Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 18.04.2024 14:44
    Ministerstvo zahraničí daruje Ukrajině pět aut. Jedno pancéřované ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 10:42
    Soukromý vlastník zcizil veškerý svůj majetek. Justice je bez ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 08:11
    Včera mi jeden pán v Praze, sledující mé zpravodajství ...

    Read more...

     
  • 17.04.2024 19:23
    Zdravím Vás pane Šinágle, něco se děje. Ministr Blažek podal ...

    Read more...

     
  • 16.04.2024 07:59
    Vážený pane Šinágle, ještě jednou Vám chci poděkovat za půjčku.

    Read more...

     
  • 13.04.2024 09:48
    Není podstatné kolik lidí sleduje informace, ale kdo a jak ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Zouzelka_a_PribylDopis odsouzeného – jeho soudce spáchal sebevraždu, státní zástupce spáchal sebevraždu…?!

Možná že případ Edbusy bude brzy považován za největší policejní skandál. Skandál policie ve svobodném státě, která s Edbusy na něčí příkaz naložila na způsob „banánové republiky“. … Edbusy je zkrátka důkazem, že i v Česku se narodil poctivý Čech, kterému se podařilo pozitivním myšlením a originálním nápadem získat příznivce, pro něž je myšlenka investování vlastních prostředků pro obecné dobro cestou životní morálky. ZDE je dopis autora projektu EDBUSY Matina Žouželky z věznice Vinařice ze dne 22.11.2012. V kanceláři brněnského krajského soudu se oběsil jeho soudce Stýblo. Bývalý šéf odboru závažné hospodářské a finanční kriminality Nejvyššího státního zastupitelství Horváth spáchal sebevraždu…

Podvodníci z firmy Edbusy před soudem. NAKRADLI PŮL MILIARDY

Manažeři z Edbusy stráví ve vězení celkem 16 let

Expolicistu Tofla údajně zastřelili kvůli milionům z kauzy Edbusy

Soudce brněnského krajského soudu se oběsil ve své kanceláři - V kanceláři brněnského krajského soudu se oběsil jeden ze soudců. Podle dostupných informací spáchal sebevraždu Jiří Stýblo. Kolegové ho našli ve čtvrtek před jedenáctou hodinou, policie už vyloučila cizí zavinění.

Sebevražda žalobce: policie čeká na pitvu - Bývalý šéf odboru závažné hospodářské a finanční kriminality Nejvyššího státního zastupitelství (NSZ) Milan Horváth, který ve čtvrtek spáchal sebevraždu skokem z brněnského hotelu Continental, se před smrtí zřejmě nepotýkal pouze s pracovními potížemi.

EDBUSY NENÍ KAUZA, EDBUSY JE FENOMÉN

… Nedivím se, že lidé tomu nevěří: v moři podvodníků, nenažranců, chamtivců, egocentriků a zlodějů všeho druhu je tady někdo, kdo nemyslí v první řadě jen a jen na sebe, ale na nás zadlužené. Na nás, lidi uvězněné v pasti dluhů a nedostatku. Nehraje roli, zda vlastní vinou či vlivem okolností…

… Prosím vás, kde se ceny za energie snižují a kde se najde někdo, kdo konečně pochopí, že náklady na živobytí u mnoha rodin překračují příjmy? Výplaty za poctivě odvedenou práci jsou často k pláči nežli k smíchu. Všichni to známe a zdá se, že náš stát má zájem pouze o výrobu dalších a dalších bezdomovců, protože sociální podpora je také  jen pro někoho a znovu říkám: i toto je facka lidem, ne skutečná pomoc.

Najednou se našel někdo, komu to není jedno. Někdo, kdo skutečně pomoci chce, a to nejen oddlužením, ale také vzděláváním v oblasti financí rodinných i osobních. Je tady někdo, kdo je poctivý, někdo, kdo má velké srdce a čistou duši. Někdo, kdo se odhodlal otočit kolem zaběhlých tisíciletých lidských  zkušeností a překročit prokletí, které ovládá většinu lidí. Někdo, kdo přišel na to, jak pomoci lidem, jak rozbít okovy lidí uvězněných v nedostatku a dluzích. To prokletí je závist, chamtivost, nepřejícnost, oddělenost jednoho od druhého. Je samozřejmé, že v tom moři bláta a špíny, ve kterém jsme nuceni žít je to něco nepochopitelného! Všechna diskusní fóra na téma „Edbusy“ mi připadají jako prasklý vřed, valí se z nich špína a hnus takového rozsahu, že normální člověk to nemůže ani sledovat a číst bez pocitu, že se mu chce zvracet. Tato diskusní fóra naplňují zvratky a výblitky lidí, kteří nic nechápou, ale cítí se být odborníky na všechno!

… Pro mne je duchovní svět stejně reálný, jako ten hmotný. Hmotaři jsou vlastně vězni svých pěti smyslů, žijí v ještě větším otroctví, než lidé žijící v nedostatku a chyceni do smyčky účtů a dluhů. Hmotaři nevidí a nechápou co se děje nejen „za oponou světa“, ale vůbec co se v dnešní době děje. U nás, v České republice stejně jako na celém světě. A děje se moc, to mi věřte! Všechno se mění. Řekla bych, že na duchovní úrovni v našem světě zuří krutá válka mezi silami Světla a silami Temnot.

… A není pravda, že ti, kdo mají peněz dostatek, nejsou ovládáni. Věřte – jsou. A mnohem hůře než lidé bez peněz. Naše strachy, psychické blokády a podvědomé programy jsou dokonalými „elektrárnami“ pro bytosti temné a zlé. Síly Světla se rozhodli, že toto změní. Že nás osvobodí, protože SVOBODA je tou největší a nejdůležitější věcí pro šťastný a úspěšný život člověka.

Úspěšnost lidského života se ovšem neměří výškou bankovních kont, ani počtem vil a automobilů. Také proto vznikl projekt Edbusy. Díky vnímavosti zakladatelů společnosti na dění v duchovním světě. Zaslepení hmotaři si jen ťukají na čelo a myslí si, že jsem se pomátla. Milí zlatí – je mi to jedno! Vím co vím a jsem bohatší než kterýkoli z těch miliardářů, pro které je peníz nejvyšší hodnotou. Jsem bohatší a moudřejší než všichni ti pisálkové na fórech uzavření ve své nebetyčné pýše a nabubřelosti, přesvědčení, že jen oni ví všechno nejlépe a jen oni to vidí správně a jen a jen oni sami mají pravdu…

Nemusíme se vším v tomto článku souhlasit, nové myšlenky a poznatky vždy narážejí na odpor a nepochopení, ale nepochybuji, že s mnohými myšlenkami v tomto článku bude většina slušných lidé souhlasit. Sebevražda soudce Stýbla, sebevražda státního zástupce Horvátha, trochu moc náhod, než abychom dopis Martina Žouželky z vinařické věznice brali na lehkou váhu. Kdo zná stav české justice a policie nejen z médií, ale osobní zkušenosti, o vyjádření pana Žežulky nepochybuje. Nepochybuji!

 

Jan Šinágl, 3.12.2012

 

P.S.

Mimochodem všimli jste si, jak v kauze „METHYL“ přibývá obvinění prodejců, ale výrobců se ne a ne dopátrat…?! Tato výroba nemohla v tak masovém měřítku probíhat bez vědomí policie a dalších odpovědných orgánů, tedy ani bez vědomí politiků v oblasti, kde tomu docházelo. Kde skončily obrovské zisky na účet desítek otrávených lidí nemusím snad nikomu soudnému připomínat. Říká se jim „vrazi v bílých rukavičkách“ a nepochybně mnohé z jejich tváří se na nás sebejistě usmívají z televizních obrazovek či je jako „ctihodné“ občany potkáváme na ulicích, nebo jinde na veřejnosti. Zatýkání prodavači, prezentovaní médii jako hlavní viníci, jsou také v podstatě oběti tohoto kolosálního zločinu, aniž bych je tím chtěl omlouvat. Opět to dokazuje v čem žijeme a kdo v zemi ve skutečnosti vládne. J.Š.

 

 

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Share

Komentáře

-4 #4 Magda Rychlíková 2013-01-10 14:43
Snad jste doopravdy nečekali,že někdo něco ,kdepak oni nechtějí.Kdovíc o jěště by vylezlo navíc to by byla záležitost.Tak jak u těch prodejců methylu tak i u EDbusy.Že někdo neoprávněně sedí ?Co na tom?ONi mají ty nitky v ruce a oni za ně tahají.Jednou i oni dopadnou jak ti jejich předchůdci ,ale kdo o tom bude něco vědět my jsme staří a mladí kdyyž neječí ted tak kdy?
+8 #3 Božena Horniaková 2012-12-08 21:30
Prihlásila som sa súdu v Brne, že by som rada vypovedala v kauze EDBUSY.Pozvanie k výpovedi na súd,ani odpovedi som sa však nedočkala. Preto som svoju svedeckú výpoveď poslala súdu písomne. Vo svedeckej výpovedi okrem iného bola popísaná aj skutočnosť o mojej osobnej komunikácii s oboma menežérmi /obvinenými/ o ich zámere podporiť projekt pre nepočujúcich v ČR a SR,ktorý som v tom čase pripravila pre oblasť uplatnenia sa sluchovo postihnutých sirôt po ukončení vzdelania. Obaja môj zámer prijali a v snahe podporiť projekt v budúcnosti,súhl asili s ďaľším stretnutím pre konkrétne rozpracovanie projektu.
Moja svedecká výpoveď jasne manifestovala charakterové vlastnosti obvinených,ktor í vnímali bezmocnosť hluchonemých sirôt,boli empatickí a ústretoví.
Táto výpoveď však nevyhovovala pôvodnému zámeru súdu pre bezpodmienečné odňatie slobody obvinených. Po výpovedi-ako sa s ňou naložilo som pátrala. Nenachádza sa medzi výpoveďami. Asi bola skartovaná.Dovo ľujem si usudzovať z mojej skúsenosti, že pravdepodobne nebola jedinou, ktorá sa stratila.
Božena Horniaková
+6 #2 Fr.Zákostelský 2012-12-04 08:32
( přibývá obvinění prodejců, ale výrobců se ne a ne dopátrat…)Tomu by se pak řikalo autovyšetření a to po nich přece pane Šinagl nemůžete chtít.Děkuji za vaší činnost a držím nám palce.
+14 #1 Karel Šimek 2012-12-03 23:23
Martine,držím Ti palce!Věřím,že lidské dobro už brzy zvítězí!Děkuji Tobě za odvahu i autorovi článku...S úctou Karel Šimek

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)