Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 18.04.2024 14:44
    Ministerstvo zahraničí daruje Ukrajině pět aut. Jedno pancéřované ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 10:42
    Soukromý vlastník zcizil veškerý svůj majetek. Justice je bez ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 08:11
    Včera mi jeden pán v Praze, sledující mé zpravodajství ...

    Read more...

     
  • 17.04.2024 19:23
    Zdravím Vás pane Šinágle, něco se děje. Ministr Blažek podal ...

    Read more...

     
  • 16.04.2024 07:59
    Vážený pane Šinágle, ještě jednou Vám chci poděkovat za půjčku.

    Read more...

     
  • 13.04.2024 09:48
    Není podstatné kolik lidí sleduje informace, ale kdo a jak ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Hradilek Zeman 2017Tomáš Hradílek od první­ho listopadu drží hladov­ku, aby přiměl preziden­ta Miloše Zemana ke zrušení ohlášené kandidatury. Legendár­ní moravský disident, jeden z mluvčích Charty 77, má cuk­rovku a sedmdesát dva let. Od prvního dne protestu ztratil přes pět kilo váhy. Sám přiznává, že netuší, co takový zásah s jeho or­ganismem udělá. Hradílek není muž laciných gest, za svoje rozhodnutí vždycky v životě ručil. Toto už znamená, že vidí věc ne­smírně vážnou.

Zeman, se kterým se zná ještě z revolučních politických časů, ho nesmírně zklamal, jeho zahra­ničněpolitické působení a směřování země ho zděsilo. „Myslím si, že jeho další volební období by bylo katastrofou (...) Blíží se sté výročí vzniku samostatného Československa a představa, že bychom měli v čele naší země Miloše Zemana, je pro mě ne­myslitelná. Jsem schopen a ocho­ten to dotáhnout až do konce a klidně i ukončit svůj život,“ řekl novinářům.

Od sebeupálení Jana Palacha a Jana Zajíce společnost není zvyklá na absolutní oběť. I teh­dy to pouze o pár měsíců pro­dloužilo pookupační agónii. Přesně do roka a do dne od 21. srpna ’68 stříleli a vraždili naše lidi českoslovenští vojáci a milicionáři. Držet hladovku za Miloše Zemana je navíc čin mar­ný. Dramatik Florencio Sánchez vložil jedné z postav ve hře Mrtví do úst slova, že bez­charakterní člověk je kráčející mrtvola.

To je, vážený Tomáši Hradílku, prezident Zeman. Jemu jsou lidé zcela ukradení, jako cynic­ký sociopat by zneužil Vaši smrt ve svůj prospěch. Duchov­ní sebevražda by otřásla Vašimi nejbližšími, přáteli a lidmi, kteří Vás mají rádi a váží si Vás. Ná­rodem (a o jakém národě to vlastně dnes mluvíme) to neotře­se. Ano, i to je důsledek rezigna­ce prezidenta na kultivaci spo­lečnosti, po které toužíte. Ale ne­jste přece na svůj zápas o kvali­tu demokracie sám. Vaše rodina a přátelé to dokazují slovy v peti­ci, kde píší, že Vás potřebují, abychom mohli svobodu a de­mokracii bránit společně (https://www.petice24.com/vyzva_pro_tomae_hradilka). Vvslechněte nás prosím.

Břetislav Rychlík, režisér, LN, Díže, 9.11.2117

* * *

Včera jsem petici podepsal jako 311 v pořadí (symbolické číslo 311 perutě RAF) s tímto textem: Florencio Sánchez: "Bezcharakterní člověk je kráčející mrtvola." Smekám před panem Hradílkem ve víře, že on bezcharakternost prezidenta Zemana přežije a svým statečným činem pomůže probudit zemi z mravní letargie.

Oceněný příslušník III.odboje se statusem válečného veterána Vladimír Hučín opět sebestředně, narcisticky a intrikánsky využívá a zneužívá situace ve své podlé kritice Tomáše Hradílka, podobně jako při vydání knihy bývalého ředitele BIS Jiřího Růžka V labyrintu zpravodajských služeb, kde Hučínovu bezcharakternost a všehoschopnost přesně popsal a vystihl.

Samozřejmě, že k dění v Přerově a korupci bývalého vedení mlčí, zato pomlouvá charakterního člověka. Ptejme se, proč Hučín obdržel jako jeden z nejmladších mezi prvními ocenění MO, zatímco Pavel Wonka čeká již 5 let na ocenění příslušníka III.odboje in memoriam a na jeho bratra Jiřího Wonku byla podána další účelová žaloba?! 

Otakar Motejl řekl moudře: „Lid nemá mozek, ten má jen člověk.“ Dodávám jen city a emoce, se kterými se snadno manipuluje, jak negativně, tak pozitivně. Věřím, že cit lidu po 28 letech od listopadu 89 už dokáže mezi obojím rozlišovat a bude to dávat v dalších volbách  najevo stále více.

 

Jan Šinágl, 10.11.2017

P.S.

Článek výše jsem vložil dnes v 18:30 hod. na http://www.prerovskenoviny.eu/vase-clanky/tomas-hradilek-neni-sam. Budu překvapen, pokud tam zůstane déle (dosud byly mnou vložené články obratem či později, odstraněny). Majitel webu je kamarádem Vladimíra Hučína. Tento článek o Hučínovi byl publikován 7.11.2017 - http://www.prerovskenoviny.eu/vase-clanky/prerovsky-odbojar-se-na-parlamentnich-listech-chlubi-vrazdami-sovetskych-regulovciku

* * *

Aktualizováno 17.11.2017:

Válečný veterán Vladimír Hučín, který se žádné války nezúčastnil v otevřeném boji muže proti muži, je zřejmě duševně nemocný člověk, narcis, egoista, neschopen empatie, upřednostňující stále jen svoji osobu. Je schopen žít a myslet jen v minulosti, zcela neschopen podpořit vyšší cíle, pokud jejich nositelé s ním ve všem, tedy i v podřadném, nesouhlasí. Uvítal bych, kdyby mne zažaloval. Na to je příliš zbabělý, stejně jako zbaběle zastřelil dva ruské vojáky v roce 1968. To, že jeho web nabízí přihlášení se do komentářů, které není možné, tedy ani žádná komentáře a kritika, jen doplňuje jeho zbabělost. Doplňuje to i jeho nejnovější článek s odpudivou fotografií na adresu Tomáše Hradílka. Nejnovější rozhovor s Tomášem Hradílkem si můžete přečíst, porovnat sami a rozhodnout, kdo je zde skutečná osobnost a kdo si na ni jen zoufale hraje opakováním stále stejných manter dokola. J.Š.

* * *

Z labyrintu duše Vladimíra Hučína

* * *

Aktualizováno 11.12.2017:

Proruské Parlamentní Listy 9.12 opět otiskly Hučínovi rozhovor ve stejném stylu - http://www.vladimirhucin.cz/?q=node/1054 . Zase se chlubí (nejednou po letech), tentokrát „kompro“ fotkami na Klause v hučínovském stylu: " … Dokonce v minulosti měli ruští rezidenti i své lidi ve volebním týmu jednoho našeho prezidenta. Vzpomínám si, jak jsme je fotili; kdyby se ty snímky dostaly ven, byl by z toho pěkný poprask…". Sebestředný narcis, který hraje roli užitečného idiota aniž tuší, v tom lepším případě. Kdyz jsem kdysi pro jiné potřeboval jeho podporu, nikdy nepomohl i když mohl a měl. JS

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 1.53 (15 Votes)
Share

Komentáře   

+4 #3 Milan Orza Řehák 2017-12-10 18:17
Ach jo, pane Šinágle, co s Vámi budeme dělat? Myslím, že vaše aktivity byste spíše mohl (bez urážky) uplatnil zde: www.bohnice.cz/aktivity/ Nechci marně komentovat váš pohled na moji osobu, ani vaši mrzutost z toho, že jsem se na vás nikdy neusmál. Nevím to, ale tuším, proč vám Hučín neodpověděl na 20 jasných otázek. Je to zřejmě proto, že jako hrdina na vás sere. (To jsem ale primitivní, že?) Nebudu se zde ani zabývat dědictvím, které vám stále nedá pokoj. Avšak právě proto, že vám to stále vrtá hlavou a trpíte se tak, mohl byste sdělit lidem, kdo podle vás mněl podíl továrny KAZETO zdědit, když ne V. Hučín? Prosím jmenovitě. Určitě se vám pak po odpovědi na tuto jedinou jasnou otázku uleví.
-5 #2 Jan Šinagl 2017-12-10 10:46
Pan Řehák zřejmě patří k lidem, kteří nejsou schopni přiznat svoji chybu, nikdy nepochybují, víra přebije zdravý rozum. Výsledkem jsou emoce, zapšklost, vulgárnost, urážení, slepota, fanatičnost, neschopnost uvažovat věcně. Vypovídá nevědomě především sám o sobě. Nikdy jsem pana Řeháka neviděl přirozeně se smát či usmát? Dokáži to pochopit vzhledem k jeho zdravotnímu postižení a jiným problémům, které nenávist a primitivnost vyjadřování jen podporují. Proč asi Hučín až do letošního roku mlčel o svém "souboji" s ruskými vojáky? Proč mi neodpověděl na 20 jasných otázek? Chová se tak hrdina? Spíše zbabělec, který má nečisté svědomí, jinak by obratem musel odpovědět a ne roky mlčet. Jak proběhlo "dědictví" po továrníkovi Zejdovi? Je provázeno podivnostmi, kdy mohl Hučín využít informací jako důstojník BIS? "Zdědil" snad Hučín majetek po bývalém agentu StB? Pokud se někdo takových lidí - i přes dostupné informace, které ignoruje - stále zastává, je buď naiva, hlupák, nebo duševně nemocný - v tom lepším případě. Nemám problém přestat věřit lidem, kteří mravně selhali a zpochybňují tak vše, co vykonali dříve. Bohužel jsou i lidé, kteří než aby přiznali svoji chybu, budou stále trvat na svém, ignorovat fakta a sdělovat o sobě nepěkné informace veřejnosti, aniž tuší. Bývalý důstojník BIS Hučín, se nechová důstojně. Stále má potřebu hrát si na "agenta" a vytvářet smyšlené "konspirační" teorie. Nezměnil se. Chudáci, kterým nelze pomoci...

sinagl.cz/.../...
+6 #1 Milan Orza Řehák 2017-12-09 12:17
Pane Šinágle, lžete. Vladimír Hučín nezastřelil zbaběle dva ruské vojáky v roce 1968. Zastřelil v souboji dva ruské okupanty v roce 1974, kteří na území ČSSR, násilně ničili životy a osudy českých občanů. Bylo to v situaci, kdy vy byste se spíše posral, než abyste do takovéto situace vůbec šel. Vladimíra Hučína jste podporoval, a plně uznával, jako aktivního odpůrce zločinného komunistického režimu. To až do roku 2010, kdy se ve vás probudila pro maloduché šechy typická vlastnost – závit. Ta vám brání překonat fakt, že Vladimír Hučín zdědil většinový podíl, firmy KAZETO Přerov, v mnohamilionové hodnotě. Tuto svoji chorobnou závist kompenzujete nenávistnou lživou kampaní vedenou proti V. Hučínovi. Jak nízké, jak ubohé.
Milan „Orza“ Řehák

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)