Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Kalendář událostí

čt dub 11 @08:30 -
OS Kolín - II. kolo: Šinágl a spol. obžalován
čt dub 18 @17:30 -
Praha Americké Centrum: ETIKA UMĚLÉ INTELIGENCE
st dub 24 @08:30 - 11:00PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu
čt dub 25 @09:00 - 01:30PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu

Nejnovější komentáře

  • 28.03.2024 15:57
    Číslo 13 ‧ 28. března ‧ 2024 Týdeník Echo AD Rodina, nebo ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:58
    ČR dostane z EU 73 miliard Kč na investice do dopravy či ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:44
    „Lockdowny mají závažnější důsledky než samotný covid“ Z ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 08:59
    Mezinárodní ratingová agentura Moody's dnes zhoršila ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 07:26
    Vážení přátelé zahrádkáři a sympatizanti ZO ČZS Pod Majerovic ...

    Read more...

     
  • 25.03.2024 17:28
    Universal supranational citizen Why does today's Europe face ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Vondra_Picek_HrbataFlagrantní zneužití veřejných prostředků členem vlády, který se navíc ony „analýzy“ tvrdošíjně zdráhá zpřístupnit veřejnosti.

Dobrý den,

pro Vaši potřebu a případné uveřejnění zasílám několik „mediálních analýz“ „analytika“ Petra Blažka, které tento vyráběl pro ministra obrany Vondru. Jednalo o flagrantní zneužití veřejných prostředků členem vlády, který se navíc ony „analýzy“ tvrdošíjně zdráhá zpřístupnit veřejnosti. Více než směšným způsobem zdůvodňuje proč je nelze ani po více než roce vydat podle zákona č.106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím. Pro úplnost přikládám rovněž „čerstvý“ článek z Hospodářských novin, který to celé pregnantně shrnuje. Za tyto rádoby analytické slátaniny vyplatil Vondrův úřad cca 280 tisíc korun. Po té, co se mi dostalo několik těchto „analýz“ do rukou, první co mi přišlo na mysl, byla myšlenka na podání trestního oznámení pro zneužití pravomoci při správě cizího majetku či zpronevěru. Jako zaměstnanec Vondrova úřadu však pro to nemám dostatek odvahy, za což se stydím. Pevně věřím, že je ve Vašich možnostech na tuto nestoudnost veřejně poukázat…. Za Vaši ochotu se tímto podnětem zabývat, děkuji....

Děkuji tímto neznámému úředníkovi Vondrova úřadu za zaslání informací i za mně projevenou důvěru. Nedivím se jeho obavám a opatrnosti. Má jistě dobře placenou práci a možná i rodinu. O to více je třeba ocenit jeho čin a vykonání občanské povinnosti. Doufejme, že takovýchto odvážných a nelhostejných státních úředníků bude přibývat. Také bych mohl zajít na policii a podat TO na MO, resp. přímo na ministra obrany. Dopadl bych za současné situace zřejmě stejně, jako s mým 5x doplňovaným TO na náměstka ministra Vondry Ing. Michaela Hrbatu (vyšetřován pro ozbrojené přepadení, strávil nějakou dobu ve vyšetřovací vazbě, o jeho podnikatelských aktivitách a praktikách nemluvě). Nepomohla ani stížnost pro nekonání policie a státního zástupce. Tato forma je rozhodně pro naši zemi i její armádu mnohem prospěšnější.

Pokud tímto zveřejněním riskuji velké následky pro naši zemi, jak tvrdí MO ve článku níže, samozřejmě přejmu plnou odpovědnost pokud mi MO či případně soud dokáže ony „… velké tlaky a negativní vliv informací, které budou později stejně zveřejněny…“, či "… předčasné zveřejnění neúplných informací by mohlo vést k účelové prezentaci negativního veřejného mínění, nebo by se jejich zneužití mohlo stát nástrojem pro ovlivňování rozhodovací činnosti ministerstva obrany." Zvláštní, když MO přiznává takovou obavu, ba hrozbu způsobenou banálními informacemi? Doufejme, že po roce od vzniku dokumentů už nejsou „předčasné a ohrožující“, pokud ovšem vedení České armády pracuje v takovém tempu a kvalitě, jak odpovídá jejímu rozpočtu a jak se sluší na vyspělou armádu demokratické země.

Obávám se, že bezpečnost země porušuje sama armáda svými četnými, neřešenými korupčními skandály a neschopností jejího přebujelého vedení, o vrchním veliteli nemluvě (vyjma jistě mnoha vynikajících vojáků a velitelů), které potom vede k takovýmto reakcím jistě jinak loajálních a schopných úředníků.

Zveřejnění těchto dokumentů, resp. banálních poznámek za drahé peníze daňových poplatníků místo propracovaných rozborů, není tedy ohrožením bezpečnosti země, ale naopak jejím posílením. Ve víře, že pomůže ke zkvalitnění funkce armády na všech úrovních. V budoucnu tak žádný úředník - a nejen ministerstva obrany – už nebude muset takto jednat. Bude moci pracovat s nejlepším vědomím a svědomím pro svoji zemi a nemuset se stydět za své nadřízené.

Petr Blažek: 4 hodnocení a 1 doporučení ve věci Afganistánu - 14.9.2011 (5 stránek)

Petr Blažek: Poznámky k presentaci angažmá v Afgánistánu – 14.9.2011 (3 stránky)

 

Jan Šinágl, 9.10.2012

 

Rady Vondrovi za 280 tisíc za dva měsíce. Jsou tajné kvůli bezpečnosti, tvrdí úředníci

Ministerstvo obrany se nezdráhá zaplatit statisíce za analýzy svého mediálního obrazu. Výsledky rozborů pak střeží přísněji než třeba smlouvu na problematický nákup letounů CASA. V dokumentech se přitom často nacházejí pouze prázdné formulace a bezvýznamné rady.

... Když přitom Mladá fronta Dnes na Blažkovo angažmá před rokem upozornila, analytik říkal, že jeho rady šly do hloubky. "Já nenabízím triviální analýzy, nýbrž průřezové pohledy na problém v nejširších souvislostech," vysvětloval. Odměny by tomu skutečně odpovídaly. Na účet mu přišlo třeba 43 750 korun za rozbor Vondrova vystoupení v pořadu České televize Hyde Park nebo 26 500 korun za zhodnocení jeho výkonu v Otázkách Václava Moravce.

Celkem podle ministerstva odevzdal 133 stran textu, některé konzultace se odehrávaly jen ústně.

 

Celý článek: http://zpravy.ihned.cz/c1-57627320-rady-vondrovi-za-280-tisic-tajne-kvuli-bezpecnosti-tvrdi-urednici

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Share

Komentáře

-1 #1 Petr 2012-10-10 08:50
Jak se Alexandr Vondra neomluvil jdem.cz/wggb6

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)