Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 20.04.2024 12:42
    Mgr. Jana Gavlasová, advokát, Západní 449, 253 03 Chýně ...

    Read more...

     
  • 19.04.2024 18:09
    Ve Zlínském kraji dnes chybí 3000 míst pro přestárlé lidi.

    Read more...

     
  • 19.04.2024 16:56
    Spione und Saboteure – Wladimir Putin zeigt, dass er in seinem ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 14:44
    Ministerstvo zahraničí daruje Ukrajině pět aut. Jedno pancéřované ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 10:42
    Soukromý vlastník zcizil veškerý svůj majetek. Justice je bez ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 08:11
    Včera mi jeden pán v Praze, sledující mé zpravodajství ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Sabatova Anna… kdy zveřejníte avizovanou, konečnou zprávu o Vašem vyšetřování tzv. kauzy „muslimské šátky“ na SZŠ v Praze. Dle Vaší tiskové mluvčí, se kterou jsem telefonicky hovořil před měsícem, to mělo být do poloviny září. Uplynuly dva týdny a opět na webu VOP žádná informace? … Kauzu sleduji, na rozdíl od veřejnoprávních médií, od jejího samého počátku. Na počátku této kauzy nebyly vůbec žádné „muslimské šátky“, natož náboženská diskriminace, ale jasné porušení řádu školy, platných zákonů, předpisů a dobrých mravů studentkami, resp. jednou studentkou … Tak zásadního pochybení by se Váš úřad neměl nikdy dopustit. Předpokládám proto, že ve Vaší závěrečné zprávě bude konečně vše uvedeno na pravou míru i s Vaší omluvou paní ředitelce Kohoutové. Díky Vašemu úřadu a jeho zbytečnému, ničím nepodloženému jednání, které má daleko spíše znaky šikany než ochrany práva, je už téměř celý rok nucena se bránit. Je tak ohrožována i kvalita vyučování za kterou nese plnou odpovědnost, stejně jako Vy za činnost Vašeho úřadu. Vůbec se paní ředitelce nedivím, že na Vás zvažuje podání žaloby, kdy místo bránění práva ho sama prokazatelně porušujete. …

 

Odesílatel:

SODALES SOLONIS o.s.,

Předseda

Jan Šinágl

ulice bratří Nejedlých 335, 267 53 Žebrák

Příjemce:

Veřejný ochránce práv

Mgr. Anna Šabatová Ph.D.

Údolní 39

Brno, 602 00

 

ISDS: jz5adky

Věc: Žádost o informace o stavu vyšetřování kauzy „muslimské šátky“ SŽŠ v Ruské 2200/91, Praha 10

V Žebráku dne 29. září 2014

Vážená paní veřejná ochránkyně práv,

podle zákona č. 106/1999 sb., o svobodném přístupu k informacím, ve znění pozdějších předpisů a podle čl. 17 Listiny práv a svobod si Vás dovoluji požádat o poskytnutí informace, kdy zveřejníte avizovanou, konečnou zprávu o Vašem vyšetřování tzv. kauzy „muslimské šátky“ na SZŠ v Praze. Dle Vaší tiskové mluvčí, se kterou jsem telefonicky hovořil před měsícem, to mělo být do poloviny září. Uplynuly dva týdny a opět na webu VOP žádná informace?

Kauzu sleduji, na rozdíl od veřejnoprávních médií, od jejího samého počátku. Na počátku této kauzy nebyly vůbec žádné „muslimské šátky“, natož náboženská diskriminace, ale jasné porušení řádu školy, platných zákonů, předpisů a dobrých mravů studentkami, resp. jednou studentkou (to, že nepředložily doklad o studiu ve své rodné zemi a že během několikahodinového večerního studia „dokázaly“ zvládnout učivo ZŠ během jednoho roku tak, že jsou schopny studovat na SŠ, raději nekomentuji.

V žádném případě nemohlo jít o porušení zákona, dobrých mravů či dokonce diskriminace, ředitelkou SZŠ PhDr. Ivankou Kohoutovou, PhD. Váš úřad by se touto kauzou nemohl vůbec zabývat, kdyby si zjistil hned na místě základní skutečnosti a nebral jako základní, nepravdivé informace protistrany. Má to být snad důvodem, že zveřejnění Vaší závěrečné zprávy neustále, nedůstojně, přes opakované sliby, odkládáte, když je skutková podstat tak jasná a kdy není co řešit? Máte obavy, že by se pravda Vaší zprávou o šetření provalila a proto ji odkládáte jak jen je to možné? Připouštíte možnost, že jste překročila své zákonné pravomoci?

Tak zásadního pochybení by se Váš úřad neměl nikdy dopustit. Předpokládám proto, že ve Vaší závěrečné zprávě bude konečně vše uvedeno na pravou míru i s Vaší omluvou paní ředitelce Kohoutové. Díky Vašemu úřadu a jeho zbytečnému, ničím nepodloženému jednání, které má daleko spíše znaky šikany než ochrany práva, je už téměř celý rok nucena se bránit. Je tak ohrožována i kvalita vyučování za kterou nese plnou odpovědnost, stejně jako Vy za činnost Vašeho úřadu. Vůbec se paní ředitelce nedivím, že na Vás zvažuje podání žaloby, kdy místo bránění práva ho sama prokazatelně porušujete.

Když už Vás problematika muslimských šátků, už skoro rok, tolik zajímá, jistě Vás zaujme i tato zpráva:

METRO 26.9.2014: Odstoupily kvůli hidžábu

Katarské basketbalistky odstoupily z Asijských her, protože nedostaly svolení nastupovat k zápasům v muslimském šátku. Kvůli tomu, že si odmítly sundat hidžáb, přišly už o středeční zápas s Mongolskem. Tým se nakonec rozhodl na turnaji nestartovat.

Jistě Vás zaujme i tento článek - RASISMUS: Romové proti diplomatům. Neuvěřitelné! Švédské velvyslankyni jsem již napsal a upozornil na její nemorální postoj a dalších diplomatů, byť jistě v dobré víře. Veřejnost by jistě uvítala i Vaši reakci a dopis paní velvyslankyni, právě v zájmu ochrany práv všech lidí bez rozdílu barvy pleti, kultury a náboženského vyznání. Kdo jiný by se měl ozvat než veřejný ochránce práv, když se zde děje taková donebevolající nespravedlnost a manipulace s veřejností na úkor skutečných obětí bezpráví?

Překvapuje, že máte problém s jinými názory Vašeho zástupce JUDr. Stanislava Křečka. Osobně bych pro svoji práci v zájmu společnosti jeho kritické postřehy jen uvítal. Takto to na veřejnost působí a připomíná doby nedávno minulé ve stylu, s prominutím: „Kdo má jiný názor než Šabatová, má držet hubu a krok“.

Jinak na podporu paní ředitelky jsem založil Petici na podporu ředitelky SZŠ v Praze dr. Ivanky Kohoutové, kde můžete nalézt i mnoho dalších informací pro Vaši závěrečnou zprávu.

Děkuji Vám předem za Vaši odpověď se kterou seznámím veřejnost, média, v České republice, v zahraničí, stejně tak jako s touto moji žádostí o informace.

V úctě k Vaší vysoké, neodejmutelné odpovědnosti

                                                                                          

Předseda SODALES SOLONIS o.s.                                                                                         

Jan Šinágl v.r.

9.12.1952

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 3.00 (20 Votes)
Share

Komentáře   

-1 #3 Winter Antonín 2014-10-15 18:37
Paní Šabatová odejděte,děkuji
0 #2 milan 2014-10-04 09:21
to by mě vážně zajímalo, kdo konkrétně tuhle neschopnou babu do toho zcela zbytečného úřadu navrhl a dosadil.
+8 #1 Josef Hierzer 2014-09-30 11:54
Myslíte si, že ta kráva (krávy jistě prominou, nechtěl jsem je snížit na úroveň šabatové!) to vůbec bude číst? Tato sebestředná a zcela zbytečná ženská (opět se musím omluvit ženám, že je snižuji na úroveň šabatové)by měla svůj úřad rychle vyklidit, neboť za naše peníze škodí nejenom paní ředitelce, ale celé naší společnosti. Porušování školního řádu nazývá diskriminací a nechrání veřejná práva, ale práva jednotlivce, která staví i nad ústavu ČR. Nemá ve svém úřadě co pohledávat!

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)