Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 19.04.2024 18:09
    Ve Zlínském kraji dnes chybí 3000 míst pro přestárlé lidi.

    Read more...

     
  • 19.04.2024 16:56
    Spione und Saboteure – Wladimir Putin zeigt, dass er in seinem ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 14:44
    Ministerstvo zahraničí daruje Ukrajině pět aut. Jedno pancéřované ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 10:42
    Soukromý vlastník zcizil veškerý svůj majetek. Justice je bez ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 08:11
    Včera mi jeden pán v Praze, sledující mé zpravodajství ...

    Read more...

     
  • 17.04.2024 19:23
    Zdravím Vás pane Šinágle, něco se děje. Ministr Blažek podal ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

V neděli 13.srpna se  běžel už 36.ročník. Počasí ideální, závěrečné vyhlášení vítězů ostudné, urážející účastníky i město Žebrák. Potvrdily to i emotivní reakce přítomné veřejnosti a samotných závodníků.

Od kdy se vyhlašují vítězové od I. místa? Znáte závod, kde by vítězná žena hlavní kategorie obdržela od starosty pouze JEDNU květinu a ženy na druhém a třetím místě žádnou, o kytici nemluvě?! Kde jsou ty časy nádherných kytic z květinářství paní Aleny Klimešové… Kategorie se vyhlašovaly stylem vítěz kategorie, vyslovením písmena kategorie, bez údaje o věkovém rozmezí? Vyhrávala kapela mladých muzikantů. Předčasně skončila na rozdíl od dřívějších Brzdařů, kteří hráli déle (tentokrát nemohli). Moderátoři byli také noví, mladí, mnohdy s nejapnými poznámkami a komentáři, patřící svoji „úrovní“ na pouť a ne k mezinárodnímu závodu, byť byly jistě proneseny v dobré víře. Dala se snad volná ruka mladým, nezkušeným, bez potřebného zaškolení a pomoci?

Neviděl jsem vše, ale přímým svědkům nemám důvod nevěřit. Pokud by klesající organizační úroveň měla pokračovat, bude i zájem závodníků klesat. Královské komorní město Žebrák si utrhlo pořádnou ostudu! Příště budu muset zakoupit tři velké kytice a předat je vítězkám s omluvou za minulý ročník, aby si snad nemysleli, že nekultivované zvyky a způsoby vedení MÚ Žebrák jsou i zvyky a způsoby jeho obyvatel – pokud by se nenašly peníze v městské pokladně…

V zářijovém vydání Zpravodaje města Žebráku si o tom těžko přečtete, natož uviděli fotografie. Pokud mi budou zaslány, budou přidány k tomuto článku.

Pozn. TC Žebrák zajišťoval, jako každoročně, občerstvení na trati a samotnou trať. Měl tím i právo na občerstvení ve VIP stanu. Místa bylo dost. Tenisté seděli tradičně u jednoho stolu, dobře se bavili. Poté přišli sponzoři, také seděli společně a skvěle se bavili. Následně přišla místostarostka a jeden radní města, sedli si do rohu, po pár slovech a několika minutách odešli. Škoda, že se nepobavili alespoň se sponzory…

Ve Švýcarsku jsem se pravidelně zúčastňoval slavného, populárního Engadinského lyžařského maratónu. Po závodě byla v Samedanu pod Sv. Mořicem vždy velká párty za účasti závodníků (včetně vítězů), jejich přátel, rodin a vedení závodu. Nezapomenu jak nejvíce odpovědný Emil, vždy chodil mezi nás a vyptával se co se nám líbilo, nelíbilo, co bychom příště uvítali? Jiná země, jiný mrav, jiná tradice. Považoval jsem za svoji povinnost alespoň tímto článkem se omluvit závodníkům – jistě i jménem žebráckých občanů.

Jsme stále na Východě mnohými svými zvyky a způsoby, resp. zlozvyky a máme se stále co učit. Pokud je vůle a přiznáme si svoji vlastní nedokonalost, jde to vždy být lepším v „osobě i činu“. V tomto smyslu přeji Žebrácké pětadvacítce a jejímu 37.ročníku v roce 2018 mnoho zdaru!      

 

Jan Šinágl, 18.8.2017     

* * *

Reakce:

Dobrý den, pane Šinágle! 

Hned úvodem píšu, že s Vámi nebudu diskutovat, protože s Vámi se diskutovat nedá. Nečekám Vaši odpověď a rozhodně to již nebudu s Vámi dále řešit.  

Ale dříve než napíšete nějaký článek, měl byste si zjistit základní údaje. To, že nepíšete vždy pravdu, už vím (viz. Váš článek o Olympijském parku na Letné). Jak jste mi sám řekl: „Něco napíšete a když se pak ukáže, že to není pravda, tak se omluvíte“. Jenže omluva už nikdy nemá takový účinek jako lež nebo neúplná pravda. To Vy však jistě víte.

Ale jaké základní údaje máte ve Vašem článku špatně?

1) Žebráckou pětadvacítku nepořádá MěÚ Žebrák, ale Spartak Žebrák, z.s., jehož je Tenisový oddíl (tedy i Vy členem). Starosta pomáhá se sháněním peněz u sponzorů a město přispívá na Ž25. Rozdělení těchto peněz je však plně v kompetenci organizačního výboru.

2) Mladá hudební skupina neskončila dříve, skončila přesně podle programu. Program byl vyvěšen na několika místech v prostorech startu a cíle, KK a na plakátovacích plochách.

3) Velké kytice se nedávají už několik let, protože i běžkyně upřednostňují spíše peníze než kytici, která jim brzy zvadne.

4) To, že klesá úroveň Ž25, tvrdíte Vy. Naopak my máme od běžců úplně jiné reakce a svědčí o tom fakt, že se z větší části vracejí.

5) Moderátor byl nový, ale rozhodně nebyl úrovně „na pouť“.

6) Ti mladí a nezkušení, o kterých píšete, jsou z organizačního týmu Carla Capalba, který pořádá po celé republice běžecký seriál půl maratonů, dále jsou členy organizačního týmu Českého olympijského výboru.

7) Letošní ročník Ž25 rozhodně městu ostudu neudělal, za čímž si stojí celý organizační výbor.

8) Vůbec jste se nezmínil, že i přes komplikace z důvodu rekonstrukce školy a KK proběhla celá akce řádně a v pořádku.

9) Dále jste nezmínil nový koncept rodinného běhu „Běháme s Žebráčkem a Točníčkem“ a již 4. ročník běhu na 10 km a doprovodný program pro děti.

A teď něco zcela osobního:

Pokud by se měl někdo omlouvat za Ž25, jsem to já, jako předseda Spartaku Žebrák, z.s. Ale protože nevím, za co bych se měla omlouvat běžcům či divákům, omlouvat se nebudu. A rozhodně si nepřeji, abyste se za mne či za Ž25 omlouval Vy.

Za posledních pár let jste v Žebráce nic nevybudoval, nic nevytvořil. Vaší náplní je destrukce a otravování života lidí, kteří se rozhodli pro město něco udělat. A to nejen těch „placených“. Vaše nenávist k MěÚ již zřejmě překročila únosnou mez, protože házíte bláto na každého, kdo se kolem radnice mihne. Žebrácká pětadvacítka to odnesla zřejmě kvůli tomu, že jsem zastupitel.

S pozdravem

Všem ostatním se omlouvám, ale tyto lži jsem ignorovat nemohla. Za  Ž25 se skrývá nejen týdenní, ale i několika měsíční práce celého organizačního výboru. Již od pátku pracuje skupina dobrovolníků na tom, aby vše proběhlo hladce a především běžci byli spokojeni. A pan Šinágl napadl nejen organizační výbor, ale i je.

Přeji hezký víkend

Šárka Krejčová

18.8.2017 – 23:12 hod.

* * *

Dobrý časný den všem!

Děkuji všem zainteresovaným za přípravu tradičního závodu Žebrácké 25. Již mnoho let jej považuji za výbornou akci, která stmeluje a přináší dobrou náladu nejen účastníkům, ale také přihlížejícím. Letos běžel závod, téměř tradičně, můj syn, nově též snacha. Měla jsem sváteční a příjemný pocit, že je v Žebráku hezky. Oba "moji" běžci závod vysoce ocenili, stejně tak můj spolužák,. který jezdí pravidelně závodit z Prahy.  Letos se velmi líbila i trika z funkčního materiálu. S díky si myslím, že se závod povedl!

Marie Rumpíková

Ještě dodatek - kapele mladých lidí to šlapalo! :-)

19.8.2017 – 0:19 hod.

* * *

Dobry vecer, musim reagovat. Zavod a doprovodny program byl moc hezky. Byl jsem v arealu parku cely den a moc si vazim poradatelu a celeho tymu. Tak trochu si dovedu predstavit kolik usili , prace a hlavne casu si priprava vyzadala. Moc bych chtel Sarce Krejcove za to podekovat a hlavne ji preji aby se nenechala otravit. Ono jen kritizovat a nic pritom nedokazat je hrozne lehke.

Z jihu Evropy zdravi Pavel Horazny (místostarosta)

19.8.2017 – 19:27 hod.

P.S.

Letní tábor Praskolesy a nedělní polední zvonění

Michal Horázný před 14 hodinami

„Zkuste si nastavit aspoň HD na tohle se nedá dívat.“ Syn či zvláštní náhoda? Věřím, že rozumný divák ocení obsah a vůbec mu nevadí kvalita videa, která na obsah nemá žádný vliv. J.Š.

* * *

Dobrý den všem,

i já musím reagovat, protože komentáře p. Šinágla jsou plné slizu nenávisti, který z nich kape na každém řádku. Moji přátelé se učastni pětadvacítky již řadu a vždy se rádi vracejí pro její vysokou úroveň, jak pořadatelskou, tak účastí. Nejinak tomu bylo i letos. Akci si velice pochvalovali a proto chci poděkovat všem organizátorům a především Šárce Krejčové se vzkazem: nenechte si kazit náladu, akce byla perfektní!!!


Hezký den


Vladimír Mol

21.8.2017 – 9:50 hod.

P.S.

Děkuji oběma zastupitelkám a místostarostovi za příspěvky. Je smutné, když zastupitelka města a předsedkyně Spartaku Žebrák je i dnes schopna obhajovat Olympijský park na Letné a tedy i okupaci Krymu ruskými vojsky. Měla by si přečíst články, jak dnes Soči vypadá a jaké poměry tam vládnou – úpadek jako všude, kam vkročila ruská armáda… Pokud vím, provdala se za potomka silně komunistické rodiny ze Žebráku. Z tohoto pohledu lze její nenormální, emotivní až „třídně“ nenávistnou reakci i vysvětlit a chápat, na rozdíl od věcné paní Rumpíkové. Je smutné, že žena je schopna argumentovat nepotřebností kytice z důvodů že „brzy zvadne“… Za své rodiče nikdo samozřejmě nemůžeme, za své životy neseme vždy odpovědnost. Ten kdo kritizuje druhé většinou sám nic nedokázal, vyjma prázdných slov. Až bude mít pan místostarosta zastaven dům, zahradu, bankovní konta a ničeho protizákonného se nedopustil, pak uvěřím, že on sám také něco smysluplného dokázal.

Roky pomáhám při organizaci „Žebrácké pětadvacítky“ na trati. Z mého pohledu a osobní zkušenosti posledních let počet zahraničních i domácích účastníků klesá, což může mít mnoho příčin. To už je ale v odpovědnosti organizátorů závodu i vedení města jak se bude účast a kvalita závodu do budoucna vyvíjet. Můžeme jim v tom jen držet palce.

Na okraj: Jsem ten poslední, kdo by nepřál „Žebrácké pětadvacítce“ úspěch. Věcná diskuse není nikdy na škodu, na rozdíl od emotivní a osobního napadání. Teprve veřejnou diskuzí a pohledy i z druhé strany se mohou nalézt slabá místa a rezervy, které budou nutně vždy. Osobně by mne zajímala statistika, např. zveřejnění grafu, jak se vyvíjela účast závodníků z ČR a ze zahraničí od jejího prvního ročníku, kterého jsem také běžel. Jako mnohaletý „trasovod“ na rozcestí ke Skryjím, jsem dle startovní listiny zdravil a povzbuzoval závodníky v češtině, angličtině a němčině (pokud jsem získal včas startovní listinu). V posledních ročnících jsem zavedl novinku reprodukované country hudby či Čtvero ročních období od Vivaldiho. Zejména starší a pomalejší závodníci toto „osvěžení“ vítali a děkovali vděčným úsměvem. Bohužel mám porouchané auto, takže letos zůstalo jen u fandění a úsměvů.

Jinak děkuji za všechny příspěvky ať už na můj e-mail, či komentáře ke článku. Oceňuji věcné, svědčící o vyspělosti a kultivovanosti jejich autorů. Jen tak se zvyšuje kvalita a podporuje vzájemná spolupráce v zájmu společné věci. 

Jan Šinágl, 19.8.2017

* * *

Letná-Soči, ježkovy voči, aneb v cíli padnu vždy a rád, za Putina i Magistrát!

Letní tábor Praskolesy 2017: potěšte se nádherným videem

     

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 3.29 (7 Votes)
Share

Komentáře   

+6 #2 Jan Landa ml. 2017-08-21 21:42
Dobrý večer. Jako sportovec jsem projel kus světa a zůčastnil se mnoha sportovních akcí ,včetně běžeckých. Ž25 běhám pravidelně a mohu tak porovnat její kvalitu v čase. S potěšením musím konstatovat, že tento závod každým rokem roste . Ž25 zná káždý , má v běžecké komunitě velmi dobré jméno a měli bychom si toho vážit, stejně jako práce všech, díky kterým se může konat. Každý kdo někdy něco pořádal, bude vědět o čem mluvím. Sportu zdar!
+8 #1 K. Dvořák 2017-08-20 21:14
Pane Šinágle, myslím, že paní Krejčová vám dala jasné a věcné vyjádření. Vaší reakcí na to jsou opět jen ubohé osobní útoky na ni, bez jakékoli věcné argumentace. Jak nepřekvapivé od vás!

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)