Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Kalendář událostí

čt dub 11 @08:30 -
OS Kolín - II. kolo: Šinágl a spol. obžalován
čt dub 18 @17:30 -
Praha Americké Centrum: ETIKA UMĚLÉ INTELIGENCE
st dub 24 @08:30 - 11:00PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu
čt dub 25 @09:00 - 01:30PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu

Nejnovější komentáře

  • 28.03.2024 15:57
    Číslo 13 ‧ 28. března ‧ 2024 Týdeník Echo AD Rodina, nebo ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:58
    ČR dostane z EU 73 miliard Kč na investice do dopravy či ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:44
    „Lockdowny mají závažnější důsledky než samotný covid“ Z ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 08:59
    Mezinárodní ratingová agentura Moody's dnes zhoršila ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 07:26
    Vážení přátelé zahrádkáři a sympatizanti ZO ČZS Pod Majerovic ...

    Read more...

     
  • 25.03.2024 17:28
    Universal supranational citizen Why does today's Europe face ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Tusk_a_PutinStrašné! To jsou snímky ruského blogera. ANO, RUSKÉHO!

Blogy a úniky fotografií z místa katastrofy v samotném Rusku. To je dějství, které se začíná zhruba od podzimu, na určitých ruských blozích, stejných osob, ukazovat – snímky ze Smolenska. Jde o únik z  komise MAK? Či o snímky ještě jiných pozorovatelů na místě? Samozřejmě, že i tyto snímky z internetu také přispěly k dalšímu „ohřátí“ atmosféry ve všech sférách veřejného i politického života Polska.

Na jedné straně se musí zdát divné, že  na poměry v Rusku, kdy ruské úřady obvykle sledují každého a všechno, na toto nereagují? Hrají „mrtvého brouka“? Nebo je to záměr tajných služeb samotného Ruska? Pak by byl možný i tento scénář: Pokud stojí za takovým únikem opravdu tajné služby: Cui buono? Proč? Za jednu z možných odpovědí lze považovat motivaci na odklizení těch, kdo se „podíleli“, tedy těch, kteří vykonali  nejšpinavější práci? V dějinách, nejen východních tajných služeb, bychom takových momentů nalezli hodně. Co tedy potom? Nastolit někoho, kdo by zatím vystupoval, třeba i kriticky proti současné vládní garnituře, avšak bude ve skutečnosti „uhlazenějšími slovy a gesty“ či „uhlazenějším chováním“ vůbec v dosavadní politice „držet Polsko na kolenou“ (pokud citujeme závěrečná slova vyřčená v „Anatomii Upadku“)? Od Rusů se nadít takové alternativy lze. Anebo využít průval Smolenska k odstranění samotného Putina s následným jeho nahrazením jinou, světu na oko přijatelnější osobou? Čili nějakým upgradem FSB (KGB), nebo GRU (vojenskou rozvědkou, spojenou s vojensko-průmyslovým komplexem bývalého SSSR? Kdo ví? Anatolije Golicyna, i když komentuje otázku na kolik a jak se mohla či nemohla podílet KGB na atentátu na Papeže v r. 1984 uvedl tyto pozoruhodné zobecňující poznámky:

Sovětská vláda a KGB by se  uchýlily k politické vraždě západního vůdce jen za následujících podmínek:

A. Pokud je západní vůdce, jenž je naverbovaný sovětským agentem, ve svém místě ohrožen politickým rivalem.

To se zakládá na zprávě pořízené Ženichovem, bývalým rezidentem KGB ve Finsku. Konstatuje, že jeho agent, zastávající vysoké místo ve státě, byl v určitém období ohrožen ve volební kampani konkurentem, antikomunistickým sociálním demokratem. Krátce na to byl tento konkurent agentem KGB otráven.

B. Pokud by se západní vůdce stal vážnou překážkou komunistické strategii a strategického programu dezinformace, byl by diskrétně otráven na nějakém vrcholném setkání, při jednáních, anebo při návštěvě komunistické země, jestliže stav politiky uvolňování bohatě takové příležitosti skýtá.

Praktická lekce z tohoto vyplývající je taková, že západní vůdce, jenž se proti komunistům angažuje na posilování účinné antistrategie, se musí vyhýbat návštěvám v komunistických zemích či účasti na jakýchkoliv vrcholných setkáních s jejich vůdci. Trávicí techniky byly popsány ve zprávě generála KGB, Železňakova, prezentované při operační instruktáži, věnované návrhu vraždy Tita v r. 1953 v Moskvě. Železňakov tvrdil, že hlavním požadavkem pro úspěch operace je jedině kontakt s fyzickým cílem, poněvadž sovětské služby vlastní technické prostředky (speciální jedy) způsobující smrtelné nemoci, a nezanechávajících v těle po jedu stopy, a kdy pak náhlá smrt je připisována přirozeným příčinám.

C. Jestliže vražda vůdce dává možnost převzetí jeho pozice agentem kontrolovaným Sověty.

Podle Levinova, poradce KGB v Československu, se takové zdůvodnění použilo sovětskými i českými tajnými službami k vraždě prezidenta Beneše. Tímto způsobem uvolněné místo mělo být zpřístupněno komunistickému vůdci Gottwaldovi. (Pozn. Překl: Jak ovšem již známo mj. i z historických studií prof. Kalvody z Chicaga, i z pamětí rezidenta KGB v Praze Sudoplatova, které po letech sepsal…, prezident Beneš ustoupil i na základě vyhrůžek komunistů, a fakticky místo Gottwaldovi   sám uvolnil).

D. Jestliže by si komunistický vůdce usmyslil eliminovat svého komunistického rivala.

Je známou skutečností, že na základě takovéto úvahy se svých rivalů zbavil Stalin, včetně Trockého, dopadeného v Mexiku. Dle autora není již tato argumentace v důsledku utichnutí bojů o moc mezi vedením sovětské strany, více používána.

Pokud jde o prezidenta Lecha Kaczynského: V úvahu za možný motiv by připadla ponejvíce varianta B. Ohrožení představovalo především v r. 2007 rozpuštění polské vojenské rozvědky WSI, převzaté po r. 1989 prakticky bez provedení důkladných změn – 40 pracovníků WSI bylo na základě  šetření v letech 2005-2007 usvědčeno z dlouhodobého školení GRU, včetně šéfa Dukaczewského. Tedy: Nebyli školeni ani na speciální škole komunistických tajných služeb v někdejší PLR, ale v SSSR či Rusku!  Za vlády bratrů Kaczynských sice nebyla důsledná debolševizace dokončena, nicméně rozpuštění WSI a organizace nových služeb byl pro ně těžký úder. Za dost dobře možnou lze mít i tu hypotézu, že motiv měly WSI, z nichž dost osob i přes jejich rozpuštění v r. 2007, bylo infiltrováno v jiné důležité orgány. Nemusel nutně atentát plánovat primárně Putinův režim, nýbrž mohly jej plánovat exponenty WSI, čehož se s radostí Putinův režim chopil (jistě, pakliže se jednalo o výbuch, pak výbušninu musel někdo instalovat do letadla ve Varšavě. Navíc do očí bijící až dosud zatajovaný, nakonec přece jen proniknuvší argument: Den před odletem selhal veškerý systém elektronické ochrany varšavského letiště, což je věc mj. polské „Kanceláře Ochrany Vlády“. A i otázka: Proč prezident neletěl eventuálně v jiném letadle? Totiž v TU-154 krom prezidenta, bylo  kompletní nejvyšší velení armády, a kompletní nejvyšší vedení  finančně-bankovního systému, vnitra. To je z hlediska praxe neobvyklé. Byla to neobvyklost, neznalost anebo záměr? Byly by tu určité indicie v tom směru (z šetření komunistických tajných služeb v letech 2005-2007), že osobou kontrolovanou Ruskem je současný prezident Komorowski. Dochází i k hypotézám týkající se jeho osobní identity, nicméně potřebujeme hledat pravdu, braňme se pokušení eventuálními senzacemi. Na druhé straně – nebylo by snadnější ve Smolensku na nějakém přijetí nějakým funkcionářem přinejmenším prezidenta Kaczynského otrávit? Určitě bylo. Nicméně  - bylo by to možné, pokud by mělo být otráveno najednou  více osob? Pokud by se byli spokojili se smrtí jedné osobnosti, potom ANO, jenže: s prezidentem letělo celé nejvyšší velení polské armády!

K variantě B se pak mohou vázat i podivné sebevraždy: Záhy  po katastrofě prof. Wrobela, specialisty na obranu proti elektronickému zmatení dráhy letadla plánovitým narušením systému navigace (tzv. meaconing). Nedávno jednoho z pilotů  polského letadla Jak 40, které dopravilo před prezidentským letem novináře a ochranku, Remigiusze Muse před vánoci. To byl korunní svědek poslední fáze letu prezidentského letadla v tom směru, že z palubních přístrojů Jaka  komunikoval s posádkou prezidentského TU-154. Jeho výpovědi ostře kontrastují s obsahem zprávy MAKu i Millerovy komise.

Bohužel, zde je nalezení důkazního materiálu opravdu vážným problémem. Bez přímých nezvratných  důkazů, a tedy jen s důkazy nepřímými, byť jakkoliv oprávněnými, logicky odůvodnitelnými, možno maximálně zůstat jen u podezření.

 

Vlad. Kebrle

2.2.2013

Byla to vražda a Polsko mlčí!

 

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Share

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)