Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 24.04.2024 10:01
    Odsouzený kriminálník Maxim Ponomarenko opět podniká v ...

    Read more...

     
  • 24.04.2024 09:00
    Dobrý den vážený pane Šinágle, obracím se na Vás, protože ...

    Read more...

     
  • 24.04.2024 07:47
    Předpokládám, že paní Gavlasové a jejím klientům bylo zveřejněním ...

    Read more...

     
  • 20.04.2024 12:42
    Mgr. Jana Gavlasová, advokát, Západní 449, 253 03 Chýně ...

    Read more...

     
  • 19.04.2024 18:09
    Ve Zlínském kraji dnes chybí 3000 míst pro přestárlé lidi.

    Read more...

     
  • 19.04.2024 16:56
    Spione und Saboteure – Wladimir Putin zeigt, dass er in seinem ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Ad LN 25.11.: Odbornicí na rozkaz Sloupek komentátora Martina Zvě­řiny říká, že úvaha o mé nominaci na post ministryně obrany nemůže být „myšlena vážně“. Prý pro to ne­mám žádnou kvalifikaci, neboť jsem údajně jen „expertkou na byro­kratické zákruty čerpání eurofondů“ a ještě k tomu žena.

Odhlédněme nyní od faktu, že tom, zda bude kdokoli ministrem čehokoli, určitě nerozhoduji já ani žádný jiný potenciální kandidát, ný­brž jmenovaný předseda vlády. Co mi přijde neuvěřitelné, je skuteč­nost, že pan Zvěřina si neumí pro svůj sloupek načerpat ani základní fakta. Nebo otevřít Google.

* * *

Nejlepší vystoupení politika od roku 1989 na obrazovkách ČT!

 * * *

Zvěřina považuje nominaci ženy na post ministra (ministryně) obra­ny za „vychytralý a trendy" marke­tingový tah. Mohl by si alespoň zjis­tit, že jen v současné EU stojí ženy v čele ministerstev obrany šesti zemí. Ženy nyní šéfují také obraně Austrálie, Albánie, Makedonie, Bangladéše nebo Nikaraguy. Tak­že žádný marketing - běžná a standardní věc. Sexistické předsudky pana Zvěřiny bychom mohli očeká­vat spíš někde v Africe než u nás v Čechách - jenže ony jsou minis­tryně obrany i v Keni nebo v JAR.

Pan Zvěřina by si také mohl najít jejich jména. Zjistil by třeba, že francouzská ministryně Florence Parlyová je specialistka na státní rozpočet, španělská ministryně Ma­ria Dolores de Cospedal odbornice na řízení regionů a paní Ursula von der Leyen je lékařka, byla ministry­ní práce a sociální věcí a pak rodi­ny a mládeže. Vojákyně není ani jedna z nich. Vojáci totiž mají řídit armádu, a ne ministerstvo obrany. To nevede války, ale dodává vojá­kům servis, kontroluje je a směřuje je tam, kde je společnost potřebuje.

Pokud pan Zvěřina bere mou do­savadní kvalifikaci výhradně jako výbornou znalost „byrokratických zákrut eurofondů", může mě to tě­šit, ale není to úplné. Kromě fondů se mnou vedené MMR zabývalo tře­ba také státními zakázkami (ejhle, nepotřebuje právě v tom armáda po­moci?), zjednodušovala jsem státní správu (nepotřebuje obrana pomoci zde?), nebo jsem zastupovala ČR na mnoha jednáních v Evropě i na celém světě. Pokud bych neměla žádné diplomatické schopnosti (jak vyvozuje Zvěřina), asi by mě vláda neposílala třeba na summit hlav stá­tů EU a Afriky do Abidjanu. No snad tam alespoň nebudou překva­peni, že přiletí z ČR žena.

 

Karla Šlechtová, ministryně pro místní rozvoj za hnutí ANO

LN, Dopisy redakci, 28.11.2017

* * *

J.Š.3.12.2017

* * *

Selský rozum, aneb proč z nás dělají politici stále a dokola jen blbce!

 

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 1.50 (4 Votes)
Share

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)