Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Kalendář událostí

čt dub 11 @08:30 -
OS Kolín - II. kolo: Šinágl a spol. obžalován
čt dub 18 @17:30 -
Praha Americké Centrum: ETIKA UMĚLÉ INTELIGENCE
st dub 24 @08:30 - 11:00PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu
čt dub 25 @09:00 - 01:30PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu

Nejnovější komentáře

  • 28.03.2024 15:57
    Číslo 13 ‧ 28. března ‧ 2024 Týdeník Echo AD Rodina, nebo ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:58
    ČR dostane z EU 73 miliard Kč na investice do dopravy či ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:44
    „Lockdowny mají závažnější důsledky než samotný covid“ Z ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 08:59
    Mezinárodní ratingová agentura Moody's dnes zhoršila ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 07:26
    Vážení přátelé zahrádkáři a sympatizanti ZO ČZS Pod Majerovic ...

    Read more...

     
  • 25.03.2024 17:28
    Universal supranational citizen Why does today's Europe face ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

PRAVDA_VYDESI

… zbývá do vypršení prvního prezidentského mandátu Miloše Zemana

Zeman řekl, že mu Bohdalová pláče do telefonu, Bohdalová to popřela.

Zeman řekl, že ho podporují Franz a Fischer. Oba to popřeli, Franze naštval.

Zeman řekl, že Posselt vyjádřil radost za postup Karla. Posselt to popřel.

 

Zeman řekl, že zprávu o Posseltovi má z Britských listů, Britské listy to popřely.

Zeman řekl, že vyhodil 2 poradce kvůli kauze Olovo. Poradci to popírají, prý odešli sami.

Zeman řekl, že Karel nastavil na restituovaném zámku Čimelice vysoký nájem a donutil tak k odchodu Táňu Bílou. Ta to ale popřela.

Zeman řekl, že by se Smoljak obracel v hrobě za to, že Svěrák podporuje Karla. Rodina Smoljaka ale řekla, že Karel byl přítelem Smoljaka a Zeman nemá urážet mrtvé.

Zeman řekl, že Hanákovi jeho tým nenabízel peníze. Hanák to popírá a obrací se na policii.

Zeman a jeho tým řekl, že na rodinném zámku Karlovy manželky visí nacistické obrazy s hákovým křížem. Byl to kříž jeruzalémský a Hardegg rodině již 300 let nepatří.

Zeman řekl, že se od Šloufa odstřihnul a že si Šloufa nevezme jako poradce na Hrad. Šlouf dorazil dnes do volebního štábu a řekl, že Zemanovi radil a sháněl pro něj podporu.


Co bude dál?


Karel Dolista


Praha, 26.1.2013

* * *

To, jak se Zeman v poslední debatě odstřihl od Klause je triviální kalkul - malá opoziční dohoda vzájemně odsouhlasená. Ví totiž, že když přijde k volbám 60 % a více voličů, končí definitivně jejich éra - a "Děkujeme odejděte" se tímto naplní. Když se k tomu připočítá návrh a posléze zrušení čl. II. amnestie, pes po nich neštěkne. Death agony - smrtelná křeč.

Jsme před rozhodnutím, zda staré metody řízení naší země známými přesvědčovacími metodami shodíme do stoupy a nebo v nich budeme pokračovat. Vše nasvědčuje tomu, že shození do stoupy zvítězí. Zkratkové a křečovité reakce odcházejících a čekající na odejití je předzvěstí, že se blíží dlouho očekávaná změna, která v krátké minulosti přišla dvakrát a nedovedli jsme ji pro blaho země plně využít. Věřím do třetice a pak jen s tím umět zacházet. Slušnost bude mít převahu a za chvíli jdu volit.

Holanďané a spousta jiných zemí ukončili mudrováni o válce po jejím ukončení. Holanďanů v Rotterdamu zahynulo hlady desetisíce občanů. U nás soudruh nezahynul hlady ani jeden. Ve zdecimované zemi sebrali občané přes své církve tolik peněz, kolik bylo třeba na koupi stovek automobilů pro německé kněze. U nás mají soudruzi pod kůži zarytou nenávist a vytahovat generály do voleb je typická bolševická prasárna. Angličtí letci a naší vojáci na západě by se nikdy k takovým praktikám nepřihlásili. Tam jsi vítězové a poražení podali ruce a snažili se na válku zapomenou. Tady máme permanentní revolucionáře - jde totiž o slušnost proti vymývačům mozků. Naštvali tolik mladých, kteří chtějí žít jinak, že když se řekne před nimi komunista nebo kníže, mají jasnou volbu. Ostatně volby do Senátu ukázaly pravdu - příklon ke komunistům nebo kdokoliv jiný. Jak víte, při 30% účasti vyhráli jiní. Teď to bude daleko větší klepec - příjde volit 60%. Zemane - do přihlášeného gumového člunu - VPŘED !!!

Ono totiž i když bude mít Karel převahu neznamená to vítězství. Nastoupí parta pokračovatelů zosnovaných voleb z r. 1946, kteří bez jakéhokoliv postihu při organizovaní mj. těchto voleb nastoupí při určovaní výsledku. Mají dost mechanismů, jak to ovlivnit. Na to je Karel krátký. Dokud budou volby organizovat tito lidé z MV, půjde to podle nich.

Kdo máte doma děti víte, že když se svede debata na dlouhý vášnivý polibek, reakce jsou prakticky stejné - úchyla nevolím, ten by ji hned koupil, peďák atd. Ona a první dáma je stejný nesmysl, jako když - nedej Bůh, Miloš vyhraje, Václav mu bude dělat Kancléře, protože bude chtít mít v novoročním projevu přece své okénko. Děs...

To, jak se Zeman v poslední debatě odstřihl od Klause je triviální kalkul - malá opoziční dohoda vzájemně odsouhlasená. Ví totiž, že když přijde k volbám 60 % a více voličů, končí definitivně jejich éra - a "Děkujeme odejděte" se tímto naplní. Když se k tomu připočítá návrh a posléze zrušení čl. II. amnestie, pes po nich neštěkne. Death agony - smrtelná křeč.

Za to,že jsme pozabíjeli po válce tisíce lidí, kteří se vraceli do Německa a Benešovo heslo "Bíjte Němce všude, kde je potkáte", svědčí o jeho státnické moudrosti. Určitě by dnes šel za to vraždění k tribunálu do Haagu. Kde Beneše ve světě pro jeho státnickou prozřetelnost odměnili? Strkáme povětšinou hlavu do písku a tváříme se,že víme všechno nejlépe. Jsou totiž dva druhy vraždění, jedno je na odsunutých a druhé na vracejících se z Evropy do Německa přes naše území matek, starců a dětí. V tom má Schwanzerberg dočista pravdu, že dnes by jsme museli za tyto zvěrstva skončit v Haagu na pranýři. Klaus a Zeman by udělovali medaile a diplomy, tak je to. V novoročním projevu by totiž chtěli mít natrvalo své okénko ....bolševik se jim vedral pod kůži více, než kdekoliv v Rusku.

Pavel Šeknyřík, 26.1.2013

* * *

Nyní je nutno najít to co nás spojuje a požene kupředu. Baťa nebo Kožený, pád Nečasovy vlády, sice zdánlivé, ale odstřihnutí se od Klause, naprostá ignorace LIDEM, nalezení autora amnestií, omluvu za drtivé vítězství - i za cenu účelových nepravd, Švejnar a Schwarzerberg - zahrálo se na jejich strunu cizinců v určitém čase a to se u nás zatím nenosí. Je otázka, zda civilizovaný svět bude stále nositelem pokroku a prosperity a jak se s ním budeme lépe integrovat, především s EU. Uvidíme.

Pavel Šeknyřík, 27.1.2013

* * *

P.S.

Bohužel v politice je to vždy o chtěném a možném. Demokracii v supermarketu nenakoupíte, ani jiné myšlení lidí. Skutečná demokracie se tvoří po mnoho generací. Toho si byl vědom jak Václav Havel, tak je si toho vědom i Karel Schwarzenberg. Čekají nás první metry demokracie. Cíl je vzdálen ještě mnoho kilometrů. S potomkem slavného rodu na Pražském Hradu jsme mohli ujít pěkný a poctivý kus cesty ke skutečné demokracii. Ta je především o povinnostech a potom o právech. Každý si musíme svůj díl odpracovat. Pokud dáme opět přednost jen sobě a své pohodě, prázdným řečem a hloupé kritice všeho a všech, ztratíme nakonec i tu pohodu o svobodě a demokracii nemluvě. Mravní a materiální bída bude opět hostem našich příbytků – zaslouženě. Na Hrad patří kníže, ne paže, osvícený duch, ne ojíněný alkoholem a primitivním plebejstvím. Jednejme a mysleme positivně, naříkání a zklamání nic neřeší, naopak posiluje druhou stranu.

Karel Schwarzenberg: „Děkuji, uvidíme se v lepších časech.“

 

Jan Šinágl, 27.1.2013

 

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 1.00 (6 Votes)
Share

Komentáře

+7 #1 Kamjdu 2013-01-29 22:30
Velmi nemoudrý článek. Stydíte se někdy?

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)