Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 19.04.2024 18:09
    Ve Zlínském kraji dnes chybí 3000 míst pro přestárlé lidi.

    Read more...

     
  • 19.04.2024 16:56
    Spione und Saboteure – Wladimir Putin zeigt, dass er in seinem ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 14:44
    Ministerstvo zahraničí daruje Ukrajině pět aut. Jedno pancéřované ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 10:42
    Soukromý vlastník zcizil veškerý svůj majetek. Justice je bez ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 08:11
    Včera mi jeden pán v Praze, sledující mé zpravodajství ...

    Read more...

     
  • 17.04.2024 19:23
    Zdravím Vás pane Šinágle, něco se děje. Ministr Blažek podal ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Wonka Pavel Vezen svedomi… Vzhledem k tomu, že rozsah užití díla i doba jeho užívání překračuje podmínky tzv. zpravodajské licence (§ 34 písm. b)Wonka Pavel marnice hlava a horni trup zákona č. 121/2000 Sb., autorského zákona – zpravodajství týkající se aktuální události v rozsahu odpovídajícím informačnímu účelu) a ze strany autorky Vám nebyl udělen souhlas s pořízením předmětného záznamu ani oprávnění (licence) k užití tohoto díla, jedná se o porušení výlučného práva autorky udělit jiné osobě oprávnění k užití díla. Zároveň autorce nebyla zaplacena odměna za užití díla, na kterou by měla v případě řádného sjednání licenční smlouvy nárok. Na základě těchto skutečností Vás žádáme o odstranění předmětného záznamu z Vašich webových stránek i z portálu www.youtube.com a o zaplacení finanční náhrady (vydání bezdůvodného obohacení) ve výši 20.000,- Kč. …

Dne 2.12.2014 10:49, Klára Parkanová napsal(a):

Vážený pane Šinágle,

obracím se na Vás v zastoupení paní Libuše Rudinské.

Jak jsme zjistili, na Vámi provozovaných webových stránkách https://www.sinagl.cz/ došlo k užití části audiovizuálního díla – dokumentárního filmu „Pavel Wonka se zavazuje“ vytvořeného autorkou Libuší Rudinskou (https://www.sinagl.cz/domaci-zpravodajstvi/4634-lucerna-slavnostni-premiera-dokumentu-pavel-wonka-se-zavazuje.html). Tatáž část filmu byla Vámi zveřejněna též na webových stránkách www.youtube.com.

Vzhledem k tomu, že rozsah užití díla i doba jeho užívání překračuje podmínky tzv. zpravodajské licence (§ 34 písm. b) zákona č. 121/2000 Sb., autorského zákona – zpravodajství týkající se aktuální události v rozsahu odpovídajícím informačnímu účelu) a ze strany autorky Vám nebyl udělen souhlas s pořízením předmětného záznamu ani oprávnění (licence) k užití tohoto díla, jedná se o porušení výlučného práva autorky udělit jiné osobě oprávnění k užití díla. Zároveň autorce nebyla zaplacena odměna za užití díla, na kterou by měla v případě řádného sjednání licenční smlouvy nárok.

Na základě těchto skutečností Vás žádáme o odstranění předmětného záznamu z Vašich webových stránek i z portálu www.youtube.com a o zaplacení finanční náhrady (vydání bezdůvodného obohacení) ve výši 20.000,- Kč.

Prosím o Vaše vyjádření k výše uvedenému a pevně věříme ve smírné vyřešení této záležitosti.

S pozdravem,

Mgr. Klára Parkanová

právní oddělení

DILIA, divadelní, literární, audiovizuální agentura o.s.

* * *

From: Jan Šinágl Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

Sent: Wednesday, December 03, 2014 12:35 PM

To: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

Subject: Re: užití části díla Libuše Rudinské na webu

Vážená paní Parkanová,


děkuji Vám. Píše mi mnoho neznámých lidí, často rafinovaných podvodníků. Z principu proto požaduji jasnou identifikaci zdroje, tím spíše, jde-li o vážné věci. Vás osobně neznám, ani jste nepřiložila plnou moc od paní Rudinské, proto jistě uznáte, že mé vyjádření můžete obdržet až po naplnění standardních podmínek důvěryhodnosti zdroje.


S pozdravem

Jan Šinágl

* * *

Dne 3.12.2014 13:22, Klára Parkanová napsal(a):

Vážený pane Šinágle,

obrátila jsem se na Vás nikoliv osobně, ale jako zaměstnanec DILIA, divadelní, literární, audiovizuální agentury (www.dilia.cz), která je zástupcem paní Libuše Rudinské.

V příloze přikládám scan plné moci, kterou paní Rudinská pověřila DILIA, divadelní, literární, audiovizuální agenturu zastupováním ve věci svých autorských práv.

S pozdravem,

Mgr. Klára Parkanová

právní oddělení

DILIA, divadelní, literární, audiovizuální agentura o.s.

* * *

-------- Původní zpráva --------

Předmět:

Re: užití části díla Libuše Rudinské na webu

Datum:

Wed, 03 Dec 2014 23:50:12 +0100

Od:

Jan Šinágl Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.;

Komu:

Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

Vážená paní Parkanová,

Děkuji Vám za upozornění. Nedomnívám se, že tady někdo flagrantně porušil podmínky zpravodajské licence, to zcela jistě ne. Bohužel jsme žádný trailer k filmu nenašli, ani na webu paní Rudinské, přitom by to mělo být standardem. Jinak bychom ho samozřejmě rádi převzali. Žádný finanční profit z uveřejnění ukázky z dokumentu „Pavel Wonka se zavazuje“ nemáme, naopak jen výdaje. Jak jste došla k částce 20.000,-Kč je mi záhadou. Stejně tak nechápeme, proč se autorka brání propagaci svého dokumentu zdarma a jak může propagaci uškodit 3:26 min. z jeho začátku po úvodní titulky, když trvá celých 74 minut? To je délka typického reklamního traileru. Nejsem právník, řídím se zdravým rozumem. Pokud by toto mělo být porušení nějakého zákona, tak je něco asi hodně špatně, ledaže by autorka nestála o propagaci svého dokumentu pouze od mé osoby, kdy ČT ho propaguje snad denně? Mělo by mně být daleko spíše poděkováno za bezplatnou reklamu dokumentu, který ač uveden do distribuční sítě už 13.listopadu 2014, takřka nikdo nenavštěvuje a který je momentálně promítán jen v kině VESMÍR v královéhradeckém kraji, tedy kraji, kde byl Pavel Wonka zavražděn. Dokonce ani nepomáhají pozvánky rozesílané do škol.  

Paní Rudinskou ostatně nelze kontaktovat (mám zdokumentováno) od doby, kdy jsem změnil její plnou podporu a podporu dokumentu na kritiku - dokumentu i její osoby. Nezvedá mobil, nereaguje na její oba mně známé e-maily, doporučená pošta s dodejkou se vrací z obou jejích známých bydlišť, o jejím poněkud nestandardním způsobu vyjadřování jako dámy, raději nemluvě. Bylo by slušnější mi poděkovat, než vyhrožovat. Nicméně případnou žalobu jenom uvítám jako další možnost upozornění, jak flagrantně byla zhanobena památka Pavla Wonky a jeho odkaz, aktuální a stále živá i pro dnešní dobu. Díky Vaší klientce je nyní „vražděn“ podruhé.

Ještě jsem neslyšel o případu, kdy režisér dokumentu za bezplatnou reklamu svého díla, požaduje finanční náhradu? Pokud není jiné cesty, nechť rozhodne soud. Osobně to jen uvítám. Pavlovi Wonkovi to opět pomůže a současně ukáže, jak pomlouvačný a zcela neobjektivní dokument o něm byl natočen za veřejné peníze. I proto jsem finanční sbírku na jeho podporu zrušil a peníze vrátil sponzorům. Na okraj si dovoluji připomenout, že moje nezávislá činnost je nevýdělečná. Naopak bych uvítal ze strany paní Rudinské poděkování a její finanční podporu občanského sdružení SODALES SOLONIS, jehož jsem předsedou. Její poděkování za to, že jsem jí ukázal a dokázal jaký Pavel Wonka skutečně byl a jak špatnou práci odvedla, nepožaduji.

94 skvělých tezí Pavla Wonky jsou výmluvné dodnes. O tomto hlavním díle Pavla Wonky není v dokumentu ani slovo. Je smutné, že CD s 94 tezemi od pana Jiřího Wonky, obdržela, spolu se dvěma taškami plných dalších dokumentů a odmítá je vrátit – stejně jako odmítla vrátit mé dokumenty. Natočené výpovědi třinácti skutečných přátel Pavla Wonky nebyly použity, zato výpovědi lidí, o jejichž mravním profilu a charakteru lze úspěšně pochybovat, bohatě. Nicméně jak např. vystupoval pan Černík v dokumentu a jak se chová ve skutečnosti je smutnou ukázkou, jak bezcharakterním lidem dala paní Rudinská přednost ve svém dokumentu o bývalých příslušnících StB, stydících se dodnes za svá jména i obličeje, nemluvě.

Jinak uvítám, když poděkujte mým jménem a jménem rodiny Pavla Wonky pani Rudinské, za její přispění k zájmu o osobnost a dílo Pavla Wonky, který napomůže k veřejnému zájmu o jeho skutečný odkaz, byť tak učinila zřejmě nevědomě, alespoň doufám. Těchto 94 tezí jsou svědectvím doby, jejíž neblahé dědictví pociťujeme dodnes a které jeho teze dodnes tak varovně a výstižně připomínají.

Dovoluji si Vám připomenout, že na paní Rudinskou bylo podáno důvodné trestní oznámení. Vaše klientka by si měla uvědomit, že svým dokumentem a jejími neetickými metodami ohrožuje nejen psychické zdraví pana Jiřího Wonky, ale i jeho dvou dětí. Jeho bratr je nyní „zabíjen“ i díky Vaší klientce a jejím nemravným aktivitám. Obdivuji pana Jiřího Wonku, který dnes musí čelit nespravedlnosti, stejně jako čelil jeho bratr Pavel Wonka až do své smrti.

Doporučuji Vám, jako zřejmé právní zástupkyni paní Rudinské, shlédnout pořad TV NOE od cca 14:30 min. Viz odkaz: www.tvnoe.cz/detail-videogalerie/videogalerie-v-souvislostech.html?videoId=2618#content

Omlouvám se za obsáhlejší odpověď. Považuji ji za nutnou k pochopení širších souvislostí.

 

S pozdravem

Jan Šinágl

 

Přílohy:

Svědectví Boženy Martincové

Dva komentáře z webových stránek

Link na článek o 94 tezích Pavla Wonky

* * *

Diskutujte: Lucerna: Slavnostní premiéra dokumentu Pavel Wonka se zavazuje

Drbna Rudinská — 2014-12-03 15:24

Posbírala drby lidí na ulici Vrchlabí, jak sama přiznala, a ty pak dala do filmu. Lidi, kteří se nemuseli pod své výroky podepsat a nést za ně právní odpovědnost. Prostě drbna posbírala od drbanů drby a natočila s dalšími drbany od StB drbanský film. Rudá Rudinská, rudá punčoška. Josef Rajman

* * *

Diskutujte: Lucerna: Slavnostní premiéra dokumentu Pavel Wonka se zavazuje

BOLŠEVICKÁ HYENA — 2014-12-03 21:44

Jo, s tím plně souhlasím, kdo posbírá na ulici drby o umučeném politickém vězni komunismu, aby je pak zfilmoval, je veliká komunistická drbna. A pokud film pak vydá před celým národem ještě naschvál ke 25. výročí pádu komunismu, tak už to je naprosto amorální bolševická hyena. Viděl jsem ten film a je to komunistický hnus na zvracení. Tohle svinstvo kdyby natočila o mém případně mrtvém bratrovi, který by se už nemohl z hrobu bránit, tak dostane taková morálně zvrácená filmařka takovou přes držku, že se zastaví až u Lenina v Kremlu... S gaunery nelze jednat v rukavičkách. Vyloží si to jako slabost protivníka a dovolí si ještě víc.

J.Kubík, svědek podrazáckých metod soudružky Rudinské

* * *

94 tezí politického vězně čsl. státu Pavla Wonky psané ve věznici Hradec Králové a Praha-Ruzyň od 1.ledna 1987 do 10.srpna 1987

* * *

Je smutné, že naše země dopustila, aby Libuše Rudinská natočila dokument o Jiřím Voskovcovi, kde opět porušila základní pravidla a principy práce dokumentaristy. Pane Jiří Voskovče, odpusťte nám.

 

Jan Šinágl, 4.12.2014

* * *

PŘÍBĚHY ČESKÉ JUSTICE: Příběh jedenáctý O PRESUMPCI SPRÁVNOSTI aneb

Milan Hulík

Tento příběh je typický, tak typický, že je až symbolický. Je svědectvím o době, ve které se k nám vrátila demokracie, ale která je přesto tak zvláštní a podobná době, ve které demokracie ještě čekala na svůj návrat. A ve které zemřeli i někteří z těch, kteří za její návrat bojovali. A spravedlnost ? Soudy a postižení mají na ni různý názor. Také minulost, zvláště ta nevyrovnaná, si o ni myslí své. …

http://archiv.neviditelnypes.lidovky.cz/clanky/2004/06/37656_11_0_0.html

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 2.71 (7 Votes)
Share

Komentáře   

-2 #4 VH 2014-12-05 13:13
Cituji Jan Šinagl:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Raiffeisen Bank, Husovo náměstí 45, 26601 Beroun, Czech Republic
Výzva doplněna. Děkuji Vám pane Haramule!

V pondeli to odesilam.S pozdravem V H(muze to max.vzit dalsi tri dny.)
-1 #3 Jan Šinagl 2014-12-05 12:03
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Raiffeisen Bank, Husovo náměstí 45, 26601 Beroun, Czech Republic
Výzva doplněna. Děkuji Vám pane Haramule!
-1 #2 Vitezslav Haramule 2014-12-04 17:08
Pane Sinagl,Vase Raiffeisen Bank ma adresu kam castku dorucit.Bylo me doporuceno uvest take adresu banky.Prosim
poslete me ji na mem hotmailu.Posila t penize v postovni obalce je spojene s rizikem ze se obalka muze stratit.Predem velice dekuji,MY WORD IS MY BOND.
+3 #1 Kolik stoji pravda? 2014-12-04 15:47
I lez a pomlouvani ma podle nazoru tzv.zastancu zakona svoji cenu.20 000 je velky obnos za snusku lzi ktere bezcharakterni klevetnice sezbirala mezi estebaky a podobnou verbezi.Kdo zaplati Pavlovi jeho utrpeni? Misto spravedlnosti tak se nasla dalsi osoba s titulem Mgr (megera) aby se napakovala 20000 z hrozneho utrpeni komunisticke obeti.Upiri typu Rudinske a Parkanova strci hrabete Drakulu do kapsy,Jak zit z tela neboztika ty dve upirky predvedly ukazkove.

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)