Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 19.04.2024 18:09
    Ve Zlínském kraji dnes chybí 3000 míst pro přestárlé lidi.

    Read more...

     
  • 19.04.2024 16:56
    Spione und Saboteure – Wladimir Putin zeigt, dass er in seinem ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 14:44
    Ministerstvo zahraničí daruje Ukrajině pět aut. Jedno pancéřované ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 10:42
    Soukromý vlastník zcizil veškerý svůj majetek. Justice je bez ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 08:11
    Včera mi jeden pán v Praze, sledující mé zpravodajství ...

    Read more...

     
  • 17.04.2024 19:23
    Zdravím Vás pane Šinágle, něco se děje. Ministr Blažek podal ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Ruska_armadaRusové se šikují do války s Polskem...?!

V rámci vojenských cvičení „Západ 2013“ budou ruští a běloruští vojáci realizovat válečné scénáře. Ohlášení manévrů vyvolalo vlnu komentářů. Bývalý šéf polského ministerstva obrany Romuald Szeremietiew dokonce potvrdil, že manévry se Rusko a Bělorusko připravují na válku s Polskem. ... Polské úřady cvičení tohoto typu považují za vážné ...

 

Jak vyplývá z informací internetového servisu  kresy24.pl, manévry mají být uskutečněny na území Běloruska na podzim r. 2013.  Ví se již, že jim bude velet generál Anatolij Sidorov, velitel západního vojenského okruhu běloruské armády. Všechny podrobnosti cvičení jsou udržovány v přísném utajení, má však cenu  si pamatovat, že v . 2009 v době manévrů, prováděných již na polské hranici v okolí Brestu a u Grodna, nacvičovala ruská a běloruská vojska  scénáře potlačení rebelie, vyvolané Poláky. Cvičil se tam boj se „skupinami diverzantů“, skládajících se z národnostních v Bělorusku  žijících menšin.

S odvoláním na obavy Romualda  Szeremietiewa (ministra obrany Polska, pozn. překl) ministr zahraničí Polska Radosław Sikorski ujistil, že polské úřady cvičení tohoto typu považují za vážné, a že armáda je vždy připravena k válce.

– My to bereme velice vážně. Poslední společné manévry Ruska a Běloruska, „Západ 2009”, byly  rozhodně provokací proti Polsku.  Vyslal jsem tehdy dopis tajemníkovi NATO, a NATO v této věci zaujalo velmi rozhodné stanovisko. Armáda se vždy připravuje na nejhorší, čili na válku – prohlásil v zpravodajském programu polské veřejnoprávní televizi TVP Info  Radosław Sikorski, a zdůraznil, že polští vojáci se v tomto roku zúčastní manévrů NATO na území Polska.

Rusové se šikují do války s Polskem

Tagy: wojsko, wojna, Rosja, Białoruś

Dodáno: 20.01.2013 [15:16]

Zprávu také otiskl deník Gazeta Polska.

* * *

Ano, byla to vražda!

Mlčí především liberálně levicová vláda Občanské Platformy prezidenta Komorowského  a premiéra Tuska. Nejen mlčí, ale dokonce orgány zejména prokuratury a touto vládou delegované vyšetřovací orgány daly devótně vyšetřování do rukou Rusům, a spolupracovaly na zahlazování stop!

Polská mainstreamová media po celou dobu buď papouškovala právě ruskou vyšetřovací zprávu, na níž navazovala zpráva tzv. Millerovy komise (čili režimní). Jenže v Polsku se ještě podařilo na mediálním “portfoliu“ pluralismus, to je nakonec i odlišnost od poměrů v České Republice. A nejen to, tyto orgány dokonce do posledka odmítaly i účast NATO na vyšetřování – zde se jednalo z právních hledisek o vojenské letadlo spojeneckého státu NATO, a právním  pochybením vlády Tuska a Komorowského bylo to, že zahájila (formálně) šetření dle norem tzv. Chicagské dohody, týkající se ovšem výlučně letectví civilního, nikoliv vojenského.

Rusové dodnes otálejí s odevzdáním vraku. Dodnes je v Rusku hlavní černá skřínka, což je v praxi vyšetřovacích postupů leteckých katastrof postup zcela světově výjimečný. Navíc ruské přepisy záznamu černých skříněk jeví znaky (ruské) manipulace záznamu.

Proti tomu všemu se zvedl v zemi od začátku v Polsku silný odpor, jehož gradace se v druhém pololetí 2012 zrychlila, a je to odpor nejen opozice, ale i také veřejnosti, i také stále více i novinářů.  Dnes již se diferencují dokonce názory uvnitř vládnoucí Občanské Platformy. Také s ní v koalici spolupracující stranou PLS (Polskie Stronnictwo Ludowe) došlo k značnému odklonu od Občanské platformy, v PSL se  konci roku 2012 konaly volby předsednictva, ve kterém prohrálo do té doby fungující vedení, které znamená viditelnější změny v politických prioritách PSL. Vývoj směřuje proti Občanské platformě i pokud se týká hospodářství, značně se snížil přírůstek HDP, a nejpalčivější je strmější růst nezaměstnanosti, jestliže před rokem ještě tato nepřekračovala 10%, dnes již „sahá“ ke 14%, samozřejmě se na tom podepisuje celoevropská krize, a nezáviděníhodné situace se ocitá fakticky každá vláda. Nezaměstnanost je už citelně pociťována hlavně v regionech dále od velkých průmyslově-hospodářských center či zón. Zkrátka postavení současné vlády u polské veřejnosti se značně snížilo a tím se vytváří pro příští parlamentní volby stále více šancí  pro opozici.

Ta ve věci Smolenska od počátku sestavila ústavně legitimní tzv. Macierewiczovu komisi, která dospěla k závěrům – vlastně těm, které v dokumentu TV Puls má nyní možnost shlédnout i náš divák. S ní spolupracovala celá řada odborníků  ze všech technicko-inženýrských oborů, polských i zahraničních, vážících se k letectví a celé této události vůbec. A s výsledky těchto šetření, opřených jinak o řadu prostředků vyspělé techniky, v konfrontaci pak Millerova komise a komise ruského MAKu nemají šanci věcného objektivního protiargumentu.

Ohlas veřejnosti Věc Smolenska je ovšem věcí národní cti, a cti každého spravedlivého člověka, nejen Poláka. V Polsku se nazývá „Katyň II.“ To je spojeno se skutečností, že Rusko dodnes odmítá uznat, že masové vraždy v Katynském lese, Charkově, Mědném atd, byly spácháním zločinu genocidy na polském národě. Dle mezinárodně uznávaných právních norem i dle přirozeného práva byly. Je to jedna z vizitek v Rusku dnes Putinovy vládnoucí garnitury.

 

Vlad. Kebrle, 31.1.2013

 

National Geographic Polska de distancuje od filmu o Smolensku

Tagy: Śmierć PrezydentaNational Geographic PolskaNational Geographic ChannelCineflix

Po vlně pobouření, vyvolaném odvysíláním  filmu „Smrt  Prezidenta” v televizi  National Geographic Channel zveřejnil časopis National Geographic Polska opublikował oficiální prohlášení, ve kterém se distancuje od kontroverzního dílu seriálu  „Katastrofa  kdesi  daleko vysoko“

Vážení čtenáři, v souvislosti s maily a telefony, které ve věci dílu  „Katastrofa kdesi daleko vysoko“ seriálu s názvem „Smrt Prezidenta”, odvysílaného dne  27.ledna  na kanále National Geographic Channel si přejeme informovat, že  jako polské vydání měsíčníku máme status  samostatné  redakce a za produkce vysílané na kanále NG Channel neodpovídáme. Prosíme proto, abyste všechny poznámky posílali na  National Geographic Channel.

V úctě  Redakcje měsíčníku National Geographic Polska”

Autoři filmu „Smrt Prezidenta” představili verzi  katastrofy Tu-154M u Smolenska z 10. Dubna  2010, opírajíce se výlučně o zprávu komise  Jerzeho Millera a také  Mezinárodního  Výboru  pro Letectví (ruskou zkratkou MAK, pozn.: Překl.: Tato ruská komise je tak mezinárodní jako byla internacionální  tzv. pomoc proti naši „kontrarevoluci“ v srpnu 1968). „Neprováděli jsme  nezávislé vyšetřování, rovněž jsme na téma příčin letecké katastrofy nečinili vlastní názory“ -  to napsali redakci  niezalezna.pl producenti filmu, kanadská  firma Cineflix.

Autor: oa

Zdroj: National Geographic Polskaniezalezna.pl

Poznámka překladatele:  Kanadská sekce televizního kanálu National Geographic na základě mnoha intervencí ze strany amerických Poláků se nakonec rozhodla z odvysílání „Smrti prezidenta“,  čili  fakticky ruské interpretace katastrofy a rezignovat. Příklad: Za poznámku stojí, že i polská prokuratura nakonec na základě objektivních důkazů úředně zavrhla verzi, že generál Błasik  (do katastrofy velitel polských vzdušných sil) v pilotní kabině a opilý  ovlivňoval posádku či se vměšoval do pilotování letadla (generál před svým služebním postupem byl pilotem). Jeho ostatky se však našly hodně daleko od kabiny. Tvrzení o vměšování gen. Błasika jeden čas ochotně roznášela i v Polsku  mainstreamová media, až do popření tohoto výmyslu inspirovaného Rusy nálezem prokuratury – a nakonec musela brát ohled i na veřejné mínění v zájmu udržet si čtenáře/diváky. Ani tento nález oficiální polské prokuratury však  tvůrcům „Smrti prezidenta“ z NG Channel nevadil, aby  ve svém filmu opakovali tyto sprosté pomluvy o mrtvém generálovi Błasikovi. Jsou důkazy, že NG Channel od Rusů dostal zaplaceno, údajně 300.000 USD. Možná, že výše sumy je sporná, nesporná je ovšem letitá zkušenost v tom směru, že Rusové odedávna za dezinformace v případech, které se nevyvíjejí pro ně dobře, platí. A to i západní media.

 

Vlad. Kebrle

2.2.2013

Únik otřesných ruských snímků ze Smolenska, náhoda či záměr…?!

 

P.S.

V těchto souvislostech připomínám můj článek o skandálním vojenském cvičení ENDURING MEMORY:

O skandálním ENDURING MOMERY informovala jako jediná TV NOVA!

 

 



 



1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 1.00 (2 Votes)
Share

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)