Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 19.04.2024 18:09
    Ve Zlínském kraji dnes chybí 3000 míst pro přestárlé lidi.

    Read more...

     
  • 19.04.2024 16:56
    Spione und Saboteure – Wladimir Putin zeigt, dass er in seinem ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 14:44
    Ministerstvo zahraničí daruje Ukrajině pět aut. Jedno pancéřované ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 10:42
    Soukromý vlastník zcizil veškerý svůj majetek. Justice je bez ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 08:11
    Včera mi jeden pán v Praze, sledující mé zpravodajství ...

    Read more...

     
  • 17.04.2024 19:23
    Zdravím Vás pane Šinágle, něco se děje. Ministr Blažek podal ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Wonka Pavel Vezen svedomiÚčast na této diskuzi je podle našeho názoru přijatelná pouze bez účasti L.Rudinské, neboť s níWonka MAFIE skladba by podle nás měla diskutovat pouze Policie ČR a neboť podle nás patří za uvedené skutky zcela nepochybě do vězení. Nikoli na pódium.

24.1.2015

Naše sdružení dokumentuje nelidské osudy politických vězňů v lágrech a také osud Pavla Wonky. L.Rudinská změnila před rokem tvůrčí záměr a z filmu na památku umučeného vězně „Pavel Wonka advokát chudých“, na který takto prezentovaný získala koprodukci od České televize a dále dotace od ČR, od HK kraje, od města Trutnov, od KANu, od senátora J.Štětiny, Martina Rejmana, Igora Lukeše. A natočila film s otřesnou skandalizací P.Wonky, o nepřímé rehabilitaci estébáků v jeho kauze a to pod jiným názvem „Pavel Wonka se zavazuje“. Výsledkem je ryzí bulvár. Plný pomluv.

L.Rudinská zcela lživě prohlašuje, že P.Wonka spolupracoval 15 let s bezpečnostními složkami, že byl důvěrníkem StB a agentem StB, ačkoliv chtěl v mládí pouze pracovat jako kriminalista proti bezpráví a zločincům, ačkoliv jeho pozdější závazek ke spolupráci byl pouze formálním úkonem bez jeho naplnění, byl jeho berličkou jako krabička poslední záchrany před další perzekucí svojí osoby a byl i plánem, jak se dostat na Západ a emigrovat. Což v našem šetření potvrdili i sami jeho estébáci. Film také lživě uvádí, že PW byl synem spolupracovníka Gestapa, ačkoli dobové dokumenty dokládají, že otec byl antifašistou a jako dospívající kluk sám odešel za války z německé mládeže, čímž riskoval smrt v koncentráku.

Že PW v 15 letech udal svého kamaráda aniž by uvedla, že nejprve tento kamarád udal Pavla Wonku a ten mu to pak jenom vrátil, že to byl gauner a žádný odpůrce komunistického režimu, že nenašla jediného člověka, který by o PW hovořil na kameru pozitivně, ačkoliv takových bylo nejméně 15, kteří jsme tak mluvili a pak byli cenzurování a vystřiženi. Nezmínila ani jeho dílo - 94 politických a filozofických tezí útočících na komunistický režim, nezmínila jeho odpor a mučení v koncentráku Minkovice, nezmínila jeho výzvu k odstoupení komunistického diktátora Gustáva Husáka, která ho stála nakonec život.

Svůj „dokument“ navíc založila na anonymních výpovědích anonymních estébáků bez tváře a jména, takže nemusejí nést za nepravdivost svých tvrzení právní odpovědnost, tyto estébáky uplácela částkami 30.000,- Kč, jak jsme si ověřili, dotaci na film 300.000,- získala podvodně od MK ČR, mnohé dokumenty získala v rozporu se zákonem od ABS ČR, další odcizila v bytě Pavla Wonky, další odcizila ze zapůjčení od Jiřího Wonky a Jana Šinágla, vyvolala s aktéry filmu mnoho právních a morálních sporů, pourážela kdekoho včetně Pavla Wonky, Jiřího Wonky, Ludvíka Wonky, Jiřiny Šiklové, Petra Blažka, kteří poukázali na výše uvedené skutky zla a na její komunisticko estébácké metody, některé z nás napadla v emailech a na internetu pod různými krycími jmény a krycími emailovými adresami, kterých má L.Rudinská od své spolupráce s StB při natáčení větší množství, jak nám ověřil odborník v IT.

S takovými osobami se podle našeho sdružení nediskutuje…! Předkládáme to účastníkům ke zvážení. Každá taková veřejná akce je propagandou filmu v době jeho uvádění do kin a tedy napomáháním Rudinské v jejím záměru pomluvit Pavla Wonku a v jejím nezákonném zisku. Akce udělá pomlouvačnému pamfletu PR reklamu.

Film je největší bolševickou propagandou a největším pošpiněním obětí komunismu za celých 25 let od pádu komunismu v roce 1989. L.Rudinská pro nás není partner, je pro nás de facto a vlastně i de jure zločinec podezřelý z několika konkrétních §§ Trestního zákoníku, které byly Jiřím Wonkou podrobně uvedeny u Policie ČR. Konečný závěr nechť učiní soud. J. Wonka podal za uvedené skutky několik trestních oznámení za majetkové delikty a soudní žalobu za pomluvy.

Ztotožňujeme se se závěrem Hany Marvanové, že dokument je „filmově odpudivá snůška dohadů a pomluv sesmolená intelektuálně pokulhávající autorkou, která zjevně nepochopila zpracovávanou dobu a okolnosti života Pavla Wonky. Výsledkem je plytký, jednostranný bulvár za státní peníze...konec konců od autorky ne první.“

Nápad Městské knihovny Praha uspořádat s touto zcela amorální osobou vydělávající v kinech peníze na skandalizaci umučeného politického vězně, který se už z hrobu nemůže bránit a dát jí žalobu anebo jen pár facek, je nápad nesmírně nešťastný a bohužel nedomyšlený. Ani příliš nerozumíme tomu, jak se může jakákoliv slušná osoba, která zažila metody L.Rudinské anebo viděla ten dokument, snížit k diskuzi s ní a sedět vedle ní v místnosti. Etická stránka celé kauzy nám tuto účast neumožňuje a nikdo z našeho sdružení se také nezúčastní.

Proti L.Rudinské však budeme svědčit u soudu, jako bychom svědčili proti každému, lidově řečeno, morálnímu hyenismu. I proti filmařce, jež oklame tolik lidí a sponzorů a vydá tak nečestné pomlouvačné dílo ve stylu novin Rudé Právo. Účast na této diskuzi je podle našeho názoru přijatelná pouze bez účasti L.Rudinské, neboť s ní by podle nás měla diskutovat pouze Policie ČR a neboť podle nás patří za uvedené skutky zcela nepochybě do vězení. Nikoli na pódium.

Jiří H. Kubík, právní zástupce sdružení, politický spoluvězeň Pavla Wonky

kriminal-minkovice.wbs.cz/Tiskove-prohlaseni-k-filmu-LRudinske.html

 

Zasláno 24.1.2015 Městské knihovně na Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

Diskuze – www.mlp.cz/cz/akce/e13916-kauza-pavel-wonka

Adresa – www.mlp.cz/cz/kontakty/pobocky/ustredni-knihovna

* * *

KAN=KNN Klub Neangažovaných Nestraníků, KAN a Hučín podporují Rudinskou a její pamflet „Pavel Wonka se zavazuje“!

Libuše Rudinská taková, jak se zachovala a chová – jako bezcharakterní, podlá lhářka, zákeřná a zlodějka

Proč asi všichni kritikové mlčí o 94 tézích „estébáka“ Pavla Wonky, velmi aktuálních i dnes?!

 

J.Š.25.1.2015

 

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 3.16 (19 Votes)
Share

Komentáře   

+3 #6 správné upozornění 2015-01-27 16:50
Od JL je dobrá připomínka toho, že jsou i bolševičtí fanatici, kteří autorku považují v Parl. listech za hrdinku a její dílo za statečné. To by jeden blil. Jirka
0 #5 KAUZA VE ZKRATCE 2015-01-26 17:33
.
Pavel Wonka vs. Libuše Rudinská

advokát chudých vs. advokátka rudých

mrtvý disident vs. živí estébáci

Pravda a láska prohrává se lží a nenávistí.

Normalizace je zpět. Komunistická nenávist rovněž.
-2 #4 BOLŠEVICKÁ HYENA 2015-01-26 17:33
Rudinská. Kdo posbírá na ulici drby o umučeném politickém vězni komunismu, aby je pak zfilmoval, je veliká komunistická drbna. A pokud film pak vydá před celým národem ještě naschvál ke 25. výročí pádu komunismu, tak už to je naprosto amorální bolševická hyena. Film je komunistický hnus na zvracení. Nejhorší bolševická propaganda od pádu komunismu roku 1989. Jako Rudé Právo za Husáka.
+5 #3 ParlamentniListy StB 2015-01-26 00:40
Web Parlamentní listy je zcela evidentně web estébáků, komunistů, zemanovců, rusofilů, putinovců, kágébáků. Stačí se podívat do té žumpy příspěvků čtenářů a na ty otřesné výsledky anket, to je jak v 50. letech. Nejraději by sem okamžitě poslali ruská vojska. Anebo ta retušovaná fotka alkoholika Zemana, na níž vypadá mladě a krásně pomalu jako Brad Pitt. Aby se neřeklo, tak tam občas dají výjimečně článek opačného názoru... Slušní lidé weby jako PL a Právědnes nečtou.
+3 #2 Josef M. 2015-01-25 23:58
Ano a o to Rudinské a estébákům šlo, rozbít Pavla Wonku podruhé. I po jeho smrti. A dali tomu krycí název, že rozbíjejí mýtus. Mýtus, který nikdo nedělal. To, že Pavel Wonka sepsal 94 politických a filozofických tezí proti komunistické diktatuře, vyzval Husáka k rezignaci, vyzval 200 komunistů na volební souboj a za to zemřel ve vězeňské cele, je nezpochybniteln ý fakt. A ne mýtus. O rozbíjení mýtu může mluvit jenom ten, kdo o tom nic neví...
-3 #1 Jarda Lamr 2015-01-25 19:15
Radim Hreha, Platíme si za ně, ale věřit se jim nedá, právě nyní článek v Parlamentních listech, kde je pí. Rudínská hodnocena jako odvážná žena, která rozbila mýtus hrdinství p. Wonky.

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)