Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 19.04.2024 18:09
    Ve Zlínském kraji dnes chybí 3000 míst pro přestárlé lidi.

    Read more...

     
  • 19.04.2024 16:56
    Spione und Saboteure – Wladimir Putin zeigt, dass er in seinem ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 14:44
    Ministerstvo zahraničí daruje Ukrajině pět aut. Jedno pancéřované ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 10:42
    Soukromý vlastník zcizil veškerý svůj majetek. Justice je bez ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 08:11
    Včera mi jeden pán v Praze, sledující mé zpravodajství ...

    Read more...

     
  • 17.04.2024 19:23
    Zdravím Vás pane Šinágle, něco se děje. Ministr Blažek podal ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Babis Kalousek venNebudu Vám, pane předsedo, vyčítat Vaše navážení se do Andreje Babiše. Vy musíte být na něj zlý. Hlavně on Vám vyluxoval voličskou základnu a udělal z Vaší strany politického trpaslíka. To se těžko překousává, ale dá se to. Horší, že on chce čistit politickou scénu i od lidí, co chovají ve skříních privatizační a podobné kostlivce. Na to včera ťukla i ČT24 během dne ve spojení s Vaším předsednictvím. A to už jde přímo na kůži. Ale to jen tak úvodem, jak to máte s tím Babišem těžké.

 

Hlavně bych se od Vás rád dověděl, co je podle Vás ta Opravdová Demokracie, již míníte chránit před Zemanem a Babišem, jak jste o tom složil tu říkanku. Ono totiž dosud nelze chránit OD, protože ona tu ještě není. Má v té Vaší příští (?) OD zastupitel sloužit lidu, jak slibuje, nebo rodné straně, jak pan předseda strany požaduje?

Kdybyste myslel, že samozřejmě lidu, jak si to myslím i já, pak Vám povím, že Vás čeká těžký boj proti všem o tu OD. Ale nejen to, musíte myslet, jak zastupiteli tu roli ještě v této neopravdové demokracii usnadnit, nebo dokonce umožnit. On to má totiž těžké. Těch stran je neúrekom, každá chce něco jinak, v parlamentu je permanentní přetlačovačka, práce se zpožďuje, a zastupitel má dilema.

 

Určitě je mnoho stran, v nichž zastupitel má jiný názor, než předseda strany, co ho dala na kandidátku. Dala mu taky ze státního peněz jak želez, a on chudák je jak mezi mlýnskými kameny: Mám hlasovat ve prospěch toho lidu, jemuž patří státní moc a od něhož ty prachy vlastně pocházejí, a jak to taky cítím i srdcem, a též jak jsem slíbil poslaneckým slibem, anebo toho, kdo mi ty prachy zařídil, napsav mne na kandidátku? To je to dilema!

 

Takový poslanec pak se rozhoduje mezi – řekněme - sto tisíci poslaneckými, anebo dvaceti tisíci poctivými - když by ho pan předseda pro neloajalitu k rodné straně už příště nepostavil. Toto dilema by nemělo být. Je to past na poslance, jak si je zavázat.

 

On si nakonec každý řekne, jako ta lékařka, co brala 70 tisíc měsíčně za předepisování zbytečných léků: „Byla bych blbá, kdybych to nebrala.“ A vstoupila do dějin české korupce. Chudák poslanec si to přečte, zazpívá si „dělejte to taky tak, právě tak a ne jinak“, ženy po něm blázní, a on už se musí cítit jako korupčník. Což je depresivní. Vzal tu lékařku jako návod k řešení dilematu.

 

Právě způsob vyřešení poslancova dilematu je to, co – jak snadno pochopí každý – je jedním z prubířských kamenů hodnoty demokracie. Kdy je opravdová? To se snadno vypustí u úst, ta OD, ale jak to je doopravdy?

 

Co na to říkáte, pane čerstvý předsedo? Souhlasil byste se mnou, že politické strany mohou být docela dobře, v souladu s ústavou, tvůrci politického systému státu ve vzájemné soutěži, a přitom se neúčastnit tvorby kandidátek? Měly by třeba přístup do sdělovacích prostředků, a jiné možnosti soutěže s jinými stranami. Poslanec by neměl dilema a nekazil by si duši pro prachy. Předsedové stran by před hlasováním nevykřikovali, jak budou „jejich“ poslanci hlasovat, pro či proti, protože by to nevěděli a nedělali v parlamentu rozruch, obstrukce, a jiné voloviny. V parlamentu by práce vystřídala válečné tance o hlasy voličů, zatímco projednávání zákonů vázlo, a budou výsledky.

Tomu byste pak mohl říkat opravdová demokracie. Co na to říkáte, pane předsedo?

 

Občan Stanislav Vrbík, Zlín

30.11.2015

P.S.

Dne 21.srpna 2015 na Václavském náměstí na mítinku http://www.bezkomunistu.cz/ předsedy Petra Marka (pod patronací TOP 09), jsem chtěl krátce vystoupit a oznámit, že je tomu právě dnes i 70 let, co Praha vítala naše piloty RAF (Museli čekat celé tři měsíce na povolení, až odezní oslavy Rudé armády „Osvoboditelky“). Pan Marek mi odmítl dát slovo. Odmítl i tuto informaci říci za mne. Poté jsem se obrátil na vedle stojící poslance Kalouska, zda by mohl tuto důležitou informací vyslovit za mne při svém projevu. Odmítl s tím, že už má svůj projev připravený?! V dnešních LN ve svém článku o Kalouskovi Idealista bez idee, píše Martin Zvěřina na jeho konci: „Netušíme, zda je opravdu největším rizikem pro budoucnost demokracie lhostejnost občanstva, jak řekl pan Kalousek. Vychází nám ale, že voliče má za hodně tupou masu.

 

Jan Šinágl, 30.11.2015

* * *

Diskutujte: Kdo nám vysvětluje situaci v Rusku? Aktivní udavač StB Martin Koller!

Miroslav Srutek2015-12-01 20:05

Dnes jsem slysel soudruha Kollera v poradu Pro a Proti na radiu Plus CR. Docela me mrazilo, protoze podobnou demagogii jsem naposledy slysel za bolsevizmu pred rokem 1989. Putin by z neho mel jiste radost.

K. Mrzílek2015-12-01 22:45

Ve sněmovně si odhlasovali tajné hlasování takže nevíme kdo je kdo. To jsme dovolili my občané. A proto mohl byl zvolen do předsednictva parlamentu pan Filip. Tajná anonymní hlasování anonymů. Dokavad připustíme, aby poslanci hlasovali tajně budou tam sedět pro nás nespolehliví lidé.

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 2.50 (6 Votes)
Share

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)