Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Kalendář událostí

čt dub 11 @08:30 -
OS Kolín - II. kolo: Šinágl a spol. obžalován
čt dub 18 @17:30 -
Praha Americké Centrum: ETIKA UMĚLÉ INTELIGENCE
st dub 24 @08:30 - 11:00PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu
čt dub 25 @09:00 - 01:30PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu

Nejnovější komentáře

  • 28.03.2024 15:57
    Číslo 13 ‧ 28. března ‧ 2024 Týdeník Echo AD Rodina, nebo ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:58
    ČR dostane z EU 73 miliard Kč na investice do dopravy či ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:44
    „Lockdowny mají závažnější důsledky než samotný covid“ Z ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 08:59
    Mezinárodní ratingová agentura Moody's dnes zhoršila ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 07:26
    Vážení přátelé zahrádkáři a sympatizanti ZO ČZS Pod Majerovic ...

    Read more...

     
  • 25.03.2024 17:28
    Universal supranational citizen Why does today's Europe face ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Vyvadil Jiří IISrovnání generála Pavla a europoslance Kellera: „ …„Tvárné bábovky“ na nejvyšších místech v politice námPutin mlady zavařily možná ještě více než ti, kdo fanaticky věřili jen jedné straně. Na to, že české „tvárné bábovky“ udělají v politice v historicky těžkých okamžicích správná rozhodnutí, nemáme prostě moc štěstí….“ – Alexandr Kelin: Ruští agenti v Česku jsou naštěstí líní!

Vážený pane prezidente, drahý Vladimíre Vladimíroviči,

dovolte mi, abych Vás pozdravil jménem zřejmě první skupiny proruských sympatizantů, vzniklých v důsledku násilného majdanu v Kijevě. … Mějte prosím trpělivost se západními politiky. Jsou jako trucovité děti, kterým rodiče pořád opakovali, jak jsou jedineční a skvělí až tomu uvěřili a odmítají vzít na vědomí své slabosti a faktickou bezmocnost. Dejte Evropě i světu šance. Nejste mstivý a na rozdíl od západních politiků myslíte dopředu a strategicky. Svět potřebuje silné Rusko a Vy jste právem jeho symbolem. S úctou JUDr. Jiří Vyvadil zakladatel Přátel Ruska v České republice

Tento otřesný dopis napsal Jiří Vyvadil, bývalý senátor a V Praze, dne 20. září 2014. Připomínám z jeho životopisu: Od září 2005 pobýval na roční stáži na Ministerstvu spravedlnosti, kde zastával pozici náměstka. Po tuto dobu mu byl pozastaven výkon soudcovské funkce. Tuto stáž musel v únoru 2006 předčasně ukončit, protože jej předseda NSS Josef Baxa odvolal zpět s odůvodněním, že nesplnil očekávání na brzkou reformu české justice, navíc se sešel s trestně stíhaným Tomášem Pitrem, o této schůzce nikoho neinformoval a svůj postup koordinoval pouze s premiérem Jiřím Paroubkem, který jej na ministerstvo povolal. Baxa tehdy proti němu zahájil kárné řízení, kterému se Vyvadil vyhnul tím, že se sám vzdal soudcovské funkce…

Doporučuji článek z LN 20.9.2014 „Ruští agenti v Česku jsou naštěstí líní“ – rozhovor Kateřiny Šafaříkové s Alexandrem Kleinem. Poslední odstavec je věnován Barabanovi: „Nechápu proč mi vyčítají, že nemám rád Rusko. Já nemám rád idioty. Ale idioti si bůhví proč myslí, že právě oni jsou Rusko. Tak asi.“ Dále z rozhovoru: „Byl jsem jednou přímým svědkem toho, když se něco projednávalo diskrétně s BIS, a na druhý den se to projednávalo na ruské ambasádě. Ruská společnost je nemocná a teď má recidivu. Ale česká společnost tou chorobou, mentalitou slouhů, abych použil slova TGM, trpí také, byť ne tak intenzivně. Řešení je dlouhodobé a není to ani tak na politicích. Ti udělají vždycky jen to, co chtějí slyšet jejich voliči. Je to na akademické obci, která nemusí hledět k horizontu příštích voleb. Když změníte mentalitu společnosti, její systém hodnot, politici se přizpůsobí. Chtělo by to českou variantu lidí jako je Andrej Zubov. Nesporná autorita, nezávislá osobnost, k níž mladší generace vzhlížejí a věří mu.“

* * *

KOMENTÁŘ: Mezi generálem Pavlem a europoslancem Kellerem - Jiří Pehe

Náčelník generálního štábu Armády České republiky generál Petr Pavel, který byl o víkendu zvolen zástupci 28 zemí do čela vojenského výboru NATO, což je druhý nejvyšší post v Alianci, si těsně před tímto vpravdě historickým úspěchem České republiky na mezinárodním poli vysloužil kritiku od europoslance za vládní sociální demokracii Jana Kellera.

… Výběr generála Pavla do druhé nejvyšší pozice v NATO dokládá, že česká armáda má v NATO navzdory své podfinancovanosti i poměrům na české politické scéně dobrou pověst a je považována za platný článek Aliance. Chce se ale ironicky poznamenat, že tomu je tak hlavně proto, že její generálové nejsou tvárné bábovky a nechovají se v rámci NATO jako čeští vládní politici doma nebo Keller v europarlamentu.

Chladný rozum, který vzývá Keller, může mít různé podoby. Na jedné straně kupříkladu takovou, že při všech svých možných vnitřních pochybách o různých mezinárodních konfliktech nakonec nadřadí v důležitých věcech loajalitu k Alianci nebo k EU sestávající v obou případech z 28 demokratických zemí svým partikulárním zájmům a intelektuálním výbojům.

Na straně druhé může mít chladný rozum podobu kupříkladu takovou, že se důsledně řídí vlastními názory, zásadně nevěří jenom jedné straně, pochybuje. Jisté je, že se takový rozum určitě nehodí k povolání generála, a pokud by armáda nějaké země snad měla být řízena takovými „tvárnými bábovkami“, chraň ji pánbůh.

Otázkou také je, zda se tento druh rozumu hodí do demokratické politiky. Pochyby jsou lidské a téměř podmínkou k tomu, aby byl někdo považován za intelektuála.

V politice je ale v určitém okamžiku třeba se umět v zájmu konsenzu umět zařadit. Hlasovat kupříkladu v tak symbolické a zásadní věci, jako je asociační smlouva s Ukrajinou, proti demokratické většině spolu s poslanci reprezentujícími politické extrémy vyžaduje opravdu „chladný“ rozum.

Je též otázkou, kde je hranice mezi rozumem a tím, že je politik skutečně jen „tvárná bábovka“.

Někomu se tak mohou jevit mediální prohlášení premiéra země o tom, že si nepřeje základny NATO na našem území, aniž by je nám někdo konkrétně nabízel, nebo mediálně avizované snahy vyjednat si výjimky z dalšího kola sankcí proti Rusku (které prý stejně nefungují) jako projev chladného rozumu. Někomu ale spíše jako projev „tvárné bábovky“, která se řídí nikoli státnickými úvahami, ale v prvé řadě strachem ze situace ve vlastní straně.

Jeden také může argumentovat, že podíváme-li se do historie, „tvárné bábovky“ na nejvyšších místech v politice nám zavařily možná ještě více než ti, kdo fanaticky věřili jen jedné straně. Na to, že české „tvárné bábovky“ udělají v politice v historicky těžkých okamžicích správná rozhodnutí, nemáme prostě moc štěstí.

* * *

Jan Šinágl, 24.9.2014

Putinovec Alexandr Barabanov dnes agresivně napadl redakci LN!

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 4.27 (11 Votes)
Share

Komentáře   

-2 #7 M.Donda 2014-09-25 14:12
Jediné co je možné přičíst k dobru Rusku je odmítnutí extrémismu. Paradoxně ale koná stejně extrémně. Kdo z Čechů volá „bratry“ z Ruska, tomu se stýská po nesvobodě a teroru, ke kterému by se rád přidal.
-2 #6 Nobody 2014-09-24 20:37
No oni budou takto psát všichni EU vlezdoprdelníci Šináglové,Štěti nové a buhvíjakej nacistickej odpad....za žádnou cenu nechtěj uznat pravdu,pro ně je mantra uklidnující lež o hodném západu co nevraždí a nemystifukuje ale budou tvrdit vždy nebezpečný krvavý nedemokratický východ a Rusko...p.Vyvad il má samozřejmě pravdu. ..a vaše nadávky do soudruhů si nechte pro Barosa a jiný neobolševiky,ap ropo Putin a jeho strana jsou pravicový a nemaj s komunismem ani za nehet společnýho vy Trautenbergové postižení nenávistí k slovanům,vy jste pro mě jen hyeny,lidskej odpad a ubožáci na mozku,zasloužít e pořádně dostat do rypáků vy skurvená havloidní sebranko
-1 #5 Trava Beda 2014-09-24 20:27
VIVAT RUSSIA, VIVAT PUTIN !!!!!!
+1 #4 Lucie 2014-09-24 14:50
Milý pane či paní, příště by neuškodilo číst, než se zase uchýlíte k primitivním vulgarismům. Tato diskuse není o Americe, nýbrž o rudých kreaturách jako je např. Jiří Vyvadil, pro kterého se jiné slušné označení než "soudruh" nebo "kolaborant" opravdu nehodí. Co se dá dělat, kde chybí argumenty, nastupují jen primitivní urážky. Nebudu raději hodnotit, co zřejmě máte ve své hlavě Vy, protože k tomu by kultivovaný jazyk nestačil. :-)Zkuste si laskavě uvědomit, že existují lidé, pro které svoboda a demokracie představují vysokou hodnotu a jsou pro ně ochotní něco aktivně dělat, a ne jen pasivně přihlížet tomu, jak se jim je nějaký agresor snaží vzít. Postavit se zlu neznamená lézt někomu do..., ale povinnost, kterou cítí každý svobodný uvědomělý občan.
-7 #3 Švindlnágl 2014-09-24 14:23
Cituji J.Kubík:
Soudruhu Jiří Vyvadile. Vy nejste malý demagog, když našemu bývalému okupantovi Putinovi veřejně napíšete, že není mstivý.

Asi proto se vraždí opoziční novináři v Rusku ve velkém, asi proto je opozice zavřená v kriminálech. Doufám, že až oběti tvojí politiky soudruhu bolševiku vyjdou na svobodu, nakopou ti za schvalování bolševických zločinů a zločinců stejně jako nacistických tu tvojí rudou p..el, ty hňupe "právníku", bezpáteřní kolaborante...

Ty musíš mít hlavu hodně hluboko zaraženou do americké prdele, když dokážeš vyzvracet takovou hovadinu, jako že Putin je náš bývalý okupant. Idiocie a zrůdoštváčství šináglovců nezná mezí! A co ty černé skříňky, ještě je mají rusáci ukryté v Moskvě, jak tu pořád Šinágl omílal? :DDD
-2 #2 Lucie 2014-09-24 10:51
Z lidí jako je Vyvadil je mi opravdu zle. Jeho a jemu podobné považuji za mimořádně odpudivá individua. Je to zkrátka pravověrný komunista, byť se skrýval pod maskou ČSSD a tvrdil, že komunista nebyl a není, ačkoliv zároveň přiznává, že mu komunisté nejen nevadí, ale dokonce si přeje jejich vzrůstající podporu a přítomnost ve vládě. Osobně mu nevěřím ani nos mezi očima, stejně jako Putinovi. Vyvadil nenávidí Západ, církev, kapitalismus, demokracii a pochopitelně lidí s odlišným, tj. nelevicovým, názorem. Ten určitě nadšeně tleskal i okupaci v r. 1968. Skutečně se mu divím, že se tady pořád ještě rozčiluje. Kdo nebo co ho tady stále drží? Kdyby konečně zvedl kotvy a odstěhoval se pod křídla toho svého milovaného Vladimíra Vladimíroviče, tak by této zemi prokázal neobyčejnou laskavost. Patrně by to byl jeho jediný záslužný čin.
-1 #1 J.Kubík 2014-09-24 02:56
Soudruhu Jiří Vyvadile. Vy nejste malý demagog, když našemu bývalému okupantovi Putinovi veřejně napíšete, že není mstivý.

Asi proto se vraždí opoziční novináři v Rusku ve velkém, asi proto je opozice zavřená v kriminálech. Doufám, že až oběti tvojí politiky soudruhu bolševiku vyjdou na svobodu, nakopou ti za schvalování bolševických zločinů a zločinců stejně jako nacistických tu tvojí rudou p..el, ty hňupe "právníku", bezpáteřní kolaborante...

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)