Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 24.04.2024 10:01
    Odsouzený kriminálník Maxim Ponomarenko opět podniká v ...

    Read more...

     
  • 24.04.2024 09:00
    Dobrý den vážený pane Šinágle, obracím se na Vás, protože ...

    Read more...

     
  • 24.04.2024 07:47
    Předpokládám, že paní Gavlasové a jejím klientům bylo zveřejněním ...

    Read more...

     
  • 20.04.2024 12:42
    Mgr. Jana Gavlasová, advokát, Západní 449, 253 03 Chýně ...

    Read more...

     
  • 19.04.2024 18:09
    Ve Zlínském kraji dnes chybí 3000 míst pro přestárlé lidi.

    Read more...

     
  • 19.04.2024 16:56
    Spione und Saboteure – Wladimir Putin zeigt, dass er in seinem ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Zeman a HradV Polsku se vracejí američtí vojáci po několika trasách. Nebyl dosud zaznamenán žádný incident, naopak Američané jsou vítáni.

… K nadcházejícímu průjezdu kolony Americké armády Českou republikou se Vás, jakoPavel Petr vrchního velitele Armády ČR dovoluji zeptat, zda považujete za normální, aby si Americká armáda při průjezdu naší zemí, musela platit benzín, ubytování, stravu a nedej Bože snad i dálniční známky?! Můžete jako nejvyšší velitel armády v tomto směru zasáhnout a včas zastavit tuto naší další mezinárodní, nehoráznou ostudu? Copak se takto nedůstojně mohou chovat Češi a Vy, jako náš nejvyšší představitel země a vrchní velitel armády, chceme-li se považovat za spolehlivé, důvěryhodné spojence NATO a za kulturní a vyspělý národ? …

Odesílatel:

SODALES SOLONIS o.s.,

Předseda

Jan Šinágl

Nejedlých 335

267 53 Žebrák

 

Příjemce:

Prezident České republiky

Miloš Zeman

11908 Praha 1 – Hrad

 

E-Mail: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

 

Věc: Návštěva Ruska ke Dni vítězství a “konec” II.světové války

        

V Žebráku dne 23. března 2015

 

 

Vážený pane prezidente,

 

Jako prezident jste se zavázal být prezidentem nás všech. Avizujete návštěvu Ruska spojenou s oslavou Dne Vítězství jako konec druhé světové války.

Slavit konec II.světové války v květnu 2015 je urážkou padlých amerických a britských vojáků v Pacifiku proti japonskému militarizmu. II. světová válka byla ukončena až po dlouhých a tuhých bojích 2. září 1945 poražením OSY Berlín, Řím, Tokio podepsáním kapitulace Japonska na lodi Missouri, za účasti všech čtyř vítězů Francie, SSSR, USA a Velké Britanie.

Jak jistě víte, spojenci bojovali na čtyřech frontách: SSSR na východoevropské 3000 km dlouhé. Francie, Velká Britanie a USA na západoevropské, Velká Britanie a USA na severoafrické a USA s Velkou Británií na 10.000 km dlouhé pacifické od Aljašky po Austrálii, tedy na čtyřech frontách najednou.

Oslavujme prosím s pietou skutečný konec II. světové války ve správné datum 2. září 1945 a nezapomínejme připomínat, že květnové oslavy se týkají pouze jejího konce v Evropě!

V Pacifiku padly statisíce vojáků mnoha národností celého světa. Umírali jako v Evropě a Africe za lidskou svobodu proti italskému fašizmu, německému nacismu a japonskému militarismu, abychom my a svět jsme mohli žít svobodně a na svobodě. To by se v Rusku Rusům mělo neustále připomínat.

To, že v Rusku zamlčují skutečné datum konce druhé světové války nepřekvapuje, ale že to akceptujete i Vy! Jste prezidentem země, která je členskou zemí demokratického společenství EU. Poklonit se památce mrtvých ruských vojáků můžete po celý rok i u nás na českém území na více místech. Rusové šíří nepravdivé datum konce II. světové války. Zapomene se tak na tisíce padlých Američanů, umučených Britů v japonských koncentrácích a množství zabitých vojáků Commonwealthu, kteří také bojovali za naši svobodu v Pacifiku proti třetímu členu OSY.

K nadcházejícímu průjezdu kolony Americké armády Českou republikou se Vás, jako vrchního velitele Armády ČR dovoluji zeptat, zda považujete za normální, aby si Americká armáda při průjezdu naší zemí, musela platit benzín, ubytování, stravu a nedej Bože snad i dálniční známky?! Můžete jako nejvyšší velitel armády v tomto směru zasáhnout a včas zastavit tuto naší další mezinárodní, nehoráznou ostudu? Copak se takto nedůstojně mohou chovat Češi a Vy, jako náš nejvyšší představitel země a vrchní velitel armády, chceme-li se považovat za spolehlivé, důvěryhodné spojence NATO a za kulturní a vyspělý národ?

Už jen z ohledu co vše pro nás a svět za druhé světové války USA vykonaly, by mělo být ctí kolonu a americké vojáky přivítat a pohostit na českém území pro Vás i pro všechny slušné občany, kteří dosud nezapomněli, co napáchal nacismus a komunismus po celém světě. Věřím proto, že americké vojáky osobně v Praze, také jako my, uvítáte a účastníte se též 70.výročí osvobození západních Čech pod názvem DÍKY AMERIKO v květnu v Plzni. Budeme se na Vás těšit, a přivítáme také Vaši účast na Oslavě konce II. světové války 2. září 2015 v Praze.

Osobně si USA vážím za hodnoty, které lidstvu přinesly, přináší a které neustále musí bránit a hájit. Je to země, která slouží občanům, svobodě a demokracii. Proto jsou na svoji zemi právem hrdi. President USA se Dne vítězství v Moskvě nezúčastní – z úcty k padlým americkým vojákům ve II.světové válce - i z úcty k padlým ruským vojákům.

 

V úctě k Vaší neodejmutelné odpovědnosti

Jan Šinágl v.r.

 

Příloha:

Kreml bez nepřítele nemůže být, chytá se do vlastní pasti a vede Rusko do zkázy

* * *

Aktualizováno:

http://www.petice24.com/pane_prezidente_zstate_v_moskv_pispjeme_vam_na_pobyt
Kreml bez nepřítele nemůže být, chytá se do vlastní pasti a vede Rusko do zkázy 

Sláva Rudé armádě! Pocta znásilněným!

Odkaz TGM a náš americký sen - …Americkým snem totiž není nic jiného než hrdost na vlastní schopnosti, trvalý boj za svobodu a demokracii a víra v sílu svého vlastního národa. Hvězdy a pruhy na americké vlajce jsou ztotožněním svobody a základních lidských práv. …

Jízdu konvoje amerických vojáků budou u Plzně vítat staré džípy - … Protože jízda vedle kolony nebude možná, chtějí fandové vojenské historie připravit americkým vojákům pozdravy podél dálnice. "Budeme na mostech, pověsíme americkou vlajku, budeme stát s našimi džípy u dálnice, se znakem našeho klubu a sochou svobody, ať vidí, že tady nejsou jen jejich odpůrci," řekl ČTK František Polívka z klubu 3. armády Plzeň. Počty lidí a aut a místa, kde budou chtít vojenští fandové konvoj pozdravit, se zatím projednávají. …

Bojíte se amerického konvoje? Ty sovětské v Československu zabily 248 lidí - … Sovětská armáda měla na na území Československa od roku 1968 do počátku 90. let celkem 33 posádek, například v Děčíně, Mimoni, Turnově, Mladé Boleslavi, Milovicích, Trutnově, Bohdanči, Vysoké Mýtě, České Třebové, Rokytnici v Orlických horách, Šumperku, Jeseníku, Bruntále, Krnově, Libavé, Nových Zámcích, Rožňavě, Frenštátě pod Radhoštěm, Olomouci, Týništi nad Orlicí (více např. ZDE) Kromě toho byly po republice rozmístěny i sklady a letiště. Sovětská armáda si zřídila nemocnice a využívala pět výcvikových prostorů: Mimoň, Libavá, Lešť, Mladá a Malacky. Celkem Československo k 30. červnu 1991 v 925 transportech opustilo 73 500 vojáků a 39 000 rodinných příslušníků, 1 220 tanků, 2 500 bojových vozidel pěchoty a obrněných transportérů, 105 letadel, 175 vrtulníků a 95 000 tun munice. Poslední železniční transport přejel československou hranici 21. června 1991.

P.S.

V Polsku se vracejí američtí vojáci po několika trasách. Nebyl dosud zaznamenán žádný incident, naopak Američané jsou vítáni. K dnešnímu dni 516 „komentářů“ v PL k mému rozhovoru je smutným svědectvím o nemalé části naší společnosti. J.Š.

Americký konvoj Poláci v Bialystoku přivítali zubrovkou a koláčem

* * *

Kdo nemá rád Ameriku

Na začátku nové pokomunistické éry české litera­tury stojí řada dopisů, které psal starý klasik Bohumil Hrabal své platonické lásce Dubence. Ty dopisy byly o jeho akademickém americkém turné, které podnikl v roce 1989. Jsou dodnes nedoceněným vyznáním lásky k Americe, jejího pochope­ní intuitivní a přitom nesmírně vzdělanou myslí. Několikrát v nich zazní citát, který připisuje básníku Dylanu Thomasovi, ale vzhledem k tomu, že Hrabal si některé citáty vymýšlel sám - a lépe mohl být i jeho původ­ní: Kdo nemá rád Ameriku, nemá rád celé lidstvo...

Amerika a její lid, to je totiž lidstvo v koncentrované podobě. Je jako „barevný papoušek“, píše Hrabal: nekonečně pestrý, strakatý, různorodý démos slože­ný ze všech ras světa a přitom v tom základním, v tom, co lid­stvo spojuje, jednotný. Tím je svoboda a tolerance: každý má v Americe právo naložit se svým životem dle svého, každý je tvůr­cem svého osudu a svého štěstí i neštěstí. Principem je, že tato země patří jim, svrchovaným ob­čanům, nikoli že oni patří zemi. Tím se lišila a liší od většiny zemí světa, tím dodávala naději tam, kde samozřejmostí byl pra­vý opak.

Ano, Amerika byla hlavním dodavatelem naděje. V hloubce padesátých let věřili političtí věz­ni v československých lágrech, že se věc obrátí a Američané při­jdou a osvobodí tu nešťastnou zem a vrátí jí svobodu. A pro ge­neraci. která vyrůstala před rokem ’89, to platilo podobně. Jistě že ne pro všechny. Vždy tady byl potenciál k nenávisti vůči zemi, kterou lze snadno ob­vinit ze všech možných hříchů, neboť jednou z jejích vlastností je (naivní) představa, že po svo­bodě touží každý člověk; Netou­ží. Stejně jako ne každý má rád celé lidstvo.

JIŘÍ PEŇÁS, redaktor LN, OKRAJE, 23.3.2015

* * *

Dopis Zeman odpoved 300315Aktualizováno 1.4.2015

Dne 30.3.2015 mi odpověděl ředitel Odboru analytického Mgr. Radek Augustin. Posuďte sami a hlavně si všímejte, kde se zdůrazňuje, že se jedná o konec II.světové války v Evropě a kde se zdůrazňuje, kdy a kde skončila II.světová válka?! J.Š.

 

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 1.83 (24 Votes)
Share

Komentáře   

-3 #13 Petr Vrběcký 2015-04-18 12:18
Vážený pane Ptáčku, ve slově Švýcarsko se píše y a ne i. To an okraj. Neutralita je blbost a neexistuje.Švýc arsko chrání jejich banky,a le my žádný nemáme. Rakousko nakonec také dojde k NATO, stejně jako Skandinávské státy. Někomu věřit musíte a je lepší být s chybujícími spojenci než být rádoby beuchybný. Největší chybou zahraniční politiky první republiky byla neexistence smlouvy s Polskem a Rakouskem. Mysleli jsme si na vzdálenou Francii, ale naši sousedé musí být i našimi nejlepšími přáteli.
-1 #12 Jan Herna 2015-04-14 17:47
Jako důstojník armády a syn jednoho z velitelů Pražského povstání vám mohu říci, že neutralita by pro naší zemi byla nebzpečná. Na rozdíl od varšavské smlouvy nám nic špatného naše členství v NATO nepřináší. Spíše naopak.A američtí vojáci až na několik málo zarudlých panáků po požití Stoličné vodky nikomu nevadí.Pokud vám vadí, že Amíci jsou naši spojenci, máte možnost jít za svými spojenci do Ruska.Nikdo vám nebude bránit.
-4 #11 Jan Herna 2015-04-13 09:15
Na rozdíl od sovětských vojsk, které v noci z 29,na 21.8.1968 přepadli s některými dalšími vojsky Varšavské smlouvy naší vlast jako okupanti, maeričané naší vlastí pouze projeli a to se souhlasem příslučných orgánů naší republiky, pouze projeli.Většině obyvatel nevadili a rozumní je dokonce vítali. Jediní komu vadili jsou komunisté.Je jich asi 10 procent, ale snaží se nám vnucovat své názory.Měl bych pro ně radu. Když se vám líbí komunismus, jděte do státu, kde vaší soudruzi vládnou a neškoďte nám ostatním. Když se vám líbí, co dělají Rusové v Ukrajině, odejděte do Ruska žít. Vám to bude vyhovovat a nám ostatním tu bude líp.
-5 #10 Jan Šinagl 2015-04-07 21:30
Vážený pane Ptáčku, děkuji Vám za Vaši reakci. Není mým problémem, že nechápete mé „veletoče“. Než někoho zkritizujete, měl byste mít nejprve věrohodné informace. Nemám žádnou „partu“. Paní Albrightovou jsem uznával, podepsala mi i svoji knihu. Po nových informacích o její minulosti mne charakterově zklamala. Už si nevzpomínám co bylo předmětem mé kritiky při dalších setkáních. Zřejmě jsem se jí zeptal na účast její firmy (v médiích popisovanou) při budování mobilní sítě v Kosovu, kde měla vydělat miliony dolarů? Své názory nabízím, nevnucuji. Nemám žádný problém změnit názor, objeví-li se nové informace, bez ohledu na osoby a země. Pravda to neměla nikdy lehké. Neexistují ideální země jen v některých se ctí skutečné hodnoty daleko více než v jiných. Rusko k nim rozhodně nepatří. O to více si vážím takových lidí jako prof. Zubov či byl Boris Němcov. V Rusku bych asi se svým zpravodajstvím dlouho nežil. Neutralitu si může dovolit jen hospodářsky a mravně silná země. To druhé nejsme a jen tak hned nebudeme. Zeman byl zvolen jasným podvodem na voličích – viz inzerát v deníku BLESK, jinak by nebyl zvolen. Měl byste si přečíst životopis velvyslance USA a vylepšit i svoji poněkud slabou gramatiku. Když dovolíte v rámci osvěty: Madeleine Albright, Švýcarsko, listopadu, vokativ, nebo-li 5.pádem oslovujeme voláme, jak nás učili už na ZŠ – tedy pane Šinágle.
+2 #9 PHradil 2015-04-07 20:39
Cituji Reagan:
Co je to za užitečného idiota ten Ptáček? co tady chválí hulváta a lháře Zenana,vždyť ty volby to byl podvod! v USA by Zeman za vlastizradu dostal 20 let proruskej krypl!

Alespoň se na rozdíl od vás, internetový hrdino, umí podepsat.
-3 #8 Reagan 2015-04-07 20:32
Co je to za užitečného idiota ten Ptáček? co tady chválí hulváta a lháře Zenana,vždyť ty volby to byl podvod! v USA by Zeman za vlastizradu dostal 20 let proruskej krypl!
+2 #7 René Ptáček 2015-04-07 13:12
Dobrý den, vážený pane Šinágl, opravdu nechápu Vaše VELETOČE. Před časem jste se svou partou slovně napadl p. Marllen Olbraitowou při podpisu knihy a vyčítal ji „humanitární" americké bombardování“ Srbska a Kosova (bez mandátu OSN), aj.americké negace. Pokud chcete vystupovat seriozně, tedy vystupujte vyváženě. Připusťte, že svět a Evropu destabilizují USA a Rusko. Všichni Češi nejsou tak pitomí, aby naletěli na kdejakou Natoagitku. Jsem také jeden, který žádá pro Českou republiku neutralitu po vzoru Rakouska a Švícarska. Ušetřené peníze nerozkrást, ale věnovat na sociální stát, např. na školství. Upozorňuji Vás, že p.presidenta Miloše Zemana volili téměř 3.miliony oprávněných voličů. To by si měl uvědomit především, kromě Vás také pan Schapiro, který má od 17. listopada 2014 v "ČESKÉM LESE", jak pravil klasik, vysbírané houby". A měl by pomýšlet na odpočinek. RP
-1 #6 kie 2015-03-27 11:37
Je to pravda.
+4 #5 PHradil 2015-03-24 11:26
Cituji Dagmara:
Názor Američana na Česko:
Zapomente na Cesko. Je to bezpravni stat, plny bezcharakternich zlocincu. Kdyz musite (???)...

Hezká ukázka toho, proč se o Američanech traduje, že jsou hloupí. Naštěstí 99% zde žijících Američanů, které znám, si ČR ve srovnání s USA nemůžou vynachválit a to zejména pokud jde "drobnosti" typu občanských svobod (např. tisku, slova apod.).
0 #4 Dagmara 2015-03-24 10:14
Názor Američana na Česko:
Zapomente na Cesko. Je to bezpravni stat, plny bezcharakternic h zlocincu. Kdyz musite, jedte tam nadseni a s usmevem na dovku na 14 dni, uzivejte si prirody a architektury hradu a zamku, vyhybejte se Cechum a urednikum vseho druhu, pijte levne pivo/vino (z toho se snad otravit neda, i kdyz i ted jsou tam schopni vam nalit otravenou brecku), a pokud to prezijete, vratte se nasrani a bez usmevu zpatky do Statu se lecit z Ceskeho trauma.

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)