Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 16.04.2024 07:59
    Vážený pane Šinágle, ještě jednou Vám chci poděkovat za půjčku.

    Read more...

     
  • 13.04.2024 09:48
    Není podstatné kolik lidí sleduje informace, ale kdo a jak ...

    Read more...

     
  • 13.04.2024 07:45
    Vondráčková s Michalem se na soudy obracejí často, vedou ...

    Read more...

     
  • 09.04.2024 07:03
    A businessman from the USA wrote to me I don't know anyone ...

    Read more...

     
  • 09.04.2024 06:59
    Napsal mi podnikatel u USA: Neznám nikoho dalšího, kdo by ...

    Read more...

     
  • 08.04.2024 18:19
    Zdravim, pane Šinágl Ještě si někdo myslí, že ČR je právní ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

TK Bata SHERATON BA 4 paneliste 180913Potomci J. A. Bati dementují lživé zprávy o tom, že chtěli vyjádřit uznání a podporu Františku Čubovi

Praha, 23. 9. 2013 – V sobotu 21. září vyšla v Kroměřížském deníku značkou „(fab)“ signovaná zpráva, v níž bylo uvedeno na thema právě skončeného pobytu dědiců Jana Antonína Bati v České republice a na Slovensku:

V plánu bylo také setkání v sídle krajského úřadu s krajským radním Františkem Čubou. Z tohoto setkání však kvůli náhlým zdravotním potížím Johna Nashe sešlo. Uskutečnit by se mělo později. Rodina totiž v Evropě ještě několik dní zůstane. „Potomci J. A. Bati chtěli panu Čubovi vyslovit uznání a řeč měla přijít i na případnou finanční podporu nového agrokombinátu. Bohužel ze setkání sešlo. Mám však informace, že se zde rodina zdrží a s panem docentem by se rádi setkali v jiný den,“ pověděl Ivan Adámek, asistent radního Františka Čuby.

Tato informace je však nepravdivá. Nikdo z potomků J. A. Bati nevyjádřil během návštěvy panu Čubovi ani jeho podnikatelským záměrům uznání nebo podporu, a ani to neměl v úmyslu. Pan Čuba je kontroversní osobností, úzce svázanou s bývalou Komunistickou stranou Československa a s její ideologií, a s takovou osobou se potomci slavného zlínského podnikatele rozhodně nemíní dát jakýmkoli způsobem spojovat.

„Absolutně odmítám, že by byla pravda cokoli z toho, co pan Čuba ústy svého asistenta pro Kroměřížský deník uvedl,“ řekl k tomu vnuk J. A. Bati John G. Nash ještě před odletem zpět do Spojených států. „Můj dědeček byl celý život kategoricky proti komunismu a komunistům, a jistě by nepřipustil, že by jeho jméno mělo být spojováno s někým, jako je František Čuba. Opakuji: je to naprostá, nehorázná lež.“

K věci se vyjádřil i Tomáš Pecina, který americkou větev baťovské rodiny v České republice zastupuje: „Je to jedním slovem drzost, a bohužel, právně proti tomu můžeme udělat jen velmi málo. Dosud jsem – snad naivně – věřil, že pan Čuba je v zásadě slušný, talentovaný člověk, který se jen kdysi octl ve špatné době na špatném místě; po tom, co jsem si teď přečetl v Kroměřížském deníku, jsem názor na něj změnil – je to lhář.“

Možnost dalších právních kroků proti Františku Čubovi rodina Baťových potomků zvažuje

TOMÁŠ PECINA SLEZSKÁ 56 • 120 00 PRAHA 2 • ČESKÁ REPUBLIKA TEL. 724029083, 222211784 • FAX 222211785, EMAIL Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript. • DS: whehjsc

* * *

Originál Tiskové zprávy

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 3.30 (10 Votes)
Share

Komentáře   

0 #8 Pavel Šenkyřík 2013-10-11 10:28
Cituji Vitezslav Haramule:
Cuba dal lidem praci ale stovky hospodaru, ktere rezim pojmenoval kulakem o praci na svem majetku prislo protoze rezim jim ho ukradl-znarodnil.Kolik sedlaku bylo vyhnano z mist ktere jejich predci vlastili po generace? Cubovi Slusovice nebylo nic vice, nez Potemkinova vesnice.Cuba nebyl jedinny dobry hospodar,ta vetsina dobrych sedlaku, kteri oponovali rezimu bylo zlikvidovano.Mafian-kmotr D'Vito byl lidmi v jeho okoli v New Yorku velice milovan a on take zacal z niceho.Proste to co delal, tomu rozumel.

Přijeďte do Slušovic dnes,to je zase ta vaše vesnice.Kulaky neokradl Čuba,ale režim,kde jsme byli nuceni žít všichni.Čuba chtěl žít jinak a pro jiné,kteří mu svěřili půdu,aby na ní mohl hospodařit,po sametu ji dostali zpět,kulaci dostali většinou kulové.Žil jste tady vůbec?
-3 #7 VH 2013-09-27 15:49
Senkyrik....(pr ominte ze Vase jmeno nema hacek)...
+2 #6 Pavel Šenkyřík 2013-09-27 14:55
Cituji V.H.:
Cituji Pavel Šenkyřík:
Jednání u p. Čuby jsem se zúčastnil sám a blábol p.Adámka je jeho věc.Jisté je,že J.A.Baťu zlikvidoval komunistický režim a p.Čubu demokratický. Společné mají oba to,že za nimi stojí dodnes jejich zaměstnanci,většina občanů kraje a polívčičku na nich si ohřívají všeználci..Dali lidem práci,zvelebili region a za hranicí Zlínského regionu byli povětšinou solí v očích těch,co nic nedokázali.Hrát na kartu komunistické minulosti v době budování komunismu je stejně hloupé jako kádrovat kapitalistu v době kapitalistického rozkvětu.

Neumite si predstavit pane Senkerik kolik vyprudukuje prumerne dobry Kanadsky farmar.Ten s jeho obilim a masem krmi hladove krky po celem svete.

...
-3 #5 V.H. 2013-09-27 14:40
Cituji Pavel Šenkyřík:
Jednání u p. Čuby jsem se zúčastnil sám a blábol p.Adámka je jeho věc.Jisté je,že J.A.Baťu zlikvidoval komunistický režim a p.Čubu demokratický. Společné mají oba to,že za nimi stojí dodnes jejich zaměstnanci,většina občanů kraje a polívčičku na nich si ohřívají všeználci..Dali lidem práci,zvelebili region a za hranicí Zlínského regionu byli povětšinou solí v očích těch,co nic nedokázali.Hrát na kartu komunistické minulosti v době budování komunismu je stejně hloupé jako kádrovat kapitalistu v době kapitalistického rozkvětu.

Neumite si predstavit pane Senkerik kolik vyprudukuje prumerne dobry Kanadsky farmar.Ten s jeho obilim a masem krmi hladove krky po celem svete.
-3 #4 Vitezslav Haramule 2013-09-27 14:19
Cuba dal lidem praci ale stovky hospodaru, ktere rezim pojmenoval kulakem o praci na svem majetku prislo protoze rezim jim ho ukradl-znarodni l.Kolik sedlaku bylo vyhnano z mist ktere jejich predci vlastili po generace? Cubovi Slusovice nebylo nic vice, nez Potemkinova vesnice.Cuba nebyl jedinny dobry hospodar,ta vetsina dobrych sedlaku, kteri oponovali rezimu bylo zlikvidovano.Ma fian-kmotr D'Vito byl lidmi v jeho okoli v New Yorku velice milovan a on take zacal z niceho.Proste to co delal, tomu rozumel.
+2 #3 Pavel Šenkyřík 2013-09-27 13:26
Jednání u p. Čuby jsem se zúčastnil sám a blábol p.Adámka je jeho věc.Jisté je,že J.A.Baťu zlikvidoval komunistický režim a p.Čubu demokratický. Společné mají oba to,že za nimi stojí dodnes jejich zaměstnanci,vět šina občanů kraje a polívčičku na nich si ohřívají všeználci..Dali lidem práci,zvelebili region a za hranicí Zlínského regionu byli povětšinou solí v očích těch,co nic nedokázali.Hrát na kartu komunistické minulosti v době budování komunismu je stejně hloupé jako kádrovat kapitalistu v době kapitalistickéh o rozkvětu.
+5 #2 Karel Adler 2013-09-25 11:33
V dobách bolševikových se vyprávěla mimo jiné tahle anekdota:

Když Bůh stvořil prvního člověka, sklonil se nad něj jeden archanděl, kouknul a prohlásil:
"Budeš inteligentní!"
Druhý řekl:
"Budeš čestný!"
Satan, archanděl postávající opodál na hambě, dodal:
"Budeš komunistou!"
Bůh, když to slyšel, řekl:
"Ne, z těch tří věcí může mít vždy jen dvě!"

Cituji Vitezslav Haramule:
Znate nekdo komouse-bolsevika,ktery by nelhal? Slusni komunisti lezi zakopani dva metry pod zemi.Ty jiz nelzou, pokavad nectete jejich knihy.
+5 #1 Vitezslav Haramule 2013-09-24 22:08
Znate nekdo komouse-bolsevi ka,ktery by nelhal? Slusni komunisti lezi zakopani dva metry pod zemi.Ty jiz nelzou, pokavad nectete jejich knihy.

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)