Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Kalendář událostí

čt dub 11 @08:30 -
OS Kolín - II. kolo: Šinágl a spol. obžalován
čt dub 18 @17:30 -
Praha Americké Centrum: ETIKA UMĚLÉ INTELIGENCE
st dub 24 @08:30 - 11:00PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu
čt dub 25 @09:00 - 01:30PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu

Nejnovější komentáře

  • 27.03.2024 18:58
    ČR dostane z EU 73 miliard Kč na investice do dopravy či ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:44
    „Lockdowny mají závažnější důsledky než samotný covid“ Z ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 08:59
    Mezinárodní ratingová agentura Moody's dnes zhoršila ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 07:26
    Vážení přátelé zahrádkáři a sympatizanti ZO ČZS Pod Majerovic ...

    Read more...

     
  • 25.03.2024 17:28
    Universal supranational citizen Why does today's Europe face ...

    Read more...

     
  • 25.03.2024 17:26
    Univerzální nadstátní občan Proč dnešní Evropa čelí nebezpečí ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Otikove Zatrepalkovi

Aktualizováno 15.6.2015: Odpověď Úřadu vlády ČR na můj dopis premiéru Sobotkovi.

Se synem jsem nemohl strávit nerušený den sám už 1501 dní, tedy 50 měsíců, tedy více jak 4 roky!

Víte už před dvěma lety jsem si uvědomil že už to není jen náš boj, ale boj za nás další tatínky, co nemohou být se svými dětmi, a je nás bohužel moc. Za reportáž či článek nemohu zaplatit, už nyní mě to stálo strašnou spoustu peněz a víc už bohužel nemohu slíbit. Hájil jsem práva dítěte tak dlouho že mě to nyní dohnalo a dál už to bude jen velmi těžké. Zvažoval jsem i žalobu na ČR a SR za poškození mých práv, ale na právníky nemám peníze. …

Neuvěřitelný seznam níže o 34 položkách je otřesnou vizitkou státu a jeho justice! Kolik milionů korun tato neschopnost státu a justice nás už stála?! O kolika podobných případech nevíme? Vynakládáme snad stovky milionů korun na likvidaci rodin a dětí?! Nastavujeme tak zrcadlo politikum - po "norském" i "slovenské"! Uvidíme, zda se politici budou stejně intenzivně, včetně médií, zajímat o tuto kauzu, která norskou daleko převyšuje! Půjdou za Otíka demonstrovat na Hradčany stejní lidé a politici? Vybere se na Otíka také stejně rychle 500.000,-Kč? Bude v této další mezinárodní ostudě a selhání českých orgánů aktivní i velvyslankyně ČR na Slovensku Livie Klausová? Nyní mají všichni v norské kauze zaangažovaní politici a média možnost dokázat, jak upřímná byla jejich snaha, do jaké míry jim šlo o spravedlnost, ne vlastní popularitu a zviditelnění se. Mohou se stejnou intenzitou přesunout svůj boj za práva dětí a rodičů i na Slovensko! Pokud nebudou vědět jak, Norové jim určitě rádi poradí!

* * *

-------- Púvodní zpráva --------

Předmět: zatřepálek unos syna na slovensko 15.12. 2010
Datum: Sun, 25 Jan 2015 08:37:01 +0100
Od: Otakar Zatřepálek Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.
Komu: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

 

Dobrý den,

Právě jsem četl Váš článek ohledně případu Michalíkových, jehož odkaz se objevil na FB. Řekl jsem si, že Vám napíšu. Nezajímal by Vás na náš případ? Sleduji kauzu Michalaková a je mi smutno jak Český stát křičí, že někdo porušuje práva českých dětí v Norsku a přitom ČR v tom jede úplně stejně. Na rozdíl od Michalákových máme vše vyřešeno, ale úřady nedokáží donutit matku na respektování rozsudků, takže paradoxně nebojuji s Norským či Slovenským státem, ale s tím že matka prostě nechce. Navíc trpí nejvíc malý Otík a bojím se ho ztratím.

Stručně základní věci:

od 15.12.2010, kdy došlo k únosu mi matka umožnila asi 4 ½ hodiny, jen na žádosti úřadů, kontakt se synem, sporadické hovory na mobilu a nic víc.

Zmařená předběžka na prázdniny apod. Matka nic nerespektuje.

Celkem podáno již 31 návrhů na výkon rozhodnutí o styku a nic - matka dostala pouze písemnou výzvu.

17.5.2011 byl nařízen návrat syna do ČR ale soudy v SR ho odmítají vykonat.

29.4.2014 byl odvolacím soudem syn svěřen do péče matky, soud vyhodnotil 31/2 leté odlučování od otce a obstrukce matky jako „dočasné selhání matky“.

Takže se synem jsem nemohl strávit nerušený den sám už 1501 dní, tedy 50 měsíců, tedy více jak 4 roky.

Mám většinu věcí transparentně na webu: http://otakarzatrepalek.sweb.cz/

Mohu poslat posudky, rozsudky atd., svědomí mám čisté, chci jen aby Otík neztratil tátu.

Založil jsem i FB stránku: https://www.facebook.com/OtakarZatrepalekUnosNaSlovensko15122010

Omlouvám se že Vám posílám nevyžádaný mail.

 

Děkuji za případné přečtení.

S pozdravem

Otakar Zatřepálek

* * *

Děkuji Vám pane Zatřepálku,


neuvěřitelné, nepřekvapuje. Rád Vás podpořím a patřičně osvětově i pro naše politiky zpracuji. Otík je zřejmě i další obětí tzv. syndromu zavrženého rodiče?


S pozdravem a díkem

JS

* * *

Dobrý den,

Děkuji za odpověď.

Za dnešní stav může český a slovenský stát, že to dopustili a matku nechaly pracovat na odtržení od otce. Ještě bych rád podotknul že zveřejňování není můj způsob pomsty bývalce. Opravdu mi jde jen o to aby syn neztratil tátu. Matka dítěte byla znalcem označena za „chorobně úzkostlivou“ s tím že by se měla léčit. Už znalec se vyjádřil, že pokud matka bude nadále pokračovat ve svém počínání tak na syndrom dojde. Zde je záznam hovoru který matka umožnila po 687dnech na vánoce 24.12. 2014. Věřím že si Otík vzpomene na to, že jsem jeho táta, máme hodně společných zážitků a i psycholožka naposledy řekla že tak silné pouto ještě neviděla. A jak se říká, naděje umírá poslední.

Za reportáž či článek nemohu zaplatit, už nyní mě to stálo strašnou spoustu peněz a víc už bohužel nemohu slíbit. Hájil jsem práva dítěte tak dlouho že mě to nyní dohnalo a dál už to bude jen velmi těžké. Zvažoval jsem i žalobu na ČR a SR za poškození mých práv, ale na právníky nemám peníze.

Zde (34 položek!!!) si můžete například podívat jak se jedná ve sporu o dítě: Nechápu jak může stát nečině koukat 4 roky a pořád to matce tolerovat. V našem případě řekl znalec, že pokud matka bude setrvávat v tom co dělá tak bude lepší rodič Otec. Sociálka Kolín-opatrovník dítěte od počátku požaduje svěření do péče otce. Soudy? Berou otce dítěte jako obtížný hmyz bez práva.

V případě že budete mít chuť něco napsat a budu velmi rád tak napište a já Vám pošlu co budete potřebovat, poskytnu kompletní informace a žádné tajnosti jako v nyní medializovaném případě.

Víte už před dvěma lety jsem si uvědomil že už to není jen náš boj, ale boj za nás další tatínky, co nemohou být se svými dětmi, a je nás bohužel moc.

 

S pozdravem

Zatřepálek

* * *

Neuvěřitelný seznam výše o 34 položkách je otřesnou vizitkou státu a jeho justice! Kolik milionů korun tato neschopnost státu a justice nás už stála?! O kolika podobných případech nevíme? Vynakládáme snad stovky milionů korun na likvidaci rodin a dětí?! Nastavujeme tak zrcadlo politikum - po "norském" i "slovenské"! Uvidíme, zda se politici budou stejně intenzivně, včetně médií, zajímat o tuto kauzu, která norskou daleko převyšuje! Půjdou za Otíka demonstrovat na Hradčany stejní lidé a politici? Vybere se na Otíka také stejně rychle 500.000,-Kč? Bude v této další mezinárodní ostudě a selhání českých orgánů aktivní i velvyslankyně ČR na Slovensku Livie Klausová? Nyní mají všichni v norské kauze zaangažovaní politici a média možnost dokázat, jak upřímná byla jejich snaha, do jaké míry jim šlo o spravedlnost, ne vlastní popularitu a zviditelnění se. Mohou se stejnou intenzitou přesunout svůj boj za práva dětí a rodičů i na Slovensko! Pokud nebudou vědět jak, Norové jim určitě rádi poradí!

 

Jan Šinágl, 25.1.2015

Do Norska jsme už poslali tolik not, že už tam budou mít komplet Mou vlast!

 

 

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 1.00 (1 Vote)
Share

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)