10:00 hod. Sněmovna, místnost Státních aktů, veřejná debata

 

Milada Vorlová, 18.2.2016

P.S.

Stále platí slova TGM: „Demokracii máme, teď ještě nějaké ty demokraty.“ Proto je u nás neustále demokracie zneužívána. Proto je větší nadějí politik s větší mocí, který pomůže překonat tuto fázi vývoje země podobně jako Singapur. J.Š.

Babiš je podle svých slov v politice nešťastný, ale neopustí ji 

* * *

---------- Původní zpráva ----------

Od: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

Datum: 18. 2. 2016 10:32:18

Předmět: Re: Fwd: Fwd: FW: To jsou vážná slova! Putinova výzva k občanům EU... Moc na výběr teda nemáme!

Přátelé,

nechce se mi věřit, že prezident velké země ve své výzvě operuje ničím nepodloženými argumenty, navíc jazykem, kterým psal sovětský tisk a Rudé právo po celou dobu éry, v níž samostatné myšlení bylo pokládáno za nepřátelský čin.

Milan Roch

Vladimír Vladimirovič P U T I N

Prezident RuskéFederace  

   

Výzva za mír!  

Evropané, opravdu chceme III. světovou válku?

Evropští spoluobčané! "Vaši" politici chtějí dokázat, jak jsou užiteční pro EU, NATO a USA.Očekávají, že jejich "tvrdý postoj" vůči Rusku je vynese v kariérách výše, na ještě lépe placené posty, než mají dnes, proto se předhánějí v návrzích sankcí, vysílání bojových jednotek a v jiných projevech nekontrolované agrese proti Rusku, čímž se ze dne na den zvyšuje riziko 3. světové války.

Jsou tak zaslepeni svou vlastní nekontrolovatelnou mocí a vidinou jejího dalšího růstu, že počítají s tím, že Rusko ustoupí na poslední chvíli tlaku NATO a k válce nedojde.

Ale v čemž má Rusko ustoupit? Co má Rusko udělat, aby byli spokojeni? Má se vzdát svých území a podstoupit je dobrovolně každému, kdo o ně projeví zájem?

PRAVÝM CÍLEM všech těch,ať už jsou z Evropy, nebo zpoza oceánu, kteří chtějí vyvolat válku, je bohatství Ruska. Má Rusko rozdat své bohatství, aby se vyhnulo válce?

Má nechat likvidovat své vlastní obyvatelstvo na Ukrajině? Všichni, co uvažují střízlivě, vědí, že se to nikdy nestane! Rusko nikdy nepodlehne tlaku, jako nikdy nepodlehlo v minulosti, tak tomu nebude ani v budoucnosti.

Dnes je již jasné, že válka v plánech její strůjců nemá skončit na Ukrajině. Hlavním cílem je Rusko, ale válka zachvátí celou Evropu.

Co pro USA zajistí vyšší zisk a co USA rychleji vytrhne z dluhové krize než válečná výroba? Co účinněji zlikviduje konkurenci USA v podobě EU a Ruska,než vzájemné vyvraždění celých národů v Evropě? Co USA pomůže více rozšířit sféru svého vlivu, než poválečné půjčky, přesně podle odzkoušeného scénáře použitého po2.světové válce? 

Světový válečný konflikt reálně hrozí! V té souvislosti se zamyslete, kdo z Vašich politiků Vám prozradil, že po přijetí Ukrajiny do NATO a vstupu EU do konfliktu odvedou Vaše potomky na východní frontu, kde velmi pravděpodobně položí život?

Kdo z politiků tam půjde do zákopů s nimi?

Kdo z válečných štváčů, které královsky platíte ze svých daní a kdo z jejich mediálních spolupachatelů Vám prozradil, že toto nebude jen dobrodružná vítězná výprava na východ, ale že to skončí jako 3. světová válka za možného použití atomových zbraní?

Kdo dokáže předpovědět účast Číny, která je v tomto konfliktu spojencem Ruska?

Kdo vyhodnotí reálnou sílu americké armády, která dosud bojovala vždy jen se slabším protivníkem, vždyť Hitlera porazili hlavně Rusové! Na co se vlastně váleční štváči spoléhají?

Jedno je jisté, v této válce nebude vítěze!

Kde se schováte před jadernými výbuchy?

Máte dost hlubokou jámu a dostatek potravin, abyste v ní vydrželi 100 let, než se sníží úroveň záření na únosnou míru? Ve jménu čeho mají na obou válčících stranách umřít naše děti na východní frontě, ve jménu čeho má zahynout rodina, ve jménu čeho má přestat existovat všechno, co znáte, ve jménu čeho má shořet tento svět? Ve jménu  demokracie?

Kde vidíte demokracii v tom co se děje na Ukrajině? My vidíme jen fašistickou vládu,armádu, porušující mezinárodní konvence a promyšlenou genocidu vlastního obyvatelstva,jehož vinou je jen to, že mluví rusky a chce nezávislost na fašistické Ukrajině.

A co na to Evropa? Umíte si představit, že by si některý národ v EU vydobyl svou samostatnost způsobem, jak to dělá Ukrajina? Byla snad Ukrajina dosud nesamostatná, že bojuje o samostatnost? Měla snad vládu, kterou EU neuznávala? Neměli snad Ukrajinci svá národní práva? Evropská unie se vzdala svých principů a svým postojem se stává spolupachatelem genocidy. Co můžete očekávat od politiků EU vy sami, občané EU, když tak rychle a ochotně vaši politici bourají vlastní hodnotové základy?  

Rusové jsou velký, kulturní a mocný národ, bez kterého by Evropa v dnešní podobě nikdy nevznikla.

RUSKO NENÍ VÁŠ NEPŘÍTEL, nepřítelem každého občana Evropy jsou nenasytní politici, kteří se za svou moc a peníze chystají zničit vše,co je všem drahé.

Na otázku můžeme snad zabránit chystané válce s Ruskem, do které nás tlačí politici a koupená média? Ano, můžeme!

Co mohou udělat obyčejní lidé? 

Když všichni malí a slabí dělají totéž, změní všechno! Lze to změnit, neboť je to nutnost! 

Bojkot všech politiků, kteří zvyšují napětí,kteří volají po sankcích a zásahu proti Rusku! Bojkot na všech úrovních, ve všech volbách! Nedopustit uplatnění zla, které chtějí šířit! Bojkotujte vstup Ukrajiny do NATO! Bojkotujte média, která válku podsouvají jako jediné možné řešení!

Věřte! Rusové i Ukrajinci jsou dva moudré národy, které řešení najdou.

Nebojte se! 

Rozšiřujte tuto výzvu všemi vámi dostupnými způsoby, ve všech Vám dostupných jazycích!!!!!

Vždyť ti naši politici se jen hádají, bojkotují schvalování, nic pro nás včas neudělají!

* * *

P.S.

Tady máte další nehoráznou ukázku stále více sílící a drzejší ruské propagandy, kdy jsou používána slova Pavla Bělobrádka, která samozřejmě nikdy nevyslovil. Objektivní média argumentují věcně, tzn. uvedou zdroj a důkaz uváděného výroku. To platí i pro text výše. Hlavním zdrojem současné skryté či otevřené ruské propagandy jsou lži a pomluvy, kdy zneužívají informačního prostoru a zásad v demokratických zemích. Zkuste to tak oficiálně v Rusku!

 

Jan Šinágl, 20.2.2016

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 2.33 (6 Votes)
Share

Komentáře   

0 #4 K.Mrzílek 2016-02-23 23:10
Rusko není váš nepřítel nabádal ruské emigranty svého času Džugašvilli /stalin/. Vraťte se bude vám odpuštěno. Jak dopadli vzpomínají ti, kteří útlak přežili v knihách i filmech. Podobně i dnes nabádá Putin.
Také Leonid Brežněv, který umravňoval Čechoslováky a naše politické jaro 26. srpna 1968 pro noviny The Times pronesl: "Slyším-li slovo demokracie vlezu do tanku a jedu". Vladimír Putin, když se mu po Jelcinově genocidě v Čečensku Čečenci znovu začali bouřit a žádat oddělení od Ruska,za které bojovali od počátku 18. stol., řekl slavnou větu: "Utopíme je v hajzlu". A dnes podobně Vladimír Putin ujišťuje o své upřímnosti. - Srovnáme-li popsané výroky Rusů o zemích, které žádaly nezávislost s bojem Indů za samostatnost, i když jejich boj trval dlouho skončil v roce 1947 vítězně a Mahathma Gandhí šestkrát vězněn, dvakrát pozván do Británie dokázal lidsky, že Briti odešli s důstojností na obou stranách.
0 #3 Bergmann 2016-02-23 12:04
Určitě to není od Putina, to bylo příliš naivní a Putin také není žádný okovaný politik, jen další příklad
nebezpečné propagandy, v Moskvě právě zahájili výstavu o Brežněvovi ani slovo
o sovětské okupaci 1968, jen chvála a uznání
+1 #2 HORSKÝ 2016-02-22 13:07
Právě vychází kniha redaktora Respektu Ondřeje Kundry Putinovi agenti. Jak ruští špioni kradou naše tajemství.Brno, BizBooks 2016, 208 stran. Viz k tomu článek v Respektu 7/2016.
-1 #1 HORSKÝ 2016-02-21 22:22
Dnes na Čroplus Názory a argumenty opět diskutoval tzv. vojenský analytik Martin Koller, obhájce Putina a jeho Ruska. Komunističtí rozvědčíci nedají ani po r. 1989 pokoj, spolu s dalšími hlásají své
pravdy a přibývá jim prostor v mediích.

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)