Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 16.04.2024 07:59
    Vážený pane Šinágle, ještě jednou Vám chci poděkovat za půjčku.

    Read more...

     
  • 13.04.2024 09:48
    Není podstatné kolik lidí sleduje informace, ale kdo a jak ...

    Read more...

     
  • 13.04.2024 07:45
    Vondráčková s Michalem se na soudy obracejí často, vedou ...

    Read more...

     
  • 09.04.2024 07:03
    A businessman from the USA wrote to me I don't know anyone ...

    Read more...

     
  • 09.04.2024 06:59
    Napsal mi podnikatel u USA: Neznám nikoho dalšího, kdo by ...

    Read more...

     
  • 08.04.2024 18:19
    Zdravim, pane Šinágl Ještě si někdo myslí, že ČR je právní ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Jihlava Rudinska 251014… Nejhorší je setkání s blbcem, říká miliónkrát prověřené lidové rčení. A také když narazíme na člověka s podivnýmWonka Pavel Vezen svedomi chováním, kterému nerozumíme, půjčujeme si pro hodnocení často pojmy ze slovníku psychiatrie. Je to laciné, subjektivní, ale pomáhá nám to mávnout nad nepříjemným člověkem rukou, nebo se mu příště vyhnout. Existuje však určité procento lidí, kteří jsou pro své asociální chování vysoce nebezpeční. A to tím více, čím dokonaleji jej dovedou skrývat. Řeč je o deprivantech. A tady přestává veškerá sranda. V souvislosti s tvorbou a vytvořením filmu Pavel Wonka se zavazuje, je řada z nás konfrontována s projevy režisérky tohoto filmu, Libuší Rudínskou. Zprvu si většinu z nás získala svým rozhodnutím natočit film, posléze její úlety vedly od rozčarování až k jejímu odsouzení a opovržení. Mám za to, že tu v prvé řadě nejde ani tak o umělecký, ba ani o historický přístup, ale čistě o osobnostní rysy této ženy. …

* * *

Vážení přátelé,

 

dovoluji si níže připojit text, který bych nejraději nepsal, žánr, který jsem vlastně nikdy ani nepsal. Ale okolnosti nás občas nutí i ke kroku zcela novému, pakliže to považujeme za správné. Tímto zároveň, v souvislosti s promítáním a chystané distribuci filmu Pavel Wonka se zavazuje, bych rád poděkoval a vyjádřil podporu všem, kteří se ohrazují proti lžím, manipulaci s fakty a relativizování zla v podobě StB a jeho příslušníků. Abych někoho z Vás nevědomky neopomněl, vzpomenu jen Jirku Wonku, na jehož bedrech leží největší břemeno špinavostí, za nimiž stojí a které iniciovala Libuše Rudínská.


Se skorolistopadovým pozdravem


mirek petr

--------------------------------------------------------------------

DEPRIVANTKA

Jak ji poznáme? Jak se k ní chovat?


Nejhorší je setkání s blbcem, říká miliónkrát prověřené lidové rčení. A také když narazíme na člověka s podivným chováním, kterému nerozumíme, půjčujeme si pro hodnocení často pojmy ze slovníku psychiatrie. Je to laciné, subjektivní, ale pomáhá nám to mávnout nad nepříjemným člověkem rukou, nebo se mu příště vyhnout.

Existuje však určité procento lidí, kteří jsou pro své asociální chování vysoce nebezpeční. A to tím více, čím dokonaleji jej dovedou skrývat. Řeč je o deprivantech. A tady přestává veškerá sranda.

V souvislosti s tvorbou a vytvořením filmu Pavel Wonka se zavazuje, je řada z nás konfrontována s projevy režisérky tohoto filmu, Libuší Rudínskou. Zprvu si většinu z nás získala svým rozhodnutím natočit film, posléze její úlety vedly od rozčarování až k jejímu odsouzení a opovržení. Mám za to, že tu v prvé řadě nejde ani tak o umělecký, ba ani o historický přístup, ale čistě o osobnostní rysy této ženy.

Neboť
paní režisérka lže a pomlouvá  (např. Ludvíka Wonku, otce bratrů Wonkových, zařazuje do služeb Gestapa, profiluje se jako blízká spolupracovnice europoslance Jaromíra Štětiny)

paní režisérka zapírá (např. že se nezná s Jirkou Kubíkem, který jí nemálo pomáhal a se kterým natáčela)

paní režisérka manipuluje s lidmi (např. když zaskočí svou oběť před kamerou údajným důkazem o spolupráci s StB a na překvapeném/né žádá komentář)

paní režisérka cílevědomě a důrazně usiluje o senzačnost svého snímku, tedy o svoji popularitu a moc (např. svůj film postavila na dávno známém podpisu spolupráce s StB, jako by objevila Ameriku a k tomu se snaží získat potvrzující svědectví, bez ohledu na názory historiků a dalších zasvěcených)

paní režisérka dokáže být slovně překvapivě cynická a vulgární (např. jde o konstatování Jiřímu Wonkovi, že nemusí (nebude) už dlouho žít, či o noční SMS zprávy svým bývalý partnerům na natáčení, nesoucí znaky páté restaurační skupiny).

A tak se neznalý člověk naivně ptá, jak se mohl souhrn takových negativních vlastností koncentrovat v relativně krátkém období, ve vztahu k jednomu tématu, v jedné osobě, navíc ženě, údajně renomované dokumentaristce.

Odpověď je překvapivě jednoduchá: DEPRIVANTKA.

Poznámka: „neúplná podoba psychopatů = deprivanti“ (MUDr. František Koukolík, DrSc,.neuropatolog, publicista a spisovatel).

U této skupiny lidí se totiž výše uvedené vlastnosti, a ještě další, setkávají a propojují.

Nuže, definice:

Deprivanti  jsou lidé bez citu a svědomí. podvádějí a lžou. Druhé lidi zneužívají. A když někomu  ublíží,  výčitky svědomí ani pocit viny nemají. Skvěle  manipulují emocemi  druhých lidí ve jménu nějakého druhu  vlastního zisku. Jsou  nezodpovědní a nespolehliví, nedrží  dané slovo. Zákony  jsou jim lhostejné, takže se často chovají  kriminálně. Nedokáží  se vcítit do druhého člověka tak, aby odpověděli na  jeho  potřeby a pocity, pokud nejsou stejné jako jejich vlastní. Rádi  vstupují do bojů o moc. Víte-li o někom, kdo je nositelem  alespoň tří  těchto vlastností, pak jste se setkali s nositelem  antisociální poruchy  osobnosti neboli sociopatem.

(vybráno z http://www.neviditelnycert.cz/blog/popularne-naucny-koutek/521-deprivanti.html)

* * *
František Koukolík dodává Inteligenční kvocient mohou mít vysoce nadprůměrný. Jednají  oslnivě a s  půvabem. Mohou být široce a hluboce vzdělaní. Ve jménu moci a majetku  lžou, jako když dýchají. Charakteristická  je jejich egocentricita,  herecké nadání, skvělá rétorika,  tvorba mocenských klanů, touha po  životě  ve společenské  a mocenské špičce ... Dokáží oklamat většinu lidí, na které mají vliv, byť  by to bylo  prostřednictvím sdělovacích prostředků, o jejichž  kontrolu tolik stojí ...

Jaká jsou pravidla obrany, ptá se pan primář Koukolík.

První pravidlo: Je nutné vědět, že přibližně  jeden člověk ze sta nemá  srdce ani svědomí. Není to na něm na první pohled vidět. Naopak, bývá velmi přitažlivý. Plně platí: podle skutků jejich poznáte je. Bohužel  bývá často  pozdě a ztráty jsou vysoké nebo katastrofální ...

Druhé pravidlo obrany říká: Aniž si to uvědomujeme, jsme dobří  pozorovatelé.  Jakmile se ve vás ozve pocit "tady není něco v pořádku",  byť  by z druhé strany byly ty nejlepší, nejlákavější, nejvýhodnější  a  nejsvůdnější argumenty, dejte na vlastní pocit a přerušte  kontakt.  Jednou z nejčastějších návnad je příslib vysokého  zisku za "malý" vklad.  Past, ve které budete, se zavře dlouho  předtím, než si to uvědomíte.  Nenechte se ovlivnit nátlakem  na své svědomí, cit, lásku, morálku - to  bývají ty nejúčinnější  prostředky manipulace a vydírání. Jakkoli  velkolepá oslňující morální prohlášení neznamenají, že ten, kdo to  prohlašuje,  má špetku svědomí.

Třetí pravidlo zní: Přerušte  kontakt. Před více než čtyřiceti lety  zkušený psychiatr  profesor Voráček říkal: "Proti psychopatovi existuje  jediná  obrana: utečte!" Nejzákladnějším prostředkem  jsou kritické myšlení a odvaha.

Tolik František Koukolík v Jak si lidé hrají?

Pravda, některé rady přicházejí pozdě. Ale vědět, s kým máme tu čest, má platnost trvalou.

Doporučená literatura : František Koukolík, Jana Drtilová: Život s deprivanty I (Zlo na každý den), Praha, Galén  2001


mirek petr

říjen 2014

* * *

P.S.

Prof. Koukolík patří k našim největším odborníkům a je světově uznávanou kapacitou. Při tolika příznacích z vyjádření a chování Libuše Rudinské, by s jasnou diagnózou její osobnosti a duševního stavu a projevů, měl asi těžko pochybnosti.

Jan Šinágl, 29.10.2014

* * *

Dokument Libuše Rudinské „Pavel Wonka se zavazuje“ je svědectvím o dnešním stavu společnosti a současně osobní výzvou každému slušnému člověku!

Libuše Rudinská nemůže natočit objektivní dokument o charakterním člověku a hodnotách, o kterých nemá vůbec žádné tušení!

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 3.22 (18 Votes)
Share

Komentáře   

+2 #3 Pavel 2014-11-05 19:59
Domnívám se, že je sice možné režisérku Libuši Rudínskou vidět jako deprivantku, a to z dobrých důvodů; ale dovoluji si podotknout, že stejně jako u jiných diagnóz ani tady nemusejí být rozvedeny všechny symptomy, v jejím případě jistě nejde o osobu mimořádně přesvědčivou či nějak zvlášť inteligentní, jde spíš o zmatenou chudinku, která názorům, jež prezentuje snad i věří, ale pozor i o zručnou manipulátorku, která si natočení dokumentu dokázala prosadit.
Myslím, že pro pochopení věci může být velmi užitečné pozorné sledovaní minule uveřejněného televizního rozhovoru této režisérky s paní moderátorkou Danielou Drtinovou, paní moderátorka totiž postižení režisérky přirozeně rozkrývá a odhaluje.
Nenechme se "překecat" lidmi, kteří tvrdí, že jsme se všichni za minulého režimu "zhruba stejně" umazali a že je to jedno. Skutečná inteligence se pozná v pozorném rozlišování a přesném úsudku. S tzv. socialismem nebojovali jeho pohůnci a ti také jistě nebyli vězněni a vyslýcháni.
+1 #2 Martin Donda 2014-10-30 12:00
Dobrý dokument je hlavně o hlavě tvůrce. Hlupák nenatočí film o moudrém člověku. A to z prostého důvodu, že mezi ním a popisovanou osobou stojí zeď, či zavřené dveře. Dobrý dokument je hlavně o nadhledu tvůrce. Člověk s nižší inteligencí nemá k pochopení pohnutek moudrého člověka v „hlavě“ potenciál. Myslím si dokonce, že mezi takovým tvůrcem a popisovanou osobou stojí zeď, či zavřené dveře. Pokud si pak hlupák začne myslet, že ty dveře zůstanou zavřené navždy, je s ním konec. A to potvrzuje již zmíněnou teorii o deprivantech.
+8 #1 AsociálníPsychopatka 2014-10-30 04:24
Jenom se potvrzuje, co nám došlo už více lidem. Že rudá Rudinská je velmi pravděpodobně asociální bezcitný a citově oploštělý psychopat. S takovou radostí a výsměchem na kameru špiní umučeného Wonku, KTERÝ SE UŽ NEMŮŽE BRÁNIT. Toto neudělá člověk s elementárními morálními hodnotami.

Udělat si slávu na skandalizaci poslední oběti komunistický lágrů pomluvením Wonky anonymními estébáky a bývalými přáteli (tedy nepřáteli Wonky) je vrchol ubohosti. Takto se chovají morální zrůdy. Máme pro ní jenom opovržení jako nad Husákem, Jakešem a spol. J.Kubík

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)