Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Kalendář událostí

čt dub 11 @08:30 -
OS Kolín - II. kolo: Šinágl a spol. obžalován
čt dub 18 @17:30 -
Praha Americké Centrum: ETIKA UMĚLÉ INTELIGENCE
st dub 24 @08:30 - 11:00PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu
čt dub 25 @09:00 - 01:30PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu

Nejnovější komentáře

  • 28.03.2024 15:57
    Číslo 13 ‧ 28. března ‧ 2024 Týdeník Echo AD Rodina, nebo ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:58
    ČR dostane z EU 73 miliard Kč na investice do dopravy či ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:44
    „Lockdowny mají závažnější důsledky než samotný covid“ Z ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 08:59
    Mezinárodní ratingová agentura Moody's dnes zhoršila ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 07:26
    Vážení přátelé zahrádkáři a sympatizanti ZO ČZS Pod Majerovic ...

    Read more...

     
  • 25.03.2024 17:28
    Universal supranational citizen Why does today's Europe face ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Schwarzenberg_KarelDobrý den, dámy a pánové,

rádi bychom poděkovali všem lidem, kteří šli volit a rozhodli se podpořit Karla Schwarzenberga. Rovněž děkujeme těm, kteří se aktivně zapojili do předvolební kampaně. Bylo vás mnoho po celé republice, odvedli jste neuvěřitelný kus práce. Prezidentem České republiky byl na příštích pět let zvolen Miloš Zeman. Karel Schwarzenberg skončil na druhém místě a volilo jej přes 45 procent lidí.  K tomuto výsledku se probojoval z pozice outsidera voleb. Na počátku kampaně měl okolo 6 procent voličských preferencí a do finále postoupil těsně z druhého místa. Nakonec získal podporu 2,2 milionu občanů. To považujeme za velký úspěch.

Řada lidí mohla mít pocit, že po prvním kole je vyhráno, nebo že rozdíl je jen těsný. My jsme tento pocit neměli a naopak jsme si byli vědomi velkého náskoku soupeře. Jak vyplývalo z volebních průzkumů a následných analýz, naděje na úspěch nebyla velká. Stále jsme se pohybovali o více než deset procent za Milošem Zemanem.

Záměrně jsme zvolili strategii slušné a kultivované kampaně a za tímto rozhodnutím si stojíme. Vyhýbali jsme se podpásovým úderům a negativní kampani. Tou jsme mohli některé voliče získat, ale mnoho jiných ztratit. Sám Karel Schwarzenberg by nikdy nepoužil v předvolebním boji metod, které jsou v rozporu s jeho zásadami a principy.

Hlavní kauzou volebního boje se staly Benešovy dekrety. Opakujeme, že vznikla nedokončenou argumentací v televizní debatě. Názory Karla Schwarzenberga na toto historické téma jsou konzistentní a v souladu s českým právem. Hysterii vyvolanou Milošem Zemanem a rodinou Václava Klause vnímáme za účelové strašení národa. Z dlouhodobého hlediska považujeme tento způsob vedení boje za nebezpečný a destruktivní.

Přesto, že Miloš Zeman a jeho tým použili ve volebním boji lživých argumentů na hranici zákona, nebudeme průběh voleb napadat, neboť jejich výsledek je zřetelný.

Jedinečným fenoménem této kampaně bylo zapojení stovek dobrovolníků z řad podporovatelů. Svou autenticitou dokázali přesvědčit mnoho lidí, ať už v jednotlivých částech naší země nebo na sociálních sítích. Za to nám patří velký dík.

Samozřejmě přichází na řadu úvaha, jak naložit s tak velkou podporou občanů. Domníváme se, že hlavním spojujícím prvkem byla ochota občanů jít k volbám a dále přes všechny názorové rozdíly a výhrady k osobě Karla Schwarzenberga vůle spojit síly právě pro něho.

Náš tým se dal dohromady z důvodu podpory Karla Schwarzenberga v prezidentských volbách a tím naše role končí. Nehodláme zakládat žádnou politickou platformu. Naopak bychom rádi požádali jednotlivce a skupiny lidí, které spojila tato prezidentská volba, aby osobně napnuli síly ke konkrétním činnostem směřujícím ke kultivaci politického prostředí. Aby se ve větší míře zapojili do občanského života a usilovali o dodržování zákonů této země.  Ještě jednou děkujeme všem voličům za jejich podporu.

Váš tým Karla Schwarzenberga

30.1.2013

 

Marek Vocel: hlavní manažer kampaně, Martin Voňka: zástupce hlavního manažera a šéf strategie, David Gaydečka: vedoucí kreativního týmu a nových médií, Marek Pražák: vedoucí PR oddělení a tiskový mluvčí, Martin Kotas: hlavní poradce komunikace a kreativního týmu, Anna Matušková: politický konzultant, Leoš Válka: konzultant strategie

 

 

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Share

Komentáře

-3 #1 Vitezslav Haramule 2013-01-30 18:14
Zemana nemam rad a proto mu tu funkci prezidenta ceske republiky z celeho srdce preji.

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)