Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Kalendář událostí

čt dub 11 @08:30 -
OS Kolín - II. kolo: Šinágl a spol. obžalován
čt dub 18 @17:30 -
Praha Americké Centrum: ETIKA UMĚLÉ INTELIGENCE
st dub 24 @08:30 - 11:00PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu
čt dub 25 @09:00 - 01:30PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu

Nejnovější komentáře

  • 27.03.2024 18:58
    ČR dostane z EU 73 miliard Kč na investice do dopravy či ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:44
    „Lockdowny mají závažnější důsledky než samotný covid“ Z ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 08:59
    Mezinárodní ratingová agentura Moody's dnes zhoršila ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 07:26
    Vážení přátelé zahrádkáři a sympatizanti ZO ČZS Pod Majerovic ...

    Read more...

     
  • 25.03.2024 17:28
    Universal supranational citizen Why does today's Europe face ...

    Read more...

     
  • 25.03.2024 17:26
    Univerzální nadstátní občan Proč dnešní Evropa čelí nebezpečí ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Pravda_vyds… odstoupení výše uvedených současných představitelů státu ze svých funkcí i všech představitelů státu, kteří jsou vedeni jako spolupracovníci StB ve zveřejněných objektových svazcích StB a vt. zv. Z-svazcích, do doby než bude jejich činnost vyšetřena a dále neumožnit kandidovat na budoucího prezidenta těm kandidátům, kteří jsou rovněž vedeni jako spolupracovníci StB …

 

 

 

 

Vážený pan Milan Štěch

Předseda Senátu Parlamentu ČR

Valdštejnské nám. 4

118 01 Praha 1

 

Vážená paní

Miroslava Němcová

Předsedkyně Poslanecké Sněmovny

Parlamentu ČR

Sněmovní 4

118 26 Praha 1

 

Vážený pan

RNDr. Petr Nečas

Předseda vlády ČR

nábř. Eduarda Beneše 4 110 00 Praha 1

 

 

Praha, 11. září 2012.

 

 

Vážený pane předsedo Senátu PČR, vážená paní předsedkyně Poslanecké sněmovny PČR, vážený pane předsedo vlády,

 

každoročně v tuto dobu svým dopisem prezidentu republiky podávám návrhy na ocenění významných českých osobností podílejících se svojí statečnou činností na osvobození našeho národa z komunistické totality. V letošním roce však dělám zásadní výjimku z následujících důvodů:

Velmi si vážím užitečné vzájemné korespondence s předsedou Senátu PČR panem Milanem Štěchem, neboť výsledkem této korespondence jsou informace, které jsem na základě diskutovaných problémů obdržel a které Vám, vážený pane předsedo Senátu PČR, vážená paní předsedkyně Poslanecké sněmovny PČR a vážený pane předsedo vlády ČR, předávám, totiž kopie výpisů objektových svazků StB, kde jdou uvedena jména prezidenta ČR pana Prof. Ing. Václava Klause DrSc, bývalého předsedy vlády ČR a předsedy Poslanecké sněmovny pana Ing. Miloše Zemana CSc a bývalého ministra vnitra vlády ČR pana Mgr. Radka Johna (výpisy přetištěny „www.upn.goc.sk“) s údaji o uložení svazku do archivu resp. o zničení svazku ve dnech těsně po listopadu roku 1989.

V době těsně po listopadových dnech roku 1989 Ministerstvo vnitra ČR ve vládě předsedy Adamce spravoval triumvirát Valtr Komárek, Ján Čamogurský a Marián Čalfa, kteří dovolili šéfovi StB, jímž byl stále Aloiz Lorenc, skartace nej důležitějších dokumentů a vyřazování a ničení svazků budoucích významných politiků (spis č. j. NZ-00671/89 z 4. 12. 1989), především pracovníků Prognostického ústavu ČSAV, jak ukazují přiložené výpisy objektových svazků.

V dopise z 20 června 2012 jsem Vám, pane předsedo Stěchu, položil otázku, zda si dovedete představit, že prezident republiky, předsedové a místopředsedové Senátu PČR a Poslanecké sněmovny PČR, předseda vlády a jeho náměstci, bankéři, atd., byli spolupracovníky StB, případně KGB. Přiložené kopie výpisů objektových svazků dokumentují, že jak prezident republiky, tak i někteří předsedové vlády, předsedové Parlamentu ČR, někteří kandidáti na nového prezidenta ČR a zcela jistě i další, byli spolupracovníky StB a KGB. Nesouhlasím proto s Vámi pane předsedo Štěchu, že by se jednalo o nové kádrování veřejných činitelů jako za minulého režimu. V demokratickém státě je běžný požadavek, že veřejný činitel veřejnosti sdělí o sobě všechny informace. Pokud je zatají, pak ze své funkce musí okamžitě odstoupit, svá jednání řádně vysvětlit a obhájit svoji nevinu. Zatajení tak závažných skutků jako je spolupráce s StB a KGB je zločinem na národě, jehož důsledkem může být nová totalita. V každém případě musí parlament a vláda okamžitě učinit příslušné kroky a policie a další příslušné organizace musí všechny případy podrobně vyšetřit a obvinění předat nezávislému soudu, o což tímto dopisem žádám.

Vítám rozhodnutí Poslanecké sněmovny PČR, která k mému požadavku na úplné zveřejnění t. zv. Z-svazků si vyžádala odborné vyjádření. Bude zajímavé znát stanoviska těchto odborných vyjádření s velkou vypovídající hodnotou, která naznačí jak moc našemu soudnictví, Státnímu zastupitelství, policii a dalším odborným pracovištím, ale i veřejným mediím, záleží na svobodné budoucnosti našeho národa. Podle mého soudu žádné odborné posouzení není nutné, neboť v demokratickém státě všichni občané mají stejná práva a povinnosti a tedy spolupracovníci StB a KGB ve vládních a parlamentních strukturách, policii a soudnictví nemají co dělat, neboť to ohrožuje budoucnost nastupujících generací i národa jako celku. Usnesení „O svědomí Evropy a totalitě“ z 2. dubna 2009 Evropský parlament schválil poměrem hlasů 553:44:33. Usnesení odsuzuje totalitní režimy v Evropě a žádá po členských státech, Radě Evropy a Evropské komisi zcela konkrétní kroky vedoucí k vypořádání s dědictvím komunistické totality. Zveřejnění t. zv. Z-svazků a vyšetření policií činnost Prognostického ústavu ČSAV v 80. letech minulého století a v době transformace ekonomiky po roce 1989, včetně činnosti jeho pracovníků po roce 1989, jsou nutná z hlediska bezpečnosti státu a vyšetřit zda v důsledku jejich činnosti nedošlo k tunelování české ekonomiky a vyzrazování státních tajemství bývalé okupační mocnosti.

Proto žádám:

(I)    otevření t. zv. Z-svazků a úplné zveřejní všech údajů o současných i minulých politicích v nich uvedených, včetně všech těch, kteří kandidují na nového prezidenta republiky a vyšetření jejich činnosti před a po roce 1989,

(II)    odstoupení výše uvedených současných představitelů státu ze svých funkcí i všech představitelů státu, kteří jsou vedeni jako spolupracovníci StB ve zveřejněných objektových svazcích StB a vt. zv. Z-svazcích, do doby než bude jejich činnost vyšetřena a dále neumožnit kandidovat na budoucího prezidenta těm kandidátům, kteří jsou rovněž vedeni jako spolupracovníci StB,

(III)    vyšetření činnosti Prognostického ústavu ČSAV a jeho pracovníků v 80. letech minulého století, v době transformace ekonomiky po roce 1989, a zda v důsledku jejich činnosti nedošlo k tunelování české ekonomiky a vyzrazování státních tajemství bývalé okupační mocnosti,

(IV)    prověřit zda lustrační osvědčení nebyla vydávána neoprávněně všem těm, kteří jsou vedeni v objektových svazcích StB, včetně vedených v t. zv. Z-svazcích a byli nebo ještě jsou ve vysokých státních funkcích a úřadech.

 

S pozdravem

 

Doc. Ing. Jiří Nedoma CSc

Frýdlantská 1313/17

182 00 Praha 8

 

 

Příloha:

kopie výpisů objektových svazků - na jména V. Klause, M. Zemana a R. Johna

 

Na vědomí: veřejnost

* * *

 

Projevy při otevření Letiště Václava Havla v Praze dne 5.10.2012:

Ministr zahraničí Karel Schwarzenberg

Primátor hl. m. Prahy Bohuslav Svoboda

Manželka Václava Havla Dagmar Havlová

Režisér Fero Fenič

ČEZ vyřadil Arevu z tendru na dostavbu Temelína

Francouzská společnost Areva nesplnila požadavky veřejné zakázky pro dostavbu Jaderné elektrárny Temelín. ČEZ ji z tendru vyřadil. ČTK to sdělil mluvčí ČEZ Ladislav Kříž. V tendru zůstávají dva účastníci - americko-japonská firma Westinghouse a česko-ruské konsorcium firem Škoda JS, Atomstrojexport a Gidropress. Areva se může proti rozhodnutí odvolat. Náklady na dostavbu temelínské elektrárny se odhadují na 200 až 300 miliard korun, přičemž stavba třetího a čtvrtého bloku Temelína má být hotova nejpozději v roce 2025. Čro 5.10.2012

Toto je v den narozenin a otevření Letiště Václava Havla špatná zpráva. Francouzská firma, podle nezávislých odborníků, byla jasně nejlepší takřka ve všech ohledech. Je to snad úmysl zrovna v tento významný den vyslat  takovýto signál, nepochybně Moskvou vítaný, ne-li řízený…?! Všechny projevy výše bychom si měli stále připomínat!

Zítra bude v zámeckém parku v Poděbradech slavnostně odhalena, ve 12:00 hodin, pamětní deska na památku Milana Paumera. Na pozvánce stojí: „Z otroctví bez boje není naděje nalézt cestu ke svobodě.“

 

Jan Šinágl, 5.10.2012

Vazební věznice Ruzyně v den otevření Letiště Václava Havla!

 

Petice na podporu kandidatury Jana Šinágla na úřad presidenta České republiky

Odpovědi Jana Šinágla na 8 otázek TST (The Student Times)

 

Anketa koho volit?

 

 

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Share

Komentáře

0 #4 jirka 2012-10-11 02:49
A ještě jedna kuriozita. Některé svazky politiků byly po roce 1989 paušálně a hromadně zničeny proto, aby se v nich náhodou nic nenašlo (pokud tam něco o spolupráci bylo), a některé právě proto, že v nich nic nebylo.
Což by po nalezení spisu nové politiky očistilo. A to se StB nehodilo. Žádoucí bylo naopak vytvořit kolem nich podezření, když přeci svazek šel ke skartaci...

Nezapomeňte, že vrazi a hajzlové z StB jako Štrougal, Obzina, Lorenc, Vykypěl a Šípek na tyto hry a tato svinstva měli vysoké školy SNB/StB...
+2 #3 jirka 2012-10-11 02:40
Autor dopisu se bohužel značně mýlí. Výpisy objektových svazků NEdokumentují u těchto politiků, že byli spolupracovníky StB a KGB. Tyto výpisy obsahují smíchaný seznam osob sledovaných, osob pronásledovanýc h, osob zatím nijak nezařazených, osob vytipovaných i agentů, takže samy o sobě bez znalosti archívního svazku vůbec nic neznamenají.
Je nutné mít základní znalosti v orientaci v registrech. Takto byl neprávem před 20 lety osočen i Pavel Wonka. Dnes jsou téměř všechny fondy v badatelně přístupné.
Což nemění nic na tom, že jmenovaní politici patří na smetiště dějin případně do basy.
-2 #2 Jan Šinagl 2012-10-08 14:03
Jistě, to vím pane Oldřichu. Proč tedy byly okamžitě znepřístupněné a jsou dodnes, když by neobsahovaly nic závažného a kompromitujícíh o z minulosti současných politiků?! J.Š.
+2 #1 Oldřich 2012-10-08 13:34
Ke kopiím svazků: KTS je kandidát tajné spolupráce. Znamená to, že si uvedenou osobu některý příslušník StB vytipoval k pokusu o získání ke spolupráci. Pokud k uvedenému jménu neexistuje další dokument, kde by dotyčná osoba byla uvedena už jako TS, D, A,nebo R nic to neznamená. KTS jste klidně mohl být i Vy pane Šinágle aniž byste o tom měl zdání. Mě se v r.1970 přihodilo, že jsem byl ke spolupráci vyzván a odmítl jsem. Do té doby jsem možná pro někoho také byl KTS. Záznam sice o tom nikde není, ale nemusí to nutně znamenat, že v minulosti neexistoval.

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)