Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Kalendář událostí

čt dub 11 @08:30 -
OS Kolín - II. kolo: Šinágl a spol. obžalován
čt dub 18 @17:30 -
Praha Americké Centrum: ETIKA UMĚLÉ INTELIGENCE
st dub 24 @08:30 - 11:00PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu
čt dub 25 @09:00 - 01:30PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu

Nejnovější komentáře

  • 28.03.2024 15:57
    Číslo 13 ‧ 28. března ‧ 2024 Týdeník Echo AD Rodina, nebo ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:58
    ČR dostane z EU 73 miliard Kč na investice do dopravy či ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:44
    „Lockdowny mají závažnější důsledky než samotný covid“ Z ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 08:59
    Mezinárodní ratingová agentura Moody's dnes zhoršila ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 07:26
    Vážení přátelé zahrádkáři a sympatizanti ZO ČZS Pod Majerovic ...

    Read more...

     
  • 25.03.2024 17:28
    Universal supranational citizen Why does today's Europe face ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Rudinska IIVěc: Oznámení podezření na přestupek nebo trestný čin neoprávněného nakládání s osobnímiWonka Pavel marnice hlava a horni trup údaji Libuší Rudinskou, porušením § 180 TZ a Zákona o ochraně osobních údajů.

„Mnoho vyznamenaných muselo čelit nejrůznějším pomluvám, pomluv těch, kterým říkám komentátoři. Komentátor je člověk, který s hněvem a nenávistí popisuje dílo druhých, aby zakryl, že za ním žádné dílo není. A právě proto pokládám za svoji čest, že se mohu sklonit před lidmi, kteří těmto pomluvám odolali.“

Prezident Miloš Zeman, 28.10.2013

„Výpovědi příslušníků StB nelze považovat za věrohodné. Jejich výpovědi se v podstatných okolnostech liší od důkazů založených ve spisech. Komise má značné pochyby o úloze orgánů Státní bezpečnosti, lze ji velice špatně rozkrýt, neboť chybí množství písemného materiálu, který byl zničen v prosinci 1989. Komise se domnívá, že tato fakta mohou být komisi úmyslně podsouvána, aby byl Pavel Wonka zdiskreditován.“ Kromě toho příslušníci StB uvedli, že by v případě konfrontace např. s matkou či bratrem Pavla Wonky tyto své výpovědi odvolali. Nakonec byl vyslechnut šéf StB v Hradci Králové JUDr. Jan Zuzka, který uvedl, „Pokud by byl Pavel Wonka náš spolupracovník, museli bychom to vědět v souvislosti se zahájeným vyšetřováním v r. 1986. Jestliže se přistupuje ke stíhání spolupracovníka, tak Správa StB v Realizačním návrhu, který se zakládá do stejnopisu vyšetřovacího spisu tuto skutečnost uvede. Ke stíhání takového člověka bylo třeba souhlasu náměstka ministra.“

Pavel Wonka má negativní lustrační osvědčení a řešil to již pražský soud v r. 2002

 

Příjemce:

Policie ČR

Zámecká 50

543 01 Vrchlabí

Věc: Oznámení podezření na přestupek nebo trestný čin neoprávněného nakládání s osobními údaji Libuší Rudinskou, porušením § 180 TZ a Zákona o ochraně osobních údajů.

podezřelá osoba

Libuše Rudinská

Matějkova 2123/11

180 00 Praha 9

a

Tusarova 22

170 00 Praha 7

Tel : 725 044 891

 

Napsal jsem archívu Poslanecké sněmovny ČR, aby mi zaslali badatelský kodex, který podepsala p. Libuše Rudinská. Podepsala tam prohlášení, kde na str. 8 stojí - badatel prohlašuje, že si je vědom své osobní odpovědnosti s nakládáním s informacemi, jež získal nahlédnutím do archívu.

Dále jsem dostal odpověď z Archivu bezpečnostních složek ČR, kde cituji: p. Libuše Rudinská byla upozorněna na možnost právních důsledků využití informací získaných studiem spravovaných Archivem bezpečnostních složek, které by bylo v rozporu s platnou právní úpravou.

U vyšetřovací komise ČNR byly výpovědi příslušníků StB pořízené v r. 1992 prohlášeny za nevěrohodné. Cituji ze zprávy z listu na straně 24 a 25: „Výpovědi příslušníků StB nelze považovat za věrohodné. Jejich výpovědi se v podstatných okolnostech liší od důkazů založených ve spisech. Komise má značné pochyby o úloze orgánů Státní bezpečnosti, lze ji velice špatně rozkrýt, neboť chybí množství písemného materiálu, který byl zničen v prosinci 1989. Komise se domnívá, že tato fakta mohou být komisi úmyslně podsouvána, aby byl Pavel Wonka zdiskreditován.“

Kromě toho příslušníci StB uvedli, že by v případě konfrontace např. s matkou či bratrem Pavla Wonky tyto své výpovědi odvolali. Nakonec byl vyslechnut šéf StB v Hradci Králové JUDr. Jan Zuzka, který uvedl, „Pokud by byl Pavel Wonka náš spolupracovník, museli bychom to vědět v souvislosti se zahájeným vyšetřováním v r. 1986. Jestliže se přistupuje ke stíhání spolupracovníka, tak Správa StB v Realizačním návrhu, který se zakládá do stejnopisu vyšetřovacího spisu tuto skutečnost uvede. Ke stíhání takového člověka bylo třeba souhlasu náměstka ministra.“ Na základě rozmluvy s Pavlem Wonkou v roce 1986 bych odhadl, že by na spolupráci nepřistoupil.

Pavel Wonka má negativní lustrační osvědčení a řešil to již pražský soud v r. 2002

Jak Vojenský archiv v Olomouci, Archiv bezpečnostních služeb i archiv PS ČR upozornily p. Rudinskou na nebezpečí právního postihu, když bude neuváženě zacházet se získanými dokumenty.

Tím se neřídila a osobní údaje o Pavlu Wonkovi a o mne zařadila do svého filmu, který právě v této době hodlá zveřejnit v kinech a v televizi.

Pavel Wonka se již nemůže bránit tak má p. Rudinská co činit s jeho bratrem, který má 30-leté zkušenosti se soudy. Musel jsem mnohokrát hájit čest své rodiny a byla proti mně nasazována pražská advokátská esa. Ale soudy jsem vyhrál a spravedlnost zvítězila.

Posouzením jejího filmu o mě a o mém bratrovi lze podle mého názoru prokázat, že p. Rudinská s pomocí nevěrohodných materiálů a zveřejněním osobních údajů rozeštvává přátele Pavla Wonky a i jiné osoby. Pomlouvá zde mrtvého Pavla Wonku z činů, které nespáchal.

Mám za to, že zde došlo k porušení platných zákonů (Zákon č.101/2000 Sb. o ochraně osobních údajů, Zákon č.89/ 2012 Sb. Občanský zákoník).  

Žádám, aby mé trestní oznámení na p. Libuši Rudinskou pro závažné podezření ze zneužití osobních dokumentů a údajů, které byly dokonce prohlášeny za nevěrohodné, byly prošetřeny.

 

Ve Vrchlabí 26.3.2014                                                  

Jiří Wonka

U nemocnice 869

543 01 Vrchlabí

 

„Mnoho vyznamenaných muselo čelit nejrůznějším pomluvám, pomluv těch, kterým říkám komentátoři. Komentátor je člověk, který s hněvem a nenávistí popisuje dílo druhých, aby zakryl, že za ním žádné dílo není. A právě proto pokládám za svoji čest, že se mohu sklonit před lidmi, kteří těmto pomluvám odolali.“

Prezident Miloš Zeman

28.10.2013.

* * *

Sbírka na podporu filmu o Pavlu Wonkovi

Natáčení dokumentu „Pavel Wonka - Advokát chudých“, je provázeno podivnými praktikami…?!

Sbírka na podporu dokumentu o Pavlovi Wonkovi zrušena!

OS Trutnov 26.4.2012: I po 24 letech od smrti Pavla Wonky nás jeho odkaz stále oslovuje a varuje svoji aktuálností!

Udavač StB Josef Stolařík, v kriminále zvaný vězni „RUDÁ SVINĚ“, žije mezi námi jako „úspešný“ podnikatel a „ctihodný“ občan !!!

Další otřesný soud Petra Vániše, kamaráda Pavla Wonky, u OS Trutnov

Petr Vániš, kamarád bratrů Pavla a Jiřího Wonkových - další likvidovaný!

Moje svědectví k brutálnímu zásahu vrchlabské policie proti Jiřímu Wonkovi

Petr Vániš, kamarád Pavla Wonky, podle očekávání odsouzen, aniž by mu byla prokázána vina !!!

* * *

Po osobních zkušenostech se i pro mne stala paní Libuše Rudinská naprosto nedůvěryhodnou, bezcharakterní osobou. Na e-maily a doporučené dopisy nereaguje, záměrně je nevyzvedává. Nepochybně ví z mého webu co bylo jejich obsahem. Smutné je, že ji vyslovil podporu i bývalý důstojník BIS Vladimír Hučín a který současně zpochybnil charakter Pavla Wonky. Rád si přečtu v právě vyšlé knize V labyrintu zpravodajských služeb – i kapitolu o Vladimíru Hučínovi. Bohužel je kniha vyprodána. Po osobních zkušenostech s panem Hučínem mne vůbec nepřekvapuje, že podporuje paní Rudinskou a zpochybňuje charakter Pavla Wonky.

 

Jan Šinágl, 28.3.2014

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 2.32 (28 Votes)
Share

Komentáře   

+3 #9 Michael Hildebrandt 2014-04-06 11:23
aha, takže to je linka k BIS? Tak te´d je jasno kdo kam patří. Z toho vyplývá, že Rudinská se stala obětí provokace tajných služeb, jimž posluhuje kdo asi? majitel tohoto webu nebo kdo se to skrývá za krycímu jmény? A propo... STBáci už nejsou, takže proč by měla být Rudinská STBačka? Jsou to sice dost silná slova, ale jaksi mimo dobu, takže pan Šinágl a jeho kamarádi dávno usnuli ve starém režimu, také jsou to pěkně staré struktury a zatrpklí panicové, kteří nemají nic jiného na práci, než provokovat. Ale což, to nevadí, kdekdo se utne a mýlit se je lidské, hlavně aby vás ta práce u tajných služeb dobře zajistila na stáří.
-3 #8 Hildebrandt-Rudinská 2014-04-05 15:57
Hildebrandt = Rudinská = Bonduelle = Ivica Pavel = Dinosaur atd. atd... Paní Rudinská má množství krycích jmen a krycích i anonymních emailových adres. Tak jak to profesionálně umí i hlavní opora jejího filmu Kpt. Státní Bezpečnosti Zdeněk Špulák.

Jak se na to přišlo? Existují technické možnosti u providera IPS či ve zdrojových kódech a jiné i bez providera IPS... Existují i státní složky zabývající se sledováním některých bývalých zločinců a vrahů z StB. Je dobře, že poškození chtějí ve vhodnou chvíli důkazy zveřejnit. Používá-li nějaká ženská estébácké krycí metody a ještě s oporou bývalého důstojníka StB, stává se tím v širším smyslu sama estebačkou. Rudinská je tedy podle mého názoru obyčejná estebačka.

Jinak skóre minusů a plusů zde vůbec nevypovídá o tom, co píše Hildebrandt alias Rudinská. Naopak. Co lze od estébáků a jejich přátel očekávat. Hlavně, že už nejsou anonymní. Brno janmarek13gmail
-1 #7 Michael Hildebrandt 2014-04-04 19:43
no ono to spíš vypadá, že si pan Šinágl sám píše všechny negativní příspěvky pod různými jmény, a dává mínusy těm, které se mu nelíbí. předstírá tak davy spojenců, které neexistují, je to pro smích celý tenhle spravedlivý web.
-2 #6 Hildebrandt a Hradil 2014-04-03 13:35
Pokud paní Rudinská rozesílá anonymní emailové výpady a anonymní webové příspěvky pod smyšlenými jmény, přezdívkami a skrytými emailovými adresami, tak už se o nedůvěryhodnou osobu s estébáckými způsoby hovořit dá. Technicky se to totiž dá správcovi tohoto webu zjistit a ukázat. Což se zjistilo. Hildebrandt je už několikáté krycí jméno Rudinské a její IP adresy. Všechny anonymy v této kauze pocházely od ní. To si vzala do svých rukou příběh Pavla Wonky ta pravá osoba. Obklopená estébáky např. Zdeňkem Špulákem, jehož verze jí tolik nadchla. "Vynikající režisérka" a bezcharakterní osoba se navzájem nevylučuje. I estébáci byli vynikající režiséři s vysokými školami. Jenom občas někomu zničili život. P.Vik
+7 #5 PHradil 2014-04-03 09:24
Tak zrovna to, že pí. Rudinská nereaguje na emaily a dopisy od Šinágla, z ní nedělá "nedůvěryhodnou , bezcharakterní osobu" ale normálního, racionálního člověka, který neztrácí čas s výtvory bláznů.
+4 #4 Michael Hildebrandt 2014-04-03 03:19
Cituji Jan Šinagl:
Jiří Wonka převzal prioritně vyznamenání z rukou nejvyššího představitele země. S tím nemá nic společného zda tento představitel byl či nebyl členem KSČ. Bojuje prakticky sám proti všem. Není naopak Vám hanba, pane Rudzinskij, že panu Wonkovi nepomáháte? Jen kritizovat, sám nic nedělat, neriskovat a neobětovat umí v této zemi kde kdo, bohužel.


to platí hlavně o vás pane Šinágle, co po vás zůstává? Jen spálená země, nic neumíte, žádnou pořádnou práci neděláte, jen žvaníte, provokujete a rozeštváváte lidi. V osmdesátých letech jste zbaběle emigroval do Švýcarska, to by mě zajímalo kdo vám to umožnil? A co jste tam dělal? Co by nám asi švýcarští krajánci řekli na vaši adresu? Moralizujete, atakujete tady jen lidi, navážíte se do vynikající režisérky jen proto, že zjistila objektivní informace. Jaké informace máte vy? předpokládám, že žádné. Jste úplná nula. A stokrát nula je pořád jen nula!
-9 #3 Jan Šinagl 2014-04-02 17:16
Jiří Wonka převzal prioritně vyznamenání z rukou nejvyššího představitele země. S tím nemá nic společného zda tento představitel byl či nebyl členem KSČ. Bojuje prakticky sám proti všem. Není naopak Vám hanba, pane Rudzinskij, že panu Wonkovi nepomáháte? Jen kritizovat, sám nic nedělat, neriskovat a neobětovat umí v této zemi kde kdo, bohužel.
+6 #2 Mirek Rudzinskyj 2014-04-02 13:23
Toto je sice krásné, ale!? Jak mohl bratr Pavla Vonky převzí vyznamenání z rukou (bývalého) komunisty a stát při tomto aktu vedle Bývalého) nomenklaturního kádra a člena ÚV KSČ. Mimochodem viděli jste někdy bývalého černocha? Nebyla mu hamba? Za tohle jeho bratr určitě nezemřel! Uvědomujete si vlastně, že dnes, mimo předsedy parlamentu, jsou všichni vrcholní představitelé ČR i předseda ˇUstavního soudu "bývalými" komunisty a dokonce současný komunista je místopředsedou parlamentu.
-3 #1 Nenávist L.Rudinské? 2014-03-29 13:55
Zemana nemusím, ale o hněvu a nenávisti takzvaných komentátorů to řekl správně. V tomto případě podle mého názoru nepůjde o zakrytí nějaké prázdnoty, ale o režijní práci bývalé Státní Bezpečnosti na dehonestaci svých odpůrců? Pomlouvat mrtvého, který se nemůže bránit, je trošku ubohé. Pepa Vik

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)