Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Kalendář událostí

čt dub 11 @08:30 -
OS Kolín - II. kolo: Šinágl a spol. obžalován
čt dub 18 @17:30 -
Praha Americké Centrum: ETIKA UMĚLÉ INTELIGENCE
st dub 24 @08:30 - 11:00PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu
čt dub 25 @09:00 - 01:30PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu

Nejnovější komentáře

  • 28.03.2024 15:57
    Číslo 13 ‧ 28. března ‧ 2024 Týdeník Echo AD Rodina, nebo ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:58
    ČR dostane z EU 73 miliard Kč na investice do dopravy či ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:44
    „Lockdowny mají závažnější důsledky než samotný covid“ Z ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 08:59
    Mezinárodní ratingová agentura Moody's dnes zhoršila ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 07:26
    Vážení přátelé zahrádkáři a sympatizanti ZO ČZS Pod Majerovic ...

    Read more...

     
  • 25.03.2024 17:28
    Universal supranational citizen Why does today's Europe face ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Havlik_2… Mám vážnou obavu, že se nalézáme na pokraji zkázy. Čeká nás mnou avizované drsné potkání se s realitou. Tak dlouho jsme tolerovali excesy, až se staly normou. Nejde vůbec o žádnou ideologii. Chybí, byť jen elementární, společně sdílené a obecně respektované definice veřejného zájmu a dobrých mravů. Naše fasádní posttotalitní demokracie nenabízí ani jedno a ani druhé. … Přehodnotil jsem zásadním způsobem své priority. Budu především chránit svou rodinu, své zdraví a svou holou existenci. Nechci již dostávat výhružné vzkazy apod. Celý život jsem si pěstoval svůj nezávislý mikrosvět, svou vlastní identitu a budu tak činit i nadále, bez ohledu na vnější okolnosti.

 

 

Vážení a milí přátelé,

od mnohých z Vás jsem dostal v posledních dnech stejnou otázku. Tážete se  proč jsem přestal psát své pravidelné blogy. Děkuji Vám za Váš zájem i za milá slova podpory. Důvod je prostý. Mám totiž pocit, že jsem vše napsal ve svých již publikovaných textech a knihách. Musel bych se pouze opakovat. Dnešní další důkazy o zvrácenosti současné správy země mé předchozí předpovědi a závěry pouze potvrzují. Míra nemravnosti a nekompetentnosti plodí další trpké plody. Denně o nich přemýšlet je nejen demotivující, ale někdy to hraničí až se sebe destrukcí. Odmítám již nadále pouštět si do svého osobního prostoru další a další katastrofické zvěsti a nekonečné množství negativních vjemů a emocí. Vyčerpal jsem všechny mnou akceptovatelné možnosti aktivního a veřejného vzdoru. Alespoň jsem se pokusil postavit se zlořádu. Ale soupeř má obrovskou sílu – nekonečné finanční zdroje, média pod kontrolou, jakož i všechny orgány a instituce státu,…Přidejte si k tomu ty správné průzkumy veřejného mínění atd.

Hlavním problémem naší země není jen současná hospodářská krize, ani děravý a nefunkční systém správy země, nýbrž totální krize důvěry. Nikdo nevěří nikomu a ničemu. Dokonce Vám ani nevěří upřímně míněnou snahu o nápravu, adresnou kritiku, nabídku jiné alternativy a vlastně nic. Podle hesla „podle sebe soudím tebe“ za vším někteří hledají nečistý či alespoň tajemný motiv. A tak jste zrádce, stará struktura, námezdní síla někoho ze zákulisí, pro jedny levičák a pro druhé pravičák a tak pořád dokola. Je to žluč, která zaplavila veřejný prostor a má devastující účinky.

Mám vážnou obavu, že se nalézáme na pokraji zkázy. Čeká nás mnou avizované drsné potkání se s realitou. Tak dlouho jsme tolerovali excesy, až se staly normou. Nejde vůbec o žádnou ideologii. Chybí, byť jen elementární, společně sdílené a obecně respektované definice veřejného zájmu a dobrých mravů. Naše fasádní posttotalitní demokracie nenabízí ani jedno a ani druhé.

Přehodnotil jsem zásadním způsobem své priority. Budu především chránit svou rodinu, své zdraví a svou holou existenci. Nechci již dostávat výhružné vzkazy apod. Celý život jsem si pěstoval svůj nezávislý mikrosvět, svou vlastní identitu a budu tak činit i nadále, bez ohledu na vnější okolnosti.

Nyní se věnuji mimo jiné přípravě dvou velkých projektů. Jedním je podrobná faktografická zpráva o naší zemi(audit) za období  uplynulých 22 let, čímž navazujeme na projekt časové osy, neboli Time-line, který jsme letos na jaře realizovali v pražském Doxu. Druhý projekt je dlouhodobý a pro mne zcela zásadní. Jedná se výstavbu a provozování alternativní nestátní sítě sociálních zařízení pro seniory. Budou to objekty v nichž bude léčebna dlouhodobě nemocných, klasický domov seniorů a denní stacionář. Je to potřebné, pozitivní a naprosto konkrétní. Velmi mne těší tvořící se tým i zájem budoucích partnerů.

Ještě jednou Vám děkuji za trvalou přízeň.

S přáním všeho dobrého

 

Petr Havlík

21.9.2012

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Share

Komentáře

+2 #3 Miroslav Hrubý 2012-09-25 10:27
Na text pana P. Havlíka mi dovolte pohled zastupitele MČ Prahy z jiného úhlu a velmi prostou bilanci:

Pan Havlík je dalším v řadě bývalých exponovaných (a s odstupem času) prokazatelně věrohodných politiků / funkcionářů, kteří nenašli světélko na konci tunelu (pardon) česky specificky demokraticky pojaté správě země. Že už je hledat nechtějí je sdělení srovnatelné se Zprávou o organizovaném násilí, v níž autor V. Hejl bilancoval vývoj ČR od 1948 přes hrůzná 50 léta, - do roku 1968.

Za sebe v 68 letech chci věřit, že se lidé jeho typu, - mezi něž jen namátkově počítám pozapomenutého pp. Čestmíra Hofhanzla, A. Hromádkovou, primátora Prahy pana Arch. J. Kasla ( který jediný usiloval o veřejné nahrávky jednání Rady hl. m. Prahy, někdejší NSZ Mgr. M. Benešovou (která před 8 lety v TV NOVA varovala před vývojem ke kriminálnímu státu) Táňu Fischerovou aj.aj. - někdy, snad brzy své rozhodnutí přehodnotí a znovu se veřejnosti nabídnou k " službě, - nápravě neřádstev" nadělaných za 23 let pod záminkou svobodného, volného trhu, zisků a finančních úspěchů, a to za každou cenu.

Není vyloučeno, že v současně vypjaté atmosféře vzejdou podněty k radikálnější obraně. Kupříkladu z míst nyní nejvíc ohrožených - konkrétně bezuzdným "podnikáním" v jedovatém chlastu.

Testu se můžeme dočkat brzy, už při volbách do senátorských křesel. Návrat před stav, v němž vývoj k současnému stavu začal může pomoci zajistit volba jedné z nejvěrohodnější ch investigativníc h novinářek paní Jany Lorencové!
Díky za pozornost M. Hrubý
-2 #2 Oldřich 2012-09-22 14:09
Naposled se náš prgaministr vyjádřil nějak ve smyslu, že jsme lenivý dobytek a žijeme si jako prasata v žitě snad na dluh. No ano, někteří z nás ovšem dřou jako koně...
+3 #1 Jan Herna,Th.Dipl., 2012-09-21 21:12
S článkem pana Havlíka plně souhlasím. Vidím, že n amísto toho, aby se v naší krásné zemi vytvořila demokracie, vyrůstá nám tu hulvátství, sobectví a sprosté okrádání. Namísto, aby nám vládli ti nejlepší z nás, kteří něco umějí, vládnou nám lidé postavení zcela mimo realitu.
Jak může ministr financí v době, kdy mnoha obyvatelům země, jde opravdu o zachování holého života zdražovat zbytečným zvyšováním DPH na potraviny a ostatní nutné potřeby a DPH u luxusního zboží nezvýší.
Vždycky platilo a platí i dnes, nejhorším hospodářem v zemi je vždy stát.
Všechny tyto zvyšování DPH dopadnou přesně, jako dopadly reformy Josefa II.
A stejně jako se dnes diví pan Kalousek, že výnos ze zvýšení DPH je nižší než před zvýšením, divil se i Josef II.
Je vidět že vládci nad naší zemí se ani za 300 let nepoučili.
Existuje země, kde šli zcela opačnou cestou, snižováním daní obyvatelstvu a zároveň snižováním nákladů státu. A vida - funguje to. A lidé tam na rozdíl od nás jsou šťastni.
U nás to funguje tak, že hodnota naštvání lidí se rovná jeden Kalousek.

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)