Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 20.04.2024 12:42
    Mgr. Jana Gavlasová, advokát, Západní 449, 253 03 Chýně ...

    Read more...

     
  • 19.04.2024 18:09
    Ve Zlínském kraji dnes chybí 3000 míst pro přestárlé lidi.

    Read more...

     
  • 19.04.2024 16:56
    Spione und Saboteure – Wladimir Putin zeigt, dass er in seinem ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 14:44
    Ministerstvo zahraničí daruje Ukrajině pět aut. Jedno pancéřované ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 10:42
    Soukromý vlastník zcizil veškerý svůj majetek. Justice je bez ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 08:11
    Včera mi jeden pán v Praze, sledující mé zpravodajství ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Michalek Libor… Dne 6.2.2014 jsem měl možnost účastnit se ve Washingtonu slavnostní snídaně s prezidentem Obamou, a to u příležitosti setkání věřících politiků, podnikatelů, akademiků a dalších osobností ze 140-ti zemí světa. V rámci projevu prezident Obama zdůraznil důležitost svobody vyznání, lidské důstojnosti, vzájemného respektu a úcty mezi lidmi různého vyznání. …

… dovoluji si Vám s odstupem 2 měsíců poslat další informaci. A to se zaměřením na legislativní aktivity související s prosazováním práva a spravedlnosti v naší zemi, na problematiku boje proti korupci a zvyšování efektivity fungování veřejného sektoru. S přicházejícím jarem se probouzí nejen příroda, ale i orgány (konečně) činné v trestním řízení. Obvinění expremiéra Nečase a pražského kmotra Rittiga osobně považuji za průlomové, byť jsou nad těmito kauzami některé otázky. Například otázka, proč pan Rittig nebyl vzat do vazby podobně jako pan Rath? Proč v tomto případě není obava z možného ovlivňování svědků? …

 

---------- Původní zpráva ----------

Od: Michálek Libor Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

Komu: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript. Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

Datum: 18. 2. 2014 17:47:48

Předmět: Informace

 

Vážení přátelé,

dovoluji si Vám s odstupem 2 měsíců poslat další informaci. A to se zaměřením na legislativní aktivity související s prosazováním práva a spravedlnosti v naší zemi, na problematiku boje proti korupci a zvyšování efektivity fungování veřejného sektoru.

S přicházejícím jarem se probouzí nejen příroda, ale i orgány (konečně) činné v trestním řízení. Obvinění expremiéra Nečase a pražského kmotra Rittiga osobně považuji za průlomové, byť jsou nad těmito kauzami některé otázky.

Například otázka, proč pan Rittig nebyl vzat do vazby podobně jako pan Rath? Proč v tomto případě není obava z možného ovlivňování svědků?

24.2. má být vynesen rozsudek nad 5-ti členy hodnotící komise, která v roce 2006 posuzovala nabídku firmy Haguess. Mezi obžalovanými je také pan Chytil, který spolupracoval s Policií na rozkrytí kauzy Opencard na Magistrátu HLMP.

I zde se nabízí otázky: Proč nejsou mezi obžalovanými spíše ti, kteří se podíleli na přípravě zadávací dokumentace nebo ti, kteří následně podepisovali příslušné smlouvy? Má být trestán ten, kdo se podílel na odhalování korupce?

Domnívám se, že v souvislosti s projednáváním zákona o státní službě by se konečně měly do legislativy dostat alespoň základní prvky ochrany oznamovatelů korupce. Podrobněji jsou mé připomínky k návrhu novely uvedené zde:

http://www.libormichalek.cz/lang_cs/aktualita/57.html

Jsem rád, že novela zákona o státní službě je předmětem pozornosti nejen Evropské komise, ale i zahraničních obchodních komor, v jejichž zájmu je, aby veřejné zakázky nebyly určené jen pro předem určený okruh s politiky spřízněných osob.

V této souvislosti jsem uvítal pozvání na Nizozemskou ambasádu, kde se dne 12.2. uskutečnilo jednání na uvedené téma se zástupci Rekonstrukce státu. Podrobněji se o tomto jednání můžete dočíst na main page www.libormichalek.cz.

Pokud Vás zajímají blíže mé aktivity v obvodu 26, legislativní činnost Senátu či některé zajímavosti, naleznete je v přiloženém souboru. Máte-li jakékoliv podněty, obracejte se s nimi prosím na Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript..

 

Přeji hezké (pomalu) jarní dny.

 

Mgr. Libor Michálek, MPA

Senátor

Kancelář Senátu

Valdštejnské nám. 17/4

118 01 Praha 1

Tel: +420730195925

Mail: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

Info Z9 (1)

* * *

Babiš zpřísnil kontrolu výdajů na ministerstvu financí

Výdaje ministerstva financí budou procházet větší kontrolou. Ministr Andrej Babiš nařídil, aby veškeré výdaje úřadu nad 50.000 korun posuzoval první náměstek Lukáš Wagenknecht a výdaje nad půl milionu sám Babiš. Cílem je zajistit efektivní hospodaření s veřejnými prostředky. "Musíme mít přesný přehled o tom, na co ministerstvo financí vydává prostředky daňových poplatníků, a zabránit tak zbytečnému utrácení. Chceme s šetřením začít u sebe," uvedl Babiš s tím, že cílem je omezení provozních výdajů ministerstva. Zastavení plýtvání a kontrola výdajů státu bylo jedním z předvolebních slibů hnutí ANO, kterému Babiš předsedá. Rovněž programové prohlášení vlády hovoří o "racionalizaci hospodaření státu" a "auditu každého resortu".

ČRo, 18.2.2014

* * *

Babiš vs. Sobotka 5:2. Ministr financí a šéf ANO má zatím nad premiérem navrch

„Pan Babiš je velmi náročný, co se týká požadavků na personalistiku. Argumentuje konkrétními informacemi o daném člověku třeba za posledních deset let,“ potvrzuje šéf poslanců ANO Jaroslav Faltýnek. I proto nemohl přes Babiše projít bývalý Rathův spolupracovník Jiří Peřina. Ale nejen kvůli svému působení na Středočeském kraji. Babišovi analytici našli v Peřinově minulosti i jiný škraloup. „Byl odvolán z funkce šéfa finančního úřadu v Hořovicích za různé machinace v roce 2005,“ uvedl Babiš v pondělí v České televizi. Proto Peřinu nechce. „Pan Peřina nebude náměstek a nebude ani můj poradce, protože já si nepokazím jméno,“ dodal Babiš.

* * *

J.Š., 19.2.2014




1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 3.57 (7 Votes)
Share

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)