Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 20.04.2024 12:42
    Mgr. Jana Gavlasová, advokát, Západní 449, 253 03 Chýně ...

    Read more...

     
  • 19.04.2024 18:09
    Ve Zlínském kraji dnes chybí 3000 míst pro přestárlé lidi.

    Read more...

     
  • 19.04.2024 16:56
    Spione und Saboteure – Wladimir Putin zeigt, dass er in seinem ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 14:44
    Ministerstvo zahraničí daruje Ukrajině pět aut. Jedno pancéřované ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 10:42
    Soukromý vlastník zcizil veškerý svůj majetek. Justice je bez ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 08:11
    Včera mi jeden pán v Praze, sledující mé zpravodajství ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Prachar Antonin

Aktualizováno: níže reakce Ing. Miloslavy Pošvářové, Ph.D.

Vážení jen krátce k vyjádření paní Pošvářové. Skutečně nejsem takový odborník jako stavební inženýr se specializacíPosvarova pro mosty, který navíc provádí posudky ještě na vlastní OSVČ. Způsob opravy musí navrhnout zhotovitel u kterého byla uplatněna reklamace. V případe sporu rozhodne soud.  Musím se ptat paní Pošvářové, bývalé ředitelky ÚKKS ŘSD, proč neuplatnila reklamace, resp. nedala podnět tehdejšímu vedení ŘSD, nebo přímo trestní oznámení na vedení ŘSD pro nečinnost případně proti neznámému pachateli. 

Kritizovat kohokoliv zvenčí je jednoduché, ale vyvodit zodpovědnost za své bývalé působení vyžaduje skutečně odvahu. Té se ji zřejmě nedostává.

Nové vedení ŘSD snad poprvé odmítlo převzít stavbu a řešit reklamace přímo. Doba pro penalizaci není promlčení, na rozdíl od valorizací na D 47, což potvrdil i soud. Proč paní Pošvářová, mimo jiné ve funkci majetkové komise pro D 47, nepodala trestní oznámení za promlčení nároku z neoprávněných valorizaci?  Za jejího působení na ŘSD tak zůstává stále více nezodpovězených otazníků. 

 

Antonín Prachař 

Odesláno z iPadu

 

-------- Původní zpráva --------

Předmět:

Re: O Rusku, genderovém inženýrství ČSSD a poslušném zákoně o státní službě! - Tisková zpráva: Ministr Antonín Prachař odmítá penalizovat stavební firmy na D3 - Gen. ředitel ČTK Jiří Majstr odpověděl na můj podnět…?!

Datum:

Thu, 7 Aug 2014 21:42:04 +0200

Od:

Antonín Prachař Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

Komu:

Jan Šinágl Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript., Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript., Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

Kopie:

Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript., Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript., Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript., Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript., Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript., Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript., Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript., Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript., Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript., Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript., Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript., Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript., Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript., Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript., Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript., Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript., dispecink Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript., Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

* * *

Dne 8.8.2014 – 10:34 hod.

 

Vážený pane ministře,


děkuji Vám. S Vaší odpovědí seznámím všechny oslovené. Uveřejním ji ještě dnes na www.sinagl.cz

S pozdravem

Jan Šinágl

* * *

Tisková zpráva: Ministr Antonín Prachař odmítá penalizovat stavební firmy na D3

Jan Šinágl, 8.8.2014

* * *

Aktualizováno:

Pane Šinágle, prosím o zveřejnění těchto informací, jako moji reakci k tvrzení pana ministra:

* * *

Vážení jen krátce k vyjádření paní Pošvářové. Skutečně nejsem takový odborník jako stavební inženýr se specializací pro mosty, který navíc provádí posudky ještě na vlastní OSVČ. Způsob opravy musí navrhnout zhotovitel u kterého byla uplatněna reklamace. V případe sporu rozhodne soud.  Musím se ptat paní Pošvářové, bývalé ředitelky ÚKKS ŘSD, proč neuplatnila reklamace, resp. nedala podnět tehdejšímu vedení ŘSD, nebo přímo trestní oznámení na vedení ŘSD pro nečinnost případně proti neznámému pachateli. 

Pošvářová: Pan ministr si plete pojmy. U stavby D3 nedošlo k předání a převzetí, není tedy možné uplatnit reklamace. Seznamy vad jsem písemně uplatnila vůči zhotoviteli již v srpnu 2008 společně s vedením ŘSD, generálním ředitelem Čermákem, tedy nebyl důvod podávat trestní oznámení. Za uplatnění penalizace byl odpovědný Ing.Mayer, tehdejší ředitel výstavby ŘSD, byl k tomu pověřen generálním ředitelem. K trestnímu oznámení tedy nebyl důvod.

Podal tedy pan ministr trestní oznámení letos?

Kritizovat kohokoliv zvenčí je jednoduché, ale vyvodit zodpovědnost za své bývalé působení vyžaduje skutečně odvahu. Té se ji zřejmě nedostává.

Nové vedení ŘSD snadpoprvé odmítlo převzít stavbu a řešit reklamace přímo.

Pošvářová: Stavba D3 byla odmítnuta v srpnu 2013, reklamovat nepřevzatou stavbu nelze, viz výše. Zhotoviteli byl předán soupis vad a bylo požadováno s pevným termínem jejich odstranění, k čemuž nedošlo. Byl tedy penalizován?

Doba pro penalizaci není promlčení, na rozdíl od valorizací na D 47, což potvrdil i soud. Proč paní Pošvářová, mimo jiné ve funkci majetkové komise pro D 47, nepodala trestní oznámení za promlčení nároku z neoprávněných valorizaci?  Za jejího působení na ŘSD tak zůstává stále více nezodpovězených otazníků. 

Pošvářová: Trestní oznámení na neznámého pachatele bylo podáno generálním ředitelem Čermákem na doporučení vedoucí majetkové komise D47 a bylo zastaveno. Ve všech úrovních odvolacích řízení bylo dále uplatňováno pokračování v šetření protikorupční policie, do dnešní doby není rozhodnuto.

Podal tedy pan ministr nová trestní oznámení na promlčené valorizace, o kterých soud rozhodl v době, kdy je ve funkci?

Pan ministr má evidentně neúplné informace.

 

Ing.Miloslava Pošvářová, Ph.D.

* * *

E-mail 8.8.2014 – 13:01 hod. J.Š.

 

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (3 Votes)
Share

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)