Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 20.04.2024 12:42
    Mgr. Jana Gavlasová, advokát, Západní 449, 253 03 Chýně ...

    Read more...

     
  • 19.04.2024 18:09
    Ve Zlínském kraji dnes chybí 3000 míst pro přestárlé lidi.

    Read more...

     
  • 19.04.2024 16:56
    Spione und Saboteure – Wladimir Putin zeigt, dass er in seinem ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 14:44
    Ministerstvo zahraničí daruje Ukrajině pět aut. Jedno pancéřované ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 10:42
    Soukromý vlastník zcizil veškerý svůj majetek. Justice je bez ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 08:11
    Včera mi jeden pán v Praze, sledující mé zpravodajství ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Rosova SarkaČí zájmy hájí JUDr. Jaroslav Ortman…?!Ortman

… Žádáme Vás tímto o součinnost, právní ochranu a důslednost ve věci, neb za dobu Vašeho zastupování nedošlo v naší kauze k prakticky žádnému výraznému posunu. … Vyjádření kolujícím mezi právníky, „K soudu se nechodí pro spravedlnost, ale pro rozsudek.“ – Josef Baxa:„Budeme-li přijímat zákony, které nejsme schopni vynutit, nastupuje cesta svévole a jakýchsi kampaní, koho potrestáme a koho ne. Hrozí, že vzniknou paralelní pravidla, zákonná a pak ta nemorální, jako korupce a násilí. Základní principy právního státu jsou ohroženy. Hrozí, že mohou vzniknout společenské konflikty, které se vymknou běžným způsobům řešení.“

 

-------- Původní zpráva --------

Předmět:

Kauza Lešany, klient Ing.Adam Rosa

Datum:

Sat, 28 Dec 2013 12:08:19 +0100 (CET)

Od:

Šárka Rosová Váňová Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.;

Komu:

Jaroslav Ortman Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.;



Vážený pane doktore Ortmane,

jsou to právě dva roky od podání naší sousedské žaloby a rozbíhá se šestý rok našeho utrpení v promočeném plesnivém a rozbitém domě. V této souvislosti jsme se s manželem rozhodli pověřit Vás podáním žaloby za zneužití pravomoci úřední osoby dle § 329  či § 330 na referentku SÚ Kralupy nad Vltavou Lenku Millerovou, kterou naprosto oprávněně považujeme zodpovědnou za nám způsobované škody, které nadále vznikají na našem majetku.

Dále zvažujeme a apelujeme na podání žaloby na stát ze zákona 82/1998 jelikož jsme již vyčerpali všechny opravné procesní prostředky. Chystáme se podat stížnost na Ministerstvo spravedlnosti a uplatni tak nárok na náhradu škody. Byli bychom rádi za Vaše rady, jak ve věci dále pokračovat. Nečinnosti a nezájmu na všech frontách již bylo dost. Máme nárok na normální život ve zdravém prostředí.

Není přeci možné, abychom dva roky marně čekali na to, aby byl vůbec zahájený soudní proces. I v této věci je dle našeho mínění třeba podat stížnost na předsedu příslušného soudu.

Žádáme Vás tímto o součinnost, právní ochranu a důslednost ve věci, neb za dobu Vašeho zastupování nedošlo v naší kauze k prakticky žádnému výraznému posunu.

S pozdravem a PF 2014

manželé Rosovi

* * *

---------- Původní zpráva ----------

Od: Karel 4. H Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

Datum: 28. 12. 2013

Předmět: RE: Kauza Lešany, klient Ing.Adam Rosa

Vážení VŠICHNI,

Možná pro právníka je to normální, že se soudní řízení táhne roky (v mém případě to trvalo 5 let do zahájení a takovou odpověď jsem od svých právníků dostával já, ve svých sporech). A přesto si stále myslím, že to normální není. V jednom mém případě, než se Soud uráčil zahájit jednání, umřeli svědci i soudní znalec, z paměti vypadnula fakta a svým způsobem celý spor ztratil smysl. Proto, ale nejen proto, jsem ho po 7 letech ukončil.

V jiném případě Soud neprovedl důkazy, které jsme jako Žalující a Policie požadovali a naopak akceptoval Notáři a Svědky zfalšované důkazy a svědectví Žalované. V důsledku toho jsem 4 roky žil ve strachu o svůj život, život a zdraví své rodiny a nakonec jsem ještě zaplatil 890.000 Kč za svou důvěru v aparát, který mě má chránit. Zoufalost těchto poznání mě vedla k tomu, že soudnímu a policejnímu systému v ČR nevěřím a Bůh ví, že už nikdy věřit nebudu.

Své zkušenosti samozřejmě předám dál. Svým dětem, svým známým, kamarádům a/nebo obchodním partnerům.

Kolegové ze zahraničí, kteří mé kauzy dobře znají, nad soudním, právním a policejním systémem v ČR jen kroutí hlavou a jsou rádi, že tu nemusí žít natrvalo.

Tím nechci Tobě Šárko, brát naději, že v Tvém případě, se štěstí přikloní na Tvou stranu, a že se nakonec domůžeš spravedlnosti (protože dle vtipného vyjádření kolujícím mezi právníky, „K Soudu se nechodí pro spravedlnost, ale pro rozsudek“ … svatá prostoto … už toto samo o sobě dokazuje, jakou naivitou trpíme my sprostí lidé, kteří k soudu chodí právě pro spravedlnost.).

Tím chci říct pane Ortmane, že letos Předseda Nejvyššího správního soudu Josef Baxa na konferenci o přiměřenosti právní regulace, konané v rámci listopadového fóra Pražský právnický podzim, poukázal na reálné riziko rozkladu státu v důsledku nefunkční, nesmyslné legislativy, kterou nelze reálně vymáhat. Dále řekl:

„Budeme-li přijímat zákony, které nejsme schopni vynutit, nastupuje cesta svévole a jakýchsi kampaní, koho potrestáme a koho ne. Hrozí, že vzniknou paralelní pravidla, zákonná a pak ta nemorální, jako korupce a násilí. Základní principy právního státu jsou ohroženy. Hrozí, že mohou vzniknout společenské konflikty, které se vymknou běžným způsobům řešení.“

…dále apeloval na to, aby se právnická veřejnost nedívala na právo jen jako na momentální zdroj své osobní obživy, ale v širším kontextu toho, jaký může ve společnosti vyvolat chaos …

Žádná instituce podle něho nesleduje právo jako celek … Ne každé zákonné rozhodnutí soudce je spravedlivé. Spravedlnost je nepochybně vyšší pojem než zákonnost … a tedy, že to co si myslí sprostý lid, víte i Vy, právníci, ale ptám se … Je tak těžké toho dbát?

S pozdravem

Ing. Karel HEGENBART

AT pozemní stavby  lic.č.7569

koordinátor BOZP lic.č.0209

člen prezidia  ČSSI

vedoucí legislativní komise ČSSI

člen sdružení Společná vize

 
gsm:  +420 602546397

email: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

web:  www.k4h.eu

icq  : 333498567

skype: Karel 4. H

datová schránka: ae8d8je

15 years official partner of TAKENAKA Corp. Japan www.takenaka.eu

!Before printing this e-mail, think twice if it is necessary to do it!

* * *

Na kauzách rodiny Rosových a Ing. Karla Hegenbarta je otřesným způsobem vidět katastrofální stav české justice a neschopnost státních orgánů hájit právo a spravedlnost slušných a poctivých občanů. V těchto kauzách prokazatelně justice a státní orgány hájí ty, kteří právo a dobré mravy flagrantním způsobem porušují! Soudní jednání pana Hegenbarta ve věci podvodu za spoluúčasti státního notáře jsem sledoval. Současně jsem se obdivoval a divil, kde může člověk vzít tolik síly, aby tuto do nebe volající nespravedlnost unesl a ještě zaplatil 890.000,-Kč, které nikomu nedlužil! Co to musí být za mravní zrůdu v ctihodném notářském úřadu a co je to za společnost, která toto umožňuje a toleruje?!

JUDr. Jaroslav Ortman z Hořovic na okrese Beroun, je synem bývalého tajemníka OV KSČ v Berouně. Za rodiče samozřejmě nikdo nemůžeme, ale nelze se vyhnout prostředí a vlivu ve kterém vyrůstáme ať už v pozitivním, či negativním vlivu. V případě advokáta Ortmana tu první možnost můžeme vyloučit. Mimochodem byl obhájcem Davida Ratha a docílil jeho propuštění z vazby. Rodina Rosova má tedy plné právo žádat také výsledek za jejich nemalé, investované peníze. Jejich případ je důkazně naprosto jasný. Nelze ho prohrát s jakýmkoliv advokátem, který je schopný a plně hájící zájmy svého klienta.

Bude-li tento stav pokračovat, varovná slova Josefa Baxy dojdou naplnění – i při vší „úctě“, co vše si nechá český člověk líbit bez odporu od různých gaunerů a darebáků. Komu poté anarchie a násilí bude vyhovovat a kdo je možná i úmyslně podporuje, nemusím nikomu soudnému a kdo ještě neztratil paměť a zdravý rozum, vysvětlovat. 

 

Jan Šinágl, 30.12.2013

 

Fotodokumentace tohoto bezpráví

Otřesná kauza rodiny Šárky Rosové Váňové 1.prosince na ČT 2 od 11:40 hod.!

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 3.67 (3 Votes)
Share

Komentáře   

+1 #1 Sebastian 2014-05-14 23:03
Excellent site you've got here.. It's hard to find high quality writing like
yours these days. I seriously appreciate individuals like you!

Take care!!

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)