Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 20.04.2024 12:42
    Mgr. Jana Gavlasová, advokát, Západní 449, 253 03 Chýně ...

    Read more...

     
  • 19.04.2024 18:09
    Ve Zlínském kraji dnes chybí 3000 míst pro přestárlé lidi.

    Read more...

     
  • 19.04.2024 16:56
    Spione und Saboteure – Wladimir Putin zeigt, dass er in seinem ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 14:44
    Ministerstvo zahraničí daruje Ukrajině pět aut. Jedno pancéřované ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 10:42
    Soukromý vlastník zcizil veškerý svůj majetek. Justice je bez ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 08:11
    Včera mi jeden pán v Praze, sledující mé zpravodajství ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Drulak Viden 230914K lidským právům pro vyhnané 1945-1946 Petr Drulák cynicky: "To spadá do kompetence historiků!"Drulak Viden prg 230914

… Zeihsel se zeptal náměstka Druláka, kdy bude vláda České republiky, nacházející se v centrální Evropě, už tak daleko - jako balkánské Srbsko - a osvobodí se od zátěže genocidy spáchané na více než 3,2 milionu krajanů - který spolu žili po mnoho staletí? Cynická a charakterově slabá odpověď náměstka Druláka – který také rád snižuje význam morálně vysoce stojícího Václava Havla - "To spadá do kompetence historiků!" - "Historici - samozřejmě, ne postkomunisté a Benešovci – vše již dávno zpracovali! To by si měl morálkou a svědomím nezatížený náměstek ujasnit u jiných skupin obětí," uzavřel Zeihsel.

Diplomatická akademie ve Vídni a Velvyslanectví České republiky v Rakousku pozvalo dne 23.září 2014 do Diplomatické akademie ve Vídni prof. dr. Petra Druláka, prvního náměstka ministra zahraničních věcí České republiky, kde přednesl přednášku na téma: "Lidská práva a Střední Evropa - Dvě z priorit české zahraniční politiky". Hudební sál byl zcela zaplněn.

Po přivítání čestných hostů prof. dr. Wernerem Neudeckem, předsedou Studijní komise Diplomatické akademie ve Vídni - mimo jiné byl přítomen i bývalý ministr zahraničí dr. Peter Jankowitsch a velvyslanec Jan Sechter – přednesl vysoce vzdělaný profesor z Univerzity Karlovy v Praze rozumnou přednášku o současné a budoucí ochraně lidských práv ve střední Evropě, skupině Višegrad atd. Pan náměstek ministra zahraničí byl pak půl hodiny k disposici k otázkám v diskusi.

Drulak Viden Zeihsel 230914SLÖ - předsedu Gerharda Zeihsela téma zaujalo, co říká o lidských právech spřátelená země: Využil příležitosti k položení otázky, kdy bude demokratická Česká republika už tak daleko – bude, jak čeští intelektuálové a česká občanská společnost - se zpracováním temné minulosti kolektivního vyvlastnění a brutálního vyhnání téměř třetina německých krajanů, schopna skutečných, reálných kroků?

Jako pozitivní příklad připomněl Zeihsel nedávno Srbskem přijaté rehabilitační a restituční zákonů - a to i pro dunajské Šváby a jejich dědice. 450 dunajských Švábů v Rakousku si vybralo ne zrovna snadnou cestu pro získání dokumentů potřebných pro své požadavky. To vedlo k jejich uspokojení! Zeihsel se zeptal náměstka Druláka, kdy bude vláda České republiky, nacházející se v centrální Evropě, už tak daleko - jako balkánské Srbsko - a osvobodí se od zátěže genocidy spáchané na více než 3,2 milionu krajanů - který spolu žili po mnoho staletí?

Cynická a charakterově slabá odpověď náměstka Druláka – který také rád snižuje význam morálně vysoce stojícího Václava Havla - "To spadá do kompetence historiků!"

 "Historici - samozřejmě, ne postkomunisté a Benešovci – vše již dávno zpracovali! To by si měl morálkou a svědomím nezatížený náměstek ujasnit u jiných skupin obětí," uzavřel Zeihsel.

Vídeň, 25 září 2014

 
Sudetoněmecká tisková služba

Sudetoněmecké krajanské sdružení

1030 Vídeň, Steigass 25

www.sudeten.at

* * *

Přeložil Jan Šinágl, 26.9.2014 

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 3.67 (3 Votes)
Share

Komentáře   

+1 #2 Jan Šinagl 2014-09-27 10:20
Nemám nic proti Židům, statečného boje Izraele si vážím. Pan Wiener svoji podjatost nezapře, je po matce Rus, není schopen vyslovit „sudetští Němci“, ale jen opakovaně hanlivý výraz „Sudeťáci“. Vyhýbá se podstatě článku a žádné důkazy pro svá tvrzení nepřináší. Došlo k democidě českého etnika s německými kořeny, který byl vinen za zločiny nacismu a fašismu asi tak jako všichni řadoví členové KSČ. Mám mít snad kdokoliv právo zabít beztrestně každého člena KSČ na potkání jen proto, že jako držitel legitimace je vinen smrtí jeho blízkých, tak jako se dělo bezbranným, v drtivé většině nevinným českých Němcům, navíc po válce, tedy v době míru?! Tuto větu pana Wienera : „Kdyby Ceskoslovensko po valce zorganizovalo genocidu sudetskych Nemcu, nepsali by takove hlouposti, protoze by neexistovali“, raději nekomentuji, komentuje se sama. Už sama o sobě zavdává pochyby o duševním zdraví autora, resp. hodnotách, které obhajuje, což je identické. Je smutné, že tento pán žije ve Švýcarsku, stále tak příkladně demokratické zemi a díky které tam i takovýto „lidé“ mohou žít.
0 #1 Charles N.Wiener 2014-09-26 23:30
Myslim, ze Sudetonemecka tiskova sluzba by si mela uvedomit, ze nemecky mluvici Nemci, Sudetaci ci Rakusane, planovali a uskutecnili behem 2.svetove valky genocidu Zidu a Romu, nemluve o jinych skupinach obcanu.

Kdyby Ceskoslovensko po valce zorganizovalo genocidu sudetskych Nemcu, nepsali by takove hlouposti, protoze by neexistovali.

To receno, mela by pravdu, kdyby psala o vrazdeni mnohdy nevinnych na zaklade jejich etnicke prislusnosti, provadene spontanne i organizovane casto statni moci a tato take tyto ciny amnestovala.

Cesku by neubylo, kdyby analyzovalo tuto svou minulost, stejne jako Rakusanum by neuskodilo, kdyby nezvolili Waldheima prezidentem a akceptovali, ze jestli Rakousko bylo prvni obeti nemecke agrese, nebyla jimi naprosta vetsina Rakusanu. Podle zkusenosti mnohych prezivsich se mnozi Rakusane ve sluzbach nacismu chovali hure nez Nemci. Stejne jako Sudetaci.

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)