Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Kalendář událostí

čt dub 11 @08:30 -
OS Kolín - II. kolo: Šinágl a spol. obžalován
čt dub 18 @17:30 -
Praha Americké Centrum: ETIKA UMĚLÉ INTELIGENCE
st dub 24 @08:30 - 11:00PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu
čt dub 25 @09:00 - 01:30PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu

Nejnovější komentáře

  • 28.03.2024 15:57
    Číslo 13 ‧ 28. března ‧ 2024 Týdeník Echo AD Rodina, nebo ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:58
    ČR dostane z EU 73 miliard Kč na investice do dopravy či ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:44
    „Lockdowny mají závažnější důsledky než samotný covid“ Z ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 08:59
    Mezinárodní ratingová agentura Moody's dnes zhoršila ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 07:26
    Vážení přátelé zahrádkáři a sympatizanti ZO ČZS Pod Majerovic ...

    Read more...

     
  • 25.03.2024 17:28
    Universal supranational citizen Why does today's Europe face ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Bozi mlyny„PŘÍSNĚ TAJNÉ“ černobílé instruktážní snímky Československého armádního filmu, jejich úzce zaměřená účelovost a oslava vraždění jako „služby vlasti“ budí děs a úžas i po třiceti letech - Vražedné monstrum na státní hranici!

Otřesný dokument! Na závěr ukazuje, jaké zvířecí pudy dokáže totalita probudit v lidech. Všichni pachatelé, (pohraničníci) neuvěřitelného zvěrstva – střílení do zemřelých - do roka zemřeli na neznámou nemoc. Vypadali tak ošklivě, že nebyli vůbec ukázáni pozůstalým a byli pohřbeni v zacínovaných rakvích. Jejich velitel zahynul při odstřelování kostela, vskutku BOŽÍ MLÝNY. Nezapomínejme, co dokázal z lidí udělat komunismus. Dokument je věnován 145 zastřeleným, 96 spáleným elektrickým proudem, 11 utonulým a 1 oběti roztrhané psy. Šli za svobodou z komunistického koncentráku. ČEST JEJICH PAMÁTCE! J.Š.

* * *

Tak jsme včera na ČT/ART mohli spatřit otřesný dokument Josefa Císařovského z roku 2015, vlastně jakousi konfrontaci z dějin posledních asi 90 let hlavně šumavských obcí, většinou zničených pohraničníky v padesátých letech. Jakýsi anonym pod označením „historik“ nazval hned tento dokument tendenční blábol a demagogií, vše podle něho nutnost studené války (kdo ji asi vyvolal, že?). Každý by se měl na 60 minutový dokument „Boží mlýny“ alespoň na internetu podívat, mně je z toho ještě dnes na zvracení nejvíce ze scény, kdy vojáci PS vnikají do hrobky a z rakví kradou šperky a pak se zbytky ztrouchnivělých těl dávných německých obyvatel venku tančí i do nich střílejí.

Snad tohle u mladých tehdy asi devatenáctiletých kluků není ani možné, kdo je vychoval k takovým činům, snad válka? Zřejmě na to podle božích mlýnů do roka a do dne doplatili. Ničení všeho asi do 2 km hraničního čs.pásma, jinak funkčních vesnic (stačí se podívat na výstavnou a poklidnou protější bavorskou stranu) je dokladem neuvěřitelného bolševického barbarství, důsledek připrav na válku, vzpomínám na nápisy kasáren v Chebu „neprojdou“, zátarasy a „ježky“ na silnicích směrem k hranicím (Pomezí aj.), autobusy natřené maskovací zelenou barvou, tanky rozstřílená Loreta i přilehlým hřbitovem, dnes Němci včetně křížové cesty renovovaná. Různé ozdoby pak „zdobily“ byty důstojníků v panelácích na tzv. Spáleništi v Chebu atd.atd.

Cheb ve studené válce? Místo ve válce rozbombovaného nádraží (plány na nové měly se pak realizovat na Smíchově) dřevěné baráky s kontrolou PS, která vlastně začínala už ve vlaku od Mariánských Lázní, Cheb byl ještě pohraniční pásmo, následovalo hraniční a zakázané, ale vstup bez razítka bydliště velmi podezřelý.

Šokovala mě - a stále tam v basilice ve Waldsassenu jistě visí - dřevěná soška oběšeného Krista. V roce 1949 srovnali vojáci PS výstavnou obec Wies-Víz přímo na hranicích u Chebu (po 1989 nový hraniční přechod) a zdejší kostel.

Dřevěného Krista z kostela pak „oběsili“ výsměšně na hraniční závoru, bavorští celníci jej vzali do vedlejší lodě baziliky, kde byl hojně (a jistě je) navštěvován. Dokladů hnusného barbarství bychom našli víc a pokud se to nestačilo za komunistů, nechal se moderní klášter kongregace Milosrdných sester sv.Kříže v Chebu, právě u vjezdu do Chebu od Wiesu - do r.1989 kasárna PS, prodat na Turky a udělat z něho ruinu. Na většinou německé sestřičky, na jejich péči a ochotu vzpomínali již pováleční čeští pacienti z přilehlé nemocnice dlouhá léta (viz i pořad o klášteře Davida Macháčka v Reportéři ČT 28.4.2015). Konečně německý hřbitov v Chebu byl dalším otřesným dokladem a neochota „chebských“ ještě po r.1989 pohřbít ostatky německých vojáků (smělo se za Hitlera snad nenarukovat?) rozházených na stolech je jen smutným pokračováním.

V tomto klášteře biřmoval naposledy 1949 kardinál Beran a biřmování nedokončil, zatkla jej StB a další léta strávil v domácím vězení jako výsledek „vítězného února“ (zemřel v Římě).

Kde jsou ty doby, kdy ještě i po únoru 1948 bylo možné vidět v Chebu z blízkého Bavorska a od hranic americké vojáky, kde měli v kině Capitol, později Svět oficírský klub a kdy bylo možné přejít lesem i hranici a riskovat při předání od Američanů jen pokutu u finančníků, asi 20 korun? Jenže neustálá současná nenávist, nadávání na „skopčáky“ a Angelu Hitlerovou dokonce i u generací, které jinak o dějinách nic nevědí a jsou dokonce schopni tvrdit, že Hitler byl prezidentem Velké Británie nedává moc nadějí, že barbarství pomine.

 

Václav Hora, 18.1.2016

* * *

Zhůří u Javorné na Šumavě...

Podnět Vládě ČR k vydání rozhodnutí o Památném dnu obětí vyhnání

Ministr Jiří Dienstbier odpověděl na podnět o zřízení Památného dne českých Němců

Z diskuse o uprchlících a o nás z pohledů, které těžko kdy ve veřejnoprávních médiích zazní!

* * *

BOŽÍ MLÝNY by měla ČT opakovat opakovaně na hlavním kanálu od 20:00 hod.!

 

J.Š.18.1.2016

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 3.33 (3 Votes)
Share

Komentáře   

0 #1 Olga Vazačová 2017-01-20 09:39
Souhlasim s tim ze by takove dokumenty mely byt v TV vysilany casteji,opakova ne a v hlavnim vysilacim case. Jen tak je nadeje ze to oslovi a primeje k zamysleni vice lidi a snad i mladou generaci,na ktere zalezi,aby se takove hruzne ciny jiz nikdy nemohly opakovat a aby si co nejvice lidi stale uvedomovalo co to komunismus je a ze je stale mezi nami ...(13% komunistickych volicu !)

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)