Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Kalendář událostí

čt dub 11 @08:30 -
OS Kolín - II. kolo: Šinágl a spol. obžalován
čt dub 18 @17:30 -
Praha Americké Centrum: ETIKA UMĚLÉ INTELIGENCE
st dub 24 @08:30 - 11:00PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu
čt dub 25 @09:00 - 01:30PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu

Nejnovější komentáře

  • 28.03.2024 15:57
    Číslo 13 ‧ 28. března ‧ 2024 Týdeník Echo AD Rodina, nebo ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:58
    ČR dostane z EU 73 miliard Kč na investice do dopravy či ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:44
    „Lockdowny mají závažnější důsledky než samotný covid“ Z ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 08:59
    Mezinárodní ratingová agentura Moody's dnes zhoršila ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 07:26
    Vážení přátelé zahrádkáři a sympatizanti ZO ČZS Pod Majerovic ...

    Read more...

     
  • 25.03.2024 17:28
    Universal supranational citizen Why does today's Europe face ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Picek_Vlastimil_a_NATO

"Morálka je to, co nás chrání. Proto se vyplatí ji sám dodržovat a vyžadovat. Je to otázka našeho přežití."

Premiér, který považuje upozornění vicepremiérky Piek, že generál armády Picek dosazený na ministra obrany, schvaloval vstupem do KSČ okupaci československého státu, za  její uraženou ješitnost by se  měl  omluvit a  zmizet ze scény. Po Fischerovi, Zemanovi Picek. Že máme bývalého nomenklaturního komunistu ministrem obrany premiér Nečas vůbec veřejnosti neoznámil. Musel to být vyřazený vyšší armádní důstojník ppl. Holomek a vicepremiérka paní Peak, abychom se dozvěděli, že do nejvyššího armádního postu byl premiérem dosazen a presidentem schválen člověk souhlasící s okupací československého státu i následnou normalizací! Oběma nejvyšším představitelům to zřejmě nevadí. Nevadí jim ani to, že velké většině národa to vadí velmi a nesouhlasí.

Čistá zůstává tak jenom uniforma navlečená na člověka, který vstupem do KSČ v roce 1977  přestal být representantem československé vojenské cti. Dávajíc tak najevo a příklad všem, že čest a hrdost vojáka  české armády jsou zapomenutá slova.

Řadí se kolem nás nuly, které dobrovolně vynásobí jakékoliv „číslo“, které se před ně předsadí.

Budeme-li se ptát tohoto bývalého soudruha v pozlacené uniformě co ho vedlo ke ztrátě cti a hrdosti  dozvíme se, že aby se dostal na akademii musel podepsat vstup do KSČ tak jako to udělat všichni. Ne všichni ne!  Ti co měli čest a vše co s vojenskou statečností souvisí vůči své zemi bylo pro ně důležitější nežli touha po kariéře. To pan generál ví.

A jediné co v životě opravdu musíme, jak ví jistě i tento „statečný“ voják generál, je zemřít. Když ne na poli cti tak alespoň, jak říkal Cyrano, mít štít svůj čistý. Ale u nás kdo nejsi ušpiněn nemáš v Česku šanci.

V Česku podobní lidé dnes reprezentující republiku amnestují zločince. Representují republiku, která vznikla na obětech  a statečnosti československých legionářů na jejich cti, hrdosti a statečnosti. Tato další ostuda není  jen českých papalášů, ale nás všech.

 

K.Mrzílek, 25.3.2013

 

Obcan 2013-03-24 16:21

Při absenci morálky a mravnosti je u takového jedince liberalismus nebezpečnou zbraní. V.K.-exprezident, který je obžalován z velezrady, je příkladem. Patří morálka do tohoto světa? Rozumný člověk jistě řekne Ano. Je s podivem, že lidé s universitním vzděláním to nedokáží každodenně obhájit a obhajovat. První věta vyučujícího na Universitě o této věci je: "Morálka je to, co nás chrání. Proto se vyplatí ji sám dodržovat a vyžadovat. Je to otázka našeho přežití." V.K. nemá morálku ani k principům, o kterých tvrdí, že je vyznává. Jeho podpis zákona pro squeeze out (vytlačení) českých akcionářů versus jeho zase odmítavý postoj ke způsobu zdanění vkladů na Kypru. Morální  postoj je prosba - špatně to vedeme, prosíme o dar. Skrze dobrovolné dary se řešily v našich dějinách mnohem složitější situace. Co se týka Kypru, tak to řešení ze strany EU je vynikající řešení, protože má charakter, říká - chceš být bohatý? Chceš využívat všech kulturních, sociálních, společenských výhod EU? Tak podnikej, snaž  se, nenechávej válet ty své miliardy v daňovém ráji. Buď akční. Je to vskutku Baťovské řešení. To V.K. asi nikdy nepochopí a taky neocení. Jistě, pro spekulanty je to rána. Ale to je ta morálka směrem k většině občanské společnosti.

 

Jiří Dienstbier vesus Alena Gajdůšková!

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Share

Komentáře   

-2 #3 Jaroslav Mencl 2013-03-30 19:23
Milý Jene a přátelé na vlákně.
Proboha což jste to ještě nepochopili?
Po 89 se u nás vpodstatě nic moc nezměnilo. Rozehranou hru od r. 1978 dohráli její akteří zdárně až do konce. Ti co jsou a byli i v minulosti u nás u moci, přátelé jsou tu více, tu méně spjati s tím prohnilým Komunistickým režimem.Kdo se tady dostal v první i druhé vlně privatizace k lizu?Veksláci, zelináři a řezníci.Ti měli nakradeno.A pak ještě bývalí nomenklativní kádry rodné strany a to hlavně přes své ratolesti, kterým umetali cesty a nacpali je balíkem peněz. Tak jakou asi morálku si tihle všichni přinesli do nové doby?
Každý vychovatel dětí, kantor v MŠ vám potvrdí, že co se u dítěte nepodaří ve výchově do 4 let věku odstranit, jde ten defekt s ním po celý život.Včera jsme slavili J.A.Komenského a svátek učitelů.Kdyby náš slavný rodák vstal z hrobu asi by se zhrozil nad stavem našeho vzdělávacícho systému. A my jsme to v tichosti dopustili. Teď už jen budeme sklízet.Chraň nás Bůh a všichni svatí. Jarda
-2 #2 Mrzílek 2013-03-26 10:14
Pan Petr Nos má pravdu. Páchnout amorálností, či levnou voňavkou v prostředí které tím čpí vůkol je nedýchatelné. Právě proto je třeba o tom mluvit, ukazovat a jmenovat ty kteří tak činí alespoň proto, že jsme tu my, kteří upozorňují,že neekologické prostředí existuje také tam kde nejsou kytky a lesy, ale tam kde jsou lidé.
+1 #1 Pepa Nos 2013-03-25 16:09
Povídat si, bavit se, psát v Česku o morálce je to samé jako sedět na velké kupě hnoje a povídat si, bavit se a psát o voňavkách.

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)