Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 16.04.2024 07:59
    Vážený pane Šinágle, ještě jednou Vám chci poděkovat za půjčku.

    Read more...

     
  • 13.04.2024 09:48
    Není podstatné kolik lidí sleduje informace, ale kdo a jak ...

    Read more...

     
  • 13.04.2024 07:45
    Vondráčková s Michalem se na soudy obracejí často, vedou ...

    Read more...

     
  • 09.04.2024 07:03
    A businessman from the USA wrote to me I don't know anyone ...

    Read more...

     
  • 09.04.2024 06:59
    Napsal mi podnikatel u USA: Neznám nikoho dalšího, kdo by ...

    Read more...

     
  • 08.04.2024 18:19
    Zdravim, pane Šinágl Ještě si někdo myslí, že ČR je právní ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Informace IMV I Princ Mototechny 030699Informace o kauze privatizace Mototechny s.p., závod České Budějovice - Vyšetřování bylo zdlouhavé a nepřesvědčivé, proto se Václav Princ obrátil se žádostí o pomoc na poslance RNDr. Petra Nečase, kterého o případu informoval - Policie nemá řádný systém pro odhalování zneužívání pravomoci veřejného činitele a šetření korupce ve vlastních řadách – Jednou jsem podobné informace poslal do Blesku, když mi nikde nechtěli zveřejnit článek o privatizačním podvodu. Druhý den jsem ležel na jednotce intenzivní péče v bezvědomí s těžkým otřesem mozku, zlomenými žebry a pohmožděninami. Nemohla to být náhoda. Policie šetření odložila. Za mnou do nemocnice k výslechu přišel jeden mladý policista asi za týden. „Mimochodem, podíval jste se na plzeňskou regionální radu v čele s Jiřím Pospíšilem? Našel jste v ní i "podnikatele" Davida Graubnera, Pavla Trůku….“

… Přestože policie věděla, že byl státní podnik vytunelován a přišli jsme o čtvrt miliardy Kč, mimochodem je získali členové regionální rady ODS plzeňského kraje, kde byl jejich kamarád Jiří Pospíšil předsedou rady, přestože jsem podal trestní oznámení na vyšetřovatele i státního zástupce, nikdo se věcí nezabývá. Přes kontrolní výbor parlamentu jsem v minulém roce docílil otevření skončené věci a toto šetření uzavřela policejní komisařka jednou větou, že se nic nestalo a věc je proto odložena viz příloha. Podle mého názoru vůbec neprostudovala spis. Proto je tento stát rozkradený a zadlužený. Plukovníci policie mají statisícové platy a drží si svá místa. Nejhůř jsou na tom ti, co chtějí dělat svou práci dobře. Okamžitě jim odeberou případ, jak jde o kamaráda z politiky a přesunou poctivce někam jinam nebo na dopravku. Důkaz o tom, co věděli je v příloze. Stačí si přečíst od poloviny 2. listu jen podtržené až do konce. Přesto odloženo. …

Ctyri podnikatelé podnikající v letech 1992 az 1995 v nájmu Mototechny v Ceských Budejovicích dostali koncem roku 1995 po privatizaci Mototechny nabídku na odkoupení hal od firmy Thorn Plzen, s.r.o., zastoupené jednatelem a spolumajitelem firmy Ing. Davidem Graubnerem. Jednalo se o zchátralé a vyzilé bývalé ubytovny panelového typu TESKO z azbestových desek, bez vytápení, vlastní kanalizace a elektrického proudu, které se pouzívali jako sklady. Podnikatelé, kterí podnikají jako samostatné subjekty si vzali kazdý vlastní úver, podepsali kupní smlouvu a zaplatili kupní cenu prímo na úcet FNM. Ing.David Graubner tak  prodejem cca 5 objektu zaplatil 21,5 milionu Kc za Mototechnu se vsemi nemovitostmi v celém jihoceském kraji.

Informace IMV II Princ Mototechna 030699Vse probehlo bez mimorádné události ke spokojenosti vsech, tedy prodávajícího i kupujících. Koncem roku 1997 obdrzeli kupující od Financního úradu v Ceských Budejovicích platební výmer a výzvu k zaplacení  dane z prevodu nemovitosti za prodávajícího, který svou povinnost nesplnil. Stát, který nebyl schopen vymáhat dan na plátci ve smyslu zákona se obrátil na rucitele ze zákona. Kupující po overení na Financním úradu dan zaplatili a soucasne podali trestní oznámení podezrení spáchání trestného cinu podvodu. Okresní úrad setril oznámení cca 1 rok a nakonec trestní oznámení odlozil se zduvodnením, ze se nejedná o trestný cin podvodu. S tím se nespokojil jeden z kupujících, podnikatel Václav Princ a osobne navstívil reditele Krajského úradu vysetrování v Ceských Budejovicích, kterého o prípadu osobne informoval a pozádal ho o pomoc. Trestní oznámení zacal vysetrovat vysetrovatel Krajského úradu vysetrování v Ceských Budejovicích. Vysetrování bylo zdlouhavé a nepresvedcivé, proto se Václav Princ obrátil se zádostí o pomoc na poslance RNDr.Petra Necase, kterého o prípadu informoval. Poslanec interpeloval tenkrát ministra vnitra pana Grulicha a ten zadal setrení prípadu Inspekci ministra vnitra. Inspekce ministra vnitra vypracovala informaci pro ministra v polovine roku 1999, kterou ministr Grulich poslal panu poslanci ve své odpovedi. Inspekce ministra vnitra potvrdila podezrení podvodu, který byl spáchán vytunelováním Mototechny v Ceských Budejovicích. Presto krajský vysetrovatel ve stejné dobe trestní oznámení odlozil, s odvoláním na zjistení okresního vysetrovatele. Stíznost krajský stání zástupce jako predtím okresní státní zástupce v Ceských Budejovicích odlozil.

Podvedení podnikatelé se pokusili o medializaci privatizace Mototechny a v poradu Na doraz v CT v zárí 1999 spolecne vystoupili, aby upozornili na necinnost vysetrovatele i státního zástupce. Jmenovaný Ing.David Graubner podal po odvysílání poradu trestní oznámení na Václava Prince pro spáchání trestného cinu pomluvy a soucasne pozadoval v obcansko-právní zalobe omluvu a odskodnení ve výsi 1 milionu Kc. Václav Princ byl okresním vysetrovatelem obvinen z trestného cinu pomluvy a soucasne prohrál zalobu u Krajského soudu v Ceských Budejovicích. V této chvíli bylo nutné, aby se pustil poskozený sám do pátrání, aby pochopil, co se s ním deje.

Stacilo nahlédnout do výpisu zúcastnených obchodních firem a navstívit jejich fyzické adresy. Potom si Václav Princ nechal predlozit na Katastrálním úradu kupní smlouvu na Mototechnu v Ceských Budejovicích a zjistil. Mototechnu privatizovala v Ceských Budejovicích firma Thorn Plzen s.r.o. spolumajitelu MUDr.Pavla Truky a Ing.Davida Graubnera prímým prodejem 1. Zárí 1995 za cca 21,5 milionu Kc. Rozhodnutí ministra prumyslu Dlouhého k prímému prodeji bylo vydáno jen 3 dny pred prodejem a kupní cena byla uvedena cca 65 milionu Kc. Zlevnení o cca 43,5 milionu Kc behem 3 dnu nebylo zatím vysvetleno. Firma Thorn Plzen s.r.o. prenechala nemovitosti, zásoby, inventár firme Thorn autotechnic s.r.o. z Plzne k volnému uzívání a postupne nekteré nemovitosti zacala rozprodávat. Majiteli této firmy byli rovnez MUDr.Pavel Truka a Ing.David Graubner. Firmu Thorn Plzen s.r.o. prejmenovali její majitelé na Emde s.r.o.. Prestoze se firma zavázala v kupní smlouve splácet dluhy Mototechny, která byla pred prodejem oddluzena prevedením dluhu na Konsolidacní banku Praha a.s., nezacala tyto dluhy splácet. Proto také Konsolidacní banka Praha a.s. podala prakticky shodné trestní oznámení v únoru 1998 na majitele firmy Thorn Plzen, s.r.o., která se v této dobe jiz jmenovala Emde s.r.o. a jiz ji vlastnili Pavel Cerný a Jirí Varga ze Starého Plzence.

Informace IMV III Princ Mototechny 030699Tito "podnikatelé" prodali v únoru 1998 zadluzenou firmu Emde s.r.o. firme Sirius s.r.o. se sídlem v Plzni. Firmu Sirius s.r.o. v lednu 1998 prodali oba podnikatelé Vietnamci Tuyen Phan Van. Na firme vázl dluh ke Konsolidacní bance 134 miliony Kc a vuci státu 8,5 milionu nezaplacených daní. Dodnes je nezodpovezená otázka, kolik zaplatil Vietnamec za takto zadluzenou firmu a proc jí vlastne "kupoval". Na adrese trvalého pobytu Vietnamce Tuyen Phan Van uvedeného v obchodním rejstríku se Vietnamec nezdrzoval a nenasla ho ani cizinecká policie, která ho hledala podle vyjádrení vysetrovatele jeden rok. Vietnamci skoncilo povolení pobytu v Ceské republice v dubnu 1998. Presto dokázal zrejme nelegálne zmenit v obchodním rejstríku v listopadu 1998 sídlo firmy Sirius s.r.o. z Plzne do Prahy do panelového domu na sídlisti. Zde nebyl on ani firma nalezen. Rovnez firma Emde se sídlem v Plzni není fyzicky ani oznacena na adrese uvedené dodnes v obchodním rejstríku. Vietnamec nebyl nikdy vyslechnut a podle státního zástupce to není potreba, protoze se neprokázal úmysl spáchat trestný cin podvodu. Vysetrovatel uvedl v usnesení o odlození, ze firma byla ve druhotné platební neschopnosti, její majitelé Varga a Cerný chteli dluh uhradit a také tak uciní az budou mít peníze. To vysetrovateli stacilo, aby uveril, ze podnikatel Varga a Cerný koupili firmu za úcelem podnikání, kdyz vedeli, ze má dluh 134 milionu Kc. Vysetrovatel neodpovedel poskozenému Václavovi Princovi na jednoduchou otázku, jak je mozné uvádet ochotu Vargy a Cerného zaplatit dluhy v usnesení v cervnu 1998, kdyz od února 1998 nebyli majiteli firmy.

Václav Princ ucinil dotazy na Zivnostenském úradu v Plzni a v Praze. Z korespondence zjistil, ze firma Sirius s.r.o. v dobe prodeje nemela zivnostenské oprávnení, nemohla tedy podnikat. Presto koupila bez problému zadluzenou firmu Emde s.r.o. a stát tento prodej nejen povolil, kdyz mu firma dluzila 8,5 milionu na daních a 134 milionu v Konsolidacní bance, ale také podle vysetrovatele ve smyslu nasich zákonu zaregistroval. Zivnostenský úrad v Plzni i v Praze se vyjádrili, ze skutecne firmy nebyly na uvedených adresách nalezeny, ze tedy podají návrh na výmaz z obchodního rejstríku. Václav Princ upozornil na nesrovnalosti v registraci firem Emde a Sirius Obchodní rejstrík Ministerstva spravedlnosti. Pres upozornení ministerstva a evidentní porusování Zivnostenského zákona  jsou dodnes obe prakticky neexistující firmy registrovány. Vysetrovací spis  má mozná 2000 stran, které obsahují desítky stízností na postup vysetrovatele, které nikdy nebyly vyrízeny.

Trestní obvinení Václava Prince pro trestný cin pomluvy Ing.Davida Graubnera bylo po více nez roce vysetrovatelem zruseno. Obcansko-právní zalobu u odvolacího Vrchního soudu v Praze Ing.David Graubner prohrál. V obou prípadech totiz vysetrovatel i soud zjistili na základe predlozených dukazu zalovaným, ze firma mela skutecne v dobe, kdy neplatila dluhy dostatek financních prostredku z prodeju nemovitostí. Dá se predpokládat, ze se jednalo o 170 milionu Kc neoprávneného prospechu Ing.Davida Graubnera a Mudr.Pavla Truky. To vsak vysetrovatel nepovazuje za trestný cin. Na základe dovolání Ing.Davida Graubnera rozhodl nejvyssí soud o novém projednání, které probíhá.

Je nutno jeste dodat, ze mimo Inspekce ministra vnitra je jeste jeden orgán Policie CR, který je presvedcen, ze se jedná o trestný cin podvodu a nemuze odlození trestního oznámení pochopit. Jedná se o SPOK Policie CR v Ceských Budejovicích, který shromazdoval 2 roky dukazy, výslechy a doporucil vysetrovateli zahájit trestní stíhání pro spáchání trestného cinu podvodu. Na tomto útvaru pracují kvalifikovaní lidé, skolení v USA a v Anglii, s dlouholetou praxí u Policie. Vysetrovatel ani jejich doporucení nevzal v úvahu a usnesením vec odlozil. Státní zástupce obdrzel  radu stízností od okresního az po nejvyssí státní zastupitelství. Vsechny stíznosti byly posouzeny jako neoprávnené aniz by se podstatou problému nekdo zabýval. Podané trestní oznámení na státního zástupce státní zástupce odlozil.

V kvetnu tohoto roku podal Václav Princ trestní oznámení na vysetrovatele a zaslal je Ministrovi vnitra, Inspekci ministra vnitra a Policejnímu prezidiu. Ministr vnitra oznámení predal Úradu vysetrování v Praze.  Úrad vysetrování oznámil Václavovi Prtincovi, ze jemu nepríslusí oznámení setrit a odeslal je Inspekci ministra vnitra. Policejní prezidium oznámilo také, ze není oprávnené vec setrit a postoupilo je rovnez Inspekci ministra vnitra. Inspekce ministra vnitra vsak sdelila, ze není také oprávnena podání setrit a odeslala je státnímu zástupci. Celkem Václav Princ ve veci obdrzel v prubehu cervna a cervence t.r. 8 dopisu, které vsechny oznamovaly, ze nemohou trestní oznámení setrit. Prestoze od trestního oznámení uplynuly 3 mesíce, státní zástupce se k nemu dosud nevyjádril. Policie nemá zádný systém pro odhalování zneuzívání pravomoci verejného cinitele a setrení korupce ve vlastních radách. Není naprosto schopna zjistit prebehnutí policisty ve funkci vysetrovatele na stranu organizovaného zlocinu. Panu ministrovi vnitra Grossovi to vsak zrejme nevadí, kdyz se ve svém vyjádrení asi pred rokem v dopise poslanci Petru Necasovi vyjádril, ze ho upozornuje na to, ze Ing.Václav Princ je notorický stezovatel.


2.8.2001 zpracoval Ing.Václav Princ

http://www.users.qwest.net/~honza/MOTOTECHNA%20PRIVATIZOVANA%20LEGALNE.htm

* * *

---------- Původní zpráva ----------

Od: Jan Šinágl Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

Datum: 1. 2. 2014

Předmět: Re: Fwd: zprava

Děkuji - Mototechna privatizovaná legálně?  - předpokládám, že věc zcela „usnula“? JS

 

Přesně tak. Přestože policie věděla, že byl státní podnik vytunelován a přišli jsme o čtvrt miliardy Kč, mimochodem je získali členové regionální rady ODS plzeňského kraje, kde byl jejich kamarád Jiří Pospíšil předsedou rady, přestože jsem podal trestní oznámení na vyšetřovatele i státního zástupce, nikdo se věcí nezabývá. Přes kontrolní výbor parlamentu jsem v minulém roce docílil otevření skončené věci a toto šetření uzavřela policejní komisařka jednou větou, že se nic nestalo a věc je proto odložena viz příloha. Podle mého názoru vůbec neprostudovala spis. Proto je tento stát rozkradený a zadlužený. Plukovníci policie mají statisícové platy a drží si svá místa. Nejhůř jsou na tom ti, co chtějí dělat svou práci dobře. Okamžitě jim odeberou případ, jak jde o kamaráda z politiky a přesunou poctivce někam jinam nebo na dopravku. Důkaz o tom, co věděli je v příloze. Stačí si přečíst od poloviny 2. listu jen podtržené až do konce. Přesto odloženo.

 

Hezký den. Václav Princ

 

* * *

Děkuji za tu práci, kterou jste si dal s tím nastudováním souvislostí.

A teď abych se začal schovávat. Jednou jsem podobné informace poslal do Blesku, když mi nikde nechtěli zveřejnit článek o privatizačním podvodu. Druhý den jsem ležel na jednotce intenzivní péče v bezvědomí s těžkým otřesem mozku, zlomenými žebry a pohmožděninami. Nemohla to být náhoda. Policie šetření odložila. Za mnou do nemocnice k výslechu přišel jeden mladý policista asi za týden.

Jsem  nepoučitelný. Když asi ve stejné době, bylo to v roce 2002, v noci asi v 01.30 hod. volala na sídlišti nějaká žena o pomoc, probudil jsem se a vyběhl jsem v pyžamu před dům, abych jí pomohl. Byl jsem napadený třemi opilými muži, kteří vyšli ze tmy. Vynechám detaily, za jaké situace přijela policie.

Byl jsem to já, kdo byl odsouzen v Českých Budějovicích za ohrožování obyvatel na 1 měsíc vězení, přestože v životě jsem nebyl nikdy trestaný a nikdy jsem nikoho nenapadl. Ministr vnitra podal stížnost pro porušení zákona a Nejvyšší soud rozsudky soudů v Českých Budějovicích zrušil a nařídil nové dokazování. Některé důkazy shledal totiž Nejvyšší soud jako fabulace okresního a krajského soudu. Znovu jsem byl odsouzen ke stejnému trestu a znovu Nejvyšší soud, podruhé zrušil rozsudky soudu prvního i odvolacího a osvobodil mě. Tímto způsobem mě policie a státní zástupce s justiční mafií v Českých Budějovicích  šikanovali 5 let. Mohu se domnívat, že to byl ze msty za moje stížnosti a trestní oznámení na státního zástupce a vyšetřovatele pro spáchání trestného činu zneužití pravomoci veřejného činitele.

A teď možná víte proč jsem organizoval Holešovskou výzvu. Nevycházel jsem z toho, jako ostatní, co někde slyšeli nebo četli. Vycházel jsem z přesvědčení, že za současný stav v České republice jsou zodpovědné naše údajně nezávislé trestněprávní orgány, které se nechají manipulovat politickými hochštaplery. Osobně jsem poznal, že policisté, státní zástupci , ale i soudci jsou lidé stejně nebezpeční, jako fanatičtí politici, kterým nejde o prospěch společnosti, ale o svůj vlastní prospěch, o prospěch mafie.

Mimochodem, podíval jste se na plzeňskou regionální radu v čele s Jiřím Pospíšilem? Našel jste v ní i "podnikatele" Davida Graubnera, Pavla Trůku.

Názor už jste si asi udělal. Toto si už raději nechte pro sebe. Tenkrát zrušili pořad Na doraz. Možná Vám dnes zruší Vaše stránky.

Ještě jednou děkuji.

 

Václav Princ, 2.2.2014

 

 

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 4.33 (6 Votes)
Share

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)