Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 24.04.2024 10:01
    Odsouzený kriminálník Maxim Ponomarenko opět podniká v ...

    Read more...

     
  • 24.04.2024 09:00
    Dobrý den vážený pane Šinágle, obracím se na Vás, protože ...

    Read more...

     
  • 24.04.2024 07:47
    Předpokládám, že paní Gavlasové a jejím klientům bylo zveřejněním ...

    Read more...

     
  • 20.04.2024 12:42
    Mgr. Jana Gavlasová, advokát, Západní 449, 253 03 Chýně ...

    Read more...

     
  • 19.04.2024 18:09
    Ve Zlínském kraji dnes chybí 3000 míst pro přestárlé lidi.

    Read more...

     
  • 19.04.2024 16:56
    Spione und Saboteure – Wladimir Putin zeigt, dass er in seinem ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Vrbik 2Ve večerním zpravodajství ČT 24 dne 15.7. t. r. Utekl nepozornému odpovědnému redaktorovi záběr, který v žádném případě nesměl být vysílán. Jeden řecký poslanec pronesl památnou větu:Volíme podle zájmu této země, nikoli podle stranické disciplíny. (ergo – je rozdíl mezi zájmy země a zájmy politické strany). Mohl bych nechat na čtenáři, ať si sám učiní závěr z této prosté, ale světoborné věty. Vím už ale, že s českým (většinovým) občanem nepohne vůbec nic. Pokusím se tedy o upozornění aspoň občanů nevětšinových, kterým to mohlo ujít. - Ještě hroznější je ale poznání, že české společnosti je i toto všechno fuk. Je to velmi svérázná lidovláda - demokracie, tahle Česká republika. Rozhodne-li se jeden spravedlivý napravit tento systém falše, rozkrádání, resignace na správu státu, zle se potáže u korupčníků. Politici, celá státní správa, politické strany i novináři, všichni se pokoušejí jej odstranit za každou cenu. V „jejich“ rajonu je škodná, je třeba ji zničit. V zájmu nekontrolované moci politických stran, vlastně jejich sponzorů.

Ten poslanec jednoznačně vyjevil, že hlasování podle zájmů země, se normálně nikdy nekoná. Hlasuje se vždy podle přání stranického vedení a říká se tomu  stranická  d i s c i p l í n a!

Považte: lidu, Vám, má skládat účty ze svého působení poslanec, jehož jste si zvolili, aby působil v parlamentu podle svého nejlepšího vědomí a svědomí, jak slíbil při převzetí mandátu. A tento Váš poslanec podléhá jakési stranické disciplíně! Disciplíně politické strany, jež má svoje sponzory, a je tím zavázána sloužit jim!

Pouze v případě takové tragédie, jako je nesplatitelné státní zadlužení a reálná hrozba státního krachu, by se podle mínění toho vlasteneckého poslance měla udělat výjimka, a hlasovat v zájmu "vládnoucího lidu", i když stranické vedení velí jinak. Proč se odhodlal k této výzvě? Podle mne ze strachu o svůj mandát. Potřeboval, aby spolu s ním hlasovalo proti stranickému vedení co nejvíc kolegů poslanců, protože jako jedinec by proti straně neobstál.

Říkáme si, a ve světě je tomu stejně, že jsme demokratická země. Jak jste mohli nyní usoudit, není to pravda. "Vládnoucí lid" v praxi vybírá podle kandidátek politických stran. Poslanci jsou tak zvoleni na návrh strany a dostávají obrovské platy. Korupční platy a vlastně takto reálně z milosti strany, ne od lidu. Podřizují se tedy naši poslanci ze zištných důvodů "stranické disciplíně", aby si stranou přidělené posty a platy udrželi i pro příští volby. To je prototyp korupčního chování: prodat svůj názor a opustit své poslání za prachy. Tím je demokracie pohřbena a nedivme se, že většina občanů k volbám ani nechodí. Proč, když vládnou zkorumpované (sponzorskými dary) politické strany  prostřednictvím zkorumpovaných (extrémními platy) poslanců?

Kdybychom chtěli posloužit své zemi, jako onen řecký poslanec, museli bychom se angažovat v politice proti právu politických stran stavět k volbám kandidátky. To by měl činit státní úřad, chráněný před vlivem stran. Strany jsou totiž úzkým profilem správy země a snadným terčem korupce.

Ukázkou, co jsou vedení politických stran zač, je známý případ pokusu o vytunelování Fondu ŽP o půl miliardy Kč ve prospěch ODS jejím ministrem Drobilem. Potrestaným byl ne pachatel, ale oznamovatel Libor Michálek. Pachatele – ministra ODS Drobila - vzal pod ochranu ten, kdo si lup objednal - předseda ODS Nečas, z boží milosti též předseda vlády ČR, takto pachatel i okradený. Uvědomme si: Ministr dá příkaz k tunelování fondu, jenž je mu svěřen pro ochranu životního prostředí. Z hajného pytlák. Objednatel loupeže, nejvyšší státní úředník, nejvyšší hospodář – předseda vlády okrádá stát, jejž řídí a přistiženého spolupachatele bere v ochranu před kriminálem, kam i sám patří. Ne ovšem v ČR. Tak vypadá náš systém správy státu.

Lid si zvolí své zástupce, politické strany je zkorumpují extrémními korupčními platy, poslanci falešně slibují věrnost republice a svým voličům, přijmou ale pohádkové platy, jimiž se dobrovolně zavazují nepracovat pro lid, ale disciplinovaně pro stranu, jež je dala na kandidátku.

Ještě hroznější je ale poznání, že české společnosti je i toto všechno fuk. Je to velmi svérázná lidovláda - demokracie, tahle Česká republika.

Rozhodne-li se jeden spravedlivý napravit tento systém falše, rozkrádání, resignace na správu státu, zle se potáže u korupčníků.

Politici, celá státní správa, politické strany i novináři, všichni se pokoušejí jej odstranit za každou cenu. V „jejich“ rajonu je škodná, je třeba ji zničit. V zájmu nekontrolované moci politických stran, vlastně jejich sponzorů.

 

28. 7. 2015    Vrbík, Zlín

* * *

Obávám se, že člověk není stvořen pro demokracii, ale zatím se nevymyslelo nic lepšího. Měli bychom se všichni snažit, aby nebyla neustále zneužívána, ale posloužila k tomu, aby nám demokraticky vládli ti neschopnější z nás. Jsem přesvědčen, že Hnutí ANO tuto nesnadnou cestu začalo. Neustávající útoky na Babiše jsou potvrzením správnosti této cesty. J.Š.

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 2.71 (7 Votes)
Share

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)