Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 16.04.2024 07:59
    Vážený pane Šinágle, ještě jednou Vám chci poděkovat za půjčku.

    Read more...

     
  • 13.04.2024 09:48
    Není podstatné kolik lidí sleduje informace, ale kdo a jak ...

    Read more...

     
  • 13.04.2024 07:45
    Vondráčková s Michalem se na soudy obracejí často, vedou ...

    Read more...

     
  • 09.04.2024 07:03
    A businessman from the USA wrote to me I don't know anyone ...

    Read more...

     
  • 09.04.2024 06:59
    Napsal mi podnikatel u USA: Neznám nikoho dalšího, kdo by ...

    Read more...

     
  • 08.04.2024 18:19
    Zdravim, pane Šinágl Ještě si někdo myslí, že ČR je právní ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

JANUV ZAKONLenin: „Zničte národu morálku a spadne vám do klína bez boje.“ (při vší úctě k našim vepříkům, jejich užitečnosti a inteligenci)

Tento článek věnuji in memoriam plk. Pravomilu Reichlovi. Včerejší pietní akt v Beřovicích na Slánku ve výroční den jeho smrti veřejnoprávní média zamlčela,Reichl kniha stejně jako ocenění příslušníků III. odboje v Praze – viz níže. J.Š.

… „Dnes je téměř neuvěřitelná zejména skandalizace proviněných osob, které byly za trest dokonce vystavovány za výlohami svých obchodů“, upozorňuje historik Boštík. …

…Pod tuto vyhlášku se podepsali 5. října 1948 bezpečnostní referent Josef Hrnčál a předseda ONV v Litomyšli Jaroslav Lochman. … První z nich organizoval ve městě a okolí kontroly skladů živnostníků, zda nepřesahují povolené normy. Při návštěvách kontrolních komisí však docházelo k častým krádežím, někdy se tyto kontroly zvrhly doslova v drancování. … V prosinci 1951 byl na schůzi pléna ONV odvolán z funkce předsedy, aby se od roku 1952 totiž stal předsedou KV KSČ a o rok později i předsedou KNV Pardubice. … „Soukromý sektor je zcela vyřazen v konfekci, obuvi, kovovém zboží, řeznických živnostech, benzinu a oleji, elektrotechnice, sklu a keramice.“ Zprávu sepsanou hospodářským referentem Jaroslavem Nedvídkem doplňuje tabulka s konkrétními počty zlikvidovaných živnostníků. …

Zdroj: https://pardubice.idnes.cz/litomysl-komuniste-vitezny-unor-prevrat-monstrproces-stritesky-bostik-1r3-/pardubice-zpravy.aspx?c=A180227_385768_pardubice-zpravy_skn

* * *

Na západ v pojízdné žumpě: nejoriginálnějším způsobu emigrace v dějinách Československa

… Den D vyšel pro Kňourka na 14. června 1988. U Státní traktorové stanice v blízkých Hustopečích získal standardním způsobem snadno povolenku pro vjezd do zakázaného pásma, kterou se prokázal u hlídky Pohraniční stráže na kontrolním check-pointu. V 15.45 po provedení kontroly vozu (snad aby se někdo neskrýval v jeho jímce) z kontrolního stanoviště vyrazil se svým fekálním vozem směrem k čáře, do prostoru zvaného Lesíček, nacházející se v katastru obce Úvaly v břeclavském okrese. To bylo naposledy, co ho spatřilo komunistické oko. Nikdo ho totiž v „zemi nikoho" dál nekontroloval, a teprve když se do 19 hodin nevrátil, byla o 10 minut později vyslána směrem, kterým odjel, hlídka pohraničníků.

Ta našla Kňourkovo smradlavé vozidlo ukryto zaparkované v houští prázdné. Sám Kňourek totiž přešel čáru pěšky. Těžko říci proč: snad aby nemohli komunisté tvrdit, že byl nejen kopečkář, ale také zloděj - nebo se před nafoukanými Rakušany nechtěl stydět? Ať tak či tak, nechal soudruhům a trockistům v kabině poslední vzkaz na rozloučenou: „Můj cíl byl dostat se za oponu, proto jsem jezdil s fekálem“.

Na bolševické straně samozřejmě nastal šílený poprask a vyšetřování. Skutečně originální útěk za kopečky začala zuřivě vyšetřovat Státní bezpečnost, aby zjistila Kňourkovi pomocníky, ale protože se ani ne za pouhý rok a půl zhroutil komunistický režim jako obr na hliněných nohou, případ už asi nestačila ani uzavřít. Dějiny útěků za železnou oponu znají Tank svobody, Vlak svobody, ba i Pancéřovou kolonu svobody nebo Automíchačku svobody, ale finta Bohumila Kňourka a jeho ,,hovnocucu svobody" je nepřekonatelná a zůstává tak přinejmenším jedním z nejoriginálnějších, ne-li vůbec nejvíce neotřelým způsobem emigrace ze socialistického ráje. Navíc Kňourek svým modus operandi jako by výsměšně předznamenal konec nenáviděného režimu.

* * *

Neuvěřitelné osudy Pravomila Raichla-muže, který bojoval proti Němcům a pak i komunistům doslova do posledního dechu

* * *

Veřejnost si připomněla výročí smrti velkého muže a hrdiny československého odboje Pravomila Raichla

… Raichl zemřel v pondělí 25. února 2002 v Plzni, jen několik hodin před zakončením své - jak sám říkal - poslední mise, zastřelit komunistického prokurátora a justičního vraha Karle Vaše. Zločince, kterého i přes jeho četné a dobře zadokumentované zločiny nedokázala neschopná česká justice (jistě i proto, že je v ní dodnes mnoho exponentů totalitního režimu) nikdy odsoudit.

„Raichl se nemohl smířit s laxním postojem české justice a tak se rozhodl pomstít padlé kamarády a vzít s pomocí svého kamaráda Vojtěcha Klečky spravedlnost do vlastních rukou. Celý život byl takovým pistolníkem a mužem činu,“ řekl Security Magazínu spoluorganizátor pietního aktu a autor nové knihy o Raichlových osudech Život na hranici smrti Jaroslav Čvančara. Bohužel, z nepochopitelných důvodů ministerstvo obrany nezajistilo zahrání české státní hymny, ačkoliv se jednalo o vojenský pietní akt a Raichl byl voják každým coulem.

P.S.

Československá hymna zahrána a zapívána nebyla. Byla přítomnými zazpívaná jen česká, bohužel… Kdybych byl na místě, zapěl bych samozřejmě i slovenskou část a ostatní by se nepochybně přidali. Plk. Pravomil Rajchl byl Čechoslovák a bojoval za Československo! To je opět o české povaze, kdy nikdo nechce být první a každý čeká na druhého… J.Š.

* * *

Událostech ČT 26.2.2018 se na pietní akt k poctě plk. Pravomila Raichla místo mezi 26 příspěvky nenašlo?! Stejně jako bylo zamlčeno ocenění příslušníků III.odboje v „Domě armády“ stejného dne - poblíž budovy AČR v Dejvicích! Mezi oceněnými byli i bratři Pavel a Jiří Wonkové. Alespoň na základě mého dopisu jejímu gen. řediteli Dvořákovi ČT na poslední chvíli zrušila odvysílání skandálního „dokumentu“ zcela bezcharakterní Libuše Rudinské „Pavel Wonka se zavazuje“. V době Mikuláše v prosinci 2016 odvysílala narychlo náhradní pořad o Mikuláši…  

Neuvěřitelný příběh plk. Pravomila Raichla vysílali včera Reportéři ČT – ZDE – doporučuji! Karel Vaš po znásilnění zavraždil jednu Slovenku, stejně tak zavraždil člověka, který mu pomohl uprchnout do SSSR!

Tohoto českého „Eichmanna“ jsem v domově důchodců kdysi navštívil po skončení pietního aktu na počest gen. Heliodora Píky před budovou GŠ AČR. Kdybych tehdy věděl to co dnes, tak už by Karel Vaš asi nežil a mohl jsem tak možná zachránit život plk. Pravomilu Raichlovi

 

Jan Šinágl, 27.2.2018

* * *

Jak ČSLA sloužila lidem – vyvoleným

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 2.60 (5 Votes)
Share

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)