Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 20.04.2024 12:42
    Mgr. Jana Gavlasová, advokát, Západní 449, 253 03 Chýně ...

    Read more...

     
  • 19.04.2024 18:09
    Ve Zlínském kraji dnes chybí 3000 míst pro přestárlé lidi.

    Read more...

     
  • 19.04.2024 16:56
    Spione und Saboteure – Wladimir Putin zeigt, dass er in seinem ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 14:44
    Ministerstvo zahraničí daruje Ukrajině pět aut. Jedno pancéřované ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 10:42
    Soukromý vlastník zcizil veškerý svůj majetek. Justice je bez ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 08:11
    Včera mi jeden pán v Praze, sledující mé zpravodajství ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Belobradek FialaVěřme, že i TOTO se jednou podaří Hnutí ANO prosadit – doba neschopných, žijících z práce druhých či na dluh musí jednou skončit!

Panu Fialovi, jenž v OVM tuto neděli řekl: „Pro nás ten zákon je podstatný, ohrožuje to živnostníky a svobodu podnikání, budeme bránit jeho přijetí. Může padnout spousta živnostníků, to nemůžeme připustit,“ uvedl předseda ODS - Babiš: „S některými opozičními poslanci se dá věcně diskutovat. Ale někteří jsou jak z jiné planety, jako ta figurka zeleného mimozemšťana z­ reklamy.“

Pane předsedo ODS, o čem to mluvíte? Znáte situaci s šedou ekonomikou? Bude Vám vadit, že toto "odvětví" "může padnout"? Ano, EET ohrožuje spoustu živnostníků, kteří jsou škůdci a brzdou hospodářství. EET se právě kvůli jejich škůdcovství připravuje jako zátah na nepoctivce, jež Vy nazýváte poctivými živnostníky. (Skutečně poctiví Vás nepotřebují za mluvčího.) Skutečným poctivým EET neublíží. Oni nejsou existenčně závislí na švindlování s tržbami a daněmi. Vy jistě víte, že šedá ekonomika škodí právě těm poctivým, o kterých Vy nemluvíte. Vaši poctiví, tedy ti, jimž hrozí zavření podvodné živnosti, dnes odebírají hosty a zákazníky těm poctivým. To v konečném důsledku snižuje i jejich odvody daní proto, že velkou část tržeb jim uzmou ti nepoctiví, kteří daně neplatí skoro žádné. Mimo jiné jde o to, aby zlodějíčci skončili a poctiví převzali jejich zákazníky.

Ta rozmnožená šedá ekonomika nejen že odebírá z trhu tržby, ale je i školou podvodů, ukázkou novým ročníkům podnikatelů, jak se do toho chodí.

Čím naše společnost nejvíc trpí, to je rozklad mravů. Vy to míníte podporovat, abyste řečmi o ohrožení poctivých podnikatelů sbíral hlasy pro svou ódéesku. I to je ukázka úpadku mravů. Opozice tu není původně od toho, aby ničila dobré úmysly vládě. Pokud to dělá, škodí lidu víc, než ti nepoctiví takypodnikatelé.

Ještě příklad. Máme zde přemnožené různé provozovny. Znamená to též příliš mnoho hospod a lékáren. Vezměme hospody. Když "není od čeho píchnout", je pro některé nasnadě, že budou kupovat nezdaněný alkohol, cigarety, a další "šedé" zboží, které též uniklo zdanění. Že budou tajit výši tržeb a krátit daně. Že platí zaměstnancům minimální mzdu a přilepšují jim "z nakradeného". Že jim připravují minimální důchod pro stáří. Že odebírají z trhu práce lidi a podnikatelé pak zvou do továren atd. běžence. Že - jak už řečeno, berou zákazníky těm, kteří pak nemají možnost kasírovat dostatek hostů, zhoršují služby, upadá kultura pohostinství a odvádějí se jen malé daně.

Vám to vyhovuje. Dokud je to tak, váš nepřítel Babiš nebude excelovat s růstem HDP. Nebude excelovat s růstem důchodů, sociálních dávek, produktivních výdajů státního rozpočtu a Vy budete moci otravovat vzduch jak tamtam, a ještě tam se dává málo a přitom ekonomika roste... No však Vás s Kalouskem dobře známe. ČT Vás má za manekýny, jste všude, a Babiše jenom zesměšňují, jak tahá - jako dřív Nečas - haldy papíru.

Jste velká antibabišovská fronta. To je projev Vašeho strachu, že při tažení proti švindlu a jeho zastáncům nakonec ještě dojde ke zlepšení úrovně našeho života, když předtím se šlápne na kuří oko všem, co mají máslo na hlavě. "Po křiku je poznáte. Třísku vidí v oku bližního, avšak trám v oku svém nevidí".

S.Vrbík, 12.10.2015

* * *

Bělobrádek kritizuje Babiše za porušování demokratických pravidel

"Demokracie zdržuje, ale je velmi podstatné ubránit demokracii jako celek," podotkl šéf lidovců. Dodal, že pokud Babišovi demokracie nevyhovuje a nechce být s demokratickými stranami v koalici, tak je na něm, aby zvážil odchod. Když podle něj Babiš říká, že současný systém je špatný, nefunkční a pomalý, dává tím špatný signál lidem. Babiš s kritikou nesouhlasí. "Je to nesmysl. Naopak v tomto volebním období jsme zavedli opoziční okénka na každé schůzi Sněmovny, kde se projednávají návrhy zákonů opozice, bohužel sama opozice si tento prostor ubírá svými obstrukcemi," napsal Babiš ČTK. Odmítl, že by jeho prohlášení šla proti demokracii.

… Babiše kritizoval i Fiala. "To, co říkal Andrej Babiš - Parlament je žvanírna nebo něco podobného a zbytečné a zdržuje to - to už jsme v historii slyšeli a slyšeli jsme to v historii několikrát a například tohle říkal Adolf Hitler," uvedl. "Ono to vždy začíná nenápadně. On ten parlamentarismus se dá lehce odbourat," řekl Fiala. Babiš napsal, že "tradiční politické strany" spolu dělají ve Sněmovně dohody a kšefty. ODS a TOP 09 podle něj nekritizují koalici, ale pouze ANO, stejně jako koaliční partneři. "Takže platí, že naše hnutí kritizují všichni, a to hlavně proto, že my s nimi ty kšefty dělat nechceme," dodal. Bělobrádek podle něj má kolem sebe bývalé lidi z ODS. "Proto se jeho vyjádřením a nadbíhání ODS nedivím," poznamenal.

… Bělobrádek v České televizi připustil, že vláda "trochu zaspala" v otázce migrace. "Není hanba přiznat, že to tak je. Neneseme odpovědnost ani za zahraniční politiku, ani za vnitro, ale nicméně společně chyceni, společně oběšeni," řekl Bělobrádek s tím, že i lidovci nesou politickou odpovědnost. Nyní by podle něj měla být česká vláda v Evropské unii k řešení migrační krize aktivní. Babiš šéfovi lidovců jeho vyjádření vytkl. "Pokud kritizuje za migrační politiku vládu, přitom s ní souhlasil, tak může koalici opustit a dělat ODS béčko," napsal.

"Těch sedm měsíců je vůbec proto, aby se dokázaly vysoutěžit některé technické věci," řekl Bělobrádek. Sedmiměsíční lhůtu koalici podle něj sdělilo ministerstvo financí, které deklarovalo, že lhůta bude dostatečná. "Jsem zvědav na ministra financí, který na koaliční radě řekl, že v případě, že to nebude fungovat, tak za to ručí hlavou," dodal ministr. Podle ministerstva financí má elektronická evidence tržeb začít fungovat od poloviny příštího roku.

… Evidence tržeb má podle vlády omezit šedou ekonomiku a zamezit daňovým únikům. Podle Babiše má také narovnat podmínky mezi podnikateli, kteří platí daně, a těmi, kteří je neplatí. Zavedení elektronické evidence tržeb by se mělo od počátku týkat restaurací, hotelů a stravovacích služeb, celkem asi 60.000 podnikatelů. O čtvrtletí později by měly tržby evidovat i firmy v oblasti velkoobchodu a maloobchodu, tedy dalších zhruba 250.000 podnikatelů. O rozšíření systému na další odvětví by měla rozhodnout následně vláda….

* * *

Předseda ODS Fiala má pravdu o slabém parlamentu, slabý přivedl Hitlera k moci a stejně slabý Zemana. ODS pokračuje v destrukci parlamentní demokracie stejně jako za Klause – ze zoufalosti, neschopnosti a strachu z příštích voleb. Není férové, když Bělobrádek populisticky vypouští informace z jednání vlády. Místo aby bojoval za koalici, už koketuje s opozicí. Jeho jednání a postoje začínají připomínat neblahou tradici KDÚ –ČSL ve stylu „Kam vítr, tam plášť“.

Kdo v Čechách dělá něco dobrého v politice, je vždy napadán ohroženými, resp. neschopnými a všehoschopnými. Naštěstí je to lidem, tedy i voličům stále více jasné, kdo skutečně maká a kdo je pouhým populistickým, prázdným mluvkou. Nepochybně to voliči dají při příštích volbách najevo ještě mnohem jasněji, než při minulých. Fialova trapná, populistická rétorika, jen uspíší odchod lidí a stran, které do skutečné demokracie nepatří. Obávám se, že nemálo poslanců a členů ODS by mělo už dávno být odsouzeno za korupci, např. Petr Bendl, Pavel Bém, Ivan Langer, Michael Hrbata a další korupčníci – a nejenom z řad ODS!

Právě takové slabé a nevýrazné strany, bez silných osobností, umožňují nástup diktátorů, na kterého se nebezpečně vypracovává prezident Zeman. Kdy bude toto tématem OVM a kdo bude pozván?   

 

Jan Šinágl, 12.10.2015

* * *

Zeman stále více ovládá zemi, koná. Politici mluví, nekonají - občané jen přihlížejí

* * *

Nejpopulárnější politik? Stále Babiš, příznivě ho vnímá 64 procent lidí

Nejpopulárnějším politikem zůstává ministr financí a předseda hnutí ANO Andrej Babiš, příznivě ho vnímá 64 procent

lidí.

* * *

Babiš: S některými opozičními poslanci se dá věcně diskutovat. Ale někteří jsou jak z jiné planety, jako ta figurka zeleného mimozemšťana z­reklamy.

LN Vystupovat na plénu a probírat jednotlivé návrhy je přece principem fungování sněmovny.

Sněmovna je pro mě prostředí, které mi vyhovuje nejméně. Mám pocit, že jsou tu někteří snad hluší. Desetkrát můžu říct, že žádná data o konzumaci v restauracích či o nákupech v obchodě finanční úřady sbírat nebudou. Ale opozice to omílá dokola, protože si z ­elektronické evidence tržeb udělala vlajkovou loď odporu. Probíral jsem s partnery, především z ČSSD, která je v parlamentu dlouho, že bychom měli změnit jednací řád tak, aby alespoň vystoupení jednotlivých poslanců musela být limitována. Jenže oni mi pak vysvětlili, že to nechtějí, protože až budou jednou v opozici, obrátilo by se to proti nim. Nemohli by vystupovat dostatečně na plénu a vyjadřovat se k návrhům. I proto, že velká část jednání ve sněmovně je v podstatě producírování před kamerami, jsem chtěl, aby byl zaveden klouzavý mandát pro ministry, abych tam nemusel sedět.

LN To byste si ale dělal zákony sobě na míru, což opozici vyčítáte.

A proč bych proboha nemohl? Já jsem nešel do politiky, abych se vykecával, to mi nejde. S některými opozičními poslanci se dá věcně diskutovat, třeba s panem Stanjurou z ODS. Ale někteří jsou jak z jiné planety, jako ta figurka zeleného mimozemšťana z­reklamy.

Veký rozhovor s Andrejem Babišem (majitelem Lidových novin), čtěte v zítřejším vydání.

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=481075048763999&id=231702800367893

 

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 1.80 (5 Votes)
Share

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)