Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Kalendář událostí

čt dub 11 @08:30 -
OS Kolín - II. kolo: Šinágl a spol. obžalován
čt dub 18 @17:30 -
Praha Americké Centrum: ETIKA UMĚLÉ INTELIGENCE
st dub 24 @08:30 - 11:00PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu
čt dub 25 @09:00 - 01:30PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu

Nejnovější komentáře

  • 28.03.2024 15:57
    Číslo 13 ‧ 28. března ‧ 2024 Týdeník Echo AD Rodina, nebo ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:58
    ČR dostane z EU 73 miliard Kč na investice do dopravy či ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:44
    „Lockdowny mají závažnější důsledky než samotný covid“ Z ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 08:59
    Mezinárodní ratingová agentura Moody's dnes zhoršila ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 07:26
    Vážení přátelé zahrádkáři a sympatizanti ZO ČZS Pod Majerovic ...

    Read more...

     
  • 25.03.2024 17:28
    Universal supranational citizen Why does today's Europe face ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Drahos a Tri 2018… Svět, který Gustáv Husák ztělesňo­val, stále ještě v české mentalitě přežívá. Prezidentské volby příští týden ukážou, zda je ještě při síle, nebo již naLN TB volby 240118 ústupu. …

V pořadu GEN galerie národa byl představen prof. Václav Cílek. Na konci nemohl vyjádřit lépe současný stav naší společnosti, resp. i dnešního světa (od cca 13:30 min.). Hovořil o shnilosti, konci psychologické éry a začátku nové. Více vnímáme destrukci, hnití, zmar, co teprve vzniká a pravděpodobně, zákonitě vznikne. Přirozeným produktem hnití je i Zeman, nemůže se chovat jinak. Současně, nevědomě pomáhá potřebné duchovní a morální obnově země.

„Mám pozitivní poznatky, že Ti „Přátelé“ Zemana jsou Rusové bydlící u nás v Čechách. Plakáty a bilbordy nejenom vyvěšují všude možně, ale také je financují. Tedy nás pan Zeman skutečně s jejich pomocí táhne do Ruska a současně dělá z naší země Trojského koně pro Rusko a Čínu v proniknutí do EU“, napsala jedna dobře informovaná čtenářka.

* * *

TV debaty by neměly rozhodovat o tom, kterého kandidáta volit, ale jen který v debatě vyhraje. Pana Zemana známe roky, víme jak sladce lže. O jeho charakteru a záludnosti víme také. Takže debaty a názory jsou pouze k našemu pobavení, ne k rozhodování.

Drahoš se musí obírat s kolaborantem, jehož čtvrtou nohou je Rusko.

Ten kdo mluví dobře ještě nemusí mluvit pravdu viz Hitler a Zeman.

Slováci žádné Okamury nemají vzhledem k tomu, že mají EURO a slušného presidenta.

V Duelu mezi Drahošem a Zemanem se má ukázat v prvé řadě rozdílnost charakterů. Politika u presidentů je až na druhém místě. Ta patří vládě a parlamentu.

Zeman dá přednost komunistickému kanálu Barrandov. Tenhle samolibý panák si dělá co chce, uráží veřejnost, chce být znovu na Hradě – jako ostuda EU.

Komunisté volí Zemana. Zeman pomáhá Putinovi, pracuje na rozpadu EU. Evropa 2000 let po Kristu se spojila v jeden celek. Kdo volí Zemana, volí nový rozpad Evropy.

Kdyby to byla v roce 89 revoluce, nezůstali by soudci z minulého režimu v talárech a komunisté na poslaneckých křeslech.

Z postřehů Karla Mrzílka

* * *

Začátek včerejšího duelu Drahoše se Zemanem byl vypovídající – Zeman přivítán bouřlivým potleskem a výkřiky, stoupenci Drahoše mlčeli. Po představení Drahoše se ozývalo bučení nevyspělého publika… Zemana nezajímá, ale dobře ví jak toto „stádo“ oslovit, jeho pudy, emoce, aby mu posloužilo. Drahoš kultivovaně mlčel, když mu Zeman netrpělivě skákal do řeči. Závěr byl symbolický – stojící Drahoš s úsměvem - a sedící Zeman…

Před 5 lety vyhrál Zeman nahnáním strachu voličům díky lžím o manželce Karla Schwarzenberga a strašení sudetskými Němci (z jejich řad pocházelo 9 nositelů Nobelovy ceny a první žena laureátka). Porovnejme Sudety dříve a dnes… Zeman opět vytváří účelově strach z uprchlíků a teroristů pro své vítězství. První velvyslanec Německa v ČSR ve 20.letech Walter Koch prohlásil: „Největší hnací silou této země je strach.“ Potvrdil to další vývoj a podřízení se bez boje nacistům i komunistům. Nikde nefunguje skutečná demokracie, ke není vůle k boji, oběti, připravenosti trpět a strádat. Proto je tak cenná a opouští země, kde si ji neváží a jen je účelové využívána.

Nemůžeme očekávat nezávislou justici, když jsme po listopadu 89 soudce místo odstranění povýšili. Pohrobkům totality jsme postupně a bez odporu předávali vliv u policie i u armády. Funkční demokracie vyžaduje vyspělé občanstvo. Pokud bylo zvyklé na císaře pána, nemohlo demokracii využívat, ale především zneužívat. Nejhoršímu zabránil TGM, v principu nástupce Františka Josefa. Potom už silné osobnosti v úřadu presidenta nebyly. Podle toho to také dopadalo…

Drahos Zvolme ZmenuVelká škoda, že tragická smrt zabránila zvolení presidentem ČSR Tomáše Baťu, či nemoc Antonína Švehlu. To byli skuteční lídři, silné osobnosti, které by se postavili do čela národa. Nepochybně by zaveleli k obraně vlasti před nacisty. Mimochodem Tomáš Baťa se chystal předat firmu Baťa svému nevlastnímu bratrovi Janu Antonínu Baťovi. Uvědomoval si, že presidentská funkce vyžaduje plné nasazení.

Věřme, že na pozici presidenta usedne konečně osoba, která bude spojovat a bude viditelným příkladem dobrých mravů a způsobů, podobně jako Andrej Kiska na Slovensku. Přejme si, aby se tento trend postupně přenášel na ostatní složky státu. Bude k tomu zapotřebí občanské angažovanosti – a nejen při volbách. Že je tu vůle dokazuje i obrovský zájem o Korunovační klenoty, kdy jakoby lidé instinktivně chtěli vidět něco normálního, pevného, hodnotného, kdy už jim hnis mravně tlející společnosti sahá až po hrdlo, resp. mají ho už „po krk“.

Nemít zkušenosti s politikou je výhoda. Především tým tvoří kvalitu práce presidenta, který ji zdůrazňuje a zaštiťuje svým charakterem - DOBROU VOLBU!

 

„Živíme se tím co dostáváme a žijeme tím co dáváme.“

 

 

Jan Šinágl, 24.1.2018

* * *

My, Husákovy děti

Gustáv Husák je jediným českosloven­ským politikem, který zastával vysoké funkce v době nastolení i zhroucení socia­listické diktatury. Již tento fakt by z něj měl činit prvořadé téma výzkumu soudo­bých dějin. Na otázku, co nejdůležitější­ho v našem prostoru zanechal, odpovídá Michal Macháček parafrází Pekařových slov na adresu Františka Josefa I. Tak jako za první republiky byli tehdejší Češi spíše dětmi habsburského panovníka než Masaryka či Palackého, tak jsme dnes stá­le ještě více Husákovými než Havlovými dětmi. Svět, který Gustáv Husák ztělesňo­val, stále ještě v české mentalitě přežívá. Prezidentské volby příští týden ukážou, zda je ještě při síle, nebo již na ústupu.

LN, Návrat prezidenta zapomnění, Petr Zídek, LN 20.1.2018

* * *

O zločinném státě Rusku

Vybičovaná nenávist politických stran

„Vyváženost“ médií: Zprávu OLAF chtěl otisknout kdekdo, dopis OLAFu veřejnost bude také jistě zajímat!

Volte čestnost, důstojnost a důvěryhodnost!

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 2.13 (8 Votes)
Share

Komentáře   

0 #4 Karel Masek 2018-02-13 20:48
Američan v české hospodě za normalizace za Gustáva Husáka před rokem 1989

Za normalizace v Československu vejde dopoledne v pracovní den Američan do zakouřené hospody plné lidí v usmolených montérkách. Na zdi visí obraz Husáka a tak, jak jde kolem, plivne na něj. Vyskočí jeden smolíček, popadne ho za klopy a povídá: "Odkud seš?" "Z USA", zní hrdá odpověď. "A může tam u vás dělník poslat mistra do pr.dele?" "Kdepák", zní odpověď "A může si tam u vás dělník v pracovní době zajít na pár piv do hospody?" "To už vůbec ne", zní udivená odpověď. "Tak nám na něj neplivej" a s láskou utře obraz rukávem.
0 #3 Karel Masek 2018-02-13 14:10
V každé době numismatika dává naději. Vzácné mince 1.republiky mohou udělat radost - 1. PĚTIHALÉŘ 1924
Jde bezesporu o nejvzácnější československou oběžnou minci, jejíž cena se v současnosti pohybuje v rozmezí 120 000 – 180 000 Kč. Proč se tato drobná měděná ražba dochovala jen v několika desítkách kusech lovecpokladu.cz/.../...
• Hyperinflace v Německu - Velká hospodářská krize a výmarská republika. V červenci stál jeden americký dolar 353.412 marek, o měsíc později dokonce 4.620.455 marek. www.penize.cz/.../
+1 #2 Oldřich Musil 2018-01-26 17:33
1.Neřekl bych že největší hnací silou této země (přesněji řečeno tohoto národa) je strach.Podle mne je to sobectví.
2.Nesouhlasím s názorem,že TGM byl "silná osobnost".Nejde jen o zničení Mariánského sloupu.Nejpoučn ější by bylo přečíst si knihu od Josefa Kalvody Genese Československa.
databazeknih.cz/.../...
Bohužel je nemožné tuto knihu v našem státě sehnat.
3.Proč tragická smrt zabránila zvolení presidentem Tomáše Baťu,či nemoc Antonína Švehlu?Stejně tak se můžeme ptát,proč došlo před Bílou horou k záhadnému vymírání mnoha českých šlechtických rodů.Já na to odpovídám jedním starým moudtým příslovím:Bez Božího požehnání,marné lidské namáhání.
+2 #1 K. Mrzílek 2018-01-24 17:42
Co říká pan Cílek je jasná pravda. Ale je také fakt že naši zahrádkáři se bojí imigrantů natož, aby chodili někam zalévat usychající demokracii. U nás se vždy čeká až to udělá někdo za nás. Viz II. svět. válka. Spíš komunisté demokracii ohradí, aby se nemohla zalévat. To je také aktivita.

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)