Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Kalendář událostí

čt dub 11 @08:30 -
OS Kolín - II. kolo: Šinágl a spol. obžalován
čt dub 18 @17:30 -
Praha Americké Centrum: ETIKA UMĚLÉ INTELIGENCE
st dub 24 @08:30 - 11:00PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu
čt dub 25 @09:00 - 01:30PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu

Nejnovější komentáře

  • 28.03.2024 15:57
    Číslo 13 ‧ 28. března ‧ 2024 Týdeník Echo AD Rodina, nebo ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:58
    ČR dostane z EU 73 miliard Kč na investice do dopravy či ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:44
    „Lockdowny mají závažnější důsledky než samotný covid“ Z ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 08:59
    Mezinárodní ratingová agentura Moody's dnes zhoršila ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 07:26
    Vážení přátelé zahrádkáři a sympatizanti ZO ČZS Pod Majerovic ...

    Read more...

     
  • 25.03.2024 17:28
    Universal supranational citizen Why does today's Europe face ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Sudetsti_Nemci_1Odpovědná státní zástupkyně z OSZ Rychnov nad Kněžnou JUDr. Vladimíra Matějková, nemá důvod zpochybňovat a důkladně hledat odpověď na tuto otázku. Její odpověď nechala na sebe dost dlouho čekat.... Moji novou žádost jsem podal už 23.1.2012....

 

Ve zvláštním druhu právního „uměleckého díla“, odmítá státní zástupkyně laboratorní určení stáří nalezených lidských lebek v Orlických horách nezávislým znalcem a nepochopitelně se spokojuje s pouhým vizuálním hodnocením. Přitom připouští, že je jí z předchozího trestního oznámení znám jmenovitý seznam pohřešovaných mužů z posledních májových dnů a léta 1945. Tomuto seznamu ale nepřikládá žádný význam, protože nejsou k dispozici žádná očitá svědectví popravy. Jak by mohli být? Partyzáni odtáhli muže do lesa a tam je povraždili. Je známo, že obyvatelé slyšeli výstřely a že byla nalezena rozkopaná země.

 

Z mnoho zpráv vyplývá, že muži byli brutálně zneužiti před jejím zmizením. Proto je obtížné pochopit, proč státní zástupkyně zde nevidí žádné důkazy o páchání vražd?! Muži byli odvedeni se sdělením, že se brzy vrátí. Nikdo z nich se nikdy už nevrátil. Rozplynuli se snad ve vzduchu?

S ohledem na nejistotu příbuzných, se zdá být vhodným a žádoucím přezkoumat nálezy podrobněji. Jak rozsáhlý fotografický materiál dokazuje, většina lebek byla posetá otvory. Pokud je tento fakt negovan, nabízí se logicky další otázka, jak tyto otvory mohly vzniknout, zda nemohly být následkem násilných činů. Státní zástupkyně dokonce sama připouští I částečnou možnost smrti utopením nebo pověšením. Je také velmi zarážející a nápadné, že ze všech lebek byl odstraněn chrup. Před příchodem DNA analýzy, mohl jen chrup pomoci zjistit identifikaci osoby. Kdo u těchto lidských pozůstatků odstranil chrup? To lze těžko chápat jako náhodu, ale další důkaz, že tyto lidé zřejmě nepřišli přirozeným způsobem o život, nebo je snad běžné nalézat lidské pozůstatky bez chrupu…?!

To vyvolává řadu otázek. Emil Trojan Ve své historické analýze "Tak přísahali ..." pachatele a odpovědné jmenoval. Na co ještě čeká paní státní zástupkyně? Na smrt posledních očitých svědků? Také na jiných  místech byly lidské kosti odstraněny. Není proto vůbec vyloučeno, že I v Orlických horách a na mnoha jiných místech v České republice bylo postupováno podobným způsobem.

Místo posledního odpočinku pohřešovaných mužů v Orlických horách zůstává nadále neodhaleno. Zde může jen DNA analýza, nebo laboratorní určení stáří lidských kostí přispět k vysvětlení. Orlické hory se budou moci nyní opět ponořit na několik měsíců do nevinnosti bílé a odpočinout si během zimy...

 

Jan Šinágl, 14.12.2012

 

Václav Černý: Vyhnání Němců – aktualizováno o příspěvek očitého svědka!

Haben sich die Nachkriegs-Vermissten im Adlergebirge in Luft aufgelöst?

 

Praha hostí konferenci o majetku odcizeném obětem holokaustu

Představitelé necelé padesátky zemí se sjeli do Prahy, aby tu do středy hovořili o navracení nemovitostí odcizených během holokaustu, zkušenostech a pokroku v této oblasti. Podle organizátorů je to další z iniciativ pokoušejících se o nápravu křivd spáchaných za druhé světové války. Akci pořádá Evropský institut odkazu šoa, tedy holokaustu, Nadace Forum 2000 a ministerstvo zahraničí. Konference bude stavět na výsledcích dřívějších setkání, a to včetně takzvané Terezínské deklarace, tedy společného prohlášení Evropské komise a českého předsednictví EU v roce 2009, a restitučních doporučení z roku 2010. Promluvit má šéf české diplomacie Karel Schwarzenberg, jeho první náměstek Jiří Schneider či poradce americké vlády pro otázky holokaustu Stuart Eizenstat. ČRo 26.11.2012

P.S.

Věřme, že bude následovat podobná konference i ve věci odcizení majetku bývalým, nevinným občanům Československa, sudetským Němcům, kterým byl také naprosto skandálně ukraden majetek s pomocí zločinných Benešových dekretů. Jsou stále součástí právního řádu České republiky. To je možné jen ve zločinné, nemravné zemi a současně dalším důkazem, že tomu tak skutečně stále je. J.Š.

 

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Share

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)