Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 16.04.2024 07:59
    Vážený pane Šinágle, ještě jednou Vám chci poděkovat za půjčku.

    Read more...

     
  • 13.04.2024 09:48
    Není podstatné kolik lidí sleduje informace, ale kdo a jak ...

    Read more...

     
  • 13.04.2024 07:45
    Vondráčková s Michalem se na soudy obracejí často, vedou ...

    Read more...

     
  • 09.04.2024 07:03
    A businessman from the USA wrote to me I don't know anyone ...

    Read more...

     
  • 09.04.2024 06:59
    Napsal mi podnikatel u USA: Neznám nikoho dalšího, kdo by ...

    Read more...

     
  • 08.04.2024 18:19
    Zdravim, pane Šinágl Ještě si někdo myslí, že ČR je právní ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Ukrajina proc plakat

„Jediné co by způsobilo odchod Putina by byla dohoda OPEC o radikálním snížení ceny ropy. Ovšem za cenu hospodářského krachu RF a následujícím krveprolití. Cena stovek tisíc lidských životů by ale politiky a finančníky netrápila tolik jako ztráta zisku. A na to Putin hraje.“ A.Kelin

Modlitba za sestřelený Boeing, ruského mužika a naše duše – Okrádání mrtvol a rabování jejich majetku! – Na černých skříňkách postrádali experti vysílací antény. Jejich absence znamená, že se skrývalo jejich přemístění - Neviditelné sankce ČR! – Ukrajinský parlament dnes první den zasedal bez komunistické frakce!

Američané mají snímky trajektorie rakety systému BUK z území obsazeného separatisty. Po tomto činu je lze pojmenovat jako teroristy. Systémy BUK Ukrajina vlastní, ale 2 systémy ji sebralo Rusko na Krymu. Tyto systémy Rusové předali teroristům poté, co si vůdce separatistu z Doněcka Strelkov-Gyrkin stěžoval, že jim nepomáhají a nic nedávají. Letadlo sestřelili omylem, měli záměr sestřelit ukrajinské dopravní letadlo, které vezlo munici Ukrajinské armádě. Jejich cesty se křižovaly v místě sestřeleni, ale dopravní letadlo letělo později o pár minut. Byli přesvědčeni, že se trefily do černého. Po sestřeleni radostně oznamovali mobilním telefonem svým nadřízeným v Rusku úspěšný zásah. 

Po ověřeni místa pádu hlásili, že zasáhli mezinárodní letadlo a také o tom informovali své chlebodárce. Toto spojeni bylo pod kontrolou ukrajinské BS /SBU/ a bylo zaznamenáno. Takže nejen Američané, ale i Ukrajinci měli potřebné informace. Systém BUK byl Ukrajinci zaznamenán na video a uveřejněn. Ze začátku Rusové chtěli padělat důkazy, ale pochopili že to už nejde a nemá smysl. Proto vymyslely jiné varianty, včetně té, že prý chtěli sestřelit letadlo s Putinem. Putin tudy, ale neletěl. Verze, že to prý byla ukrajinská stíhačka, musela mít potvrzení. Proto omezily přistup expertům OBSE, které pustili na místo tragédie až za několik dní. Černé skříňky vrátili také pozdě, poté co si je poslechli v ruské FSB. Stejně to nebylo nic platné, protože údaje, které měly USA a Ukrajina byly nezvratné a jednoznačné. Po tom všem se lze oprávněně domnívat, že Rusko bude mít nemalé problémy, protože smrt téměř 80 nevinných dětí bude velkou ranou nejen pro jeho vedeni ale i pro stát, včetně jeho posluhovačů v jiných zemích.

Na černých skříňkách postrádali experti vysílací antény. Jejich absence znamená, že se skrývalo jejich přemístění.

 

I., 22.7.2014

* * *

Modlitba za sestřelený Boeing, ruského mužika a naše duše

… "Proč mají Rusové sklony k nesmyslným expanzím?" zeptal jsem se jednou Lery Novodvorské a ona mi dala tuto odpověď. „Protože v krvi každého Rusa je část mongolské krve. To je rovněž i důvod, proč nejsou schopni pracovat rukama. Pro barbara  nemá smysl každodenně rozvíjet svůj um v jakékoliv činnosti. Pro štěstí Ruska je tedy třeba zabírat stále nové země. Proč? Já nevím." Z internetové diskuse pod článkem, v němž poslanec ruské dumy Michail Děgťarjev navrhuje zahájit vojenské operace proti Evropě a obsadit ji. … Rusko samo je případem exemplárního omylu západní civilizace. Omylu o tom, že pácháním dobra je možno někoho přivést k lepšímu životu, aniž by to pro něj znamenalo jedinou povinnost, protože on to bude považovat za slabost, neboť nikdy nepoznal nic jiného než násilí. … Zdá se, že z oné nemoci o kozáckém koni pijícím z Vltavy mnohé nevyléčil ani ten fakt, že ten kůň nakonec pil od roku 1945 do roku 1991 dokud všechen náš uran a staletí budovaný průmysl a ekonomické, kulturní a historické bohatství nevypil a dluhy tři sta miliard korun po sobě zanechal. Ani to, že deset tisíc lidí v jakémsi hrůzném rodeu ušlapal. Že všude kam kopytem šlápl sto let tráva neporoste a že jej sedlá sama smrt. Inu obejmi se s našimi vrahy, miluj svého otrokáře a hovoř o rozumu s blázny, neboť pro někoho není ani pomoci, ani záchrany. A jaký asi bude osud vyšetřování ruského válečného zločinu na osmdesáti dětech a ostatních obětech sestřeleného Boeingu 777?  Asi takový jako když zavraždili dvacet tisíc polských důstojníků v Katyni a nakonec z něj obvinili Němce a sami v Norimberku zasedli nikoliv na lavici obžalovaných tam, kam za rozpoutání druhé světové války patřili, ale žalovali. …

* * *

Povstalci měli Buk, ale sestřel prý vyprovokoval Kyjev

… "Předáme (mezinárodním vyšetřovatelům) důkazy, které jsme získali zákonným způsobem. Máme svědky, fotografie, video," prohlásil zástupce náčelníka SBU Viktor Jahun. Připomněl také, že USA mají záběry z družic, zachycující odpálení rakety, její let a střet s letounem. "Nad tím místem každý den přelétá na 90 družic, nelze to skrýt," dodal v rozhlasovém rozhovoru. …

* * *

Neviditelné sankce

Když přijde na uvalování sankcí na ruské firmy, Češi by chtěli, aby se vlk nažral a koza zůstala celá. Přáli by si působit jako vzorní evropští a transatlantičtí partneři, nejradši by ale nenarušovali žádné obchodní vztahy. Uvážíme-li okolnosti a polohu země, je tento přístup pochopitelný, stále bychom ale měli věci nazývat pravými jmény. Kandidát na nového amerického velvyslance Andrew Shapiro v květnu ve svém senátním slyšení řekl, že Česká republika rychle a svědomitě implementovala cílené sankce a zmrazení aktiv uvalené na Rusko. České ministerstvo financí skutečné má stránku věnovanou sankcím. Ať jsme se ale snažili sebevíc, ani americká ambasáda, ani ministerstvo financí nám nedaly jméno jediného Rusa či v ČR aktivní ruské společnosti, které by zmrazení aktiv nebo sankce zasáhly. Jeden státní úředník nám dokonce řekl, že žádná taková osoba či entita tu není.

* * *

Důvěryhodný zdroj z Ukrajiny: Civilní letadlo sestřelili separatisté s pomocí Ruska!

* * *

Porovnejme jak se zacházelo s ostatky mrtvých na místě tragédie a v Holandsku. Docházelo prokazatelné i k okrádání mrtvých. Vyšetřovatelé byli pod dohledem zakuklenců se samopaly. Může na takovouto „kulturu“ účinně působit slušnost a respekt. To si může myslet jen naivní člověk, nebo zbabělý či neschopný. Pokud jsou takoví politici v čele Západu, koledujeme si opět o další historickou lekci, která nás může přijít nakonec velmi draho, mnohem dráž, než by byly ztráty účinnými, okamžitými hospodářskými sankcemi. Západní státy určitě mají důkazy. Proč je nepoužívají, lze jen spekulovat?!

Takto vypadal první den v parlamentu bez komunistické frakce. Doufejme, že veřejnoprávní média budou řádně informovat. Nepochybuji, že v celonárodním referendu by i v ČR komunisté zmizeli z Parlamentu. Ústavní zákon o zločinnosti této ideologie by tak byl konečně, ve jménu dobrých mravů, zdravého rozumu a všech obětí komunismu, naplněn!

SLAVA Ukrajině!


Jan Šinágl, 24.7.2014

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 4.00 (8 Votes)
Share

Komentáře   

+1 #3 František Zákostelsk 2014-07-29 11:22
--že Rusko svým nynějším jednáním začíná nebezpečně překračovat Rubikon mezinárodního práva a mezinárodního poválečného uspořádání--Tot o je napsápo v petici angažovaných občanů.To není tak uplně pravda.Rusové zotročují okolní národy co paměť sahá a vždy to svedou na někoho jiného.Když někomu náhodou pomohou,tak to dopadne hodně špatně.
+1 #2 Václav Hora 2014-07-29 09:40
Otázky: Jak dlouo trvalo než Rusové vrátili
černé skříky ze spadlého letadla ve Smolensku ve kterém letěla polská delegace
k uctění památky od NKVD zavražděných polských důstojníků v Katyni?
Záměna dopravního letadla a sestřelení
civilního letadla? Nelíší se letadla
již výškou letu? Nad Ukrajinou vede přece hojně užívaný letecký koridor pro civilní letadla ve výšce 10 km? Že tam létají mezinárodní civilní letadla museli
rozeznat tzv.separatisté -teroristé i pouhým okem.
0 #1 Josef 2014-07-25 13:59
Podepisujte zde:

www.letter2leaders.org/

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)