Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Kalendář událostí

čt dub 11 @08:30 -
OS Kolín - II. kolo: Šinágl a spol. obžalován
čt dub 18 @17:30 -
Praha Americké Centrum: ETIKA UMĚLÉ INTELIGENCE
st dub 24 @08:30 - 11:00PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu
čt dub 25 @09:00 - 01:30PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu

Nejnovější komentáře

  • 28.03.2024 15:57
    Číslo 13 ‧ 28. března ‧ 2024 Týdeník Echo AD Rodina, nebo ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:58
    ČR dostane z EU 73 miliard Kč na investice do dopravy či ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:44
    „Lockdowny mají závažnější důsledky než samotný covid“ Z ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 08:59
    Mezinárodní ratingová agentura Moody's dnes zhoršila ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 07:26
    Vážení přátelé zahrádkáři a sympatizanti ZO ČZS Pod Majerovic ...

    Read more...

     
  • 25.03.2024 17:28
    Universal supranational citizen Why does today's Europe face ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

LN Titulka Drtinova 130913

Aktualizováno: doplnění výzvy ze dne 12.10.2013

“Jsem zaměstnanec České televize, ne slouha,” říká moderátorka, které se čeští politici bojí.

… očekával jsem, že po zveřejnění rozhovoru s moderátorkou ČT Danielou Drtinovou v příloze Lidových novin ze dne 13.září 2013, bude Rada ČT co nejrychleji jednat. Pokud tomu tak je, omlouvám se Vám. Pokud tomu tak není, vyzývám Vás a všechny členy Rady ČT, abyste učinili všechny kroky, v rámci Vašich pravomocí a odpovědnosti před veřejností, které by vedly k okamžitému odstoupení z funkce generálního ředitele ČT pana Petra Dvořáka. Jistě nebude mít nezávislá Rada ČT nejmenší důvod tak nekonat, pokud si tento otřesný rozhovor přečte. Dovolím si citovat slova GŘ Petra Dvořáka z rozhovoru s Danielou Drtinovou : “Vy si myslíte Danielo, že se nemohu zeptat politiků na to, jak pracujete?´ Vždyť to je přece významná cílová skupina,” dodal generální ředitel a já zkoprněla.” A s ní jistě i všichni čtenáři LN, kteří si ještě dokázali zachovat zdravý rozum. …

 

Odesílatel:

SODALES SOLONIS o.s.,

Předseda

Jan Šinágl

Nejedlých 335

267 53 Žebrák

 

Příjemce:

Česká televize

Rada ČT

Předseda

Milan Uhde

Kavčí hory

140 70 Praha 4

 

ID datové schránky: weeab8c

 

Věc: výzva k okamžitému odstoupení generálního ředitele České televize

        

 

                                                                                                                                  V Žebráku dne 25. září 2013

 

Vážený pane předsedo Rady ČT,

 

očekával jsem, že po zveřejnění rozhovoru s moderátorkou ČT Danielou Drtinovou v příloze Lidových novin ze dne 13.září 2013, bude Rada ČT co nejrychleji jednat. Pokud tomu tak je, omlouvám se Vám. Pokud tomu tak není, vyzývám Vás a všechny členy Rady ČT, abyste učinili všechny kroky, v rámci Vašich pravomocí a odpovědnosti před veřejností, které by vedly k okamžitému odstoupení z funkce generálního ředitele ČT pana Petra Dvořáka.

Jistě nebude mít nezávislá Rada ČT nejmenší důvod tak nekonat, pokud si tento otřesný rozhovor přečte. Dovolím si citovat slova GŘ Petra Dvořáka z rozhovoru s Danielou Drtinovou : “Vy si myslíte Danielo, že se nemohu zeptat politiků na to, jak pracujete?´ Vždyť to je přece významná cílová skupina,” dodal generální ředitel a já zkoprněla.” A s ní jistě i všichni čtenáři LN, kteří si ještě dokázali zachovat zdravý rozum.

Je naprosto skandální a nepřípustné, aby GŘ veřejnoprávní televize se takto choval a měl takovéto názory, lhostejno zda z nevědomosti či záměru. Eticky a morálně naprosto selhal. Jsou o to nebezpečnější před předčasnými volbami do Sněmovny, kdy nezávislá práce veřejnoprávní ČT bude mít rozhodující podíl na tom, jak se rozhodnou voliči. Věžím, že Rada ČT eticky a morálně v tomto případě neselže. Článek KOMU VADÍ DRTINOVÁ, naleznete v příloze.

Neméně závažná je výpověď pro “nadbytečnost” skvělé moderátorce Pavlíně Kvapilové, která se své kolegyně zastala. Nepoznal jsem dosud žádné jné moderátorjky u ČT, které by byly tak profesionální, kvalitní a nezávislé. Nepochybně za mým přáním, aby byl GŘ Petr Dvořak odvolán Radou ČT z funkce, Daniela Drtinová se vrátila ke svému pořadu a byla opět zaměstnaná Pavlína Kvapilová, stojí drtivá většina občanů. Tedy těch, kteří si veřejnoprávní ČR platí a kdy má jejich zájmy Rada ČT hájit dohlížením na skutečně veřejnoprávní službu ČT široké veřejnosti. Zatím má opravněný dojem, že veřejnoprávní televize slouží politikům a že zrovna tak jim slouží Rada ČT jimi dosazená. Máte nyní možnost dokázat činy, že tomu tak není, resp. nečinností, že tomu tak je. Rozhodně nelze tento skandál přejít mlčením. Uvítám Vaše pozvání na projednávání této mé výzvy Radou ČT kdy se rád zúčastním vystoupením ve věci.    

Mimochodem v Lidových novinách ze dne 19.září 2013, píše Jan Rejžek v rubrice Poslední slovo a článku VŠICHNI DOBŘÍ KANDIDÁTI toto: “Je rovněž skvělé, že smí kandidovat členka Rady České televise Dana Eklová-Makrlíková, která v ní jistě bude dbát na čistotu vlastní kampaně.” Je to odporné a vrcholně nemravné. Nechtěně tak paní radní Eklová symbolizuje i nehezký význam jejího příjmení v němčině. Následuje tak prezidentova tajemníka. Jaké světlo to vrhá na Radu ČT, resp. Hrad, není třeba komentovat. Pokud ani v tomto případě nebudete konat a přejdete celou věc mlčením, bude to věřejnost nutně vnímat jako souhlas celé Rady ČT, resp. její neschopnosti plnit svoji veřejnoprávní funkci. Bude ji vnímat jako nedůvěryhodnou, závislou, neplnící svoji kontrolní funkci v zájmu občanů. Tedy I veřejnou ostudou celé Rady ČT a i Vaší jako jejího předsedy s nejvyšší odpovědností.

Připomínám moji stížnost ze dne 13.2.2013 ve věci skandálního, servilního chování GŘ Petra Dvořáka a ředitele zpravodajství Zdeňka Šámala při návštěvě ČT prezidenta Miloše Zemana, kdy se v podstatě své odpovědnosti Rada ČT vyhnula a kdy na ponížené chování Zdeňka Šámala nereagovala vůbec?! To o naprosté nezávislosti Vaší Rady ČT mnoho nesvědčilo.

Věřím, že tentokrát projeví Rada ČT svoji nezávislost a odpovědnost, jaké od ní veřejnost právem očekává, a nevyšle další signal o svém postoji jako poslušných slouhů politiků a mocných, urážející občany a všechny televizní koncesionáře, o ostudě v zahraničí nemluvě.

Naštěstí Vám ani Radě výpověď pro nadbytečnost nehrozí. Prokažte činy, že nejste nadbyteční a získejte si tím zpět pošramocenou pověst u veřejnosti. Volby mohou dopadnout zcela jinak a zvítězí-li slušní občané, jistě se zasadí o to, aby v mnoha úřadech a institucích seděli ti, co si to svým charakterem, odborností a prokazatelně odvedenou prací pro veřejnost, zaslouží.

Mimochodem se při svých částých veřejných aktivitách ptám zaměstnanců ČT, které náhodně potkávám, zda jsou spokojeni s vedením ČT a radou ČT? Mezi čtyřma očima mi bez výjimky přiznávají značnou nespokojenost a můj úmysl vyzvat Radu k odstoupení GŘ Petra Dvořáka, plně podporují. To je dost smutné a vypovídající i když vezmu v úvahu tradiční českou nespokojenost se všemi a vším.

Přeji Vám I celé Radě ČT mnoho zdaru a děkuji Vám předem za včasné vyřízené mé žádosti. Informuji o ni obratem veřejnost, media, v České republice I v zahraničí, včetně orgánů EU.

 

V úctě k Vaší neodejmutelné odpovědnosti                                                                       

předseda SODALES SOLONIS o.s.                                                                                                                                                                                  

Jan Šinágl v.r.

 

Příloha:

Komu vadí Drtinová.pdf – LN, Alena Plavcová, 13.září 2013

 

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 2.24 (21 Votes)
Share

Komentáře   

-1 #4 Jan Herna,Th.Dipl. 2013-10-03 14:11
Tak přátelé a čtenáři. V tomto komentáři prohlašuji, že se k výše uvedené výzvě připojuji.
Kdo bude další?
Když přijdu večer domů, jímá mě hrůza, že za program, který musíme platit nedostávám žádnou odpovídající hodnotu - většinou není na co koukat. Prohlašuji, že tak jak ČT vysílá není službou veřejnosti, nýbrž službou někomu jinému.
+2 #3 KivH 2013-10-01 20:10
Poslední dobou mám následující žebříček povolání, která limitně padají k teplotě absolutní nuly: politik, právník, soudce, policajt, fotbalista, prezident, úředník, ...
Všichni nic pořádného, pro mě ani pro vás, neudělají, pokrucují základní morálně etické hodnoty společnosti, chovají se nemorálně, ale v rámci zákonů, které sami tvoří, očekávají za svou špatnou práci výhody, ale nemají za to co udělají žádnou zodpovědnost ... je to hořké zjištění, že pravdě se do cesty hází písek a lži se cesta umetá.
+2 #2 Deviler 2013-09-26 10:03
A to, že čt je dávno cenzurní agentura toho si zdejší osazenstvo nevšimlo:http:/ /respekt.ihned. cz/delnici-kult ury/c1-60879650 -zruseni-poradu -monoskop-je-hr ebik-do-rakve-c t-art
+4 #1 Rameš 2013-09-25 15:55

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)