Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 18.04.2024 14:44
    Ministerstvo zahraničí daruje Ukrajině pět aut. Jedno pancéřované ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 10:42
    Soukromý vlastník zcizil veškerý svůj majetek. Justice je bez ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 08:11
    Včera mi jeden pán v Praze, sledující mé zpravodajství ...

    Read more...

     
  • 17.04.2024 19:23
    Zdravím Vás pane Šinágle, něco se děje. Ministr Blažek podal ...

    Read more...

     
  • 16.04.2024 07:59
    Vážený pane Šinágle, ještě jednou Vám chci poděkovat za půjčku.

    Read more...

     
  • 13.04.2024 09:48
    Není podstatné kolik lidí sleduje informace, ale kdo a jak ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Archandel_disco_poster_270505Obraz mravního úpadku a rozkladu naší společnosti. To snad je možné jen v České republice!

Z internetu: „V centru Prahy je v kostele sv. Michaela regulérní bordel - viz leták, co se mi dostal do ruky. Kostel byl tzv. "odsvěcen", ale to konec konců na věci absolutně nic nemění. Veřejně je to navíc propagováno i jako bordel v chrámu. Nevím co s tím kromě modlitby dělat, tak vám to posílám ke zvážení.“

 

Vážený pane premiére,

víte, že se již dlouhou řadu let (od r. 1996) zabývám složitou kauzou kriminální povahy - bezprecedentní devastací jedinečného chrámu sv. Michaela Archanděla na Starém Městě pražském. Vzhledem k vývoji situace se na Vás nyní znovu obracím s naléhavou prosbou o krátkou pracovní schůzku ad hoc. Ve světle nových informací je nyní mimo jakoukoli pochybnost zcela zřejmé, že spravedlivé vyřešení této kriminální kauzy je v nejvlastnějším státním a národním zájmu naší země. Tuhý boj o záchranu jedné z nejvýznamnějších evropských sakrálních památek, o níž jsem osobně jednal s řadou významných domácích i světových osobností a evropských politiků, se stal nejen emblematickým zápasem o kořeny společné evropské křesťanské civilizace, ale navíc také bojem o právní stát (v důsledku vážných klientelistických vazeb včetně vytunelování cca 4 mld CZK a napojení na mezinárodní organizovaný zločin). …

Z dopisu  Ing. Jiří Pavla Peška, bývalého diplomata, pedagoga a prezidenta ECSSU Petru Nečasovi, ze dne 27.12.2012

 

Vyjádření prof. ThDr. Jana Matějky ze dne 23.2.1998

Protest kardinála Miroslava Vlka k rukám ministra kultury České republiky Martina Stropnického ze dne 16.4.1998

Memorandum ze dne 5. - 8. dubna 2006

Potvrzení stanoviska kardinála Miroslava Vlka 27.2.2009

 

Jan Šinágl, 23.2.2013

 

P.S.

Současným majitelem je Jerri Nowikovsky z Vídně - původně, obchodoval s bývalým Československem - přes p.z.o. Centrotex. Jeho bratr Robert Nowikovsky žije ve Švýcarsku - vyšetřován kvůli praní špinavých peněz ukrajinského ex-premiera Pavla Lazarenka do USA. Odsouzen a vězněn v Los Angeles 06/2004 - 12/2012. Info jsou dostupné na www.stmichael.cz


Ing. Jiří Pavel Pešek

ECSSU, 25.2.2013

Archandel__transport_oknem_2001Archandel_vnitrekArchandel_TOP_DANCE_KLUB

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Share

Komentáře

+2 #10 Petr Vokál 2013-03-21 15:46
Hezký příklad pomalu meloucích mlýnů. Křesťanská církev naprosto běžně stavěla své stavby na místech sloužícím k náboženským obřadům původního obyvatelstva (pro jistotu připomínám, že křesťanská víra v Čechám nevznikla ale byla sem násilně importována vládnoucí vrstvou). Svoji pozici udržovala pomocí vojenské i hospodářské síly. Když její vliv začíná zřetelně slábnout, nedokáže se už držet jako dominantní složka společnosti a musí respektovat fakt, že pro většinu lidí v tomto státě (ale i v celém moderním západním světě) je pouze jednou z mnoha duchovně zaměřených organizací jejíž zvyklosti mají platnost jen pro vlastní členskou základnu a jen v teoretické rovině (zkuste nějakému církevnímu činovníkovi navrhnout ať nasleduje Krista, rozdá majtek chudým a vydá se na pouť do Říma ,-). Trvalo to dlouho, ale nakonec se ukázalo, která stavba je postavena na písku...
0 #9 Joe Mc Carthy 2013-03-02 02:14
Zajimave, kam se dostala diskuse o odsvecenem kostelu.
+7 #8 Alan 2013-03-01 07:56
Cituji Jan Šinagl:
Pane „McCarthy“ (), měl byste si nejprve přečíst vyjádření prof. Jana Matějky, než vyslovíte svůj názor. Také byste si měl položit otázku, proč nacházíme tolik památek po vyspělé keltské kultuře a prakticky žádné, svědčící o vyspělosti české? Co se asi stalo s keltskou kulturou a Kelty? Jak s nimi naložil kmen praotce Čecha, který prchal z Balkánu, kde se dopustil vražd, jak se můžeme dočíst v kronikách? Byli Keltové vyvražděni, vyhnáni jako čeští Němci, nebo došlo k jejich postupné asimilaci a mohli tak positivně ovlivnit genetický potenciál kmene Čechů? Hodně toho ještě nevíme o naší historii, resp. víme a je na čase začít o ní psát pravdu, nechceme-li upadat do stále stejných chyb. Keltové by nepochybně toto dnešní barbarství a primitivismus také odsoudili, jako každý slušný člověk. J.Š.


Musím vás jen lehce upozornit, že keltové žili historicky nejen na českém území, ale pro Vás možná překvapivě, i na území Německa, a zejména pak Bavorska a Sazka ze kterého geneticky pochází většina Vámi tak oblíbeného landsmašaftu.
Už samo české slovo "Němci" je pozůstatkem keltštiny a je odvozeno od keltského odvozené od keltského kořene "nemeto-" tedy od keltského kmene Nemetů.
Musím si tedy v souladu s vaší doktrínou - napřed jsme my prožluklí a zákeřní slovani (podle starých kronik vrazi, jak píšete - btw., které kroniky konkrétně?) vyhnali kelty a pak němce - položit pohled z druhé strany!
To prožluklí Germáni /podle starých kronik kanibalové a pojídači vlastních dětí/ vyvraždili kelty a později židy, rómy a jiná etnika.
Hodně toho ještě o historii nevíme a je třeba pravdu nezamlžovat a o germánských kmenech psát otevřeně, bez předsudků a hlavně pravdu.
Keltové z Vienny, Gabretty, a jiných zaniklých keltských měst v německu mohli o hrůzách, které na nich germáni spáchali dlouho vyprávět!

howgh
0 #7 Joe Mc Carthy 2013-03-01 06:47
Pane Sinagle,velice se omlouvam, tak jsem to nemyslel. Ja si Keltu velice vazim a placnul jsem to jenom jako priklad tykajici se odsveceneho kostela.
-3 #6 Jan Šinagl 2013-02-28 09:49
Pane „McCarthy“ (), měl byste si nejprve přečíst vyjádření prof. Jana Matějky, než vyslovíte svůj názor. Také byste si měl položit otázku, proč nacházíme tolik památek po vyspělé keltské kultuře a prakticky žádné, svědčící o vyspělosti české? Co se asi stalo s keltskou kulturou a Kelty? Jak s nimi naložil kmen praotce Čecha, který prchal z Balkánu, kde se dopustil vražd, jak se můžeme dočíst v kronikách? Byli Keltové vyvražděni, vyhnáni jako čeští Němci, nebo došlo k jejich postupné asimilaci a mohli tak positivně ovlivnit genetický potenciál kmene Čechů? Hodně toho ještě nevíme o naší historii, resp. víme a je na čase začít o ní psát pravdu, nechceme-li upadat do stále stejných chyb. Keltové by nepochybně toto dnešní barbarství a primitivismus také odsoudili, jako každý slušný člověk. J.Š.
+1 #5 Joe Mc Carthy 2013-02-28 05:52
To uz je jako s tim prasecincem v Letech. Z hlediska selskeho rozumu: co je nam do toho co tu bylo pred (10-ti, 100, 500-ti atd lety) Treaba tam bylo kdysi popraviste, mozna tam radili Keltove....
+4 #4 Šimík Vlastimil 2013-02-27 17:05
nedělejte z toho drama, když byl kostel odsvěcen tak asi nebyl církví potřebný ani stále klesajícímu počtu věřících. Když není stavba využívaná pro původní účel je dobré najít jiný nebo ji zbourat a místo využít jinak. Pokud chcete tu budovu uchovat tak ji kupte a dělejte si s ní co vám libo, odmítám aby se na tom podílel stát prostřednitvím mých daní , nehodlám platit za něco co k životu nepotřebuji nejen já, ale většina občanů.....
-4 #3 Jan Šinagl 2013-02-25 23:42
Díky, hned doplním ke článku. JS
+1 #2 Horal 2013-02-25 17:54
Škoda že není uveden nynější vlastník toho kostela a třeba kratší historie. Ten kdo není z Prahy o tomto kostelu ani neví.
-3 #1 Jiří Krraus 2013-02-23 11:15
To se člověku nechce ani věřit.

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)