Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Kalendář událostí

čt dub 11 @08:30 -
OS Kolín - II. kolo: Šinágl a spol. obžalován
čt dub 18 @17:30 -
Praha Americké Centrum: ETIKA UMĚLÉ INTELIGENCE
st dub 24 @08:30 - 11:00PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu
čt dub 25 @09:00 - 01:30PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu

Nejnovější komentáře

  • 28.03.2024 15:57
    Číslo 13 ‧ 28. března ‧ 2024 Týdeník Echo AD Rodina, nebo ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:58
    ČR dostane z EU 73 miliard Kč na investice do dopravy či ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:44
    „Lockdowny mají závažnější důsledky než samotný covid“ Z ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 08:59
    Mezinárodní ratingová agentura Moody's dnes zhoršila ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 07:26
    Vážení přátelé zahrádkáři a sympatizanti ZO ČZS Pod Majerovic ...

    Read more...

     
  • 25.03.2024 17:28
    Universal supranational citizen Why does today's Europe face ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Zeman_Milos… Žádám Vás, abyste mi vysvětlil, jak je možné, že k otištění  vůbec mohlo dojít. Považuji za nechutné, aby 20 let po sametové revoluci v médiích vycházely články, které si v ničem nezadají se způsoby KSČ usilující o získání moci před rokem 1948 a dodané člověkem s temnou minulostí (o jeho minulosti se ve své glose zmiňuje Martin Fendrych – Estébácká špína pro Zemana-najdete v příloze). šéfredaktor byste měl především dbát, aby Vaše noviny byly hlídacím psem demokracie a nenahrávaly vyvolávání nenávisti  vůči slušným lidem. …

Pan

Pavel Šafr

šéfredaktor deníku Blesk

Praha

 

Ve Mšeně dne 26. ledna 2013

 

 

Dobrý den, pane Šafre,

 

jako občan této republiky se na Vás obracím s důraznou žádostí, abyste mi vysvětlil, jak je možné, že jste nemohl zabránit tomu, aby v deníku Blesk vyšla včera lživá antireklama proti kandidátu na prezidenta ČR panu Karlu Schwanzenbergovi, která porušila volební zákon. Vaše vysvětlení, že jste tomu nemohl zabránit, protože šlo o placenou reklamu a ani jako šéfredaktor nemůžete zasahovat do reklamní části deníku považuji za vyhýbání se zodpovědnosti. Sám jsem tři roky pracoval v novinách, vím, že šéfredaktor zodpovídá i za reklamní část a vše než jde ven, je ještě kontrolováno.  Například  společnost Vltava-Labe Press stejný materiál, který  vyšel v deníku Blesk, odmítla vydat.

Navíc se nemůžete vyhnout s podezření, že vše mohlo být dopředu domluveno, i když to volební tým Miloše Zemana vehementně odmítá. Ve čtvrtek jste přímo jednal s Milošem Zemanem (jako doklad uvádím glosu Martina Fendrycha  - Klaus v emigraci Nebo vyhraje Zeman zveřejněnou  na webové stránce týdeníku Týden). Nevyhnete se podezření, že mohlo být něco ohledně propagace v deníku Blesk domluveno. Zároveň se deník Blesk nevyhne podezření, že někdo z jeho pracovníků mohl být uplacen, aby antireklama mohla vyjít i za cenu porušení volebního zákona a novinářské etiky.

Žádám Vás, abyste mi vysvětlil, jak je možné, že k otištění  vůbec mohlo dojít. Považuji za nechutné, aby 20 let po sametové revoluci v médiích vycházely články, které si v ničem nezadají se způsoby KSČ usilující o získání moci před rokem 1948 a dodané člověkem s temnou minulostí (o jeho minulosti se ve své glose zmiňuje Martin Fendrych – Estébácká špína pro Zemana-najdete v příloze). šéfredaktor byste měl především dbát, aby Vaše noviny byly hlídacím psem demokracie a nenahrávaly vyvolávání nenávisti  vůči slušným lidem.

Žádám Vás, abyste vyšetřil, jak vůbec k něčemu takovému mohlo dojít a sdělil veřejnosti, kdo je za to zodpovědný a vyvodil z toho patřičné důsledky.

 

Tento svůj dopis považuji za otevřený.

 

S pozdravem

Michal Šimek

farář sboru Českobratrské církve evangelické ve Mšeně u Mělnika

Boleslavská 9, 277 35 Mšeno

 

From: Michal Šimek [mailto:Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.]

Sent: Saturday, January 26, 2013 1:17 PM

To: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.'

Subject: Pro pana Pavla Šafra - žádost o vysvětlení porušení volebního zákona v Blesku

Importance: High

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Share

Komentáře

-3 #3 Jan Herna, Th.Dipl. 2013-01-31 06:37
Pane faráři,
k mé lítosti, pan Šafr přešel již dávno na stranu blízkou ODS a pana prezidenta. Zřejmě mu je bližší košile (místo šefredaktora/ peníze) než kabát (slušnost).
Děkuji vám za váš otevřený dopis. Doufám, že alespoň trochu pohne svědomím lidí. Že by pohnul svědomím pana Šafra? Asi sotva!
-1 #2 Tucco 2013-01-29 18:03
A čemu se všichni pořád ještě divíte?Copak jsou tyto předvolební podpásovky u nás něčím novým?
Začalo to už v roce 1990 causou Bartončík a pokračovalo to jako už náš neodmyslitelný předvolební folklór před každými dalšími volbami.Ať už to byla causa údajné Klausovy vily,sarajevský atentát,causa Čunek a dalších a dalších.Na všechny si už teď nemohu ani vzpomenout,toli k jich je.
Probuďte se pánové a přestaňte se divit.Tady nejsme v civilizované Evropě či USA,tady jsme v Česku.
+7 #1 Jan Herna, Th.Dipl. 2013-01-28 15:49
Letošní volba prezidenta reoubliky je ostudou našeho národa. Jaké nízké pudy umožnily zvolení Miloše Zemana. Nemohu věřit, že by tento prezident zastával zájmy obyvatel České republiky,když je nezastával ani při své volbě. Tuto volbu umožnmily sprosté pomluvy, nacionalismus nejhoršího druhu, podrazy a vymyšlená špína. Jeho způsob získávání hlasů pro volbu považuji za podlost!Stydím se za našeho budoucího prezidenta a jeho volební štáb.

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)