Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 24.04.2024 10:01
    Odsouzený kriminálník Maxim Ponomarenko opět podniká v ...

    Read more...

     
  • 24.04.2024 09:00
    Dobrý den vážený pane Šinágle, obracím se na Vás, protože ...

    Read more...

     
  • 24.04.2024 07:47
    Předpokládám, že paní Gavlasové a jejím klientům bylo zveřejněním ...

    Read more...

     
  • 20.04.2024 12:42
    Mgr. Jana Gavlasová, advokát, Západní 449, 253 03 Chýně ...

    Read more...

     
  • 19.04.2024 18:09
    Ve Zlínském kraji dnes chybí 3000 míst pro přestárlé lidi.

    Read more...

     
  • 19.04.2024 16:56
    Spione und Saboteure – Wladimir Putin zeigt, dass er in seinem ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Prales kaceniSucho v Sýrii trvalo jen rok a k válce došlo až o řadu let později. Začátek konfliktu všakPrales vykacen časově odpovídá zdražení potravin, který přivodila celosvětově biopaliva. Ne náhodou se biopaliva označují za „zločin proti lidskosti“. 

Mluvčí hnutí Duha Jan Piňos (kdysi šéf CHKO Broumovsko) věří, že za vlnu uprchlíků může nikoli demografie a islamisté, nýbrž globální oteplování. „Na základě ekologických znalostí o změně klimatu a ubývání vody jsem přesvědčený, že tato uprchlická vlna není žádná výchylka. Je to začátek něčeho, co zásadním způsobem promění tvář Evropy. Stačí několik neúrod a směrem k nám se pohrnou desítky milionů klimatických uprchlíků.“ Podobně hovoří i klimatolog Václav Cílek: „Obávám se klimatické krize, která donutí celé národy k obrovské a nekontrolované migraci“ (Český rozhlas, červen 2015) A důkaz? Válka prý propukla v době, kdy Úrodný půlměsíc zažil „nejhorší sucho od počátku přístrojového měření“ (Kelley 2015).

http://kremlik.blog.idnes.cz/c/484810/vinikem-vlny-uprchliku-neni-oteplovani-ale-biopaliva.html

* * *

Na Titaniku se tančí

Prales stromV Paříži se pár dnů po teroristických útocích koná mezinárodní konference OSN. Není ale o terorismu, nýbrž o oteplování. Místo aby řešili aktuální otázky bezpečnosti, papaláši se cpou chlebíčky na rautu a žvaní o počasí.  Připomíná to onu historku, že když se Titanik začal potápět, kapitán nechal dál hrát kapelu k tanci a cestujícím nic neřekl. Dělali, jako by se nic nedělo. Aby odvedli pozornost lidí. Aby nevznikla panika. My zase místo řešení naléhavých problémů přežití jako je hrozba islamizace nebo vymírání Evropy...plkáme o počasí. Zatím jediný hmatatelný výsledek třiceti let klimatických konferencí je vlna uprchlíků. Dotovaná biopaliva – pomýlený nástroj snižování skleníkových emisí - totiž vyhnala ceny potravin tak vysoko, že „hladové bouře“ destabilizovaly státy ve Středozemí (tzv. arabské jaro 2011). (Více v článku zde).

http://kremlik.blog.idnes.cz/c/486495/na-titaniku-se-tanci.html

* * *

Prales satelitHistorik Vítěslav Kremlík, ČRo plus 11.12.2015 (bohužel v archivu ČRo nemohu audio-záznam pořadu najít), cituji po paměti, celý pořad jsem neslyšel: „Antarktida se už 30 let ochlazuje, nemůžeme to ovlivnit, nikdo neví proč tomu tak je. Tyto konference jsou nebezpečné. Zavedení biopaliv kvůli snížení CO2 (0,04 % v ovzduší) přispělo k velkému nárůstu cen potravin a hladomoru a uprchlické vlně, kterou dnes řešíme. Je to v podstatě jen velký byznys s minimálním účinkem“.

Nepochybně má lidstvo na ovzduší a klima vliv, ale těžko tak velký, jak nám presentují média. Otázkou je, do jaké míry zde udává slovo příroda, její tisícileté zákony a do jaké míry zasahuje činnost člověka? Co se vše naplánovalo na podobných konferencích, co se dosáhlo, kolik to stálo peněz? Neschopnost, nebo to prostě není možné, či jen další lukrativní byznys? Považoval bych za největší úspěch, kdyby se zastavilo barbarské kácení plic světa, amazonského pralesa a znovu vysázení stromů. Jedna pořádně vykonaná věc vydá mnohdy daleko více, než množství nepořádně vykonaných!

 

Jan Šinágl, 15.12.2015

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Share

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)