Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 19.04.2024 18:09
    Ve Zlínském kraji dnes chybí 3000 míst pro přestárlé lidi.

    Read more...

     
  • 19.04.2024 16:56
    Spione und Saboteure – Wladimir Putin zeigt, dass er in seinem ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 14:44
    Ministerstvo zahraničí daruje Ukrajině pět aut. Jedno pancéřované ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 10:42
    Soukromý vlastník zcizil veškerý svůj majetek. Justice je bez ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 08:11
    Včera mi jeden pán v Praze, sledující mé zpravodajství ...

    Read more...

     
  • 17.04.2024 19:23
    Zdravím Vás pane Šinágle, něco se děje. Ministr Blažek podal ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

KlarkaDopis ombudsmanovi ČR, který je stejně bezmocný jako oběť, které by měl být schopen pomoci!

… Stav bezpráví a marného doufání ve spravedlivý proces tedy trvá. V co tedy pak může člověk věřit, když už ne ani v soudnictví? Vždyť k naší žalobě, finančním a dalším psychickým útrapám nemuselo ani dojít, kdyby SÚ Kralupy konal dle zákona a využil veškerých svých pravomocí k odstranění nezákonné stavby! Nejmladší dcerka je již ve školce, jsou jí čtyři roky a do promočeného rozbitého domu jsme si ji přinesli z porodnice. Jejím věkem měříme i míru našeho utrpení. Tři další dcery postupně odešly z domu, aniž by se dočkaly solidní úrovně bydlení a možnosti soukromí. Své dětství prožily v plesnivém smrdutém pokojíčku velikosti 16m2. Loni mi zemřeli rodiče a před Vánocemi jsem přišla o práci. A k tomu žije naše rodina  život plný bezpráví a zoufalství, který je plně v režii černého stavebníka. Děravé zákony, nekompetence povolaných úřadů či korupce nahrávají vždy do karet těm, kteří činí nezákonné a protiprávní činy. Jsme v patové situaci. Už opravdu nevíme jak dál. Prosíme o Vaši další pomoc v našem případu. Zoufalí lidé jsou odhodláni k zoufalým činům. A naše zoufalství a frustrace z nemožnosti dovolat se práva je již bezmezná. …

 

22.04.2013 Lešany

Vážený pane Varvařovský,

před časem jsme se obrátili na Váš úřad se stížností, která byla přijata a vedena pod spisovou značkou: 3775/2010/VOP/SN. Naše stížnost směřovala na nekompetenci a podjatost úřednice SÚ Kralupy nad Vltavou, která, ač má zákonné prostředky ve věci konat, tak záměrně nečiní. Marně jsme se ji několikrát pokoušeli z našeho případu odvolat. Váš úřad byl ve věci jediným, který nám opravdu usilovně pomáhal. Za což dodatečně děkuji i  v reportáži ČT Brno, která u nás v souvislosti s případem natáčela jeden z dílů pořadu Případ pro ombudsmana. Vlivem omezených pravomocí nám Váš úřad bohužel nedokázal více pomoci. Závěrečná zpráva ze dne 06.11.2012 hovořila v tom smyslu, že SÚ Kralupy nad Vltavou je i přes četná pochybení již činný.

Zástupkyně ombudsmana v kauze Rosových: Stavební úřad Kralupy pochybil

Nezakládá se to na pravdě. Zmiňovaný úřad je mimo hru díky naší podané žalobě k soudu viz. příloha. Odpovědné osoby SÚ Kralupy nad Vltavou jsou rády, že jejich povinnost jednat ve jménu zákona sejmul z jejich beder soud. Náš případ již od samého počátku provází mnohá záměrná pochybení jediné úřednice SÚ Kralupy podporovaná nezájmem a nechutí nadřízených orgánů nám pomoci. A k nesmyslným průtahům a pochybením již začalo docházet i u soudu, kam jsme podali v listopadu 2011 prostřednictvím JUDr. Jaroslava Ortmana sousedskou žalobu.

Dodnes neproběhlo ani první stání. Černý stavebník se úspěšně vyhýbá soudu. A opět se vše odvíjí dle jeho scénáře. Dvakrát bylo odročeno soudní jednání.Nejprve se z důvodu zaneprázdněnosti omluvil jeho právník, ač byl s termínem jednání obeznámen s velkým předstihem. O druhém důvodu nic bližšího nevíme. A do třetice nám pak  po roce vyslovil místní nepříslušnost soud v Mělníku. Soused uvádí již od roku 2008 v průběhu řízení  několik adres pobytu, které obratně užívá dle potřeby a tak si účelově změnil pobyt do Rožnova pod Radhoštěm. Svoji firmu má a řídí v Měšicích u Prahy.

S manželem  jsme se telefonicky informovali u obou uvedených soudů a dozvěděli jsme se, že se za záhadných okolností ztratilo naše odvolání k místní příslušnosti, které poštou zasílal nás právník JUDr. Jaroslav Ortman viz. příloha. Ten je přesvědčen, že má doklad o podání a požádal soud o přerušení řízení s tím, že nám právník protistrany poslal dohodu ke smíru viz. příloha. Ta je pro nás  naprosto nepřijatelná. O to více jsme šokováni obsahem dopisu z Okresního soudu ve Valašském Meziříčí viz. příloha, který změnil názor a nakonec místo našeho odvolání k věci postrádá plnou moc advokáta! Je to holý nesmysl, vždyť bez ní by přeci nebylo možno ani podat ve věci žalobu viz. příloha.

Naše reakce je okamžitá, viz.příloha, vždyť plnou moc udělil manžel advokátovi již 15.09.2011. Podivných náhod, liknavosti a zmatků v naší kauze je již od roku 2008 požehnaně. Nabízí se otázka. Proč? Vždyť v kauze figurují různé instituce.Kdo je tím původcem, který si dovede neurvale vynutit, aby se právo vždy přiklonilo na jeho stranu? Odpověď ponecháme na Vaší úvaze.

Mělnický soud, aniž by tedy k věci dostal od nás odvolání, či plnou moc, automaticky kauzu předal do Valašského Meziříčí. Přestože obě soudem dotčené nemovitosti stojí v katastru obce Nelahozeves, tedy 400 km od fingovaného bydliště žalovaného. Tím nám pochopitelně velmi vzrostou náklady na soudní řízení. S tím nezákonný stavebník  kalkuluje a jde mu o to, aby z věci vyvázl bez postihu a doufá, že soud vzdáme.

Již před rokem jsme žádali právníka, aby podal žalobu k Nejvyššímu správnímu soudu či žalobu na stát, za všechna pochybení úřadů, která nás již pět let nutí žít úplně jiný život než bychom rádi. Žádali jsme ho, aby soud požádal o vydání  předběžného  opatření z důvodu havarijního stavu našeho domu a již neúnosné situace. Zatím tak z neznámých důvodů neučinil.

Stav bezpráví a marného doufání ve spravedlivý proces tedy trvá. V co tedy pak může člověk věřit, když už ne ani v soudnictví? Vždyť k naší žalobě, finančním a dalším psychickým útrapám nemuselo ani dojít, kdyby SÚ Kralupy konal dle zákona a využil veškerých svých pravomocí k odstranění nezákonné stavby!

Nejmladší dcerka je již ve školce, jsou jí čtyři roky a do promočeného rozbitého domu jsme si ji přinesli z porodnice. Jejím věkem měříme i míru našeho utrpení. Tři další dcery postupně odešly z domu, aniž by se dočkaly solidní úrovně bydlení a možnosti soukromí. Své dětství prožily v plesnivém smrdutém pokojíčku velikosti 16m2. Loni mi zemřeli rodiče a před Vánocemi jsem přišla o práci. A k tomu žije naše rodina  život plný bezpráví a zoufalství, který je plně v režii černého stavebníka.

Děravé zákony, nekompetence povolaných úřadů či korupce nahrávají vždy do karet těm, kteří činí nezákonné a protiprávní činy. Jsme v patové situaci. Už opravdu nevíme jak dál. Prosíme o Vaši další pomoc v našem případu. Zoufalí lidé jsou odhodláni k zoufalým činům.

A naše zoufalství a frustrace z nemožnosti dovolat se práva je již bezmezná.

 

S úctou

Šárka a Adam Rosovi, Dolní Náves 30 Nelahozeves 27751

pevná linka: 315 785 266

* * *

Příště můžete být na řadě i Vy!

* * *

 

Diskutujte: Miliardář Jakabovič likviduje maloakcionáře Tomáše Berku s pomocí české justice!

KivH — 2013-04-23 10:32

O nestrannosti, odbornosti a kvalitě našich nezávisle závislých soudů bych mohl popsat kilometry papíru. Měřit něco, co neexistuje jde velmi těžko. Proč to u českých soudů nefunguje? Protože právníci nemluví srozumitelně, natož česky? Protože si žalovaná strana může u soudu vymýšlet, lhát, podvádět a to beztrestně? Protože svědci, kteří prokazatelně křivě svědčí, nejsou za své lži potahováni? Protože soudce kolikrát nedokáže ani používat při své práci logiku? Protože soudci za nic nezodpovídají a proto klidně rozhodnou v neprospěch spravedlnosti? Ať se na mě nikdo nezlobí, ale dokud se k soudu bude chodit pro rozsudek za výše naznačených podmínek místo toho, aby se tam chodilo pro spravedlnost, tak je snad lepší se ani nesoudit a soudy jako zbytečné zrušit.

* * *

Jeden z čtenářů mi napsal: můj děd říkával: „Bav se s volem, když nemáš v ruce hůl“. Myslíte, že měl pravdu? Tvrzení jeho děda jsem mu nevyvracel. Byl to moudrý člověk. Jen ti voli se nám nebezpečně namnožili. Hole by se našli, jen ty ochotné ruce by to ještě chtělo! Jsou-li o moci voli, doplatí na to všichni, i ti voli.

 

Jan Šinágl, 23.4.2013

 

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Share

Komentáře   

0 #1 Zdeněk Linda 2013-04-23 15:03
Náměstek pro personalistiku Michal Hrabata (ODS) na ministerstvu obrany skončil. Z funkce jej odvolal ministr Vlastimil Picek. Podle informací Práva ho nahradí Lenka Ptáčková-Melich arová (KDU-ČSL). Hrbata měl na starost péči o válečné veterány, armádní školství, sport nebo válečné hroby.

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)