Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Kalendář událostí

čt dub 11 @08:30 -
OS Kolín - II. kolo: Šinágl a spol. obžalován
čt dub 18 @17:30 -
Praha Americké Centrum: ETIKA UMĚLÉ INTELIGENCE
st dub 24 @08:30 - 11:00PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu
čt dub 25 @09:00 - 01:30PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu

Nejnovější komentáře

  • 28.03.2024 15:57
    Číslo 13 ‧ 28. března ‧ 2024 Týdeník Echo AD Rodina, nebo ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:58
    ČR dostane z EU 73 miliard Kč na investice do dopravy či ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:44
    „Lockdowny mají závažnější důsledky než samotný covid“ Z ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 08:59
    Mezinárodní ratingová agentura Moody's dnes zhoršila ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 07:26
    Vážení přátelé zahrádkáři a sympatizanti ZO ČZS Pod Majerovic ...

    Read more...

     
  • 25.03.2024 17:28
    Universal supranational citizen Why does today's Europe face ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

babis Budujeme stat pro 40 milionuMožnost jak vlézt do rudé kazajky

Stále a již dlouho se zkoumá zda-li pan Babiš byl či nebyl spolupracovníkem komunistické státní bezpečnosti, zda-li měl Závazek k STB jako současný předseda KSČM a první místopředseda sněmovny JUDr. Vojtěch Filip. Pan Babiš veškerá podobná nařčení popírá a tvrdí, že vše se v současnosti děje, aby byl diskreditován při volbách u občanů. Domnívám se, že jde o něco zcela jiného.

Lidé kteří za normalizace byli vysíláni pracovat do ciziny důvěru KSČ měli, ale do ciziny museli jet „čistí“. Na mnoha místech příslušnost ke Komunistické straně by vadila. Měli by obtíže s přijetím, s akreditací. V mnohých státech mají přímo rubriku, kde je odstavec s dotazem, zda-li jste členem Komunistické strany. Důležitější je, aby takový člověk byl schopný, aby v cizině obstál svými znalostmi, aktivitami. Aby ovládal jazyky, byl dobrým podnikatelem, uměl oslovovat a jednat s lidmi, a byl v určitém oboru odborníkem. Není pochyb, že takové vlastnosti panu Babišovi nejsou cizí. Potvrdil je nejenom v cizině, ale i u nás v Česku proto je u mnoha občanů oblíben.

Tak proč by nemohl být zvolen a stát se třeba  premiérem.

President Ronald Reagan ještě jako president Asociace hollywoodských herců vysvětloval a prosadil rezoluci proč členové Komunistické strany USA a jejich tajní spolupracovníci nemohou být funkcionáři tam, kde se rozhoduje. Rezoluce zněla: „Komunisté a jejich tajní spolupracovníci nemohou zastávat místa, kde se rozhoduje, protože mají závazek k této straně, závazek který převyšuje jejich ostatní úřední funkce a povinnosti“. Tehdy ji členové Svazu odhlasovali poměrem 1307 ku 157.  Pan Babiš sám o sobě říká. Jsem jen podnikatel, uměl jsem si vydělat a o politiku jsem se nestaral, nespolupracoval jsem s nějakou politickou stranou. Má pravdu ani v Česku nebyl.

Takový „apolitický“ podnikatel co by premiér může spolupracovat s kteroukoliv politickou stranou, i s komunistickou, která v Česku požívá výhod našeho demokratického systému. Její členové mají závazek, který převyšuje jejich případné jiné funkce, sliby, smlouvy či povinnosti. Komunistický ideolog pan Skála se v televizi nedávno vyjádřil: „Proti spolupráci s panem Babišem nejsme, ale budeme za to něco chtít. Na příklad, vystoupení Česka z NATO.“

Apolitický obchodník a podnikatel, ve chvíli kdy s nějakou stranou objeví výhodné ekonomické podmínky pro stát, proč by na ně nepřistoupil.

Někteří lidé jsou imunní proti vosímu píchnutí. Jiní, jde-li o výhodný byznys nemají skrupule s kým jdou do holportu. Tváří se, že nevědí že výhodný byznys může být zástěrka, aby se stát stal závislým nejen ekonomicky, ale i politicky, později třeba nedobrovolným vazalem. Nemusí mít zájem vědět co se za výhodami skrývá. Důležitá je pro něj výnosnost, ekonomické výhody pro občany pro stát, který ekonomicky získá.

Ostatně takový podnikatel, byznysmen se může zeptat na názor české sněmovny. Ta česká se vyznamenala, že hlasováním 75% zvolila předsedu KSČM pana Filipa prvním místopředsedou parlamentu. Anonymně. Zbylých 25% poslanců neprotestovalo, mlčelo, souhlasilo. Takže případný premiér podnikatel člen Hnutí nabídku od komunistické strany přijmout může. Sněmovna by souhlasila.

K.Mrzílek, 11.9.2017

P.S.

Zajímavý článek. Bohužel nejsme v USA, kde je kde kvalitu vybírat. V ČR nejsou „svatí“, resp. neprojevují se, kteří by vedle morálních kvalit měli i ty potřebné k vedení země a hlavně se uměli postavit všeničící korupci a klientelismu. Z totality přešly bez odporu do demokracie, kterou stejně využívají a jejíž hodnoty jsou jim také zcela „ukradeny“. Opakuji, Babiš není jistota, ale naděje! Pokud chceme jistotu předem, už jsme prohráli. Kolik bohatých lidí se chová a žije jako Babiš? Kolik nadací pomáhá tak jako nadace Agrofert? Občanská společnost neexistuje, jen si na ní hraje pár jednotlivců. Amorálně se chová nemálo z nás, kdo to přizná? O to více mluví o morálce a hodnotách – a sám nedělá nic! V současné krizi, kdy společnost je schopna zničit sebe samu, je její jedinou naději silný, osvícený, schopný vůdce, vybavený patřičným mandátem od občanů. Padne-li Babiš, korupce a ničení morálních hodnot bude pokračovat s patřičným, logickým koncem. Už nyní je velká zásluha Babiše, že mobilizuje společnost. Pokud má společnost ještě morální sílu, dá to při volbách jasně najevo. Bude jí mít i pro případ, kdyby Babiš podlehl moci. Toho se neobávám. Popřel by vše co dosud vykonal a proč šel do politiky.  

Pro ty, kdo stále pochybují doporučuji vynikající rozhovorBabišem na ČRo Plus (10.9.2017 - Volební rozhovory -  rozhovor s lídrem). Pokračující mediální hon na Babiše jen dokazuje jak se ho ohrožení obávají a jaké prostředky ovládají. Ukázkové je FORUM 24, které se chová jako filiálka KSČM, tedy tomu odpovídajícími způsoby a metodami, připomínající 50. léta.  

Jan Šinágl, 12.9.2017

* * *

Mediální hon na Babiše si v ničem nezadá s mediálním lynčem na dr. Miladu Horákovou v 50. letech!

Bison & Babiš – pravda vyjde najevo jako olej na vodu!

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 2.00 (8 Votes)
Share

Komentáře   

-8 #5 Jan Šinagl 2017-09-30 09:16
Vážený pane Probste, samozřejmě může být tématem demokratické diskuse i kritika Stalina, jako masového vraha a zločince. Jistě sám uznáte, že říkat o někom slušném v demokratické diskusi, že je blb, blábolí apod. už není demokratickou diskusí, jen hospodskou hádkou, která nikam nevede a ukázkou nevyspělosti, chcete-li provinciálnosti . Pokud žijete celý život v jedné zemi bez zkušenosti života ve vyspělé, roky nejsou žádnou garancí že "víte a znáte". Kde máte jistotu, že podvodníky nepoznávám a Vy ano? O Kalouskovi se toho napsalo dost. Nebyl odsouzen, stejně jako Babiš. Nejsme soudci abychom za ně vynášely rozsudky, respektujme presumci neviny. Nicméně v rodině pana Babiše se nevraždilo, zatímco v rodině pana Kalouska ano. Okolnosti si můžete zjistit sám na internetu. Proč podporuji Hnutí ANO a pana Babiše si můžete přečíst zde - sinagl.cz/.../...
+9 #4 Petr Probst 2017-09-29 20:09
Vážený pane Šinágle, kritikou autorů jiných názorů obvykle začíná diskuze, což není projev totality, jak se mi snažíte hodit na krk. Za sedmdesát let svého života mám jakous takous zkušenost nejen s totalitou, jako takovou, ale většinou i poznám podvodníky. Je mi proto záhadou, že vy, člověk pohybující se v novinářské branži, podvodníky nepoznáte. Já vím, politické hry se hrají všelijakým způsobem a člověk se může mýlit, ale pokud pozoruje jejich aktéry delší dobu, vidí mnoho podivných věcí a slyší od nich výroky navzájem si odporující, mnohdy až nesmyslný blábol, jsou-li přistiženi in flagranti. Co se týká masového rozkrádání: Za největšího zloděje pan Babiš a veřejnost považují pana Kalouska. Můžete mi zdokladovat co ukradl? Já to opravdu nevím a myslím, že to neví nikdo z těch, kteří křičí, že K. je zloděj. Tím se ho nechci zastávat, ale na druhou stranu u pana Babiše je mnoho věcí nevyjasněných a nevysvětlil nic. Na veřejnosti jen blábolil. Proč tedy má Vaši podporu?
-12 #3 Jan Šinagl 2017-09-28 10:27
Pane Probste, tak ještě předložte realizovatelné řešení, kritika autorů jiných názorů jím není. Má v sobě prvky totality, neinformovanost i, tedy nevyspělosti. Jste s dosavadním masovým rozkrádáním země od roku 89 spokojen? Chcete aby se beztrestně pokračovalo?
+14 #2 Petr Probst 2017-09-27 17:09
Do rudé kazajky lze pohodlně vlézt jedním způsobem: Zvolit Babiše premiérem a Zemana presidentem. Oba nám naznačují, jak si představují demokracii. Ten první chce sloučit moci výkonnou a soudní, ovládnout finance a tím ze státu udělat podnikatelský ráj pro jednu osobu, bez ohledu na jakákoliv pravidla. Ten druhý se vidí v čínském modelu, kde každý, kdo s ním nesouhlasí, je zločinec a bude trestán. Proto se oba podporují a oba nezajímají ani lidé, ani jejich potřeby. Soudný volič - a těch bude v této zemi nemnoho, by udělal rázný konec oběma. Pan Šinágl u mne jako důvěryhodný člověk propadl propagací pana Babiše. Od nynějška jeho tak zvané nezávislé novinářství nepovažuji za nezávislé.
+12 #1 Jenyš 2017-09-13 11:26
A další článek o estébákovi Babišovi od jeho dvorního analpinisty - estébáka Šinágla. Sloh mizerný a obsahově jsou to neustále omílané fráze o tom, jak je estébák Babiš skvšlý a odkazem na nějakou nudnou diskuzi, kde tento bývalý komouš a estébák,v současné době podvodník s evropskými dotacemi, blábolil o tom, jak jsou všichni proti němu.

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)